• 9.373.557 stemmen

Alien: Resurrection (1997)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Alien 4

Geregisseerd door: Jean-Pierre Jeunet

Met onder meer: Sigourney Weaver, Winona Ryder en Ron Perlman

Releasedatum: 27 november 1997

Plot Alien: Resurrection

"It's already too late."

200 jaar na haar dood wordt Ellen Ripley (Weaver) gekloond om DNA van de Alien Queen uit haar te halen. Het bedrijf dat dit financiert wil namelijk de Aliens als wapens gaan gebruiken. Helaas blijken de Aliens slimmer dan ze dachten en binnen de kortste keren moet Ripley met behulp van een aantal ruimtepiraten ervoor zorgen dat de Aliens niet op aarde terecht komen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Wouter schreef:

Vertel. Ik weet alleen van Alien vs Predator

Alien vs Predator = Alien 5.

Voor Alien 6 zie: http://movies.yahoo.com/shop?d=hp&cf=prev&id=1808402883

OF

Zoek in www.upcomingmovies.com. Leuk site trouwens.

BoordAppel

Allereerst maar de goede punten van de film: het camerawerk was erg mooi. De film ziet er mooi uit, goed in de Alien traditie gebleven. Leuk ook dat de computer hier 'Father' heet. Het karakter van Ripley vond ik wel grappig, lekker cynisch wat wel logisch is na de vorige films. Ook leuk dat Ripley na meer dan 250 jaar in de ruimte eindelijk weer aarde in zicht krijgt. Enkele mooie scenes: Dourif die de Aliens 'traint', de 7 mislukte klonen, onderwater Aliens.

Nu de slechte punten: de film heeft eigenlijk helemaal niets meer met de vorige Alien films te maken, het is gewoonweg belachelijk! Ok, Ripley klonen zodat ze Alien en menselijk DNA heeft kan ik nog mee leven maar jesus christus waar komen ze in godsnaam in het eind mee aanzetten! Dat geval heeft echt helemaal niets meer met het geniale ontwerp van de originele Alien te maken, te dom voor woorden. Ik vond het ook minder dat de Aliens zich ineens gedragen als de velociraptors uit Jurassic Park, DOM! Aliens die ineens zuur kunnen spugen, DOM! Welke dieren kunnen in godsnaam hun eigen bloed spugen? En als ze dit kunnen hadden ze toch die ene Alien niet hoeven af te maken om te ontsnappen.

Toch heb ik me nog wel vermaakt bij deze film maar de makers hebben zich er erg makkelijk vanaf gebracht. Waren de vorige drie Alien delen nog origineel, dit is gewoon een simpele actiefilm. Toch vind ik een Alien 5 wel een goed idee omdat de Aliens gewoon erg stoer zijn en ik stel voor dat we Resurrection dan gewoon vergeten en Alien 5 door laten gaan op 3 op een slimmere manier en dat Ridley Scott hem gewoon gaat regiseren. 2,5* (en ik snap er geen zak van dat deze film een hogere score krijgt dan het ongelofelijk ondergewaardeerde Alien 3!)

pjotr

Eh Boordappel je bent aan het spoileren....
Waarom vond je die baby van de Alien-queen te dom voor woorden? Heb je wel goed opgelet?
Dat DNA van Ripley kwam waarschijnlijk uit de ziekenboeg( Alien3 )
Ripley droeg toen al een alien-embryo met zich mee. Dat DNA is dus waarschijnlijk een mix-up van Ripley en de alien.
De kloon die ze in Resurrection maken van Ripley bevat dus ook alien-DNA - dat zie je oa. aan haar nagels en haar accuzuur-bloed.
De alien-queen die weer uit die Ripley komt zal dan vast geen volbloedje zijn....en blijkt ook een baarmoeder te hebben (kadootje van de menselijke natuur)...daar krijg je denk ik wel rare kinderen van..;)
okay...een waterdicht scenario zal het niet zijn maar origineel is het wel.
Wie zegt er trouwens dat die aliens bloed spuwen?
Het zuur wat die Christie (?) op zijn gezicht krijgt maakt nog geen doorgeef-luikje van hem - hij alleen wat gaten in zijn gezichts-huid.
Als hij niet zo ijdel was geweest had hij vast nog geleefd.

Verder vind ik Alien 3 meer een gewone aktie-film - wat heeft die film trouwens toegevoegd aan de Alienreeks ? (maar dat is trouwens meer iets om bij Alien3 over verder te discussieren.)

BoordAppel

Foutje voor de spoilers (vallen wel mee toch?). Ik kan mn bericht niet meer wijzigen dus dat is iets voor de mods.

pjotr schreef:

Het hele idee van het alien/mens DNA gedoe snap ik allemaal wel alleen dat is helemaal niet logisch. De eerste Aliens die uit Ripley gekloond werden zouden al zon debiele hybride vorm moeten zijn geweest. Dourif zegt ook nog eens in de film: first, everything was normal. Eerst legde de Queen gewoon eieren en ineens kan ze zwanger raken? Dat is echt erg onlogisch.

