• 9.378.387 stemmen

The Legend of Tarzan (2016)

Actie / Avontuur | 109 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson en Margot Robbie

Releasedatum: 7 juli 2016

Plot The Legend of Tarzan

"Human. Nature."

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Waltz). Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.

John Clayton / Tarzan

Captain Leon Rom

George Washington Williams

Jane Porter

Chief Mbonga

Prime Minister

Captain Kerchover

avatar van stinissen

Tarzan, helaas een gemiste kans het begint allemaal bij Alexander Skarsgård die totaal geen uitstraling heeft als de persoon Tarzan. En anno 2016 de meest slechtste CGI ooit dit kan echt niet. Misschien wel voor het grote publiek of kinderen tot een jaar of 12. De film was ook veel te clean geen bijtende insecten modder etc etc en Tarzan had op moeten groeien bij de chimpansees en niet bij de Gorilla's de enige twee die het meer dan aardig deden dat waren Samuel L. Jackson en Margot Robbie maar in een film waar de effecten zo onnatuurlijk en slecht zijn als deze kan niemand het eigenlijk redden....

stinissen schreef:

Tarzan had op moeten groeien bij de chimpansees en niet bij de Gorilla's

Dat is ook niet zo, het zijn geen gorilla's maar "Mangani" (net als ik de originele boeken van Edgar Rice Burroughs, de schepper van Tarzan, waar nooit chimpansees in voor komen)

Tarzan zegt het zelf in de film ook, wanneer Jackson denkt dat het gorilla's zijn: "Het zijn geen gorilla's maar Mangani.

"Gorilla's zijn "zachtaardig...Mangani niet!

avatar van flieg

flieg

Niet zo tof helaas. Er mankeert veel aan deze film imo. Grootste minpunt vond ik zelf dat het allemaal veel te vlak was qua personages. Die hele Tarzan Jane storyline deed mij zeer weinig. En de film liet kansen liggen om de sterke binding van Tarzan met zijn apen-familie over te brengen. Ik kreeg niet het gevoel dat tarzan zijn jeugd in de jungle had doorgebracht, hoe goed hij nog van liaan tot liaan slingerde. Ook de rol van S.L Jackson kwam niet echt over met geforceerde komische noten. Pluspuntje was de fijne rol van Waltz die met zijn charisma toch deze film hier en daar wat dragelijker maakt.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Legend of Tarzan

Ik heb dan toch eindelijk The Legend of Tarzan (2016) gezien nadat we een grote fout hadden gemaakt aangezien mijn kameraad dacht dat The Jungle Book (2016) deze film was. Toen we de kans kregen deze film te kunnen kijken hebben we die maar gelijk aangenomen en ik het er althans geen spijt van, mijn kameraad ook niet. Ik vond The Legend of Tarzan (2016) een fijne film die toch op veel vlakken erg goed was. Ook deze film kent uiteraard zijn min puntjes en ik vond dat vooral gericht op de CGI gericht. De CGI is niet altijd wat het moest zijn en qua mooiheid valt dat soms ook nog wel te twisten.

Ik ken Tarzan uiteraard uit mijn jeugdige dagen en toen wist ik nog wel dat de Windows 98 en 97 systemen erg populair waren, tenminste ze werden nog overal gebruikt. Ik speelde toen altijd een bepaald 2D typisch Tarzan spelletje op de computer, wat precies de gehele functie was van de game zou ik ook niet durven te zeggen maar wat ik wel weet is dat het erg leuk was. Altijd door de bomen lopen, met lianen rond vliegen, dat was nog eens leuk tijdverdrijven en ik heb er nog aardig wat mee gespeelt.

Het verhaal was nog wel erg leuk gedaan, zoals ik al zei was het echt de CGI wat op zich liet weten. We kwamen al vroeg in ontmoeting met Tarzan, die toen (als ik het mij goed herinner) of door Berlijn reed of bij England, aangezien ze allemaal erg chique Engels aan het praten waren. Wanneer een bepaald hoge heer opzoek is naar diamanten word hij door de leider van zo’n boesboes groep op pad gestuurd om Tarzan naar hem toe te brengen, die blijkt even later zijn zoon vermoord te hebben. Wanneer er een klopjacht naar Tarzan word geopend moet hij ook nog eens vluchten voor een boze gorilla stam die hem heeft verdreven. Met hier en daar wat mooie actie scenes loopt de film lekker vlot door, en dat was wel erg fijn.

