Alien: Resurrection (1997)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 109 minuten / 116 minuten (special edition)
Alternatieve titel: Alien 4
Geregisseerd door: Jean-Pierre Jeunet
Met onder meer: Sigourney Weaver, Winona Ryder en Ron Perlman
Releasedatum: 27 november 1997
Plot Alien: Resurrection
"It's already too late."
200 jaar na haar dood wordt Ellen Ripley (Weaver) gekloond om DNA van de Alien Queen uit haar te halen. Het bedrijf dat dit financiert wil namelijk de Aliens als wapens gaan gebruiken. Helaas blijken de Aliens slimmer dan ze dachten en binnen de kortste keren moet Ripley met behulp van een aantal ruimtepiraten ervoor zorgen dat de Aliens niet op aarde terecht komen.
- Alien Resurrection (MusicMeter)
- Kijk op meJane
General Perez
Dr. Wren
Gediman
Alastor
Ik hoop dat er helemaal geel deel 5 komt, ik kijk liever het origineel nog een keer...
Als je geen vervolg wil zien, hoef je toch niet te kijken?
666south park
hier geef ik ook een 4,0 voor omdat ik deze keer Sigourney Weaver een heele speciale rol speelde want zij was ook een soort alien
dat vond ik wel comies 1naar laatste in de alien reeks
BlueSword
veel mensen vinden dit deel niet zo goed.
ik vond hem aardig goed..ok, het verhaal is standaard.
maar die aliens zagen er tof uit! vooral in die onderwater scene, WOW.
zeker een film die ik vaker zal zien, en heb hem al zo een beetje 6x gezien ofzo.
Pow
die scene dat Ripley die ruimte in gaat met die 7 mislukte kloon-expirimenten op sterk water is echt meesterlijk freaky. en aan het eind van de ruimte een 'bijna Ripley'-exemplaar dat graag uit haar lijden wil worden verlost. brrrr... pittig hoor!!
tinkerbell78
was best een goede film tot het moment dat ripley in de broedplaats terecht komt en haar "kind "uit de baarmoeder komt van de alien, dat was een beetje vreemd en overbodig allemaal ,dat stuk had er van mij uit gemogen. Winona Ryder was ook misgecast , vloeken past voor geen meter bij haar ze kan totaal niet stoer overkomen
een 3.5*
Materny
Gelukkig steekt deze film met kop en schouders boven 3 uit, anders hadden we te maken gehad met 2 grote mislukkingen na de pracht van 1 & 2.
Aliens, acteerwerk, special effects, alles ziet er gelukkig goed uit.
Minder als 1 & 2, maar 'o zoveel beter als 3.
jasha
Het einde verkloot deze quatrologie op een schandalige weize. Ik had beter verwacht van de maker van "Delicatesse", "Amelie", en "Un long dimanche de fiancaille".
kiriyama
Wat is dit toch een slechte film. Ik hou heel erg van alien 1, 2 en 3 maar deze is gewoon te slecht voor woorden. Hou het lekker bij de trilogie zou ik zeggen.
as
Dat derde deel is anders de grootste miskleun uit de serie. Vind jeunets versie stukken beter.
IcU
Mee eens. Ik vond deze nog aardig spannende momenten hebben. Ik ben niet (meer) zo'n Alien freak, maar deze vond ik beter dan 3. De effecten zijn er in ieder geval behoorlijk op vooruit gegeaan vergeleken deel 3.
kiriyama
Mischien vergeleken met de gewone versie, maar de DC van 3 is stukken beter dan resurrection. In welke versie je die ook kijkt.
sunboy
sorry hoor , maar ik vond dit de BESTE deel van allemaal , de aliens zagen er stukken beter uit dan zijn voorganger(alien3)alien 3 trok op niets
deze was qua verhaal ook beter dan 3
en ook de aliens waren beter.
het verhaal van alien in de buik is super.
4,5 ster
kiriyama
De cgi is hier dan wel het best, het hele verhaal over klonen, 200 jaar verder enz. kon me dus echt niet boeien. Voor de rest dacht ik dat ik naar een B-actiefilm zat te kijken en vooral het laatste halfuur, met die nieuwe alien waar Ripley een soort moeder-dochter relatie mee heeft was afschuwelijk.