Wie zegt er trouwens dat die aliens bloed spuwen?

In deel 2 krijgen er wel meer mensen bloed/zuur van de aliens over zich heen en die zien er dan net zo uit als Christie. Het idee dat ze ineens zuur gaan spugen vind ik gewoon dom, dat t ook echt bloed is hoeft idd niet.

pjotr

Wat je eerste punt betreft heb je wel gelijk: die eieren zijn wel wat raar.
Toevallig heb ik Aliens vanavond nog gezien en de eerste die zuur over zich heen krijgt gaat hartstikke dood en numero twee tovert zijn body-armour om tot een donut ( je weet wel..met zo'n gat in het midden ).

pjotr schreef:

Mmmmm, nou vooruit dan. Het zou wel kunnen maar ik blijf t een dom idee vinden (Sowieso zijn ze niet echt consequent met dat bloed want volgens mij zou die basis in deel II dan een grote gatenkaas zijn geweest).

pjotr

Die was toch ook gatenkaas?

BoordAppel

Ja maar dat had volgens mij wel erger moeten zijn. KLEINE SPOILER VOOR ALIENS: in de scene waar die sentry guns de aliens aan gort schieten. Daar zou de vloer helemaal weggeslagen moeten zijn en dat is niet geval.

pjotr

Daar zie je toch helemaal niks meer van ?

Die lokatie komt helemaal niet meer in beeld.

BoordAppel

Jawel maar dat is maar een heel erg kort shot. Waarom vind je deze film eigenlijk zoveel beter dan Alien 3? Ik vind 3 beter omdat daar tenminste nog een logisch verhaal in zat, een erg mooi begin en eind heeft, de omgeving origineel is, de acteurs een stuk beter, de film ook nog spannend is en omdat het goed past in het Alien universum en ze niet allerlei verhaaltechnisch halsbrekende toeren moeten uithalen om het verhaal nog enigszins aannemelijk te maken.

pjotr

Je ziet toch alleen maar rook en alien-gespetter?

Alien3 heeft trouwens een ongelofelijk stom begin.

Als je vanaf pagina 2 van deze film(Resurrection) begint te lezen kom je bijna al mijn redenen tegen waarom ik Alien3 véél minder vindt dan Alien Resurrection.

pjotr schreef

En tja Alien Ressurection is veel meer een cartoonesque benadering van de hele trilogie en speelt in op de kennis van de vorige delen.......in mijn ogen een interressant uitgangspunt.

Ja dan snap ik wel dat je deze film leuk vind. Ik vond dit dus juist enorm afbreuk doen aan het hele Alien gedoe en daarom vond ik m stukken minder. Deel 3 speelt trouwens ook in op de kennis uit de vorige delen en doet dat in mijn ogen veel beter. De nogal cru uitgeschreven personages stoorden me ook niet en dat zal al heel veel schelen denk ik. En met het begin van Alien 3 bedoel ik vooral het Fox muziekje dat zo mooi wordt vervormd en dan de credits afgewisseld met shots van Ripley. We kunnen er nog uren over doorgaan, maar we agree to disagree, dus veel zin heeft t niet denk ik.

pjotr

Dan houden we het daarop...

avatar van Ben_online

Ben_online

Toff ben nieuw hier en heb daardoor discussie gemist als iemand dit ooit leest...
Mijn mening..
Tofste om te zien Aliens,Resurection, Alien, Alien3
Waarom Aliens in gewoon de juiste combinatie tussen spanning en actie
Alien is een classic super spannend echt een top film zeker voor 79 en is daarom ook niet te vergelijken met een film uit 97 das 20 jaar later vind je het gek dat de effecten mooier zijn en dat alles er iets beter uitziet. Resurection is gewoon gemaakt voor de actie en spektakel al het spannende is er wel uit. Wat ik vreselijk slecht vond in dit deel is dat Ripley haar nr7 kloon in de fik zet. Lekker humaan als je ziet hoe geschokt ze is als ze nr 1 tm 7 ziet en die pijn moet ze toch voelen schiet dan ff netjes een kogel door het hoofd niet stoer met de flammenwerper spelen.
En ja alien 3 heeft te weinig actie eigenlijk het rennen door die gangen bij die hoogovens is wel zeer mooi gemaakt maar de rest tja... vond ik niet zo super als de andere delen.
Oja en dat die alien ontploft wat ik ergens las komt door het plotselinge temperatuur verschil neem ik aan.

Ben aanhetspoileren.

avatar van Ben_online

Ben_online

Owja srry hoe haal je dat weg dan zo???
Dat het onzichtbaar word??