Er lopen soms ook alleen wel wat missers in de film nouja, missers wil ik het niet echt noemen maar, delen waar het onrealistisch echt ontiegelijk hoog ligt. Met een voorbeeld: De vader en moeder van tarzan hadden schipbreuk waardoor de dus moesten verblijven in de bossen en uiteindelijk vermoord werden door de grote apen, toen werd tarzan meegenomen. Maar wat deden zij, ze hadden een woest mooi boomhut gebouwd. Hoe kan dat? Want, later in de film, in die scene werd je verteld dat de bossen erg gevaarlijk is met over een gevaar. Hoe hoe heeft de vader van Tarzan dan zo’n mooie boomhut weten te maken? Ik denk dat alles precies als een Lego pakket voor hem klaar lag op de grond.

Het concept van deze film was erg gaaf en wat houd ik toch van Gorilla’s ongetwijfeld mijn lievelingsdieren. Zoals eerder en hierboven aangegeven mist de film op veel fronten toch kleine schoonheidspuntjes waardoor de film niet is geworden als ik me had voorgesteld. De CGI laat toch vaak iets te veel van zich weten en dan ook de vele (erg) onrealistische scenes maken de film toch saai om naar te kijken afijn, toch wel voor een iets lager doelgroep gemaakt. Al vond ik de lokroep voor de krokodillen en daarbij het zien dat hij meegesleurd word nog best wel een randje hebben op kinderlijk niveau maar, ik vond het mooi..

avatar van John Milton

John Milton

Aan het begin van de film was ik positief verrast. Mooi gefotografeerde plaatjes, Skarsgard, Waltz en Robbie, en een fijne score Rupert Gregson-Williams, mij onbekend, maar die de jongere broer van Harry Gregson-Williams bleek te zijn. Dit kon nog wel eens meevallen, na de wat kritische geluiden die ik hier had gelezen!

Helaas neemt de film naarmate het verhaal vordert steeds meer zijn toevlucht tot CGI en eigenlijk onnodige green screens. En zodra je je daaraan gaat storen zie je ook. Met een budget van 180 miljoen lijkt me dat een keuze, geen noodzaak. En inderdaad, de film blijkt grotendeel opgenomen in de Warner Bros. Studios in Leavesden, Hertfordshire, UK. Vervolgens zes weekjes achtergrond en luchtopnames in Gabon, maar de cast schijnt geen voet in de jungle te hebben gezet, wat inderdaad een budgettaire oorzaak lijkt te hebben gehad. Tarzan die in een boom staat om aan een liaan richting een rijdende trein te slingeren. Maar Tarzan staat niet in een boom, Tarzan staat op een soundstage, en dat is net even te duidelijk. Tarzan staat niet eens op die verdomde boomtak, lijkt het. Het klopt gewoon visueel niet.

Dat soort momenten namen helaas alleen maar toe. Wanneer de groep door een rots passage trekt zoals deze, dan zie je dat ze niet á la Peter Jackson in zijn low-budget film Braindead (1992) naar een waardige locatie zijn gegaan, maar het af hebben gedaan met piepschuim rotsen voor een groen doek. Er zit nog steeds wat kunde in, dat wel, maar mijn suspension of disbelief gaat compleet overboord wanneer het ene nepshot het andere opvolgt... Zonde en onnodig. Wanneer de finale van de film zich aandient, trekken ze alle CG registers open. Maar tegen die tijd was ik al dermate murw gebeukt door de kunstmatigheid dat ik alleen nog mijn schouders wat ophaalde naar mijn vriendin, in een toch alsnog wat gedesillusioneerde 'tsja...'.

Het zijn dan ook niet zozeer de film, de mythe of het verhaal die nagalmen, maar de teleurstellende keuzes van de filmmakers in hoe ze deze wereld tot leven wilden brengen. En helaas blijven ook de karakters wat eendimensionaal.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Matige "sequel" van de gekende Tarzan verhalen. De makers wilden origineel doen door een volwassen Tarzan te laten terugkeren naar Congo met zijn inmiddels echtgenote Jane, en ze wilden ook intelligent doen door de Belgische geschiedenis eraan te verbinden en het historisch personage Leon Rom. Het resultaat is echter een vreselijke formulefilm waarin Tarzan me meer aan Spiderman deed denken toen hij door het woud slingerde. Ik raak met moeite aan een 3* maar wil toch kwijt dat de film visueel adembenemend mooi was. Een goede en echte Tarzanfilm moet het echter niet hebben van een hoop special effects denk ik. Daarom liggen de oudere Tarzan films me nauwer aan het hart en laat deze te wensen over.

