• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Craig Brewer

Met onder meer: Terrence Howard, Anthony Anderson en Taryn Manning

Releasedatum: 1 december 2005

Plot Hustle & Flow

"The music will inspire them. The dream will unite them. This summer get crunk."

DJay is een klein pooiertje uit Memphis die verwoede pogingen doet een carrière als rapper van de grond te krijgen. Hij probeert zijn debuutalbum op de markt te krijgen, met behulp van zijn vrienden uit de 'hood'. Wanneer hij hoort dat rap-superster Skinny Black de omgeving zal bezoeken, zet DJay een plannetje op poten om de aandacht van de ster te krijgen.

avatar van helleke

helleke

Heel goeie film en aardige muziek die de film dat extraatje gaf waardoor ge u gedurende gans de film liet leiden.

Er zat een ietswat langdradig stuk in de film(in de opname studio),maar de confrontatie tussen D-Jay en Skinny Black maakte alles weer goed.

Goeie vertolkingen van o.a. Terrence Howard die ik ook al goed vond in Crash en Anthony Anderson(mag wel enkele kilootjes afvallen want begint serieus zwaar te worden)

Ik geef hem 3 sterren

avatar van Real_Movie

Real_Movie

goeie film 4

avatar van RWL

RWL

DarkDuuvel schreef:

wat een kut neger film... weer zo'n rapper die doet alsof die kan acteren..

En dat zeg je over Terrence Howard!

Man, wat heeft die een gast een uitstraling! Misschien niet in deze films, maar in Crash, August Rush en wat ander spul sprak me toch zeer aan.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Lijkt me dat hij het over Ludacris heeft.

avatar van N_SANE

N_SANE

Ik heb toch wel genoten van deze film.

Het is goed om te zien dat de rappers die je tegenwoordig op tv ziet, niet zomaar zo bekend en beroemd zijn geworden.

Je krijgt met veel tegenslagen te maken en er kan dus veel misgaan.

Terrence weer goed geacteerd, ben niet anders gewend.

Een film met een goed verhaal die me toch wel kon raken 3,5*

avatar van Heleentje

Heleentje

Hmm... Ik vind de film aardig... Acteerwerk is wel heel goed, maar toch.. Hij heeft wel iets speciaals, die film, je blijft er wel echt naar kijken of zo, maar toch vond ik er in z'n geheel niet zo heel veel aan. :$

avatar van Stephan

Stephan

Een film met Terrence Howard en Benicio del Toro samen... Konden broers zijn. Nou ja... halfbroers dan

avatar van bisse

bisse

MEESTERLIJK

Deze film was echt een genot om naar te kijken. terence Howard zet hier een prestatie neer waar ieder acteur jaloers op mag zijn. Wat een uitstraling en overtuigingskracht in het neerzetten van een dergelijke rauwe rol. De rest van de cast stelt ook niet teleur alleen vond ik het realisme behoorlijk kelderen met het intrede van die atari knul. Een gast als dat en zeker met zijn imago hoort niet thuis in deze film. Zeker omdat hij niet het talent heeft om naast een meester als Terence het scherm te delen.

De hele film is een aaneenschakeling van geniale en memorabele scenes. Het uitzichtsloze bestaan van lui die zich gedwongen voelen hun heil bij elkaar te zoeken is perfect in beeld gebracht. Het zelde geldt voor de hoop en bijbehorende dromen wanneer Howard zijn kans ziet om door te breken in de rap bussiness Het is ook gewoon een gigantisch goed script met ballen, diepgang, humor , rauw drama, cynisme en een killer verhaallijn en geinige muziek. Daarnaast en dat is bij mij de 5 sterren factor is de film van ongekende originaliteit en ik heb nog nooit iets vergelijkbaars gezien. Nee die vijf sterren...daar kan zelfs dat atari-kereltje niks aan veranderen.

(ik zou trouwens zweren dat ik eerder een recensie bij deze plaatste)

avatar van Reijersen

Reijersen

Lekker rauw en direct gefilmd! Ik heb me zekers vermaakt.

harde film, ook een leuke soundtrack

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Wederom een goede MTV produktie!

Een film waar je naar blijft kijken, of je het onderwerp nou leuk vind of niet. Met een erg sterke performance van Terrence Howard!

Wellicht is de film wat te vergelijken met Eminem's "8 Mile", waar de hoofdpersoon ook zijn droom probeert te verwezelijken. En dit ook het geval was in de muziekbranche.

Doormiddel van de leuke verschillende personages rondom D-Jay, bleef het geheel leuk om naar te kijken, ook doordat je in zo'n film niet gauw een figuur als Shelby verwacht. Al had hij niet zo'n grote rol, hij wist er wel iets leuks van te maken.

De scenes van de opnames van D-Jay's nummer waren goed in elkaar gezet en het kwam niet té gemaakt over.

Het einde was opzich goed, maar ik kreeg toch niet het gevoel van damn wat een vet einde. Gewoon degelijk noem ik het maar.

Al met al een leuke film voor een avondje!

