menu

Rumor Has It... (2005)

mijn stem
2,74 (743)
743 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Drama
96 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Jennifer Aniston, Kevin Costner en Shirley MacLaine

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) is in de war. Ze heeft eindelijk ingestemd om met haar vriend Jeff (Mark Ruffalo) te trouwen, maar ze is niet helemaal zeker of dit is wat ze wil. Nu ze onderweg naar huis is om de bruiloft van haar zusje bij te wonen en veel tijd moet doorbrengen met haar familie, ontdekt ze een goed behouden familiegeheim. Dat geheim heeft zijn weerslag op de hele generatie vrouwen binnen de Huttinger-familie. Als Sarah gaat twijfelen aan haar achtergrond, gaat zij op zoek naar de man, die waarschijnlijk alle antwoorden heeft.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QWYqikq6YuE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van booyo
2,5
Haha, het zou me niks verbazen dat je het wel gezien hebt maar dit niet meer weet. Wat een niemendalletje zeg. Rachel is natuurlijk altijd plezierig voor het oog, maar verder is het weinig memorabel allemaal.

2,5*

booyo schreef:
Haha, het zou me niks verbazen dat je het wel gezien hebt maar dit niet meer weet. Wat een niemendalletje zeg. Rachel is natuurlijk altijd plezierig voor het oog, maar verder is het weinig memorabel allemaal.

2,5*


LOL! Ik heb hem echt nooit gezien. Ik heb me vast vergist in de titel en deze film gewaardeerd....en niks geschreven verder....wat is er over te zeggen? Ik ben het met jou eens dus er is een ster af. De vraag blijft nu welke film ik had moeten waarderen. Ik herinner me wel een Aniston film waar ik voor ging zitten en wèl herkende......maar geen sterren gegeven heb....maar welke was dat nu eigenlijk? Het zal wel......:D

avatar van mnrk
3,0
All women become like their mothers; that is their tragedy. No man does; that's his.

Een redelijke film van Rob Reiner, al had er misschien wel iets meer humor aan toegevoegd mogen worden...

Het verhaal was van een redelijk niveau, maar door het prima acteerwerk van de cast blijft de film aangenaam om naar te kijken...

avatar van Forrest001
3,0
Aardig verhaaltje. Het had ook in de helft van de tijd verteld kunnen worden, maar ja, dan heb je geen bioscoopfilm. Toch wel een beetje een Jennifer Aniston vehicle. Goed gespeeld en geschoten, mooie muziek etc.

Meneer Bungel
Jennifer Aniston... moet ik dus sowieso zien. O, Rob Reiner regisseert, kan het nog meer meevallen. De link naar The Graduate belooft ook nog wel wat, maar het blijkt gewoon een fantasietje van de regisseur om ook de kleindochter met BB naar bed te sturen. Alzo geschiedde. En dat had met een leukere invulling ook nog best wat kunnen worden, maar deze halfslachtige poging tot pikante komedie die halverwege inkakt naar een ongeïnspireerde romance met Mr. Boring himself - niet dat ik iets tegen Costner heb, maar wat een slappe rol was dit!

Nou ja, hier en daar wat aardige stukjes, Aniston uiteraard, Ruffalo + Jenkins + Suvari + een aantal anderen uit de supporting cast die wél leuke rollen neerzetten en uiteindelijk een aardige finale stemmen mij mild.


2,5*. Nee, da's té mild: 2,0*.

avatar van Katharina
2,5
Wel leuk voor een keertje. Grappige insteek. Voor de rest verschrikkelijk cliché.

avatar van Tarkus
2,0
Goede vertolkingen, maar het verhaal is me een beetje té melig....
Leuk voor één keer.....

avatar van Decec
3,5
Een goede komedie/drama/romantiek film...
Leuk verhaal...
Een waargebeurd verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Kevin Costner, Mark Ruffalo en Richard Jenkins...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

2,5
een doorsnee filmpje met geen hoogstaande plot (hoewel het dat ook niet ambieert), een auto pilot van Aniston, en voor de rest geen memorabele momenten. Kortom: een film die me warm noch koud blaast

avatar van Onderhond
1,5
Meh.

Niet dat ik de grootste Rob Reiner fan ben, verre van zelfs, maar dit kan hij normaal toch beter. Het resultaat is er echter niet naar en de film voelt alsof de regisseur eigenlijk geen zin had om dit soort film te maken. Alles draait dan ook op automatische piloot.

De personages zijn muf en stoffig, de acteurs lijken er ook geen zin in te hebben en de dialogen zijn erg hoekig en voorspelbaar. Dan maar wat romantische natuurplaatjes en wat aangeklede festiviteiten moet Reiner gedacht hebben, maar ook dat weet eigenlijk amper te charmeren.