avatar van Koerok

Koerok

Langdradig en niet boeiend. Ik vond het een lange zit.

avatar van keimpeS

keimpeS

Viel me toch tegen, was altijd wel een liefhebber van de strips van Tarzan. Het verhaal is fictief en zo moet je de film ook bekijken, ik vond het namelijk soms te overdreven. De effecten vielen mij soms ook tegen. Toch een leuke avonturenfilm maar had van zo'n blockbuster toch meer verwacht!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Bring it to me.

Bring him to me.

And you shall have your diamonds.”

Als kleine knaap mocht ik wel eens in de winkel een stripverhaal uitkiezen van mijn moeder. Dan koos ik steevast voor zo’n tot de verbeelding sprekend stripverhaal van Tarzan. De heerser over de jungle die zich verplaatste via lianen en heerste over zijn wilde medebewoners in de jungle. Ook die films uit de oude doos met Johnny Weissmuller konden me bekoren. Weismuller was vergeleken met de Tarzan uit deze film wel indrukwekkender. En dan bedoel ik op het gebied van borstomvang en ontwikkelde biceps en triceps. Deze Tarzan lijkt een maatje kleiner en had zich al aangepast aan de moderne maatschappij. Geen “Me tarzan. You Jane” toestanden dus. Nee, deze Tarzan luistert liever naar de naam John Clayton (Alexander Skarsgard). Een gedistingeerde Engelse heer die statig op zijn twee benen rondloopt en welbespraakt zijn medemensen te woord staat. Beschaafd met andere woorden.

Maar dat is dan buiten Leon Rom (Christoph Waltz) gerekend die Afrika afschuimt op zoek naar waardevolle diamanten om de expansiedrang van de Belgische koning Leopold II te kunnen bekostigen. Rom is een vastberaden globetrotter die voor niets terugdeinst en over lijken gaat als hij daarmee zijn doel kan bereiken. Het obstakel tussen hem en de waardevolle diamanten is Chief Mbonga (Djimon Hounsou) die maar één wens vervult wil zien in ruil voor de diamanten. En dat is dat Tarzan aan hem wordt overgeleverd. Tijd dus voor Rom om geslepen plannen te smeden en de heer van de jungle op een pientere wijze naar het donkere Afrikaanse continent te lokken. Dat deze joelende junglebewoner het gezelschap van zijn lieftallige vrouw Jane (Margot “Focus” Robbie) moet dulden, is een bijkomende kopzorg.

Is “The Legend of Tarzan” een slechte film? Neen, niet echt. Maar het is dan ook weer geen bovenste beste film. Het ziet er soms een beetje gedateerd uit. Ook al wordt Tarzan in een totaal andere tijdsgeest geplaatst en is zijn houding ten aanzien van de inboorlingen in Afrika niet autoritair te noemen. En zelfs Jane is niet meer zo’n teergevoelig blondje die gillend het oerwoud uit rent op het moment dat het eerste minuscule wilde dier zich laat zien. Uiteindelijk ontplooit de film zich als een doorsnee Tarzan verhaal waarbij de schrik van de jungle zijn vrouwtje moet zien te redden uit de handen van de slechteriken. Zo ging het eraan toe in de stripverhalen en de oudere films. Dus zo legendarisch is het allemaal niet meer.

Dat Tarzan er niet echt uitziet alsof hij probleemloos de oerkracht van de Mangani kan weerstaan en eigenlijk onder de mokerslagen van zo’n belager niet zou misstaan als vloerkleed in één of andere hut in de brousse, kon ik nog door de vingers zien. Het gaat tenslotte om een legende. Een onaantastbare en onoverwinnelijke superheld wiens status iconische proporties heeft aangenomen. Dat deze groep gorilla’s er niet overtuigend uitzagen, viel me het meeste op. Vergeleken met “The Jungle Book” zag de CGI van de wilde dieren er somtijds echt belabberd uit. Die troep struisvogels die zich “Jurassic Park”-gewijs voortbewogen, zagen er dan wel weer schitterend uit. Waar mijn rationeel verstand niet bij kon, was de manier waarop de achtervolging werd ingezet op de voortsnellende trein met behulp van lianen. Welk ingenieus systeem hierachter zat, kon ik niet direct uitmaken. Maar het zag er toch wel echt belachelijk uit.

