Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 119 minuten / 128 minuten (ongecensureerde versie)
Geregisseerd door: David Dobkin
Met onder meer: Owen Wilson, Vince Vaughn en Christopher Walken
Releasedatum: 25 augustus 2005
Plot Wedding Crashers
"Life's a Party. Crash It."
De overtuigde vrijgezellen John en Jeremy hebben de perfecte manier gevonden om meisjes op te pikken voor één avond: op huwelijken! Onder valse voorwendselen nodigen ze zichzelf uit voor gratis champagne, eten en de mooiste bruidsmeisjes die niets liever willen dan een man vinden...En het mooiste is: aan het einde van de avond verdwijnen ze weer zonder verplichtingen... Hun versiertrucs halen alleen niets meer uit wanneer John onverwachts verliefd wordt op een bruidsmeisje. Om haar hart te winnen moet John alles uit de kast halen, omdat zij ook al plannen heeft voor een huwelijk met iemand anders...
John Beckwith
Todd Cleary
Zachary 'Sack' Lodge
Randolph
WB
Echt een leuke film. Superduo die Vaughn en Wilson! Heb erg gelachen en de muziek was ook goed gekozen. Vooral dat nummer van Coldplay - Sparks bleef mij bij.
Will Ferrell die ook weer een briljante rol neerzet als de Master Wedding Crasher. Een geknipte rol voor hem!
Leuke vermakelijke film waar je een goed gevoel aan overhoudt.
4 sterren...
Lenn
Als je je best eens doet om te ontspannen en te lachen is dit zeker een toffe film! een van de betere comdedies!
djeffibrelich
''did you do the motorboat? you motorboatin' s.o.b you!''

john constantine
Ik vond dit een leuke film om te zien! de eerste 20 minuten had ik wel van ze bijzonder is die niet maar naar die 20 minuten begint hij echt heel leuk te worden. Ook leuke meiden trouwens in de film:P
Ik heb niet echt de slappe lach gehad maar ik vond dit echt een feel good movie, dus ik vond hem zeker geslaagd. 4* sterren!!
nele
Ik vond hem niet goed. Vince Vaughn is niet geschikt voor komedies, ik vond hem niet grappig overkomen. Voor één keer te zien, viel hij mee, maar geen tweede keer. Al vanaf de eerste min dat je keek, wist je al waar de film zou eindigen. Allebei een vriendin. In dit genre, zijn er veel films gemaakt, en deze valt zeker niet op uit de menigte.
EVILdolphin
Ik vond het een orginele vermakende film. Lekker flauwe humor, op de bank en laggen maar
G.1Rl
Dit vond ik niet echt bijzondere film. Ik vond dat ie niet erg grappig is, en zo super werd er nou ook weer niet geacteerd.
Nee, deze film viel me echt tegen, had er meer van verwacht. Daarom 2,5*
Nee, deze film viel me echt tegen, had er meer van verwacht. Daarom 2,5*
Misschien komt het omdat je halfslapend op de bank lag:)
G.1Rl
Misschien komt het omdat je halfslapend op de bank lag:)
En hoe dacht je dat dat kwam?? Door de film natuurlijk
Vond jij hem wel lachwekkend dan?? Want daar heb ik dan heel toevallig helemaal niets van gemerkt...
En hoe dacht je dat dat kwam?? Door de film natuurlijk
Ja, maar had hem al eens gezien, wordt dan voorspelbaar. Maar goed als jij dat vind. Ik bedoel niet iedereen heeft een goede smaak
G.1Rl
Nee, je hebt gelijk. Jij hebt inderdaad geen goede smaak (geintje...
). Nee (nu dan maar even serieus), dat is niet helemaal waar, maar iedereen heeft een andere smaak, dus als jij het wel een leuke film vind, vind ik dat best; iedereen zijn eigen hè...
*Skylar*
Nee, je hebt gelijk. Jij hebt inderdaad geen goede smaak (geintje...
Leuk plaatje btw
maurice_p83
Ik vind dit echt een topfilm.
Grappig! Ik heb echt in een deuk gelegen! Ik verkoop deze originele dvd trouwens zelf op mijn site www.dvdsnmore.nl
voor slechts 4 euro!
bianca218
Ik had heel de film door een enorme grijns op mijn gezicht. Trouwens ook toen ik 'm voor de tweede keer zag. Ik heb deze film al een paar keer uitgeleend en ik moet zeggen nog maar één maal vond iemand 'm zo leuk als dat ik vond. Tja er zijn toch nog meer mensen die geen smaak hebben. Ik vind Vince Vaughn óók gaaf spelen in een comedy, veelzijdig acteur.
nothingness
Matige film die vrij voorspelbaar is over de ganse lijn.
Goede acteurs, maar geen bijzonder scenario. Desalniettemin zaten er wel een aantal zeer degelijke grappen in de film.
onbekend!
De eerste 40 minuten zijn echt heel erg saai.
Later word die wel wat leuker.
Ik had eigelijk wel wat meer verwacht van deze film !!
