Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Barry Pepper, Vin Diesel en John Malkovich
Gesproken taal: Tsjechisch en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Knockaround Guys
"If they don't finish the job, their fathers will finish them."
Een maffiazoon weigert in de voetsporen van zijn vader te treden, maar wordt op zijn zoektocht naar een normale job verhinderd door zijn afkomst. Op zoek naar erkenning, is hij uiteindelijk genoopt om alsnog een maffia 'job' van zijn vader aan te nemen. Met de hulp van zijn drie beste vrienden, moet hij een groot geldbedrag gaan ophalen in een stadje in Montana, dat geleid wordt door een corrupte sheriff. Alles loopt echter niet zoals gepland, en de prijs die hij daarvoor moet betalen is zeer hoog...
Matty Demaret
Deputy Ward
Brucker
Benny Chains

- 2073 berichten
Onevenwichtige film, wel een gemiste kans eigenlijk. Het gegeven van de jeugd van de mobsters werd eigenlijk wel origineel benaderd.

Fortune
Wat een laag gemiddelde voor deze film, behoorlijk onterecht in mijn ogen.
Dit is misschien een kleinschalig filmpje maar de uitwerking is behoorlijk sterk in mijn ogen.
De film benaderd zeker een originele manier, zowel van hoe het geld word opgespoord tot hoe die maffia familie in elkaar zit en hoe het is om in de schoenen te staan van een zoon van een maffia baas. Daarnaast is het acteerwerk erg goed, misschien wel Diessels beste rol hierin en zitten er meerdere sterke scenes in en de film kijkt heel vlot weg. Wat wil je nog meer hebben van een misdaad film.
gewoon goed.

gewoon goed..
Zo kleinschalig lijkt de film me niet, zo'n cast kost alleen al een hoop geld. Ik ben zeker met je eens dat de film een originele benadering van het maffia verhaal is. Maar wat zou ik nog meer willen hebben in een misdaadverhaal? Goed spel en goede casting bijvoorbeeld, John Malkovich is hier een duidelijke misser. Alle oudere Maffiose komen trouwens niet boven het maaiveld, echte persoonlijkheden worden het geen van alle. Wat ze doen net zo min. Dan zit er in de film een bepaalde luchtigheid, je kunt het zelfs humor noemen. Dat ontkracht bijvoorbeeld de shootout, lachwekkend en eigenlijk helemaal niet leuk. Het hele verhaal van de jeugd van de maffiose wordt opgeofferd aan het verraad van John Malkovich, een vreemde zijsprong, kan het nog ongeloofwaardiger? Het einde is dan weer serieus en zo wordt je maar heen en weer geslingerd.

Fortune
De film is ook luchtig en helemaal niet om serieus genomen te worden. Om John Malkovich meteen een misser te noemen vind ik ook onterecht. Hij speelde niet geweldig en redelijk lachwekkend. Eigenlijk zijn er heel veel zaken in deze film die je niet serieus zoals ook dat, dat kereltje Seth Green die tas meeneemt als hij gaat tanken en dan als hij politie agenten ziet die tas ergens dropt, ook dat die agenten besluiten om het geld te houden en het op te nemen tegen de maffia. Wat er overblijft is alleen maar amusement, humor en zelfs sfeer. Ik vind dat er wel meerdere geslaagde scenes inzitten. Uiteraard kun je het zo zien dat bijna alle beslissingen die genomen worden, niet doordacht zijn maar het levert actie op.

vrossi
De mensen wie hier zo negatief spreken over deze film, zien duidelijk niet waar het om draait.
De maffia maakt hun eigen wetten zonder er veel woorden over vuil te maken, en hoe breng je dat in beeld? nou dat wist barry pepper uitermate goed neer te zetten. tuurlijk het ziet er soms wat sloom uit, maar dit is gewoon een film die je moet snappen, en waar je je goed mee kan inleven.
de shootout had van mij ook wel iets anders mogen eindigen.
voor de rest hoop ik op een deel 2.

paul83
de shootout had van mij ook wel iets anders mogen eindigen.
voor de rest hoop ik op een deel 2.
Dus jij zegt dat ik deze film niet snap?

vrossi
hehe ach ja alsof ook maar enige top 10 hier iets van waarde heeft.
En kijk lekker naar gangsterboys van yes -r.
Dat is een echte gangster film!! ROFL

voomzap
Bleek vooral ook een flauwe komedie te zijn, snel uitgezet en genre-correctie ingediend op MM.