Kevin13
Waarom dat ze die film hebben gemaakt snap ik niet.
Het is een schande voor de Aliens.
Conquest
Ongelooflijk dat deze film geregisseerd is door Jean-Pierre Jeunet, maker van Amelie...De film begint overigens best aardig en het verhaal is dat ook, maar het wordt op een gegeven moment zo afgezaagd. Alles wat er betreft Alien nog in zat werd er uitgeperst en dat maakt deze film eigenlijk totaal overbodig. Toch nog 2* voor het begin en Weaver.
Banjo
- 2034 berichten
aaaaa, whats on fire??.... us! shit!! aaaaaaa
3 sterren voor deze vermakelijke film!
Gothepica
Deze is wel de mooiste uit zijn reeks vind ik dan
predator
- 1951 stemmen
Aardig, maar toch een stuk minder dan de delen 1&2.
Monster op het eind sloeg nergens op, 0,5* aftrek
tukkerstein
Redelijke film, maar in vergelijking met deel 1 en 2 belachelijk slecht, maar die waren ook zeer goed. Ontzettend goede special effects, zag er mooi uit allemaal. Toch veel minder spannend en gewoon een film die uitgemolken is uit deel 1 en 2.
Zoals eerder gezegd, overbodige film. Maar ondanks deze kritiek kan ik toch niet lager komen dan toch nog 3*. Weaver acteert weer zeer goed, maar ik kan mij helaas een stuk minder identificeren met het personage dat ze speelt in deel 1/2/3.
as
kiriyama
Tja ik vind ressurection gewoon slecht. 1 en 2 zijn geweldig en 3 vind ik best aardig. Dit is ook maar mijn mening.
euroburger
Alhoewel jullie hem bijna allemaal affikken, denk ik dat er genoeg redenen te bedenken zijn om een 4e(!) deel van dergelijk niveau wel te omarmen. Natuurlijk leggen we de lat weer hoger, maar ik zou in deze reeks niet graag voordat doel worden ingehuurd. Wie schildert er beter dan rembrandt? niet allemaal tegelijk.
JurassicPark
een 3,5. slechte alien uit de reeks maar wel leuk wel vaag verhaal.
Alien 3
Alien Resurrection.
Is één van de betere films uit de Alienreeks.
Ik vind dat het begin nogal tegenvalt: Op het laatste van Alien 3, moest Ellen meegegaan zijn naar het reddingsteam (open einde).
In het begin van Resurrection zouden ze Ellen moeten in vriezen en de alien uit haar halen. Voor de rest was dit een goede film. Volgens mij is Jeunet toch wel iemand die ervaring heeft met films maken. Ik vond dit verder een mooie film.
Ik geef hem 3,5 ster.
Mescalino
Hij is beter als deel drie.
Het begin is sterk. wat ze in deel 1, 2 en 3 probeerde is ze eindelijk gelukt
Ripley wordt wederom sterk neergezet door weaver die een goede afwijkende ripley speeld ze is immers gedeeltelijk alien
Het einde is echter HEEL zwak.
Die "geboorte" en uit eindelijk die alien door een piep klein gaatje slaat echt helemaal nergens op.
Omdat het einde slecht is 3 sterren.
Die Romantic
Heel goede film!
Ik kan niet vergelijken met de andere alien films want die heb ik niet gezien.
Maar ik veronderstel dat als ik deze goed vindt, de andere ook goed vindt? Of is dit totaal een andere film als de eerste?

Alien³
1992

Aliens
1986

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

Dit is 'Alien V' van Neill Blomkamp: het deel in de reeks dat nooit verscheen

Predator
Actie / Sciencefiction, 1987

Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe
Documentaire, 1996
androidhuurlingdystopiesmokkelvervolgbuitenaards wezenverraadcloningschepselwetenschapperflamethrowerdisembowelment smugglerunderwater scenegene manipulation man in wheelchairbreeding genetic engineeringregeneration xenomorphalien queenexplosive decompression absurdridiculous