Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Queen Latifah, Gérard Depardieu en Timothy Hutton
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 11 mei 2006
Plot Last Holiday
"She always thought she was somebody special... and she was."
Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.
Georgia Byrd
Marlon
Ms. Gunther
Darius
hendrik119
erg leuke film. leuk verhaal goed geacteerd, echt een leuke film. klein beetje te voorspelbaar.
Waku
Komedie die lekker wegkijkt.
Alhoewel allemaal vreselijk voorspelbaar, alle cliches uit de kast worden getrokken en ondanks dat het verhaaltje te simpel is voor woorden blijft het leuk vermaak.
Hier en daar swingt "Last Holiday"de pan uit dankzij een frisse vlotte soundtrack van gospel tot motown.
Er valt zelfs een boodschap te ontdekken ( hoe klein dan ook) in deze luchtige komedie, geniet van het leven, het duurt maar even..wederom een cliche maar oh zo waar.
Feel good movie.
Waku
Wederom een remake.
De film is warrig, en vooral op veel punten ongeloofwaardig. Bijvoorbeeld aan het begin dat ze boodschappen moet doen met actiebonnetjes. Er wordt daarmee een duidelijk signaal gegeven, dat ze elk dubbeltje moet omdraaien.
Wat doet ze thuis: neemt een foto van het eten en print ze, op een niet zo goedkope wijze af. Duidelijke non-spot van de kant van HP. Alleen niet effectief
Volgens mij was het ook niet echt de bedoeling dat deze film zich zelf serieus neemt.

buttista
Lekkere zoete komedie. Goed gespeeld van Latifah en die Fransoos. Zeer het aanzien waard. 3,5*
Drizzur Urden
leuke comedie. Niet byzonder verhaal ma wel leuk geacteerd. Gérard Depardieu zoals altijd top,, inderdaad wel wat voorspelbaar zoals vaak eerder gezegd is. behoorlijk feel good movie, afentoe beetje langdradig. mij dat mag de lol niet drukken. 3*
Nieke
Moraliserend maar onderhoudend.
En iedereen kan het einde al van bij de begingeneriek voorspellen natuurlijk...
dennis_n
Ik vond er té weinig grappige momenten inzitten. Dat mag wel iets meer zijn voor een comedy.
Lepi
Ik zie Latifa liever in een rol zoals ze die vertolkte in beauty shop. Ik had meer van deze film verwacht, maa heb er toch van genoten
Norma
Film viel me alleszins mee! Dacht dat hij wel heel erg flauw zou zijn, maar het is een luchtige, hartverwarmende aanrader voor deze tijd van het jaar.
resona
wel een leuke film, soms wel grappig.. heb me wel vermaakt met dit filmpje
moviegirl
Leuke film. Ik had aleen iets meer grapen verwacht van Queen Latifa's kant
T.Bos
Romantische film met een traan en een lach, om bij weg te zwijmelen bij een goed glas wijn. Verrassende rol van Queen Latifa die als enige hoofdrolspeelster de film echt weet te dragen, zelfs met een tegenspeler als Gerard Depardieu. Ze kan echt veel meer dan de lollige rapster uit te hangen.
kanjertje
Heel veel leuke en inhoudelijk goede komedies worden er de laatste tijd niet meer gemaakt.
Doch dit is er nog wel zo eentje.
Niks flauw en de hele tijd amusant.
Vergelijkend met Latifah vorige film 'The beauti shop' vond ik deze veel beter.
3,5
T.O.
Goedbedoelde, maar behoorlijk mislukte film. Ik ben altijd wel in voor dit soort feelgood-movies, maar de hele setting, verhaallijn en acteerprestaties deden het geheel afdalen naar een gemiddelde Disney/tv-film. Dat Depardieu continu Frans praat tegen alle Tsjechen en dat de Tsjechen onderling het Tsjechisch en Engels afwisselen, maakt het er ook niet beter op. Jammer.
Orna24
goed geacteerd.. echt een superleuke film.. queen latifah is top!!!
de meeste films van latifah vind ik goed.. (mad money, beauty shop, bringing down the house)
Everlast
Erg leuke film. Maar het zal je gebeuren zeg. Goed geacteerd. Gezellig samen met het vrouwtje kijken.
Katharina
Leuke film! Queen Latifah is een bijzondere actrice
ze doet het goed! Soms was de film té over de top, maar over het algemeen een leuke film.
Bluebell
niet verw8 zon saaie film voor Queen Latifah
heb em niet eens afgekeken...
1 sterr
Mochizuki Rokuro
Queen Latifah kan altijd op mijn sympathie rekenen in een film, maar vanaf de skipiste scene is het niet alleen letterlijk downhill met de film, maar ook figuurlijk.
A.v.D.
Als ik de reacties lees, heeft deze film niet veel weg van The Bucket List...
JTV-kijker
- 2017 stemmen
redelijke amusante film, leuk verhaaltje met een tof sfeertje dat soms toch ook een beetje droevig wordt. De personages spelen hun rol goed maar de film wordt toch ook een beetje verpest door het voorspelbare einde waar precies niet veel aan gedaan werd om het verrassend te maken. al bij al, toch nog geslaagde film voor een vrijdagavond dus een 3tje.
nele
Goede film, maar vond het einde een beetje overdreven...Maar wel leuk om eens te zien
yazzminex3
Tis een goeie film, met een levensboodschap !
zeker een aanrader!!
brabusRUS
Erg leuke feelgoodmovie. Erg leuk om Gérard Depardieu weer eens te zien. Erg leuke acteur.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Holiday
Romantiek / Komedie, 2006

Set It Off
Actie / Thriller, 1996
vakantiehoteloudjaarsavondoostenrijkclerkkokendepartment storenew orleans, usaczechterminale ziektevakantieremakedying woman avalanchehotel suitesaleswoman luxury hotelchange of heartnarcissisthotel clerkwinter vacation kerstmissnoopingczech republicintroverthotel employeecelebrity cameo