Zie FAQ en zie prive bericht. Ik heb het voor deze keer voor je gedaan.

avatar van Sjan

Sjan

Ik vond deze wel de minste van de 4, maar zeker nog niet slecht. Lang niet alle 'alien-charme' is verloren. Ook hier duistere en onheilspellende shots en muziek en die achtervolgingsscene onder water is echt geweldig spannend. Ik laat deze op 3.5* staan.

avatar van De GeuS

De GeuS

Na het herzien van deze film, verhoog ik hem toch maar naar 3,5 ster; Ik vond bepaalde effecten erg mooi(vooral de begin scenes waarbij "the betty" het militaire schip binnen hovered).
Nadelen waren het teveel zien van de aliens zelf en de hoeveelheid grappen, die de spanning wat naar de achtergrond drukten....

Het acteren lag wel een stuk lager dan "aliens 3", maar de hoeveelheid aktie maakte dat nog voor een groot deel weer goed.

Wel vaag; ze redden zogenaamd de wereld maar ik heb het gevoel dat met de ontploffing van dat "moederschip" een heel werelddeel werd weggevaagd....

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Best vermakelijke Alien film, alleen echt onbegrijpelijk dat deze van de Amelie regisseur is.

avatar van Yak

Yak

Tha Flow schreef:

Nou, ik vind het anders goed zichtbaar.

avatar van mister blonde

mister blonde

alleen qua kleur... maar verder...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Het is vind ik zeker duidelijk te zien, inieder geval aan de acteur in de rolstoel(ben even zijn naam kwijt). hij speelt en in amelie en ook in delicatessen. Heb nu alle 4 de Alien films gezien en dit is mijn volgorde van welke ik het beste vind:

Alien3, Alien, Aliens, Alien resurection. Toch vond ik deze ook erg goed! voor de alien serie!!!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

feanaro surion schreef:

de acteur in de rolstoel(ben even zijn naam kwijt)

Dominique Pinon, huisacteur bij Jeunet, doet in iedere film mee.

Het moet een warme zaterdagnacht/zondagmorgen geweest zijn, wanneer enkele gedrogeerde en zwaardronken suits besloten de nieuwe Alien film in handen van Jeunet te laten. Me niet verkeerd begrijpen, ik ben een grote Jeunet fan, maar om het levend geworden cyberpunk creature in handen te geven van de sprookjesprins, daar kan niks goeds uit komen.

Alien IV is precies wat je van de film op voorhand kon verwachten. Ja Jeunet heeft prachtig camerawerk, maar wat staat het hier belabberd. Aliens heeft nooit zover afgestaan van het originele concept van Giger. De settings zijn mooi, en ook de Alien zelf (iig, het basismodel) ziet er heel wat knapper uit dan in de vorige films. Enkele prachtige scenes wanneer de Aliens nog gevangen zitten. Tot zover het positieve nieuws.

De queen, de CGI aliens en die ronduit zielige kruising tussen mens en Alien (is this a joke ?) zien er niet uit, de humor is zo geforceerd dat het echt niet meer grappig is, het verhaal (cloning, kruisingen, DNA en nog wat) zo overdreven en onAlien-like dat het lachwekkend is, en de acteurs zo beroerd dat het soms eerder op een comedy leek. Ik waardeer Jeunet enorm, maar dat hij de volgende keer alsjeblief met z'n fikken van dit soort werk afblijft.

1* voor de mooie scenes in het begin, de rest is een belediging.

BoordAppel

Het gebeurt me niet vaak, maar ik ben het toch aardig met Onderhond eens. Vooral die Alien/Mens hybride vond ik ook lachwekkend, dat zag er echt niet uit. Ook de manier waarop die aan zn eind kwam, erg slecht.

Vrij beroerde film inderdaad. Stylistisch gezien vond ik de keuze voor Jeunet ook onbegrijpelijk.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond 'm wel lache! De intelligentie van die Aliens kwam in deze film ook mooi aan bod en bovendien vind ik die band die Ripley in deze film met die Aliens heeft wel interessant!

avatar van Disk

Disk

....ik wou dat ik dit nooit gezien had.......1str

Ik vind deze Alien film eigenlijk toch een van de beste uit de Alien serie. De spanning neemt in een hoog tempo op en ein-de-lijk zien we de Aliens echt vaak wat ik tot nu toe in de andere delen erg gemist heb.

De band die Ripley met de aliens heeft vind ik ook wel heel bijzonder.

Toch vind ik 4 delen wel weer genoeg en ik zit niet echt te wachten op een vijfde deel van de serie.

Ik denk dat het als eerste niet genoeg kijkers trekt want onderhand weten we wel hoe zo'n Alien er nu precies uitziet.

Toch krijgt deze film van mij een dikke acht en vindt ik hem echt de beste uit de hele reeks.

We moeten niet vergeten dat het een horror wending heeft als er op het laatst een nieuwe Alien wordt geboren die gelijk maar even de onderkaak van zn moeder erafslaat.

Het acteerwerk vindt ik ook bijzonder goed en de duistere sfeer vindt ik ook een pre bij dit sorrt films.