Voor een gezellige filmavond is “The legend of tarzan” geschikt materiaal. Er zit voldoende actie in verwerkt. En Samuel L. Jackson zorgt weeral voor de komische noot. Margot Robbie ziet er weer adembenemend uit als de “vrouwe in nood”. En de confrontatie tussen Tarzan en de stam van Mbonga was schitterend tot op het moment dat de gedigitaliseerde gorilla’s zich ermee bemoeien. De makkelijkste rol was weggelegd voor Waltz. Die moest gewoon zich zelve weeral spelen. Een groot acteur, maar ik zie geen afwisseling. Maar ondanks alles is en blijft Tarzan een levendige legende.

Interessant !

De digitale effecten in de film, knap werk.

Die scène met de mieren was toch wel erg cool!

Behance

avatar van DragQueen

DragQueen

Genietbare film omtrent hoofdpersonage Tarzan. De cast acteert naar behoren. De special effects oogden zeer gelikt. Verder waren de actiemomenten om van te smullen. De film weet visueel te overtuigen, maar de uitwerking van het verhaal had daarentegen wat beter gekund. Toch een zeer vermakelijke film. 3,5 Ster.

avatar van Leno

Leno

Het begin belooft misschien nog een spannende film, maar niets blijkt minder waar. De flashbacks halen alle vaart uit de film en maakt het erg rommelig. Tarzan is erg matig uitgewerkt en komt nogal knullig over, zeker als we hem bekakt Engels horen praten. Jane heeft evenmin enige diepgang en hun relatie kent geen chemie.
Waltz speelt een erg voorspelbare rol, die hij bovendien al tig keer eerder heeft gespeeld. Ten slotte zijn ook de special effects erg matig, met als dieptepunt de scene waarin ze op de trein slingeren.

avatar van guchte

guchte

mooie avonturenfilm met prachtige beelden, kon mss iets beter uitgewerkt worden maar toch geen seconde verveeld.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Eerste vijf à tien minute gaven me nog een heel heel klein beetje hoop op een vermakelijke rit, maar helaas. De film kabbelt wat door met af en toe wat kinderlijke actiescènes en geforceerd drama. Weinig tot geen hoogtepunten, finale is ook heel povertjes.

Komt daarbij dat de cast helemaal niet tot de verbeelding spreekt. Alexander Skarsgård bromt maar wat rond, totaal totaal geen emotie, die vent. Margot Robbie is eye candy zonder inhoud, Samuel L. Jackson en Christoph Waltz vallen in herhaling, niet voor de eerste keer.

Verder is de film ook gewoon niet mooi om te zien. CGI is best fake, bepaalde scènes zien er echt niet uit. Vooral in combinatie met slechte regie tijdens actiescènes valt hier bitter weinig te genieten.

1,5

avatar van james_cameron

Best leuke avonturenfilm, levendig en onderhoudend, maar wel jammer dat men weer eens te nadrukkelijk leunt op doorzichtige CGI-effecten. Daarnaast begint de film door een rommelige flashback-structuur vrij stroef en is Alexander Skarsgard behoorlijk miscast als Tarzan. Gelukkig zijn de overige rollen beter ingevuld en wordt de film gaandeweg steeds leuker, resulterend in een spannende en spectaculaire finale.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Het camerawerk en de filmeffecten zijn het pluspunt en zorgt voor mijn gulle stem

Minpunten : Samuel L. Jackson leek Tarzan twee; hij slaagde in het groot gevaarlijk woud Tarzan telkens zonder kleerscheuren terug te vinden... Alexander Skarsgård mist de uitstraling van Tarzan van weleer en het emotioneel gedoe tussen Tarzan en Jane heeft mij op geen enkel ogenblik geraakt.

Enfin, toch een happy-end, zoals verwacht

• 19684 berichten

DVD en Blu-ray verkopen als warme broodjes...Stapje dichterbij een sequel?

Tarzan is battling Oasis for this week's best selling DVD and Blu-ray - officialcharts.com

Je zit 109 minuten te kijken, en als in de 110de minuut de film voorbij is heb je bij jezelf zoiets van "was dit het ?".