Best een fijn filmpje, dat hier enigszins ondergewaardeerd is.
Barry Pepper is een prima acteur, die het meestal met bijrollen moet doen, maar hier gelukkig niet. Ik zeg gelukkig, omdat hij het gewoonweg erg goed doet. Hij zet overtuigend de zoon neer, die liever geen maffiosi wil worden. De rest van de cast doet het ook goed met o.a. John Malkovich en Dennis Hopper. Zelfs Vin Diesel zet misschien wel zijn beste acteerprestatie ooit neer.
De film heeft niet altijd een hoog tempo en bevat vooral ook een hoop dialoog. En vaak is die dialoog nog behoorlijk boeiend, mede ook doordat elke acteur van iets van zijn personage probeert te maken, wat op zich goed lukt. Het verhaal is interessant en de uitwerking van de personages is dat uiteindelijk ook. De film kent daarnaast best wat onderhuidse spanning en een redelijk sterke sfeer. Het is alleen jammer dat aan het einde sommige zaken nogal snel en makkelijk worden afgehandeld en een grote finale enigszins uitblijft.
Maar verder is het allemaal best goed dus en zeker een aanradertje in het genre.

- 2073 berichten
De waardering hier loopt anders aardig in de pas met IMDB, waar het gemiddelde van bijna 14.000 stemmen praktisch hetzelfde is. Een mager zesje is laag hoor.

Ja klopt, maar wat mij betreft is de film op IMDB ook ondergewaardeerd t.o.v. mijn eigen stem.

krabat
Draak van een maffiafilm, totale verspilling van talent van de grotendeels topcast die zie hiervoor hebben weten te strikken.

misterdhdh
Eenvoudig en vermakelijk filmpje en beter dan verwacht . Het verhaal op zich is niet echt origineel natuurlijk maar ik heb me best wel nog geamuseerd met deze film. Alle cliché-elementen komen wel aan bod en dat is waarom deze film niet echt een absolute topper is. Toch sleepte het verhaal mij wel nog mee. Ook de cast is enorm leuk en acteert goed, vooral Diesel vond in weer leuk om naar te kijken. Ook de muziek was goed. Het einde vond ik ook degelijk, ik hou er wel wanneer iedereen op iedereen zijn revolver houdt, al is het wel allemaal redelijk vergezocht zoals de verloren vriend die op het juiste moment toekomt. . Al bij al geen topper, maar toch goed in elkaar gestoken en redelijk sfeervol. Natuurlijk zijn we wel tegenwoordig meer gewoon qua actie, maar deze film is toch al meer dan 15 jaar oud, en zeker niet slecht voor die tijd. Deze film moet je gewoon niet al te serieus nemen, want het gaat vaak ook de humoristische toer op.
3.25/5
***

Noodless
Slap misdaadverhaaltje dat wat voortkabbelt tot een voorspelbare confrontatie. Totaal geen aandacht voor sfeer, leuke locaties of toffe actiemomenten. 4/10

blondiefilmfreak
ttttttja****slecht is het ook niet- duurt te lang voor de wapens worden getrokken.cyvers geven aan dit soort films doe ik niet,belanden bij mij in de bak van twijfel.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Opeens ben je je moeder: De eerste beelden van het vervolg op 'Freaky Friday' zijn uitgebracht

The Sand Pebbles

Find Me Guilty
Biografie / Komedie, 2006

Joy Ride
Thriller / Roadmovie, 2001
new york citydiefstalmontanasheriffkleine stadanti herogangsterpile of dead bodies donkere komediemaffiageldgangstergeweldblack comedy
Social media
- Registreer |