Een film zonder een gezicht. Het bolt 90 minuutjes voort, het volgt het geijkte pad en tijdens de aftiteling is het al ver graven om nog wat van het begin te herinneren. Het is geen extreem vervelende film, maar eentje waar maar weinig filmplezier van afspat. Een erg matig tussendoortje met andere woorden.

1.5*

avatar van IH88
2,5
“Maybe every girl in my family have to sleep with you.”
“I don't know if they have to, but they certainly have.”


Redelijke romcom. Dit is duidelijk een Jennifer Aniston vehicle, en ze wordt ondersteund door fijn acteerwerk van Costner, Ruffalo, Jenkins en de altijd sterke Shirley MacLaine. Maar Aniston draagt Rumor Has It..., en ze laat weer eens zien dat ze gemaakt is voor dit soort rollen. Het is wel jammer dat ze het moet doen met een matig script, en buiten het acteerwerk straalt alles aan Rumor Has It… middelmaat uit.

avatar van rep_robert
3,0
Rob Reiner blijft een bijzondere regisseur. Naast enkele klassiekers reggisseert hij ook zo af en toe van deze niemandalletjes. Het stelt qua personages allemaal niet zoveel voor, maar het hele gegeven dat the Graduate op deze familie gebaseerd is blijft een goede. De hele film rust hierop en weet dankzij dit gegeven continu te boeien. Dat het verder in feite een ietwat standaard romkommetje is die toch wel een paar keer uit de bocht vliegt met letterlijk het heen en weer vliegen van personages... Ach....so be it. Doe mij verder maar wel films als Flipped en the Magic of Belle Isle van Reiner zijn hand. Die bevatten net even wat meer magie (no pun intended) dan deze romkom.


3,0*

avatar van Gish
2,5
Gelukkig deed Shirley MacClaine mee, altijd mooi om haar te zien in een film. Verder een nog al rommelige en soms hysterische film, met een aantal tenenkrommende scène’s. Jammer, want het uitgangspunt was best aardig. Reiner heeft betere films gemaakt, deze is er een om snel te vergeten.

avatar van Captain Pervert
2,0
Een film die zich presenteert als het vervolg op een klassieker uit de 60's. Dat is wel een erg goedkope truc om deze draak van een film te verkopen.

Hoewel ik wel even kon glimlachen om Shirley Maclaine (eigenlijk vooral omdat ik eerst dacht dat het de moeder van Charlie & Alan uit Two and a Half Men was), was de film verder noch grappig, noch pakkend.

Hoofdingrediënt en tevens tragisch dieptepunt is de serie scènes die Aniston en Costner met elkaar delen. Op geen enkel moment komt het over. Op geen enkel moment begreep ik waarom de personages deden wat ze deden. Ik kon me niet inleven, terwijl de film lijkt te veronderstellen dat de kijker dit wel kan.

Ja, en dan ontspoort het dus helemaal qua beleving waardoor je enkel nog kan smachten naar de aftiteling.

2 sterren

avatar van tommykonijn
2,5
De term 'niemendalletje' is hier wel op zijn plaats, want dit is zo'n typische film die je na een paar weken vrijwel volledig vergeten bent. De film begint met het introduceren van een aantal hysterische personages en ik was er op dat moment eigenlijk al klaar mee, maar gelukkig weten de nuchtere rollen van Jennifer Aniston en vooral Shirley MacLaine dat weer wat recht te trekken. Beiden zorgen zowaar hier en daar voor een glimlach.

Vervolgens komt de focus te liggen op Kevin Costner. Op zich niet oninteressant, maar wel wat... vreemd. Ik geloofde de impulsieve aantrekkingskracht die Sarah voelt voor iemand die vijf minuten geleden haar vader nog had kunnen zijn niet helemaal. Het voelt allemaal een beetje fout en, ondanks dat dat ook de bedoeling is, werkt het dusdanig weinig op de lachspieren dat het een beetje ongemakkelijk blijft.

Dan is er nog een wat twijfelachtige bijrol van Mark Ruffalo die niet erg veel toevoegt... Het is het eigenlijk allemaal net niet. De film verveelt niet, maar valt op geen enkel vlak ook maar enigszins op. Wellicht dat het bekend zijn met en het waarderen van The Graduate, een film waar ik nu overigens wel benieuwd naar ben geraakt, ervoor zorgt dat je je wat meer bij deze film betrokken voelt.

2,5*

1,5
Wat is er toch met Reiner gebeurd? Een van de leukste regisseurs van de jaren 80 maar sinds A Few Good Men maakt ie alleen nog maar voorspelbare en clichématige troep. Van leuke uitgangspunten (deze, maar ook the Bucket List) maakt ie ongeïnspireerde bagger.

2,5
geplaatst:
2,5 voor J. Aniston

Gast
geplaatst: vandaag om 12:43 uur

geplaatst: vandaag om 12:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.