• 9.375.496 stemmen

Spartacus (2004)

Drama / Actie | 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Actie

Speelduur: 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Robert Dornhelm

Met onder meer: Goran Visnjic, Alan Bates en Angus Macfadyen

Plot Spartacus

In 72 v.C., toen het genadeloze gezag van het Romeinse Rijk ver reikte, leverde elk veroverd land nieuwe slaven op die hun Romeinse meesters dienden te gehoorzamen. Spartacus, die als jongetje getuige was van de moord op zijn vader en als slaaf werd verkocht, zou uiteindelijk een slavenopstand leiden tegen de machtige generaals en politici van Rome.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het is niet echt mijn genre, maar deze was nog wel aardig.

Verhaal heb ik natuurlijk wel vaker gezien, en het acteren was goed te doen dus ja voor dit genre vond ik deze wel Spartacus een voldoende.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Ademt haar kwaliteit van b-film aan alle kanten uit.

1e ziening van Spartacus .

Formulefilm met niets dat haar onderscheidt van de grauwe massa.

Had een moment het idee dat ik per ongeluk op Kubrick's Spartacus was gestuit. Natuurlijk niet. (smalende glimlach)

Is er nog iets positiefs te melden: jawel, ik denk dat de acteurs op de toppen van hun kunnen acteren. Vooral het hoofdpersonage doet zichtbaar zijn best. Helaas is zijn best niet zo goed.

avatar van thunderball

thunderball

Niet heel slecht, maar vooral overbodig.

De originele versie van Kubric is al zo goed als perfect, dus lijkt de reden van uitbrengen van deze in alle opzichten mindere TV film/serie meer op een meevaren op het succes van Gladiator dan wat anders.

De acteurs doen hun best, maar de meesten zijn duidelijk van tweede garnituur.

Aankleding, art direction, muziek zijn -hoewel standaard- voor TV maatstaven wel van behoorlijk niveau.

Deskundigen zijn het er nog steeds niet over eens of de figuur van Spartacus echt bestaan heeft, of dat hij meer op mythen en vertellingen gebaseerd is.

Een zes, ofwel drie sterren.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede film.. goed gemaakt.

Goran Visnjic speelt goed.....

3,5 ster, cijfer 7 is voldoende.

avatar van 606

Erg sterke film die best in de schaduw van de versie uit 1960 mag staan.

Een genietbare film waar best veel aandacht aan is besteed.

Mooie gevechten en verhaal loopt lekker, qua kleding zag het er ook netjes uit.

Ook wat betreft de cast, die waren ook prima in hun rol.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Aardig.

Spartacus is een personage dat me erg kan fascineren. Ondanks dat ik er nooit echt veel van gezien heb was ik wel op de hoogte van het verhaal, voor zover daar over gesproken kan worden. Drie uur, daar kijk je al snel tegen op.

Het deed allemaal een beetje wat te hollywood achtig aan. Zoals Goodfella al melde de haren netjes gekamd. Maar ook het beeld dat er wordt neergezet over hoe iemand moet zijn. Hij heeft geen gebreken in de film en iedereen accepteert hem als perfect. Beetje dik aangezet natuurlijk.

Het gevoel dat werd opgeroepen tijdens het kijken van de film was dan wel weer goed.

Het einde vond ik zwak. Natuurlijk is het logisch dat een film als deze op zo'n manier afloopt alleen het werd hier wel heel droog gebracht. Hij rent even en dan wordt hij ingesloten en dood gestoken. Mooier was het geweest als hij gewoon vechtend ten onder was gegaan.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Voor mij is Spartacus (1960) onnavolgbaar.

Deze gaat wel, maar geeft mij niet dat gevoel en die sfeer.

avatar van MRDammann

MRDammann

Niet echt heel erg bijzonder. Het is niet saai, maar bijzonder is het zeker niet. Er wordt netjes binnen de lijntjes gekleurd, risico's worden vermeden. Het wordt overigens wel goed gebracht, maar het acteerspel is helaas ook niet bijzonder. Desondanks net een voldoende.