• 9.157.092 stemmen

Geregisseerd door: Sergio Corbucci

Met onder meer: Joseph Cotten, Norma Bengell en Julián Mateos

Gesproken taal: Italiaans

Plot I Crudeli

"A coffin without a corpse, crammed with millions in cash!"

Een aanhanger van de voormalige Amerikaanse Confederatie droomt van het oude staatssysteem en gebruikt het geld van een reeks overvallen om samen met een paar gelijkgezinden de oude Staat weer te herstellen. Tijdens de uitvoering van zijn plan krijgt het gezelschap te maken met externe bedreigingen, zoals soldaten van de Unie, cowboys en indianen, maar ook met onderlinge strijd.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Wouter

Wanneer komt dit eindelijk op dvd!?

avatar van gotti

Heb hem net besteld op Amazon, als onderdeel van een Spaghetti Western dvd box. Erg goedkoop, maar kwalitatief ietwat teleurstellend als ik die ene review op Amazon moet geloven. Doe wel even verslag als ik hem binnen heb...

avatar van Wouter

Die schijnt niet goed te zijn. Anchor Bay heeft de film al tijden aangekondigd. Had al uit moeten zijn. Ik wacht er maar op.

avatar van Wouter

Viel me tegen. Corbucci heeft betere westerns gemaakt.

DVD is prima.

avatar van stephan73

stephan73

Erg matige spaghetti western van een regisseur die veel beter kan.

Het hele verhaal kabbelt een beetje door en er gebeurd weinig echt boeiends.

Wel erg mooie muziek van Ennio Morricone, maar zelfs die kan deze film niet naar een voldoende tillen!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Een beetje suffe spaghetti western met een goede score,

maar zoals al eerder gezegd door Stephan73,

Morricone kan de film niet redden.

Een paar ietwat voorspelbare plotwendingen naar het einde van de film toe zijn o.k. De vuist-en vuurgevechten zijn, op de opening na,

behoorlijk flauw te noemen.

Meer van verwacht, jammer.

2,5 Ster.

avatar van Ramon K

Ramon K

Morricone kan de film niet redden.

Muziek van Morricone valt me wat tegen in deze film. Niet echt memorabel. Verder is dit best een degelijke western, maar de plot (met een King Lear motiefje) is weinig pakkend.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ramon K schreef:

Muziek wordt steeds beter. Juist wat onderkoeld ipv bombastisch.

avatar van lezertje

lezertje

Op alle fronten mislukte western. Een script met de ene onzinnige scène na de andere overbodige actie, alleen maar bedoeld om het verhaal op te vullen. Een Joseph Cotton die vooral om zich heen kijkt op zoek naar de nooduitgang. En Morricone levert met deze film toch wel zijn slechtste soundtrack af. Waarschijnlijk had hij dat zelf ook wel door, want hij staat niet voor niets onder het pseudoniem Leo Nichols op de credits: Standaard deuntjes waarvan hij er in die tijd veertig in een dozijn propte.

avatar van joolstein

joolstein

Hellbenders zijn een salamander soort. Waarschijnlijk dank hij zijn naam doordat kolonisten dachten dat het diertje recht uit de hel kwam. En het was zeker een hel, maar dan op filmgebied. Middelmatig acteerwerk, een verhaaltje wat ik zeer matig en totaal niet spannend vond. Visueel is er ook weinig te beleven al viel het nog enigszins mee. De vrouwen waren niet mooi en eveneens zijn de locatie saai. Er zitten in de film plot-gaten die echt niet kunnen. En dan ook nog een soort moreel einde als: Geld maakt meer kapot dan je lief is. Joseph Cotten speelde in heel wat grote films waaronder Citizen Kane (1941), Gaslight (1944) en The Third Man (1949) en ga zomaar door. Plus ook nog regisseur Sergio Corbucci die toen (de door mij nog te kijken) Django al op zijn naam had staan. Had ik hier heel wat meer verwacht!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2064 berichten

joolstein schreef:

Helemaal mee eens. Terwijl er voldoende actie in zit is deze B film van laag niveau. Ik heb Hellbenders gisteravond laat herzien omdat het heel jaren was geleden dat ik hem op tv had gezien. Het was en blijft een matige film. 2.5

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Curieuze Corbucci western, met Joseph Cotten als leider van een kleine groep bandieten

die met veroverde buit verstopt in een lijkkist het land doorkruisen. Inclusief een zogenaamde

weduwe die bij een nogal onvoorspelbaar en eigenlijk ook een beetje ongeloofwaardig

gedrag al gauw het goed uitgedachte plan in de war schopt.

De film herbergt terdege enkele fijne typische Corbucci actiescenes en waarbij het met

het verhaal en de sfeer ook best wel goed zit. Toch komt de film ook wat rommelig over,

en weet de film niet voldoende te overtuigen om voor een echt goede western door te

kunnen gaan.