• 9.373.998 stemmen

Met onder meer: Peter Mullan, Brenda Blethyn en Billy Boyd

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot On a Clear Day

"Anything is possible"

Frank heeft een lage dunk van zichzelf en kampt tevens met een aantal andere problemen. Hij wil dit te lijf gaan door te proberen de ultieme test te doorstaan. Hij wil een poging gaan wagen om Het Kanaal over te zwemmen.

avatar van Theunissen

Mooi drama film met een mooi verhaal. Er wordt inderdaad lekker naturel in geacteerd wat de film alleen maar ten goede komt. Film had grappige momenten en was soms ook ontroerend. Zeer realistische film.

avatar van ®Tc

®Tc

Komedie? Nu niet echt denk ik zo.

De film bevat zeker een luchtig sfeertje en dat kan ik wel appreciëren maar een komedie moet wel meer bevatten en dat is hier toch niet het geval. Het drama wordt zeker goed overgebracht maar enkel jammer dat het op het einde wat té wordt. Veel te veel sentiment, veel te veel cliché. Uiteraard wist je dat Frank het ging halen. Maar om het nu in z'n over-the-top jasje te steken

Jammer, want de acteurs deden echt wel hun best om het naturel te houden, zo zie ik het graag.

***

avatar van DVD-T

DVD-T

Mooi menselijk drama met alles er omheen.

Drama werkt best goed, en komt dankzij het sterke acteerwerk erg naturel over. Zo zou het ook in het er ook in het echte leven aan toe kunnen gaan. Toch is het niet altijd even constant en lijkt het af en toe erg makkelijk hoe ze met de situaties omgaan. Haalt wel een deel van die kracht weg. Gelukkig dat het nergens echt te zwaar wordt en is de film ontzettend luchtig gehouden met af en toe wat humoristische momenten. Dat maakt de film weer een heel stuk genietbaarder. Verder sterk acteerwerk ook, vooral van Peter Mullan die in My Name is Joe ook al zeer goed werk leverde. De aanvullende cast doet het ook goed. Het kanaal over zwemmen en de trainingen vooraf zijn ook mooi in beeld gebracht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Mooi drama. Echt super acteerwerk, goede uitvoering. Engels, dat vind ik wel een aangename stijl altijd. Ik houd niet van het accent maar het is goed realistisch en ziet er altijd erg overuigend uit. Mooi camerawerk af en toe. Een komedie is het absoluut niet... er komen wat simpele grapjes voorbij maar de hoofdtoon is toch wel drama. Fijn werkje weer van Engelse bodem.

avatar van scorsese

Redelijke film over een man die na 35 dienst ontslagen wordt, en vervolgens besluit om het Engels Kanaal over te zwemmen. Een typische Britse film die het sociaal working-class drama en feel-good movie met elkaar mixt. Hier en daar wat langdradig, maar het acteerwerk is dik in orde.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/romantiek/sportfilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel een bekende acteur Peter Mullan (War Horse)...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek

(geen Dolby Digital aanwezig)...