• 9.371.607 stemmen

Zatôichi no Uta Ga Kikoeru (1966)

Actie / Avontuur | 83 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Zatoichi's Vengeance

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tokuzô Tanaka

Met onder meer: Shintarô Katsu, Shigeru Amachi en Jun Hamamura

Gesproken taal: Japans

Plot Zatôichi no Uta Ga Kikoeru

Tijdens zijn tocht door Japan stuit de blinde zwaardvechter Zatoichi op een stervende man die hem smeekt een zak met geld naar Taichi te brengen. Verward als Zatoichi is, besluit hij op zoek te gaan naar het stadje Taichi. Aangekomen in een nabijgelegen stad komt Zatoichi erachter dat Taichi de zoon van de man was, en in hevige moeilijkheden verkeert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Over het algemeen waardeer ik de Zatoichi's met kinderen meer dan die met jonge vrouwen. Dit is haast een combi en dus valt het nóg hoger uit.

Een relatief donkere en sobere episode, deze nummer 13, waarin de fraaie muziek opvalt. Alle overige kwaliteiten zijn uiteraard ook aanwezig. En het blijkt nog steeds niet te gaan vervelen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mochizuki Rokuro schreef:

En het blijkt nog steeds niet te gaan vervelen.

Mij ook niet, ondanks alle voorspelbaarheid troef, blijf ik dit heerlijk amusement vinden! Je weet wat er gaat komen, maar het blijft gewoon leuk.

Deze episode springt er een beetje uit vanwege de aanwezigheid van de blinde monnik, die een beetje acteert als het geweten van Zatoichi. De Zatoichi-girl is dit keer een aparte verschijning, Mayumi Ogawa, die ik nog wel ken uit haar rollen in 'Vengeance is Mine' en 'Kichiku'. Verder ook Kei Sato gespot als Boss Gonzo.

Verder een standaard episode, al viel met hier het goede acteren van de diverse personages wel op.

samuraivervolgzatoichi