• 9.097.822 stemmen

Met onder meer: Russell Crowe, Ryan Gosling en Matt Bomer

Releasedatum: 19 mei 2016

Plot The Nice Guys

"Private dicks"

Los Angeles, de jaren 70. Holland March is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy aangaat. Samen trachten ze de verdwijning van een meisje op te lossen die al snel in verband wordt gebracht met de dood van een pornoster. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.

avatar van Rancid

Rancid

‘Giving you a rimjob, dad.’
‘What?! RIMSHOT! Rimshot...’

Één van de vele prachtige geintjes die deze film rijk is, op zowel verbaal als visueel vlak (hoe Holland van de heuvel afrolt maar z’n drankje keurig rechtop en heel houdt bijvoorbeeld). Vaak genoeg hardop moeten lachen om het onlogische duo. Crowe, maar vooral Gosling en z’n dochter, doen het prima.
Tel daarbij op een bijzonder aangenaam en fraai ‘70’s sfeertje en soundtrack.
Leuker dan ik had verwacht.
Zeker een aanrader voor wie net als ik van Guy Richie’s en Tarantino’s werk houdt, al haalt dit meestal net niet dat niveau, wat ook deels te maken heeft met de eenvoudige verhaallijn.
Heerlijk vermaak!

avatar van Daan258

Daan258

Prima film met leuke rollen van Russell Crowe en Ryan Gosling.

Het verhaal voelde soms wel wat rommelig aan, maar gelukkig zaten er genoeg grappige momenten in en was de sfeer ook erg lekker.

Het keek gewoon goed weg.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Zeer geslaagde actie film. Het begint een beetje rommelig en dat blijft het eigenlijk ook wel, maar het stoort totaal niet. De Ryan en Russell zijn goed op dreef! De humor is droog, hard en soms flauw, maar daar houd ik wel van.

De actie is soms hard en grof, daar houd ik ook van. Er zijn veel plotwendingen en er gebeurd om de 5 minuten wel weer iets vreemds, geks of grappigs. Kijken dus!!!!!!

avatar van Timk

Timk

Wist totaal niet wat ik moest verwachten, en vindt hem echt geweldig met zo nu en dan erg leuke humor. Gosling & Crowe zijn goed uitgekozen voor deze samenwerking, en ook zeker een plus voor de dochter !

avatar van GuGuGal

GuGuGal

In lange tijd niet meer zo gelachen. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen

avatar van GothamCity

GothamCity

De droge humor was top hier.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Ik had met The Nice Guys gehoopt op een luchtige, vermakelijke misdaadfilm met wat actie en humor. Dat is deze film dan ook, maar ik had me een ander soort film voorgesteld. Ik kende Shane Black als regisseur ook niet niet echt, en omdat ik niet echt een trailer meer kijk wist ik niet precies wat ik van de film kon verwachten, buiten de genres om.

Dit is een film die door het duo gedragen moet worden, in dit geval Crowe en Gosling. Beide acteurs hebben carrière gemaakt, maar dat valt er met deze film niet bepaald vanaf te zien. Crowe zet bij vlagen een intimiderend en koud personage meer, maar diegene die het echt koud laat, dat ben ik. Gosling is opvallend vervelend, en Black wijst hem een soort humor toe die me totaal niet ligt.

De film kent daarnaast ook geen goed verhaal. Het is een verhaal die op een voorspelbare manier wordt geschreven. Het pad waar de film heengaat mag best duidelijk zijn. De kleine wendingen of aanwijzingen helpen het verhaal niet omhoog. Het voelt voortdurend aan alsof je deze film eerder hebt gezien, en daardoor was ik niet bepaald onder de indruk.

Visueel ziet de film er fleurig en kleurrijk uit, en het eerste halfuur loopt ook over van frisheid. Het is een vermakelijke besteding van twee uur, dat staat met The Nice Guys vast. Naarmate de film richting het einde loopt begint dat luchtige er wel uit te gaan. Alles wordt nog steeds haarscherp in beeld gebracht, maar je gaat toch die details missen om de film nog vlotter te maken, waardoor het kleurrijke, cinematografische gedeelte van de film wat verloren gaat.

