Genre: Drama / Muziek
Geregisseerd door: Craig Brewer
Met onder meer: Terrence Howard, Anthony Anderson en Taryn Manning
Releasedatum: 1 december 2005
Plot Hustle & Flow
"The music will inspire them. The dream will unite them. This summer get crunk."
DJay is een klein pooiertje uit Memphis die verwoede pogingen doet een carrière als rapper van de grond te krijgen. Hij probeert zijn debuutalbum op de markt te krijgen, met behulp van zijn vrienden uit de 'hood'. Wanneer hij hoort dat rap-superster Skinny Black de omgeving zal bezoeken, zet DJay een plannetje op poten om de aandacht van de ster te krijgen.
Madecineman (moderator films)
Persoonlijk heb ik niet zo heel veel met de Hip-Hop muziek/cultuur van de jeugd van tegenwoordig
Mijn Hip-Hop educatie heb ik uit de tijd van Public Enemy, Beasty Boys en Disposable Heroes om maar wat te noemen. Toen het allemaal "pimpin" begon te worden ben ik steeds meer afgehaakt. Leuk opfrissertje dus deze Hustle & Flow.
Eigenlijk geheel in de lijn der verwachting, voldoet precies aan het wat clichematige beeld wat ik heb over rap-muziek. In die zin dat alle nodige ingrediënten wel aanwezig zijn, toch verliest de film zich niet in al te veel schiet- en scheldpartijen maar gaat het toch in de eerste plaats om de muziek en de soul. En dat is een pluspunt want het niet zo goed kunnen eindigen in een of andere afzichtelijk Bling-Bling videoclip-achtig gebeuren.
Camerawerk is niet slecht evenals de acteurs, zorgt toch voor een lekker broeierig sfeertje door de hele film heen.
Aardige, kwalitatief best in orde zijnde zij het wat clichematige en voorspelbare film. Aan de andere kant is de film ook gewoon leuk vermaak en dat is bij mij nog altijd goed voor 3*
Kisje
Goede muziek, kwam een beetje op de achtergrond door de release van 'get rich or die trying' kwam hier in België zowat rond dezelfde tijd uit.. Maar toch, goed verhaal, goede acteerprestaties, maar vind 8 mile toch wel beter..
Monsta Kody
Ik denk dat het feit dat mensen de muziek goed vinden dat vooral vinden omdat je betrokken wordt bij het proces van het ontstaan van de beat, je bent dan eerder geneigd om met je hoofd mee te gaan deinen.
dabbert
Goede film.
Het refrein van het liedje blijft maar de hele tijd in m'n hoofd zitten.
buffy
toppie film !!!!!!
met te gekke muziek erin waar de kippevel van over mijn body stond toen die griet zich volledig moest geven met haar zang kunst.
echt een aanrader!!!!
Kiere
Prachtige film. In het begin dacht ik dat het een beetje gelijkaardig ging zijn als 8 mile, maar ookal vind ik 8 mile een mooie film, deze vind ik nog beter, omdat het einde minder voorspelbaar is als in 8 mile. Goed verhaal, goede muziek ook al hou je niet van R&B denk ik. voor mij een 4,5*
Tarkus
Goede film over een pooier die zijn kans waagt als rapper.
De vertolkingen zijn goed tot uitstekend, en het einde onvoorspelbaar.
De muziek ig prachtig en hoewel ik geen R&B fanaat ben is het demonummer dat het hoofdpersonage maakt een knap stukje muziek, vooral de vrouw die het refrein zingt is grandioos.
Mooie film met leuke muziek.
seanpuffy
prachtige film beter dan 8 mile en get rich or dyin tryin' en een prachtige rol voor terrence howard die hier in deze film bewijst dat hij niet alleen bijrollen kan spelen. echt prachtig gewoon.
komt weinig voor maar krijgt van mij toch een dikke **5**
100 in een dozijn dramaatje over muzikant die het wil maken. Film toont goed aan hoe simplistisch hip hop muziek eigenlijk is.
BoordAppel
En jouw bericht toont mooi aan dat je absoluut niets van hiphop afweet.
En jouw bericht toont mooi aan dat je absoluut niets van hiphop afweet.
What's there to know? Nu niet bepaald een genre dat bol staat van de ingewikkelde ritmes en orgestraties. Een 4 kwarts beat, een hook, beetje schelden en nog een breakbeatje, achtergrondkoortje...... Tong tussen de lippen en balzen maar.
Heb een CDtje van M&M , klinkt best aardig, maar grootste (lees: complex & originele) muziek is het zeker niet.
