• 9.374.003 stemmen

Spartacus (2004)

Drama / Actie | 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Actie

Speelduur: 174 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Robert Dornhelm

Met onder meer: Goran Visnjic, Alan Bates en Angus Macfadyen

Plot Spartacus

In 72 v.C., toen het genadeloze gezag van het Romeinse Rijk ver reikte, leverde elk veroverd land nieuwe slaven op die hun Romeinse meesters dienden te gehoorzamen. Spartacus, die als jongetje getuige was van de moord op zijn vader en als slaaf werd verkocht, zou uiteindelijk een slavenopstand leiden tegen de machtige generaals en politici van Rome.

avatar van stinissen

Goede herfilming met een prima rol van Goran Visnjic.

Poster is zo'n beetje hetzelfde als die teaserposters van Troy.

avatar van De GeuS

De GeuS

Begon nog wel interessant, maar werd ongelovelijk saai en langdradig naarmate de tijd vorderde; 2*....

avatar van REGENCY

REGENCY

Ik vond ´m wel goed..

3,5 **

avatar van benni

benni

Leek eerst copy van Gladiator, later niet meer zo. Als je de tijd hebt, best vermakelijk. Geen topper, maar dat hoeft (en kan) ook niet altijd

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Goede verfilming, jammerr dat hij een beetje wat weg heeft van de Gladiator. Maar toch geef ik hem een 3,5

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Aardige 174 minuten tijdsverdrijf. Hier en daar een beetje onzinnig script maar toch leuk genoeg.

avatar van Diesel

Diesel

Visnjic lijkt op deze poster sprekend op Colin Farrell.

avatar van Dr Roetger

Dr Roetger

allemaal zo verspelbaar en semi-wijs, de actie en de sfeer maken er 3.0* van.

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

hij lijkt hier echt veel op colin farell als Alexander,dacht eerst dat het hem was

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dacht ik ook

avatar van PartyMarty

PartyMarty

kantoorpikkie schreef:

Goede verfilming, jammerr dat hij een beetje wat weg heeft van de Gladiator.

benni schreef:

Leek eerst copy van Gladiator, later niet meer zo.

Lijkt me toch eerder andersom. Ik bedoel dat Gladiator geinspireerd is op (de originele) Spartacus.

avatar van balosa

balosa

leuke film met wat actie erin, maar die misschien iets te lang duurt...

avatar van _Casper_

_Casper_

3* redelijke film, hoewel ik gladiator een stuk beter vond.

Het verhaal weet ik wel nou, en deze film bied nix nieuws

maar dat maakt hem nog niet uber slecht.

gewoon een leuke film om te kijken maar iets te land

avatar van bassi

bassi

Prachtig verfilmd, goede opbouw, uiteindelijk verradelijk einde.

Mooie film

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Het is best wel een lange zit en heb hem in twee dagen gekeken, maar ik moet zeggen dat ik hem meer dan de moeite waard vond. Goede actie-scenes, af en toe een beetje lang dradig.

avatar van Spineglass

Spineglass

aardige film. goede opbouw maar matig acteer werk. mooie beelden alleen ergerde ik me mateloos aan de korte slowmotion stukjes.

avatar van Meuvie

Meuvie

Net gezien. Vrij lang inderdaad, en veel, mijns inziens tenenkrommende, heroïek. Toch de moeite waard door het goede camerawerk, en de sfeer die daarmee opgewekt wordt, zodat je geboeid blijft tot het eind. Natuurlijk doet de vergelijking met Gladiator zich direct voor en wel in het voordeel van deze film, maar ik denk niet dat je een van oorsprong TV serie tegenover een film van dat caliber moet zetten. Al met al een krappe 3*.

avatar van yeti_ke

yeti_ke

Beter als de originele, duurt nog wel te lang

avatar van De Nederlander

De Nederlander

in het begin super.. maar werd wel erg langdradig op den duur

avatar van feddenator

feddenator

Waardeloze film dat zulke troep gemaakt wordt. IK vondt de spartacus heel erg slecht en het was allemaal veel te zoet.

avatar van Martinator

Martinator

niet de allerbeste maar echt wel een mooie film hoor veel actie en goed geacteerd helemaal zo secht nog niet.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het is niet echt mijn genre, maar deze was nog wel aardig.

Verhaal heb ik natuurlijk wel vaker gezien, en het acteren was goed te doen dus ja voor dit genre vond ik deze wel Spartacus een voldoende.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

lijkt deze film op Gladiator??

avatar van Martinator

Martinator

Sam_Bracke schreef:

lijkt deze film op Gladiator??

in 't begin lijkt ie er heel erg op ja maar later valt 't wel weer wat mee hij is wel een beetje langdradig

avatar van Minotaures

Minotaures

Not bad, alleen beetje te langdradig, en deze film lijkt inderdaad een beetje op Gladiator.

avatar van Olivia

Olivia

Ik heb deze film een jaar of twee terug al eens gezien. Was toen erg enthousiast, maar heb het origineel niet gezien. Mijn vriend wel, en die vond de originele verfilming toch beter.

Maar het is toch geen slechte film, jammer dat ik hem laatst op tv gemist heb. Had 'm nog wel eens willen zien.

Misschien lijkt dit op Gladiator, maar de maker van Gladiator zal ongetwijfeld naar de Spartacus uit 1960 hebben gekeken.

avatar van ace leader

ace leader

gladiator is veel spectaculairder en beter en het origineel ook. deze is gewoon een tv-film maar niet slecht

avatar van ninaleertje

ninaleertje

als historie friek vond ik dit een zeer intresante film. maar ook als film kijker vond ik hem goed inelkaar gezet en boeiend om naar te kijken en naar te blijven kijken.

avatar van Bombong

Bombong

Diesel schreef:

Visnjic lijkt op deze poster sprekend op Colin Farrell.

Gelukkig alleen op de poster. Visnjic is geen topacteur maar zo slecht als Farrell in Alexander is hij gelukkig ook weer niet. Dit is een standaard-klassieke-oudheid-miniserie, niet goed, niet slecht. Maar in ieder geval veel onderhoudender dan Oliver Stones Alexander.