• 9.374.963 stemmen

Geregisseerd door: Craig Brewer

Met onder meer: Terrence Howard, Anthony Anderson en Taryn Manning

Releasedatum: 1 december 2005

Plot Hustle & Flow

"The music will inspire them. The dream will unite them. This summer get crunk."

DJay is een klein pooiertje uit Memphis die verwoede pogingen doet een carrière als rapper van de grond te krijgen. Hij probeert zijn debuutalbum op de markt te krijgen, met behulp van zijn vrienden uit de 'hood'. Wanneer hij hoort dat rap-superster Skinny Black de omgeving zal bezoeken, zet DJay een plannetje op poten om de aandacht van de ster te krijgen.

avatar van Corabora

Corabora

ja leuke film. vanaf nu af aan zie ik pooiers met andere ogen. lieve mannetjes die het het beste voor hebben met hun vrouwtjes

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Iets minder dan 8mile en beter dan Get rich or Die Tryin'. Heb wel genoten, dus een 3.5.

avatar van Vinco

Vinco

Zeker wel een relaxe film,met goeie muziek en een goed verhaal!

3,5

Heel goed verhaal, goed geacteerd ik vond hem echt goed!

Mwoah, wel vermaakt, maar echt de 7.6 @ imdb niet waard. Ook de 3.72 niet die hier krijgt overigens.

3*.

avatar van patrick17

patrick17

Was een redelijk tot goede nummer

3 ***

Ps:weet iemand hoe het nummer heet dat ze zongen in de film met dat refrein van die zwangere vrouw?

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Leuke film wel, verhaal vond ik niet echt fantastisch maar Terrence Howard is toch wel een ziek goede acteur, prachtig hoe hij zijn rol speelt. 3.5 *

avatar van Robba

Robba

Supervette film, krijgt 4.5* van mij! Net zoals bij 8Mile weer jammer als de film is afgelopen. Nummer heet Hard Out Here For a Pimp. Check ook eens het liedje It Aint Over.

avatar van djalwin

djalwin

Heerlijke doorzakfilm, lekkere muziek, leuk geacteerd. Van mij krijgt deze 4 dikke *-en. Verhaal is wel beetje oppervlakkig.

avatar van prospero

prospero

Weinig mis met deze film, lekkere muziek en wat mij betreft goed acteer-werk. Damn, wat hadden een paar van die nummers echt een lekkere flow !

De film was over voordat ik 't in de gaten had en dat leverd altijd punten op bij mij

Een 3,5*

Ik ben er een beetje verbaasd over dat die raptracks in deze film zo serieus genomen worden.

Toen ik de film keek, leek het mij een overduidelijke grap, of meer parodie, maar er zijn toch vrij veel mensen die het gewoon echt goede nummers vinden en het wint zelfs een Oscar. Bizar, waarschijnlijk heb ik het niet goed begrepen of zoiets.

kos schreef:

Voor mij was het heel erg te doen om de 'flow' die erin zat. Qua tekst is het inderdaad een niemendalletje, maar het ritme e.d. maakten het nummer tot een mooi geheel. Misschien hielp ook de krachtige performance van Terrence Howard mee. Heeft hij dit trouwens zelf gedaan?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nee, die zijn geschreven door Al Kapone en Three 6 Mafia (DJ Paul Beauregard en Jordan Houston (Juicy J)) die alle 3 ook in Hustle & Flow te zien zijn.

• 11909 berichten

Maar heeft Howard het wel gezongen?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ja, dat is Howard.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Wel 'n leuke film hoor...Maar toch vond ik het allemaal vrij oppervlakkig en af en toe bijna lachwekkend....Niet echt veel diepgang enzo, geen lasting impression, het pakte gewoon niet....8 Mile was beter.

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

Is deze film ook geschikt voor mensen die een hekel aan blingbling en r&b hebben?

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Banjo schreef:

Denk dat dan de sterke punten van de film het eerst vervagen...Ik zou de film als ik jou was in dat geval links laten liggen en 'm meepakken zodra ie op TV is...Geen geld aan verspillen zou ik zeggen.

Banjo schreef:

Ja. Ik ben zo iemand en ik vond deze film geweldig.

avatar van Gromule

Gromule

Zonder al het voorgaande hier te lezen... Gewoon een mooie film! Meteen na de aftiteling The Message van de Grandmaster flash in de ceedeespeler geflikkert. Heerlijk!

Misschien was Survival beter op z'n plaats geweest..

avatar van T.O.

T.O.

Mooi opgenomen, vrij sterke vertolkingen en vooral in de eerste helft een aantal memorabele dialogen en one-liners. Helaas werd de tweede helft iets te standaard voor mijn smaak. Wel heeft de film een knap uitgewerkte 'drukkende' sfeer, ondanks de humoristische scènes.

Ik houd het op een dikke 3,5*

avatar van magrahbi_1991

magrahbi_1991

goeie film de soundtrack is ook cool

dat soet aan de film ze hebbe ook hun eigen leidje daarom scoort de film goed

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Wat is die terrence howard toch ontzettend lekker alleen daarom al 5* de film had ook nog eens goed verhaal , goede actrices en weliswaar een beetje feel good verhaallijn maar dat mag ook weleens.

avatar van Relax

Relax

Beetje vervelende sfeer hangt er in de film, de hele tijd in de studio...

Grappig was wel met die batterijen, " Is that for your Dildo ? " .. yeah

avatar van Relax

Relax

Relax schreef:

Beetje vervelende sfeer hangt er in de film, de hele tijd in de studio...

Grappig was wel met die batterijen, " Is that for your Dildo ? " .. yeah

Ik weet niet hoe ik hiermee aankwam zetten..

Macht film, 5.0, helaas bij het einde dwaalde die actie tegen Skinny Black een beetje de film af.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

kos schreef:

Toen ik de film keek, leek het mij een overduidelijke grap, of meer parodie,

Dat gevoel had ik toch echt niet. Dat soort muziek wordt ook serieus door die artiesten gemaakt, dus lijkt het me niet logisch dat ze zichzelf voor lul laten zetten. Ik vond de beats overigens ook nog best lekker eigenlijk (als het niet té crunk wordt), over de tekst zullen we het maar niet hebben .

Fijne film verder. Vooral Howard is erg goed bezig.

avatar van marzuq

marzuq

Goed dramaatje in het genre "veredeld woensdag avond op rtl4 verhaal" daar is niets mis mee. Werden er maar meer van dit soort pretentieloze films gemaakt, die het dan altijd waar maken. Goed geacteerd, lekker simpel verhaaltje goed einde en heerlijke muziek (voor de liefhebber) Een dikke drie, waarvan ook niet meer verwacht werd.

Hm.. zonden ze dit soort films maar uit als Ware Woensdagavond drama op RTL 4. Maar die zijn wel een beetje anders.

avatar van papabear83

papabear83

begin van de film heb je gelijk zoiets van:

hmm dit word een goeie film dus blijven plakken en met je tien geboden van de afstandbediening afblijven!!!

wanneer geven ze terrence howard nou eens zo'n beeldje?

die man verdient dat echt!!!

juweeltje in z'n genre kijken dus je krijgt er geen spijt van!!!!!

avatar van grid8400

grid8400

eigenlijk helemaal niets mis met deze film. gewoon een vette 4* van mij! met plezier zitten kijken