Het ziet er allemaal schitterend uit in HD maar er zit totaal geen verhaal in. Het gaat werkelijk nergens over.

avatar van Rodger

Rodger

De film is mooi gemaakt, het verhaal is zeer matig..

bij elkaar opgeteld voor mij een 2.5 **

avatar van mixmaster

mixmaster

Tegenvaller, niet de Tarzan zoals Tarzan hoort te zijn.

Deze film is eigenlijk Tarzan onwaardig.

Zowel het verhaal als de effecten zijn slecht en vooral Alexander Skarsgård slaat de plank finaal mis in zijn rol als Tarzan.

Jammer, gemiste kans.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Eigenlijk is dit een vervolg op het klasieke Tarzan verhaal dat iedereen wel zal kennen. Met daarnaast een reeks flashbacks.

Alexander Skarsgård heeft wel een uiterlijk om Tarzan te kunnen zijn, en dat stond hem hier niet slecht die rol. Met daarnaast nog geweldige acteurs o.a. Sam Jackson, en Christoph waltz. Jackson is altijd wel goed in dit soort rollen te spelen, Zo de sidekick spelen van de held (Die Hard 3 ) En Waltz vind ik altijd wel meesterlijk als de slechterik.

Het hele avontuur is heel leuk, met daarnaast het slingeren door de bomen en al de dieren dat was allemaal zeer knap in beeld gebracht. Ook de sfeer voelde comfortabel aan.

Ik ben ergens wel verzadigd door het verhaal van deze film, want dacht eerst dat dit de zoveelste reboot zou zijn van Tarzan, maar gelukkig heeft regisseur: David Yates er iets helemaal anders mee gedaan.

3,5

avatar van BBarbie

BBarbie

Alle speciale effecten en het feit, dat de hele dierentuin voorbijkomt, kunnen niet verhelen dat dit een film is die qua amusementswaarde ver achterblijft bij de oorspronkelijke Tarzan-films met Johnny Weissmuller. Het warrige verhaal is aan de zwakke kant en Alexander Skarsgård is serieus miscast. Het wordt tijd om te stoppen met het maken van Tarzan-films.

BBarbie schreef:

Het wordt tijd om te stoppen met het maken van Tarzan-films.

Dat hoop ik niet, en het succes van de film, inclusief de buitengewoon goede verkoop van de Blu-ray en DVD, laten de weg naar een vervolg in ieder geval open.

Van mij mag een volgende film eventueel wel geregisseerd worden door Guillermo Del Toro, hetgeen aanvankelijk ook ooit de bedoeling was.

Jammer dat hij te lang moest wachten op groen licht van de studio, en met een ander project begon destijds.

avatar van Thorongil

Thorongil

Blu ray gekocht en ga hem binnenkort eens herzien. Sequel kunnen we denk ik wel vergeten. Film bracht te weinig op met een budget van 180 miljoen $. Hij zal misschien juist break-even draaien met dvd verkoop, tv rechten, cinema en dat volstaat niet. Denk dat ze hier zeker op 500+ miljoen hadden gerekend.

Thorongil

Volgens insiderskringen zit een sequel er wel nog in, en is dat cijfer met verkoop DVD etc.erbij . zeker haalbaar, of te overtreffen.

Filmbezoek alleen zorgde al voor tegen de 400 miljoen aan inkomsten.

(al kun je natuurlijk niet werkelijk in de beurs van de filmmaatschappij kijken )

Wat een slechte film.
Ten eerste is de acteur die voor Tarzan door moet gaan meer een kantoormeneer dan een Jungle-hunk. Ten tweede: waar is het originele verhaal? Wat een slecht idee om van Tarzan een ander verhaal te verfilmen ( niks Legend meer). Er zijn teveel flasbacks tussendoor wat de film rommelig maakt. En boven alles waren de special effects tenenkrommend met als dieptepunten de boomklimmerij ende treinscene Het feit dat Tarzan de hele film met een zwaar Engels accent praat slaat ook nergens op

Ik denk dat ik voor alle vrouwen die zich op Tarzan hadden verheugd spreek als ik zeg dat we gewoon de legende ( Jungleboy Tarzan valt voor Citygirl Jane) in een nieuw jasje wilden zien met bijv een Hugh Jackman of een andere zeer mannelijke acteur in de rol van Tarzan

