• 9.371.607 stemmen

La Fabuleuse Aventure de Marco Polo (1965)

Avontuur | 112 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: Marco the Magnificent

Oorsprong: Frankrijk / Joegoslavië / Italië / Afghanistan / Egypte

Geregisseerd door: Noël Howard en Denys de La Patellière

Met onder meer: Horst Buchholz, Anthony Quinn en Orson Welles

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Plot La Fabuleuse Aventure de Marco Polo

"A story of endurance, savagery and heroism"

In het jaar 1271 vertrekt Marco Polo met zijn vader en zijn oom uit Venetië naar China, om daar een vredesboodschap van paus Gregorius V aan de Kublai Khan over te brengen. Het wordt een reis vol gevaren, want niet alleen is de afstand groot, maar ook zijn er een aantal vijanden, onder wie de zoon van de Kublai Khan.

Kublai Khan

Achmed Abdullah

Nicolo, Marco's Father

avatar van Quentin

Quentin

Prachtig gedraaid en een indrukwekkende cast (alhoewel ik liever Alain Delon ipv. Buchholz in de hoofdrol had gezien, zoals eerst de bedoeling was), maar het scenario is veel te fragmentarisch en ongeloofwaardig.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Groots opgezette internationale co-productie, waarin de settings de echte hoofdrol spelen.

Die zijn werkelijk overweldigend.

Helaas is het script net het tegenovergestelde daarvan.

Springerig en te afwijkend van het originele verhaal van Marco Polo.

De handelingen verplaatsen zich naar allerlei niet ter zake doende zijwegen.

Een overdaad aan dialogen laat het geheel bovendien ook niet vlotter verlopen.

Deze versie zou ook beter de titel 'De amoureuze avonturen van Marco Polo'gekregen kunnen hebben, want daaraan werd meer tijd verkwist dan aan een goed verhaal.

De rolbezetting mag dan uit veel bekende namen bestaan, de acteer prestaties zijn over het algemeen niet echt om over te juichen.

De enige rol die mij bijblijft is die van Anthony Quinn, als Kublai Khan.

Maar eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat de overige acteurs ook weinig aan konden vangen met het flut scenario.

Host Buchholz was vooral irritant aanwezig(dankzij het draaiboek!), en had te weinig charisma om een film als deze te dragen.

Al met al komt het grootse verhaal van Marco Polo (de échte bedoel ik dan) er bekaaid vanaf.

Wat blijft zijn de indrukwekkende beelden van de landschappen en de decors.