3,5 ster

avatar van Jamaican

Jamaican

Terrence Howard zet hier een goede rol neer. Een stuk beter dan bijvoorbeeld 8 Mile. De muziek hierin mag dan iets minder zijn maar de film blijft boeien tot het einde en dat vooral door een Terrence Howard die toch wat meer waardering verdiend. 4* Top film.

avatar van The Last

The Last

Soundtrack klinkt goed, ben benieuwd hoe de film zelf is. Heb iig goede verhalen over Howard gehoord.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Film in de trand van 8 mile.. redelijk onderhoudend en goed acteerwerk van de betrokkenen. Anderzijds is het verhaal wel redelijk voorspelbaar en begin ik inmiddels een beetje te jeuken van de zoveelste hiphop held uit de ghetto. Oninteressant wereldje.

Deze film gaat natuurlijk duidelijk niet over een hip-hop 'held'.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Volgens mij duidelijk wel..

avatar van rokkenjager

rokkenjager

There are two types of people: those that talk the talk and those that walk the walk. People who walk the walk sometimes talk the talk but most times they don't talk at all, 'cause they walkin'. Now, people who talk the talk, when it comes time for them to walk the walk, you know what they do? They talk people like me into walkin' for them.......aldus Anthony Anderson

Zeer aardige cineast die Craig Brewer. Qua script is het niet immers even solide - maar de regie is nota bene uitstekend te noemen. Visueel zeer genietbaar. Mooie kleuren, fraaie shots, rauwe sfeer. Het drama is nergens karikaturaal te noemen en wordt ook nergens je stort ingeduwd.

Hoe de leden van Three 6 Mafia verder uiteindelijk een Oscar hebben gewonnen is voor mij een raadsel. In de film toen het nummer door Terrence Howard werd uitgevoerd klonk het best lekker (verre van Oscar materiaal) maar toch. ulterieur heb ik het nummer geluisterd - uitgevoerd door Three 6 Mafia, en het klonk echt waardeloos.

Anyway, voor de rest onderhoudende film. Heb trouwens Taryn Manning altijd al op een crack ho vinden lijken. Onaantrekkelijk mevrouwtje.

avatar van F33LG00d

F33LG00d

"you know its hard out here for a pimp, When he tryin to get this money for the rent "

en

whoop that trick

Echt vette songs

en zeer goed geacteerd van mijn fav acteur Terrence Howard

4,5

vet? moeahah please simpele teksten en terrence howard kan niet rappen

ik heb de film en ik vond hem goed maar wat ik niet snap

is waarom belly 1998 veel lager heeft.

dat was echte een super realistisch en indrukwekkende film

ook kwa boodschap.

en wil niet meteen zeggen dat bellly en hustleandflow zelfde genre zitten maar is ook een beetje hood maar vind hustle andflow wel goed

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

heerlijk filmpje.. leuk verhaal, en de muziek geeft het net dat extra's..

avatar van Leursio

Leursio

Geweldige film. Heb 'm inmiddels al een keer of 4 gezien, en blijft iedere keer weer boeien. Je moet het als acteur maar kunnen, met een zuiders accent geloofwaardig gaan rappen terwijl dat niet je eigenlijke werk is. Maf hoor. Ijzersterke rol van Howard, maar ook van de dames.

avatar van Poppe

Poppe

Zeer goede rise & fall! Howard overtuigt als gangster.

4*!

avatar van gauke

gauke

Er zijn de laatste jaren veel films gemaakt in dit genre. Vooral Terrence Howard zet een pracht van een rol neer als de ingewikkeld in elkaar zittende pooier DJay. De scène in de kerk is supermooi, om door een ringetje te halen.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijke drama film...

Ik kreeg slaap van...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Drugs, klein pooiertje is niets...

Geen HD kwaliteit...

avatar van BBarbie

BBarbie

Hoewel deze soort muziek mij niet erg aanspreekt, vind ik dit toch een aangename film: een goed verhaal en een prima cast.

Terrence Howard heeft al vaker laten zien dat hij goed kan acteren, maar ik werd erg verrast door het spel van Taraji P. Henson in een bijrol als zijn zwangere vriendin Shug.

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Uitstekende film, waarvan de eenvoud net de sterkte van de film is. Geen mislukte wannabe-gangsterfilm zoals vele in dit genre, maar een subtiel uitgewerkt verhaal, zonder onnodige show en overdreven spectaculaire gebeurtenissen. De kern ; nl het maken van hiphopsongs is goed in beeld gebracht en komt ook geloofwaardig over. Daarnaast ook nog eens een heel goede cast. Een film die me wist te raken..

avatar van tattoobob

tattoobob

Best een toffe film

avatar van shrink

shrink

Heerlijke film met een lekkere 'flow'

avatar van goongumpa

goongumpa

Whoop that trick-scene is lekker!

avatar van krabat

krabat

Bovengemiddelde score voor een benedengemiddelde film over het gettoleven in het zuiden van the USofA. Howard vind ik een beroerde acteur en het verhaal is saai.