BoordAppel
Ooit iets gehoord van Aesop Rock, Dälek, El-P, Madlib, J Dilla, Blackalicious, Sage Francis, Odd Nosdam of cLOUDDEAD? Luister eerst daar maar wat van voordat je weer domme uitspraken doet over dingen waar je niets vanaf weet.
Bovendien is er geen ander genre waarin zo met taal gespeeld wordt door middel van stijlfiguren en weet ik wat nog meer als hiphop. Op die manier zit het soms zeker erg complex in elkaar (ja en ook bij Eminem).
Het blijft vermoeiend hoe mensen denken een genuanceerd oordeel te kunnen vellen over bepaalde genres als ze alleen de commerciële variant ervan kennen.
Naomi Watts
Eens met BA. Zoals hij ook al aangeeft wordt er in geen enkel genre zo met woorden gespeeld als in Hiphop. Hiphop is poezie.
Hiphop gelijk simplistisch noemen na het zien van één film? Verdiep je eerst eens in de Hiphop cultuur voordat je weer met belachelijke statements komt zonder enige kennis van zaken.
Spelen met woorden, poezie....maakt de muziek niet complex.
Zou Jules Deelder nu ook niet direct een muzikale grootheid noemen. Daarbij blijft het voor het grootste deel op een eentoninge vierkwartsmaat gebaseerd en verder wordt het vooral een beetje bij elkaar gejat/gemixed. (Vind popmuziek en house overigens ook symplistisch.)
Als er een enkele uitzonderingen zijn bevestigd dat hooguit de regel.
Complexe muziek = goede muziek
Heb je mij niet horen zeggen......
BoordAppel
Als je teksten niet als muziek ziet niet nee, anders natuurlijk wel.
Zoals vrijwel alle popmuziek.
Aan Reinbos top 10 te zien op MuM denk ik niet dat hij dat bedoelt. Wel grappig dat de Gorillaz erin staan trouwens. Daaraan zie je al dat het ook anders kan dan wat je in deze film te horen krijgt.
Zou Gorillaz niet direct Hip Hop noemen. Is veel meer een fusion van allerlei stijlen, van latin, tot free jazz, tot industrial, tot Hip Hop. Best complex eigenlijk.
Laat ik het er op houden dat mijn statement eigenlijk de populaire (MTV) Hip Hop en vooral rap betreft, net als de populaire popmuziek. Zodra het fusion, industrial en jazz invloeden heeft ontsnapt het daar algauw aan.
nerdje
Ik ben er een beetje verbaasd over dat die raptracks in deze film zo serieus genomen worden.
Toen ik de film keek, leek het mij een overduidelijke grap, of meer parodie, maar er zijn toch vrij veel mensen die het gewoon echt goede nummers vinden en het wint zelfs een Oscar. Bizar, waarschijnlijk heb ik het niet goed begrepen of zoiets.
kom op zeg, je verwacht toch geen nummer 1 hit uit een film? Als dit echt gebeurt, wat moeten die andere rappers als eminem, 50 cent enz doen? Op pensioen gaan?
De lyrics waren niet wow, maar de beat hebben heel veel goed gemaakt.
Overigens vind ik dit een topfilm! 4.5*
Joe-K
Goede film, prima vermaakt. Zeker voor zijn genre een topper! Krijgt van my een 3.5*.
anthony68
Zeer goede film ****. Waarom je ziet hoe een goed nummer tot stand komt. Een samenloop van emoties en flows. Lekkere nummers. Ga altijd voor Goud!!! Doe alles met kwaliteit. Dan heb je ook wat. Goede acteurs vooral de hoofdrolspeler!!. Tjeetje wat kan ie in verschillende stijlen voor de dag komen. Komt volgens mij erg realistisch over.
as
wat een kut neger film... weer zo'n rapper die doet alsof die kan acteren..
Eigenlijk is het andersom: een acteur die doet alsof hij kan rappen. Niet zomaar iets roepen als je niet weet waar je het over hebt.
BoordAppel
Misschien heeft Duuvel het over Ludacris, die het overigens naar behoren doet hier.
as
Beer82
Ik ben persoonlijk helemaal geen hiphop fan en vond de muziek in de film absoluut niet goed of iets dergelijks. Paste gewoon bij de film en gaf een extra emotie mee aan een film waarbij vooral de emotionele scene's de beste waren. Om eerlijk te zijn vond ik hem uniek goed in dit genre! Had bij voorbaat al enige twijfels bij de film, maar deze zijn volledig weggenomen. Zaten overigens ook nog een aantal kippenvelmomenten bij.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
@ beer 82: dat gevoel had ik precies hetzelfde, had het niet beter kunnen zeggen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005