• 9.375.420 stemmen

Spartacus (2004)

Drama / Actie | 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Actie

Speelduur: 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Robert Dornhelm

Met onder meer: Goran Visnjic, Alan Bates en Angus Macfadyen

Plot Spartacus

In 72 v.C., toen het genadeloze gezag van het Romeinse Rijk ver reikte, leverde elk veroverd land nieuwe slaven op die hun Romeinse meesters dienden te gehoorzamen. Spartacus, die als jongetje getuige was van de moord op zijn vader en als slaaf werd verkocht, zou uiteindelijk een slavenopstand leiden tegen de machtige generaals en politici van Rome.

avatar van Minotaures

Minotaures

Bombong schreef:

Gelukkig alleen op de poster. Visnjic is geen topacteur maar zo slecht als Farrell in Alexander is hij gelukkig ook weer niet. Dit is een standaard-klassieke-oudheid-miniserie, niet goed, niet slecht. Maar in ieder geval veel onderhoudender dan Oliver Stones Alexander.

Zekers

avatar van el padrino

el padrino

vette film. en de mensen die hier op moviemeter steeds liggen te zeuren.

doe ons een lol, ga svp films kijken waar het iq niet hoger is dan 1.

anders wordt het te moeilijk voor jullie. 5 sterren

avatar van benjiq

benjiq

Deze poster ziet er vet uit en lijkt alsof het in de zelfde stijl is als gladiator, king arthur, alexander, troy etc. maar de filmkwaliteit was toch gewoon simpel. Verder goede film, wel een bekend verhaal natuurlijk.

avatar van grazy_gangstah;

grazy_gangstah;

Dit was een erg mooie film over een slavenopstand in de Romeinsetijd. Mooi acteerwerk, goed verhaal, en zeer mooie gevechten... Normaal gesproken hou ik niet van dit soort films maar voor deze maak ik een uitzondering!

Wat me het meeste is bijgebleven is het allerlaatste gevecht en de scene erna... Prachtig!

Score: 5*****

Waar kun je de dvd van spartacus kopen? Ik kan hem helemaal nergens vinden...

avatar van Afterglow

Afterglow

Leuk film met een goede opbouw...

Gelukkig werd deze film niet belemmerd door een bepaalde tijdsdruk waarbij in 70 minuten een verhaal wordt opgebouwd om in de laatste 20 minuten de zaak op te lossen en af te raffelen.

Top

avatar van Chemos

Chemos

Jammer dat het een miniserie is en geen serie.

avatar van nightbreed

nightbreed

Na een half uur kijken kwam ik erachter dat deze film nog niet zo heel lang geleden is uitgezonden.

Vermakelijk filmpje, ook geschikt voor de wat jongere kijkers.

avatar van Sangoni

Sangoni

Slecht aftreksel van het origineel

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet altijd even geweldig maar over het algemeen wel een Leuke Film om eens te huren als je je verveelt, Al moet ik toch toegeven dat ik ondanks geweldige acteerprestaties er meer van verwacht had.

***

avatar van yordimontana

yordimontana

het is geen super leuke film als je geen afranselingen of bloed wil zien

maar voor de mensen die een beetje van historie houden zou ik hem zeker aanraden

avatar van drlina

drlina

Echt een mooie film. Verhaal is goed en het is heel erg goed geacteerd. Ook is het hel erg spannend dus het is zeker een aanrader!

avatar van Timecop

Timecop

drlina schreef:

Hoe kan men in godsnaam zeggen dat er goed geacteerd wordt, onbegrijpelijk. Desondanks een leuk b-filmpje.

avatar van r.reemers

r.reemers

Heb deze miniserie laatst op tv bekeken. één ding is voor mij zeker. Deze film haalt mijn top tien!

avatar van Timecop

Timecop

r.reemers schreef:

Gladiator heb je op 9 en Spartacus 4???? Nog onbegrijpelijker, maar goed het is jouw mening.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

wat een verschrikkelijke film is dit. iedereen die deze 4* of hoger heeft gegeven moet toch eens bij zichzelf na gaan of ze de film wel nuchter hebben gezien. Want wie in dit cliche verhaaltje trapt is toch echt dom gewoon. slechte overdreven acteerprestaties, overdreven naaapverhaal van Gladiator en Braveheart. tot zelf het blauw schminken van hun gezicht toe. En dan die lachwekkendende spieches en one liners die echt te cliche en verschrikkelijk waren.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

thegoodfella schreef:

Misschien iets aan je historisch besef doen?? Nooit aan gedacht dat dit een op waarheid berust verhaal is??

Vind het een aardige film, maar haalt het niet bij Gladiator en Braveheart..

avatar van Hankieh

Hankieh

Vanavond het eerste deel? Of het totaal? Of het tweede deel?

avatar van -Roald-

-Roald-

Hankieh schreef:

Vanavond het eerste deel? Of het totaal? Of het tweede deel?

Kijk in de krant, tv-gids, etc. zou ik zeggen

avatar van K@i

K@i

PRACHTIGE Kruising tussen Gladiator en Braveheart !

En zeker niet langdradig !

avatar van thelion

thelion

Benadert het orgineel behoorlijk, maar voegt verder niets toe......

Het ziet er allemaal wat gelikter uit maar da's dan ook alles.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

martijn011 schreef:

Vind het een aardige film, maar haalt het niet bij Gladiator en Braveheart..

ja right. als je denkt dat het verhaal zo gelopen is als het hier in deze film vertoont word dan geloof jij dus echt nog in sprookjes. ik wil nog eerder de zwarte weduwen geloven dat de concentratiekampen nooit bestaan hebben dan dat dit een waargebeurd verhaal is

avatar van xxtanjabxx

xxtanjabxx

Geweldige film, had hem laatst opgenomen en heb hem nu al 5 keer achter elkaar gekeken. Kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Ik kijk veel historische films, en mijn favourieten zijn die zich afspelen in de romeinse tijd. Geweldig.

