Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 119 minuten / 128 minuten (ongecensureerde versie)
Geregisseerd door: David Dobkin
Met onder meer: Owen Wilson, Vince Vaughn en Christopher Walken
Releasedatum: 25 augustus 2005
Plot Wedding Crashers
"Life's a Party. Crash It."
De overtuigde vrijgezellen John en Jeremy hebben de perfecte manier gevonden om meisjes op te pikken voor één avond: op huwelijken! Onder valse voorwendselen nodigen ze zichzelf uit voor gratis champagne, eten en de mooiste bruidsmeisjes die niets liever willen dan een man vinden...En het mooiste is: aan het einde van de avond verdwijnen ze weer zonder verplichtingen... Hun versiertrucs halen alleen niets meer uit wanneer John onverwachts verliefd wordt op een bruidsmeisje. Om haar hart te winnen moet John alles uit de kast halen, omdat zij ook al plannen heeft voor een huwelijk met iemand anders...
John Beckwith
Todd Cleary
Zachary 'Sack' Lodge
Randolph
blondegod8
Leuke film, maar ook niet meer dan dat. De eerste 3 kwartier viel ik zo'n beetje in slaap, maar daarna begon het erg leuk te worden. Deze film moet het echt hebben van de leuke stukjes, deze zijn dan soms ook wel heel erg leuk!!
Van mij krijgt ' ie toch een nipte 3,5*
thunderball
Leuke film, niet briljant, maar moest er wel voldoende om lachen. Het eerste gedeelte is echt hilarisch en voor een Holywood meanstreamfilm redelijk anarchistisch, maar daar na wordt het wel wat te braaf en te soft.
Moet hem binnenkort maar een keer aanschaffen, want er zaten een paar versierzinnetjes in die ik goed genoeg vond om uit te proberen (maar kan ze me niet meer herinneren).
Heb hem in de bioscoop gezien, maar we moesten de laatste trein halen en het allerlaatste heb ik gemist, Owen komt dan op zijn onhandige manier in de kerk spijt betuigen, maar hoe loopt het nou precies af? (Ja hij zal haar wel terug krijgen, dat kan niet anders bij dit soort films, dit is dan ook nauwelijks een spoiler).
3 sterren!
pjutter
na deze film voor de eerste keer gezien te hebben, vond ik hem geweldig !! toen vond ik hem ook een 4* waard,
maar ik heb hem nu voor de 2e keer gezien, en de meeste dingen zijn veel minder leuk om naar te kijken, en ik ergerde me ook aan het laatste uur, waar alles in 1 keer weer helemaal standaard en totaal niet onverwacht is,
jammer, maar toch nog een 3.5*
wendiee
leuke film
alleen sommige dingen zouden wel iets minder overdreven kunnen..
wel 2 leuke hoofdrolspelers gekozen voor de film vind ik!
ikk
Hele mooie film.
Heb echt goed gelachen.
Maar nu ook niet de beste ooit.
Een 3 ***
grid8400
Op voorhand had ik zoiets van: *zucht* weer zo'n amerikaans platvloerse humor film, waar je niet om kan lachen. Maar toch viel het allemaal wel mee, en was het prettig kijken. Ondanks dat het allemaal erg voorspelbaar is en standaard, blijft het toch leuk. Dus niets mis mee eigenlijk, gewoon een leuke film. 3*
Hilarious
Haha, heel goeie film. Ik heb veel kunnen lachen.
Misschien voorspelbaar, maar zeker daarom niet minder goed. Er werd heel goed geacteerd, zeker door McAdams, Vaughn en Wilson. Ik vond Rachel McAdams weer stralend in haar rol.
Maar ik ergerde mij dood aan die Craig (Geoff Stults), het zal wel aan zijn rol liggen. Maar ik had hem ook graag eens goed op zijn bakkes gegeven.
Gewoon een zeer goeie film om bij te relaxen. Weer een van de betere komedies van de laatste jaren.
Hilarious
Hoe kon ik nu zo missen.