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Dit moet werkelijk één van de slechtste films zijn die ik ooit in mijn leven heb gezien. Geen liefde voor de originele versie of het verhaal, en het verhaal van deze film sloeg werkelijk nergens op. Ik weet nog steeds niet waarover het gaat

sfeer: nul komma nul. Zelfs tijdens flashbacks van de originele film is er niets van begeleidende sfeer. Ik vraag me zelfs af of regisseur de originele Tarzan met liefde heeft gezien, want dit was geen hommage. Het moet één van de meest sfeerloze films zijn die ik ooit gezien heb.

acteerprestaties: Hoofdacteur skarsgard heeft geen uitstraling. Waltz is een type-acteur die steeds dezelfde rollen speelt, en nog niet eens met plezier. Jackson is één van de meest overgewaardeerde acteurs. Enkel Robbie speelt op maat, maar veel plezier heb ik daar niet aan als zowel cast, sfeer als verhaal ondermaats is.

visueel: zwak, het zag er overduidelijk fake uit. Er is duidelijk voor makkelijke opties gekozen. Het was al duidelijk dat Yates daar niet veel aandacht aan besteedt.

verhaal: zoals gezegd, ik weet nog altijd niet waarover het gaat. Iets met Belgen die wellicht de slechterikken waren. Veel heeft ook te maken met de verschrikkelijke montage of het samenstellen van de scènes wat ik ook bij de Harry Potters zag die Yates regisseerde.

Meteen wordt ook duidelijk waarom men nooit de eerste drie Harry Potters heeft kunnen overtreffen. En excuseer mij als ik het na een uur op x2 zette, maar ik zat al een twintig keer te kijken hoe lang het nog duurde. En die x2 knop werd te verleidelijk.

avatar van Thorongil

Thorongil

Nog eens bekeken thuis. Halfje omhoog. Best nog leuk om eens te zien.

avatar van Zinema

Gek geesteskind.

Soms heb je bij een film te hoge verwachtingen. Dat mag als het een franchise betreft die al meer dan 100 jaar bestaat. Nou ja, in boekvorm allereerst. Maar sinds 1918 bevolkt de koning van de jungle regelmatig het witte doek en televisiescherm. Met afwisselend succes, dat wel. Het geesteskind van schrijver Edgar Rice Burroughs wordt ditmaal vertolkt door Alexander Skarsgård. Nu is die wellicht wat minder indrukwekkend dan zijn vader, hier hoeft hij het sowieso niet te hebben van enig acteertalent. Om de Zweed een miscast te noemen gaat wat ver, maar echt overtuigend is hij ook niet. En dat moet wel. Zeker met zoveel beroemde voorgangers.

Het verhaal begint best aardig en doet gelijk denken aan 'vreemde eend in de bijt': Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes. De film uit 1984 werd eveneens door kenners gezien als een die dicht bij het origineel bleef. De huidige The Legend of Tarzan doet dan ook realistisch aan, in eerste instantie. Maar zodra Tarzan terugkeert naar Afrika wordt het snel minder. Op wat mooie locatie-shots na doen de green screens bijna pijn aan de ogen en blijken sommige dieren wel heel erg uit de computer getoverd. Het draagt absoluut niet bij aan een geloofwaardige belevenis en werkt eerder afleidend. Uiteraard werd Tarzan vroeger ook in de studio opgenomen, maar dat het er anno 2016 nog steeds nep uitziet is jammer.

En onnodig ook. Maar de film blijkt vooral simpel formulewerk te zijn waarbij de CGI gaandeweg de overhand neemt en John Clayton zich als Spiderman ontpopt. Zo doen de scènes waarin Tarzan er op los slingert denken aan de gemaskerde redder en heeft het hoopvolle begin plaats gemaakt voor de zoveelste superheldenfilm, inclusief Samuel L. Jackson. De enige die nog een klein beetje verschil weet te maken is Christopher Waltz, die weliswaar zijn bekende trucje doet. Tevens weten sommige 'special effects' gelukkig wél te werken. Niet alles in de jungle doet gek aan, zeg maar.

Redelijk.

De blu-ray bevat een DIGITAL HD Ultraviolet voucher waardoor je de film overal kunt kijken op je favoriete apparaat. Naast de hoofdfilm bevat het bonusmateriaal een drietal mini-docu's waarin onder andere de virtuele jungle uit de doeken wordt gedaan. Het audioformaat van de hoofdfilm is Dolby Atmos.

Met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.