• 9.372.586 stemmen

Yôkai Hyaku Monogatari (1968)

Horror / Mystery | 80 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Yokai Monsters: 100 Monsters / 妖怪百物語

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kimiyoshi Yasuda

Met onder meer: Shinobu Araki, Jun Fujimaki en Ryûtarô Gomi

Gesproken taal: Japans

Plot Yôkai Hyaku Monogatari

"A fantastic world unlike anything you have ever seen!"

De inwoners van het dorpje Edo werken hard en zijn erg gelovig. Als de gierige grondbezitter Lord Tajimaya hun tempel wil slopen om er een bordeel neer te zetten, komen ze in opstand. Helaas wordt hun weerstand keihard afgestraft en de bewaker van de tempel vermoord. De inwoners krijgen hulp van de samurai Yasutaro, en een aantal geesten die boos zijn omdat de inwoners hun jaarlijkse Godenfeest hebben overgeslagen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Een teleurstellende film van Zatoichi-veteraan Yasuda, die vooral vreselijk wisselvallig is. Ja, er zijn hele leuke stukjes die de film nog nét de moeite maken, vooral (of eigenlijk alleen) die met de Yokai (de film mikt hier met name op grappige effecten), maar mijn heer: er zijn stukken die niet om doorheen te komen zijn. De eerste twintig minuten bijvoorbeeld zijn ongelofelijk praterig, langdradig en het geheel is doorspekt met "komische" noten, waarvan je tenen omhoog krullen. Dan veer je even op mijn een oud spookverhaal met vervloekte Koi (ik dacht trouwens dat karpers sowieso oneetbaar waren), maar na een Yokai-intermezzo vervolgt de film weer met een heel tergend stuk, tot de volgende Yokai. Enz...

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Uit op blu ray bij Arrow, samen met Miike’s versie.

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Deze Japanse fantasy horror had ook zomaar in de All the haunts are ours box kunnen zitten, maar is door Arrow uitgebracht in de Yokai monsters box (samen met het meesterwerkje van Miike)

Het is een leuke vertelling over een dorpje dat uitgebuit wordt, maar te hulp wordt geschoten door geesten. Het moet even op gang komen, maar de laatste 20 minuten zijn erg leuk. Lekker kort ook.

Krappe 3,5

avatar van John Milton

John Milton

Aangezien mijn subgenres toch niet meer synchroon lopen, en de complete goddeloosheid en chaos daarmee toe heeft geslagen in de horrorchallenge, kan ik net zo goed nog wat ongeplande meuk aanzwengelen. Ik wilde nog een paar titels zien van de lijst Galloway's Samurai Film Handbook & Companion, en daar bleken ook twee horrorfilms op te staan. Yokai Monsters: 100 Monsters was de eerste. De monsters zijn zo kneuterig dat het de moeite waard wordt, maar spannend is het allesbehalve.

avatar van Fisico

Fisico

Een dorp wordt geterroriseerd door wat gewetenloze bandieten en krijgt even later de toorn van wat bosgeesten over zich. Die Middeleeuwse Japanse setting is steeds wel interessant om te zien, vaak minstens even meedogenloos als zoals we dat bij ons destijds gewoon waren. Alleen lekker stijlvol, zeker het interieur en de kledij van de hoger geplaatsen.

Op de horror of de "boeh-elementen" is het toch wachten tot het helemaal losbarst in de laatste twintig minuten. Voorheen veel gepalaver en slechts minimale tussenkomsten van wat een geest zou kunnen voorstellen. Beetje goedkoop allemaal, soms ook eerder lachwekkend dan eng. Die éénogige kegel met lange tong, serieus?

Eerder fantasy dan echt horror, niet geweldig allemaal, maar kom, Japanse films zijn nooit te versmaden.