• 9.373.557 stemmen

Geregisseerd door: Craig Brewer

Met onder meer: Terrence Howard, Anthony Anderson en Taryn Manning

Releasedatum: 1 december 2005

Plot Hustle & Flow

"The music will inspire them. The dream will unite them. This summer get crunk."

DJay is een klein pooiertje uit Memphis die verwoede pogingen doet een carrière als rapper van de grond te krijgen. Hij probeert zijn debuutalbum op de markt te krijgen, met behulp van zijn vrienden uit de 'hood'. Wanneer hij hoort dat rap-superster Skinny Black de omgeving zal bezoeken, zet DJay een plannetje op poten om de aandacht van de ster te krijgen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Krijgt tot mijn verrassing en itt het gemiddelde op IMDB.com zeer goede reviews:

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Deze lijkt me ook goed!!

Ludacriss is ook weer van de party en Terrence Howard goede acteur!!

avatar van FisherKing

FisherKing

Is net opgekomen in de distributielijst voor 1 December 2005 in de bioscopen hier.

Krijgt erg goede kritieken, maar bij mij overheerst het gevoel dat ie "omhooggepraat" wordt....

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Terrence!!

• 11904 berichten

Echt een goede film! Ik ben fel tegen hiphop als het niet van Eminem is, maar dit was echt gaaf! Goeie rollen vooral van Taryn Manning and DJ Qualls. 3,5*

avatar van Word_Play

Word_Play

Verassend leuke film, niet in de laatste plaats door de hurrlijke Dirty South beats die je voorgeschoteld krijgt. Sterke rollen van Terrence Howard en Taryn Manning. De mooiste scene is toch wanneer Shug haar eigen vocalen terughoort. Het verhaal is niet echt bijzonder, maar de regie, soundtrack en acteerprestaties maken er toch een zeer vermakelijke twee uur van.

3,5*.

avatar van Jordy

Jordy

Inderdaad een veeeeeel betere film dan je aan de hand van het verhaaltje zou verwachten. Kan niet zeggen dat de muziek helemaal "mijn" hiphop is, maar qua drama, regie, acteren was het allemaal top. Mooiste scene inderdaad die Word Play ook beschrijft.

dik 4 sterren

Niet mee eens, maar moest er toch om lachen: Pretty Woman with crunk instead of Roxette. las ik op Rotten Tomatoes

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Gewoon een erg goede film zoals hierboven al gezegt is. Ik ben het er ook mee eens dat de muziek of hiphop die 'gemaakt' word in de film niet echt mijn ding is, moest af en toe wel een beetje lachen van de tekst zoals "stomp that ho" maar de rest van de film was gewoon prima 2 uur kijkvoer. 3,5*

avatar van Word_Play

Word_Play

Vond het trouwens grappig om te zien hoe Ludacris voor de tweede keer in een film een pak slaag van Terrence Howard krijgt.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De Golden Globe nominatie voor Terrence Howard heeft me toch wel nieuwschierig gemaakt naar dit filmpje

avatar van Jordy

Jordy

Ik maak er lekker een 4,5 van, dvd is besteld. Gesteund door de #1 positie in aint-it-cool-Harry's jaarlijstje

avatar van MarkM

MarkM

Ik had deze film een aantal maanden geleden gezien in san fransisco en het is echt de beste rapfilm die ik ooit heb gezien. Terrence Howard speelde een overtuigende personage en Anthony Anderson maakte de film compleet.

De dialogen zijn ook goed gemaakt, hele originele zinnen zitten erbij

Ik vond het een dikke 4,5

MarkM schreef:

De dialogen zijn ook goed gemaakt, hele originele zinnen zitten erbij

Een dialoog moet niet orgineel zijn, het moet geloofwaardig zijn . Maar goed, je hebt zeker gelijk, dialogen waren geweldig.

In Films > Algemeen > Help!!! Ik zoek een nummer uit de film!:

hi ik zoek een nummer die in de film hustle and flow zit

als ie bij het begin van de film in zn auto stap dat staat ie aan ,hij verander em daarna van zender

tis net zoiets als jimmy hendrix

wie o wie kan mij aan de titel en artiest helpen??

greets Bornkiller

avatar van speedy23

speedy23

Kijk hier eens: Soundtracks for Hustle & Flow.

avatar van janoz46

janoz46

Goeie film!

Had minder verwacht eerlijk gezegd

bornkiller schreef:

In

hi ik zoek een nummer die in de film hustle and flow zit

tis net zoiets als jimmy hendrix

wie o wie kan mij aan de titel en artiest helpen??

greets Bornkiller

Klinkt idd als Jimi Hendrix en bovendien heel goed, maar ik zou het zo ook niet weten.

bornkiller

haha juist dat vond ik nou juist ook ,hopen dat iemand het weet

ik dacht dat ik alle nummers van jimmy had??!!

tnx and greets

Bornkiller

Ik vond het ook wel een erg fijne film. Niks glitter en glamour maar rauw drama en ook een soort van satire op kansloze rappers die de hitlijsten bestormen .

Geweldige rol ook van Howard, van hem gaan we nog veel horen, maar dan hopelijk wel in karakterrollen zoals dit.

speedy23 schreef:

Kijk hier eens: Soundtracks for Hustle & Flow.

tnx voor de info !!

maar ik heb de soundtrack cd al gedownload ,maar zat er niet bij

En zeker vod ik het een goeie film WOOP that bi..Woop that bi.. lololol

ik ben eruggg benieuwd naar die nieuwe film van 50 centjes hehe

avatar van stinissen

Ik heb een droom....

avatar van serkan

serkan

Een geweldige film !!!!! je zit vanaf het begin puntje van je stoel goede acteer acties!! vette 5 sterre

avatar van bram2003

bram2003

deze film kijkt heerlijk weg , wat speelt terrence howard zijn rol ontzettend goed ik hoop in de toekomst nog meer van deze acteur te mogen zien de film verdient van mij een dikke 5 alleen al om howard.

avatar van s_amoraal87

s_amoraal87

ik vond em zwaar tegenvallen.. het eerste uur gebeurde eigenlijk niets en ergerde me aan het trage tempo van deze film dus ik zat zeker geen moment op het puntje van men stoel.. het eind was wel geinig maar meer ook niet....

avatar van as

as

stinissen schreef:

Ik heb een droom....

Oh god...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik had hier niet veel van verwacht maar ik werd toch aangenaam verrast. Geen geromantiseerd Hunting-on-a-recorddeal-and-blow verhaaltje maar pure dramatiek. Ook Howard liet zien dat hij toch meer in huis had dan ik verwacht had. 4*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

moviefreak#1 schreef:

En nu dus ook een Oscar-nominatie! Geweldig voor Terrence! Hij verdient het!

• 11904 berichten

Hulde! Wat mij betreft mag ie m winnen!

avatar van berth135

berth135

Echt nooit gedacht dat ik een hip-hop film leuk zou vinden! Verrassende wendingen, leuk plot, leuke muziek zelfs: echt een aanrader.