Geniet ook helemaal van Paul Telfer, zo'n knappe man!! Hij speelt Gunnicus in de film. Kleine rol, maar mijn hart slaat elke keer over als hij maar eventjes in beeld komt! Haha

Raad je hem zeker aan te kijken! Super film!

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Ademt haar kwaliteit van b-film aan alle kanten uit.

1e ziening van Spartacus .

Formulefilm met niets dat haar onderscheidt van de grauwe massa.

Had een moment het idee dat ik per ongeluk op Kubrick's Spartacus was gestuit. Natuurlijk niet. (smalende glimlach)

Is er nog iets positiefs te melden: jawel, ik denk dat de acteurs op de toppen van hun kunnen acteren. Vooral het hoofdpersonage doet zichtbaar zijn best. Helaas is zijn best niet zo goed.

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

martijn011 schreef:

Sorry Goodfella, maar ik vrees dat Martijn011 hier toch gelijk heeft. Met je historisch besef is inderdaad iets mis. Goed, dialogen en sommige acties zullen er vast wel bij gefantaseerd zijn, maar het verhaal, waar `t eigenlijk om gaat, klopt voor de volle 100% met de realiteit. Gladiator daarentegen is een compleet verzonnen verhaal en het verhaal van William Wallace (Braveheart) berust grotendeels op mythen en gissingen. Het beschilderen/schminken van gezichten was bij de Romeinen veel voorkomend. Mel Gibson zei in een interview dat hij de gezichten van de Schotse strijders blauw schilderde, omdat hij dat `wel indrukwekkend vond staan`. Of de vrijheidsstrijders van William dat ook in werkelijkheid deden, is niet bekend. Al met al vond ik Spartacus goed onderhoudend en goed onderbouwd. 4.0* ( Ja, ik was nuchter!!!)

thegoodfella schreef:

Bah!! Misselijkmakende en misplaatste opmerking.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

thegoodfella schreef:

sluit me hier compleet bij aan. acteerprestaties vielen me erg tegen, en veel nageaap.

avatar van Thorak

Thorak

Deze film is een remake van een film uit 1960, en zeer zeker geen na-aperij! Alle films als Gladiator zijn juist na-geaapt van de originele Spartacus. Helaas zien veel mensen (naar mijn idee voornamelijk kinderen) niet in dat er ook films gemaakt zijn in de jaren voor dat zij uit hun ogen konden kijken. M.a.w. ga eens kijken of je opmerkingen ergens op slaan voor je gaat roepen dat iets na-aperij is.

Op zich was dit een vermakelijk tv filmpje niet erg goed maar ook niet erg slecht. Inderdaad op sommige punten wel wat traag en saai.

Wat ik me afvraag is sinds wanneer er wel miniseries op MM mogen? En waarom staan Sharpe en Hornblower er dan niet op?

Dit zijn gewoon film series....

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Hemelbewoner schreef:

Tja, Hemelbewoner. Dan vrees ik dat ook jij de geschiedenisboeken er nog maar eens op na moet slaan. De dialogen en one-liners in deze film mag je gerust lachwekkend en clichè vinden. Het verhaal is echter waar gebeurd. Daar is niets na-aperigs aan.

Thorak schreef:

Deze film is een remake van een film uit 1960, en zeer zeker geen na-aperij!

Harde woorden, maar wel de juiste!!

avatar van louisvf

louisvf

Arnhemmer schreef:

Bronnen ivm Spartacus moet je met een korreltje zout nemen, er worden wel zoveel verschillende dingen gezegd, net zoals bij vele personages in de geschiedenis. Veel bronnen komen ook van na zijn tijd dus zijn zeker niet 100% realiteit, betrouwbaar, we gaan het nooit weten dus vraag me af waarom je doet alsof je het weet...(Zoals men slechts vermoed dat hij zo aan zijn einde is gekomen...)! Het is dan ook sterk te betwijfelen dat voor deze b-film serieuze bronnen doorzocht werden om de personage zo goed mogelijk op het beeld te zetten.

avatar van thunderball

thunderball

Niet heel slecht, maar vooral overbodig.

De originele versie van Kubric is al zo goed als perfect, dus lijkt de reden van uitbrengen van deze in alle opzichten mindere TV film/serie meer op een meevaren op het succes van Gladiator dan wat anders.

De acteurs doen hun best, maar de meesten zijn duidelijk van tweede garnituur.

Aankleding, art direction, muziek zijn -hoewel standaard- voor TV maatstaven wel van behoorlijk niveau.

Deskundigen zijn het er nog steeds niet over eens of de figuur van Spartacus echt bestaan heeft, of dat hij meer op mythen en vertellingen gebaseerd is.

Een zes, ofwel drie sterren.

avatar van louisvf

louisvf

thunderball schreef:

Niet heel slecht, maar vooral overbodig.

De acteurs doen hun best, maar de meesten zijn duidelijk van tweede garnituur.

Een zes, ofwel drie sterren.

Klopt.

Maar er zijn slecht enkelen die beweren dat het een pure mythe is.

De meeste zeggen echter wel dat hij bestaat, maar in hoevere deze personage uitgewerkt kan/moet worden is men verre van zeker!

Hier kom ik nog op terug als ik bij het hoofdstuk zit (vak: Maatschappijgeschiedenis van de Klassieke Oudheid), dat zal zo binnen een kleine week zijn...!