Het is een vermakelijke film zoals ik eerder heb benoemd. Het mist wat goede personages, want daar moet het juist op kunnen steunen. De enige die ik wel kon waarderen was Bomer, die zijn charme erg goed weet te gebruiken. Laat het duidelijk zijn, slecht wordt er niet geacteerd, maar de personages weten gewoon nooit echt leuk of uniek te zijn. Jammer.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Het is toch altijd maar afwachten hoe twee acteurs het samen doen. Hope en Crosby in de jaren 40, Redford en Newman in de jaren 60 en 70, Gibson en Glover in de jaren 80 en 90, nu dan Gosling en Crowe: een fantastisch duo, echt hilarisch. Vergeet de plot, let op hoe ze op elkaar reageren middels de uitstekende dialogen van Shane Black en Anthony Bagarozzi.

avatar van Ruud56

Ruud56

Waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken, gewoonweg belachelijke film

avatar van FlorisV

FlorisV

Just don't say "and stuff"

Heerlijke film voor het merendeel. Heeft wat weg van Kiss Kiss Bang Bang maar had duidelijk meer budget en ook een beter (en wat minder verwarrend) script. Geweldige start ook meteen, die de toon zet. Absurd en over de top, af en toe ook dat heerlijk droge.

Mooi gefilmde jaren 70 setting, inclusief de bonte decadentie van die tijd met een hoop foute grappen en een hoge productiewaarde. Uiteraard ontbreken besnorde detectives met zonnebrillen, louche types en pornosterren niet. Subtiel, nee, effectief zeker.

Leuk om Gosling eens een kluns te zien spelen, het levert prachtige slapstick op. Die dochter van hem is een erg leuke toevoeging. Crowe is uiteraard de bink met het duistere randje.

Wat vond ik dan minder? Hm, het einde voelde niet 100% bevredigend, werd opeens te serieus of zo. Verder zeer vermakelijk.

avatar van frans123

frans123

Gister aan begonnen , vavanond de rest . En ik zeg jaaaa ...en dat gebeurt niet veel. Een auto scheurt een huis binnen ,.de bestuurster ligt naakt ernaast... Dta is andere koek dan een begin met en een voice over van een uur bij Casino ..( kijk Scorsese , zo moet het )

Ben benieuwd naar het vervolg..( enen en vijven hier...wat moet ik ermee??)

avatar van frans123

frans123

Tijd geleden na 15 min afgezet Niet in de stemming waarschijnlijk . Nu herzien , en ja hoor leuk . Het verhaal doet er niet toe, warrig, rommelig, de droge grappen / dialogen zijn goed. Gaat nergens de bocht uit in " erg leuk doen" , een uitzondering in dit moeilijke genre . Het blijft 2 uur leuk, en dat is knap. Toch komt comedy bij mij nooit hoger dan 3* en zou geen knaller weten in dit genre.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Op zich geen slechte film, maar toch vond ik wel tegen vallen... Ik had misschien te hoge verwachtingen. Er zaten een aantal goede grappen in, maar dan moet je niet naar de ondertitels kijken en echt naar het Engels luisteren. Maar echt grappig kon ik de film niet noemen. Spannend ook niet. Wat dan wel? Geen idee en daar gaat het voor mij wat op mis. Ik miste ook chemie tussen de acteurs en Crowe acteert bijzonder vermoeiend (ik werd er letterlijk slaperig van). Ik vond Gosling beter en Rice steelt de show en redt nog wat van de film. Ik vond ook het hele sfeer die wordt neergezet niet bijzonder aangenaam, maar dat is natuurlijk smaak. Om nog even door te gaan met negatieve kritiek: een aantal kleinere rollen acteerde rampzalig zoals Qualley... brrrrr....... Het script was redelijk te volgen, maar de je hebt te snel door wie de 'bad guys' zijn.

Het is het gewoon allemaal net niet en/of de ingredienten passen niet lekker bij elkaar: het script, de aankleding, de acteurs. Ik kan er de vinger niet heel goed opleggen dit keer, maar ik vond het al met al toch wat zonde van m'n avond. Omdat ik de kwaliteit er wel in zie geef ik toch maar 2,5 ster.