• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Yoshiyuki Kuroda

Met onder meer: Yoshihiko Aoyama, Hideki Hanamura en Chikara Hashimoto

Gesproken taal: Japans

Plot Yôkai Daisensô

"The most bizarre monsters the world has ever seen!"

Een bekende Europese vampier wordt in de ban geslagen en vlucht noodgedwongen naar Japan. Helaas zijn de Japanse spoken en geesten niet erg opgetogen met zijn bezoek en beginnen ze een bittere oorlog in de hoop de vampier te kunnen verjagen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Takashi Miike werkt momenteel aan een remake van deze Japanse cultklassieker.

avatar van Hemdale

Hemdale

Zou deze graag eens willen zien, het liefst voordat Miike's remake uitkomt. Het lijkt mij wel een uh... aparte film.

avatar van ToNe

ToNe

Ondanks een aantal fraaie settings [een beetje Shaw Bros. achtig, waarin de openluchtshots toch enigzins 'binnen' lijken] is het toch nog een beetje te kinderachtig voor mijn smaak. Hopelijk is Miike's wat nastier.

De Kappa, wie kent hem niet, is de centrale figuur, wiens plaats als huisgeest verdrongen wordt als een Babylonische wezen zich huisvest in de heer des huizes.

Zodra de buitenlandse geest iets te brutaal wordt, roept de Kappa hulp in bij zijn mede-geesten die unaniem tot de conclusie komen dat hij schande zal brengen aan de 'Japanese apparition'.

Kan zo van Jim Henson komen, niet?

Een horror is het zeker niet, eerder een fantasy-kostuumfilm met veel bizarre wezentjes en knullige gevechten.

Doet mij denken aan dat toneelstukje in DoA2. Als de Miike remake even fout wordt zit het wel goed

avatar van Dopke

Dopke

Ik was al op zoek naar de Miike versie en kwam terloops deze tegen.

Best geinig gebeuren, wat waarschijnlijk mede komt door de ontzettend knullige maskers waarmee zonder enig gene het verhaal verteld wordt. Maar toegegeven, veel special effects zijn ook best aardig gedaan, zoals het uitrekken van het hoofd of een stilstaande pijl uit vliegtoestand.

Voor de rest is het vooral een hoop niet al te snuggere demonen versus de opperdemoon. Klein plotje en veel overdreven gedoe, allemaal lekker speels en losjes gebracht. Ik denk dat liefhebbers van bijv. Vij deze film wel kunnen waarderen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Prachtige creaturen, maar iets te simplistisch en kinderlijk. Toch ook net iets te hobby-achtig, niet eng, satirisch, gemeen of spiritueel naar mijn zin. Te eenvoudig, maar het einde is wel heel mooi. Had dat wel eens in de bios willen ervaren. Wat extra's voor al die leuke poppen, maskers en die mooie bergmist...

O ja, en sowieso aansprekender dan de Miike-versie.

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Uit op blu ray bij Arrow

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Schreef ik bij Miike’s versie nog dat hij op de Star Wars tour was na het zien van deze film moet ik daar op terugkomen. Star Wars is een een rip off van het Yokai universum. We zien zelfs een Yoda look a like al voorbij komen.

In deze tweede film uit de Yokai monsters box schieten onze fantasierijke wezentjes de mensen te hulp als een donker demoon (van de dark side) bezit neemt van hun leider.

Ik vind dit toch wel een fijne serie. Het ziet er mooi uit en kan de fantastische wereld wel waarderen. (Vraag me af of ook Henson’s Muppets hierop gebaseerd zijn.)

Het tempo ligt verder niet erg hoog en qua drama is het natuurlijk best braaf en voorspelbaar. Toch een kleine 3,5