2 **;
The Last
Echt een heerlijke komedie met veel grappige gebeurtenissen. Vooral Vaughn en Fisher zijn gigantisch komisch.
Maar de film blijft toch wel een beetje voorspelbaar. Ach, dat moet de pret niet verpesten!
JohnnyO
Wat een topfilm. Wilson is aardig op dreef en je zou Vince meteen geloven, maakt niet uit wat hij je vertelt.
Een geniale script en mooi geacteerd. Deze film moet men gezien hebben als je van humor houd.
FillumGek
Na anderhalf jaar net even herzien en hij beviel me misschien nog wel beter dan de eerste keer. Vanaf de eerste minuut tot de laatste heb ik zitten genieten.
Hoewel de typetjes cliché zijn vond ik ze erg geslaagd. Weddingcrasher Wilson met het gevoelig hartje, Vaughn het wat serieuzere type, het beeldschone bruidsmeisje, de opdringerige 'maagd', de homofiele broer, de grofgebekte bejaarde, de MILF, de hufterige vriend en de strenge pa die perfect word vertolkt door Walken. Iedereen is perfect gecast en levert uitstekend werk. En vooral Wilson en Vaughn speelde erg goed met elkaar.
De hele film door heb ik gelachen, van een glimlach tot de slappe. Erg leuk om te zien hoe de weddingcrashers zich met gladde praatjes in de smaak weten te vallen bij de familie. Het laatste half uur is het iets meer drama, hoewel Will Ferrell nog een klein leuk rolletje neerzet. Het einde is ook cliché in de kerkmaar toch vond ik het hier heel mooi. Vooral op de manier waarop Wilson zoiets altijd zo gepassioneerd kan vertellen.
Erg geslaagde film en hoewel hij twee uur duurt, mocht hij van mij misschien nog wel een tikkeltje langer. Ik twijfel nog om de film een halfje te verhogen, maar wie weet.
GinolaEHV
Het eerste deel van de film is ontzettend saai.
Het deel echter in het huis van de rijke stinkerds is meesterlijk. De rare negroïde butler, de agressieve oma, de freaky bitch die samen met haar net zo freaky broer Vince Vaughn slapeloze nachten bezorgt.
Leuke comedy, 3.5*.
Rocco1984
Toendertijd is deze film mij zeer goed bevallen. Ik dacht dat het een platte en niet grappige film a la american pie zou worden, maar integendeel.
Een grappige en zeer toffe film!
sartbeau
Ik kan mij herinneren dat deze film zeker de moeite waard was. Erg grappig.
Knisper
Poeh... dat viel zeker niet mee.
Basisgegeven leent zich wel voor een leuke komedie en het begint nog wel aardig. Vooral de aanwezigheid van de charmante Rachel McAdams, best een knappe vrouw. Film loopt vervolgens alleen verschrikkelijk in de soep. Vince Vaughn heeft geen komisch talent. Die 'onschuldige lach' van McAdams komt me na een kwartier ook het keelgat uit; net als in The Notebook komt ze heel fake over.
Tel daar nog eens bij op dat er in heel het laatste uur geen geslaagde grap meer zit en dat zelfs Will Ferrell weer komt opdraven. Nee, begon aardig, maar verzandt in een sentimentele draak van een film, die na verloop van de 119 (!!) minuten een hele nare smaak achterlaat. 1,5*
Leland Palmer
Erg ongeloofwaardig, super voorspelbaar, geen goed verhaal, maar toch is Wedding Crashers een heerlijke film! Owen Wilson en Vince Vaughn zijn een heerlijk duo in deze film wat mij betreft. Samen produceren zij heerlijke humor. Ik heb meerdere keren krom gelegen van het lachen, geweldig gewoon. Daarnaast is Rachel McAdams een prachtige vertoning, ongelovelijk zeg! Will Ferrel komt op het eind ook nog even langs en dat is zeker een goede zet geweest. Ook hij overtuigd in hilarische zin wat mij betreft. De film wordt leuk opgebouwd en bevat een makkelijk wegkijksfeertje. Het einde word behoorlijk afgeraffeld, maar in zijn geheel vind ik deze film meer dan geslaagd.
* * * 1/2
Niqk
het duurde niet heel lang, voor ik me ontzettend begon te ergeren aan deze film.. bah bah.. geen goed woord voor over.
brabusRUS
Was erg grappig. Was absoluut geen grote fan van Vince Vaughn, maar in deze film vond ik hem erg grapig.
Heel vaak dubbel gelegen, voor mij dus 5 sterren.
ILDIB
Leuke film met aangename passages, jammer van het laatste half uur, waar het echt flauw en voorspelbaar wordt en hopeloos wordt gezocht naar emotie.
Wat ik niet snap is owen wilson als "knappe" man. Die neus van hem hadden ze allang moeten rechtbuigen..
Leland Palmer
Het schijnt dat Owen Wilson goed in de smaak valt bij de vrouwen hoor. Heb ergens zoiets over de beste man gelezen. Ook hard om te zien dat Wison het hier nog bij het lezen van zelfmoordboekjes houdt

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Walk the Line
Muziek / Biografie, 2005