• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Queen Latifah, Gérard Depardieu en Timothy Hutton

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 11 mei 2006

Plot Last Holiday

"She always thought she was somebody special... and she was."

Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.

Vreemd gevoel bij deze film. De hele film lang had ik het idee naar best een aardige feelgoodmovie te kijken en aan het einde had ik zoiets van: 'wat een overdreven klotefilm was dit eigenlijk'. Merkwaardig.

avatar van T.O.

T.O.

Goedbedoelde, maar behoorlijk mislukte film. Ik ben altijd wel in voor dit soort feelgood-movies, maar de hele setting, verhaallijn en acteerprestaties deden het geheel afdalen naar een gemiddelde Disney/tv-film. Dat Depardieu continu Frans praat tegen alle Tsjechen en dat de Tsjechen onderling het Tsjechisch en Engels afwisselen, maakt het er ook niet beter op. Jammer.

avatar van Spetie

Een komedie die barst van de clichés en die eigenlijk nergens verrassend weet te worden. Desondanks is de film dankzij het enthousiasme van de hoofdrolspelers en de leuke bijrolletjes van o.a. Gerard Depardieu nog best te verteren. Gewoon een aardige feel good movie, die je als kijker nog enigszins aan het denken kan zetten over hoe jij je laatste dagen zou beleven. Nergens bijzonder, maar wel redelijk vermakelijk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Alweer een redelijke wegkijker die wat meer humor mocht hebben maar toch redelijk vermaakt met een enigzins leuk einde..

Alleen had wat moeite met indenken dat die man op Queen Latifah verliefd was geworden..

avatar van ibendb

ibendb

Wat een clichéfilm, maar het is wel een leuke.

Ik keek tegen mijn zin naar deze film, maar ik werd positief verrast. Het verhaal is erg leuk en je krijgt er een goed gevoel bij. Het einde was erg voorspelbaar maar ik stoorde me er niet aan. Een echte verassing. 3*

Prachtige film.....om eens lekker diep in de sofa te duiken!!!! ???

Wang toch.

Had nog geen slechte film van hem gezien, al had ik op basis van de poster wel al het gevoel dat deze wel eens de eerste zou kunnen worden. En dat gevoel bleek terecht. Net als de melige poster is dit een film die je vooraf al kan dromen. Voorspelbaar, en op een redelijk vervelende manier.

Ook op een redelijk moralistische manier trouwens, wat het einde nog wat extra vervelend maakt. Al is het niet daar waar het fout loopt, de hele film zit gewoon niet lekker. Latifah acteert pover, bijrolletjes zijn slecht (Depardieu?) en de feel good is eerder irritant dan aandoenlijk.

Gelukkig is de setting nog wel redelijk te pruimen en weet Wang dat nog wel aardig in beeld te brengen, maar daar houdt het dan zo'n beetje op. Flauwe, voorspelbare onzin die in alles de meest gemakkelijke weg neemt. Eentje om snel te vergeten, gelukkig zou Wang zich nog wel herpakken.