Ik bedoelde Zachary 'Sack' (Bradley Cooper). Ik had mij vergist van naam. Ik dacht al dat Geoff Stults niet op hem leek.
aeverhoog
Misschien komt het dat er de laatste 15 jaar geen fantastische komedies zijn gemaakt (Amélie is voor mij geen komedie), dat ik deze film zo hoog inschat. Met een aardigl uitgangspunt zit er in het eerste deel lekker de vaart in. De grappen zie je aankomen, maar zijn zo soms hilarisch dat dit mij helemaal niet uitmaakt. Het tweede deel van de film is wel wat standaard en minder vlot. Jane Seymour als ondeugende moeder is toch verrassend als je haar alleen maar kent als tuttige vrouw/moeder/arts en Christopher Walken als vader is ook anders, de neurotische zus is prettig en op het eind komt alles goed ... Tot die tijd heb ik gekeken naar een positieve liefdeskomedie (en is alleen daarom al leuker dan Meet the Parents) 4*
Spartaan1986
Erg vermakelijke 2 uur durende comedy.
Af en toe een beetje langdradig maar hij blijft het grootste gedeelte wel boeien.
Grappigste stukje vond ik persoonlijk hetmoment waarom de ietwat gestoorde zoon bij Vaughn in zijn slaapkamer zat en hem probeerde te versieren
Dat was vrij onverwacht dus die grap werkte volledig.
matthijs_013
Leuk filmpje voor een keer, maar was niet speciaal. Enige grappige was die seksfanaat uit die familie (dat meisje). Vince Vaughn heeft niet echt het uiterlijk voor de rol die hij speelde.
x_soumia_x
leuke film..
ik heb goed gelachen..
4.0
FillumGek
Erg leuke film die je niet té vaak moet kijken. Aardig wat grappige momenten en fantastisch om te zien hoe zee met al die gladde praatjes zoveel meiden in bed kunnen krijgen
Ook nog een erg leuk bijrolletje van Ferrell.
Vier sterren.
kArIzMa_TuRk
vermakelijk leuke film.. zoals we gewend zijn van Vince en Owen..
Lepi
En film die voor iedereen wat te bieden heeft.
Goede, soms wat 'platte' humor voor de kerels, romantiek voor de vrouwen en goede acteerprestaties.
Owen en Vince zijn echt goed samen
swankel
Wel hilarisch,vooral het stukje met die begrafenis dat Will Ferrel zo overdreven gaat huilen(GOD DAMNED,ROGER!!).
Pascal A
Geweldige film heb er echt om moeten lachen, kot tegenwoordig niet vaak voor dat een humor film leuk is.
3,5 sterren
Redrabbit
Erg leuke film, vond de 'virgin joke' best goed gevonden.
Heeft me goed doen lachen, voor mij is hij minstens 4* waard
rroossiiee
geinige film. Het eerste stuk verveelde ik me een beetje maar later was die leuk!
Spiny
Deze behoort toch wel tot m'n top 20 aan films. Maar er zitten in die top20 wel meer films met Owen Wilson. Prachtige acteur vind ik dat, gewoon gemaakt voor dit soort komedies.
->4,5
Tars
Schitterende film met af en toe een verrassende wending. de acteurs zijn erg op elkaar ingespeeld, en dat komt goed tot zijn recht in bepaalde scènes. Naar mijn oordeel krijgt deze film 4 sterren.
MarkFish
Er zitten grappige stukjes in, maar ik heb geen enkele keer in een deuk gelegen, ook niet bijna. Dit wil niet zeggen dat ik de film niet geslaagd vind. Het concept en de uitwerking van 'Weddings Crashen' vond ik wel leuk. Goeie synergie tussen de acteurs, gewoon een lekkere feel good-movie.
my style
Owen wilson altijd een goede acteur naar mijn mening. deze film was een lekkere wegkijk film en heb ik dan ook lekker onderuit op de bank samen met mijn vriendin gekeken. 3,5
Hop
Geweldige komedie. Ik vind vooral vince vaughn deze keer wel heel goed.
3.5
Kassie Wijlen
Leuke comedy, goede rollen van Vaughn en Wilson en hilarische bijrol van Will Ferrell
nightbreed
Ik vond dit geen leuke film, de grappen zijn, op een paar uitzonderingen na, niet leuk.
Owen Wilson en Vince Vaughn vind ik geen goede combinatie, het lijkt wel of die 2 elkaar opheffen (qua grappig zijn), want films met Wilson of Vaughn apart vind ik wel meestal leuk.
Het script is slap, nogal braafjes en cliche.
Het eerste uur was echt zeer slecht, ik heb 1 keer moeten lachen en in het laatste deel van de film, het wat betere stuk, heb ik 2 keer moeten lachen.
Een grote tegenvaller voor mij dus.
Cijfer: 2,5

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix