Genre: Drama / Actie
Speelduur:
174 minuten (miniserie, 2 delen)
Geregisseerd door: Robert Dornhelm
Met onder meer: Goran Visnjic, Alan Bates en Angus Macfadyen
Plot Spartacus
In 72 v.C., toen het genadeloze gezag van het Romeinse Rijk ver reikte, leverde elk veroverd land nieuwe slaven op die hun Romeinse meesters dienden te gehoorzamen. Spartacus, die als jongetje getuige was van de moord op zijn vader en als slaaf werd verkocht, zou uiteindelijk een slavenopstand leiden tegen de machtige generaals en politici van Rome.
Spartacus
Draba
Titus Glabrus
Cinna
Helena
Goede herfilming met een prima rol van Goran Visnjic.
De GeuS
Begon nog wel interessant, maar werd ongelovelijk saai en langdradig naarmate de tijd vorderde; 2*....
benni
Leek eerst copy van Gladiator, later niet meer zo. Als je de tijd hebt, best vermakelijk. Geen topper, maar dat hoeft (en kan) ook niet altijd
kantoorpikkie
Goede verfilming, jammerr dat hij een beetje wat weg heeft van de Gladiator. Maar toch geef ik hem een 3,5
jacksparrow
Aardige 174 minuten tijdsverdrijf. Hier en daar een beetje onzinnig script maar toch leuk genoeg.
Diesel
Visnjic lijkt op deze poster sprekend op Colin Farrell.
Dr Roetger
allemaal zo verspelbaar en semi-wijs, de actie en de sfeer maken er 3.0* van.
Nouseforaname
hij lijkt hier echt veel op colin farell als Alexander,dacht eerst dat het hem was
PartyMarty
Goede verfilming, jammerr dat hij een beetje wat weg heeft van de Gladiator.
Leek eerst copy van Gladiator, later niet meer zo.
Lijkt me toch eerder andersom. Ik bedoel dat Gladiator geinspireerd is op (de originele) Spartacus.
balosa
leuke film met wat actie erin, maar die misschien iets te lang duurt...
_Casper_
3* redelijke film, hoewel ik gladiator een stuk beter vond.
Het verhaal weet ik wel nou, en deze film bied nix nieuws
maar dat maakt hem nog niet uber slecht.
gewoon een leuke film om te kijken maar iets te land
bassi
Prachtig verfilmd, goede opbouw, uiteindelijk verradelijk einde.
Mooie film
schorpio1970
Het is best wel een lange zit en heb hem in twee dagen gekeken, maar ik moet zeggen dat ik hem meer dan de moeite waard vond. Goede actie-scenes, af en toe een beetje lang dradig.
Spineglass
aardige film. goede opbouw maar matig acteer werk. mooie beelden alleen ergerde ik me mateloos aan de korte slowmotion stukjes.
Meuvie
Net gezien. Vrij lang inderdaad, en veel, mijns inziens tenenkrommende, heroïek. Toch de moeite waard door het goede camerawerk, en de sfeer die daarmee opgewekt wordt, zodat je geboeid blijft tot het eind. Natuurlijk doet de vergelijking met Gladiator zich direct voor en wel in het voordeel van deze film, maar ik denk niet dat je een van oorsprong TV serie tegenover een film van dat caliber moet zetten. Al met al een krappe 3*.
De Nederlander
in het begin super.. maar werd wel erg langdradig op den duur
feddenator
Waardeloze film dat zulke troep gemaakt wordt. IK vondt de spartacus heel erg slecht en het was allemaal veel te zoet.
Martinator
niet de allerbeste maar echt wel een mooie film hoor veel actie en goed geacteerd helemaal zo secht nog niet.
Rianneke_Dan
Het is niet echt mijn genre, maar deze was nog wel aardig.
Verhaal heb ik natuurlijk wel vaker gezien, en het acteren was goed te doen dus ja voor dit genre vond ik deze wel Spartacus een voldoende.
Martinator
lijkt deze film op Gladiator??
in 't begin lijkt ie er heel erg op ja maar later valt 't wel weer wat mee hij is wel een beetje langdradig
Minotaures
Not bad, alleen beetje te langdradig, en deze film lijkt inderdaad een beetje op Gladiator.
Olivia
Ik heb deze film een jaar of twee terug al eens gezien. Was toen erg enthousiast, maar heb het origineel niet gezien. Mijn vriend wel, en die vond de originele verfilming toch beter.
Maar het is toch geen slechte film, jammer dat ik hem laatst op tv gemist heb. Had 'm nog wel eens willen zien.
Misschien lijkt dit op Gladiator, maar de maker van Gladiator zal ongetwijfeld naar de Spartacus uit 1960 hebben gekeken.
ace leader
gladiator is veel spectaculairder en beter en het origineel ook. deze is gewoon een tv-film maar niet slecht
ninaleertje
als historie friek vond ik dit een zeer intresante film. maar ook als film kijker vond ik hem goed inelkaar gezet en boeiend om naar te kijken en naar te blijven kijken.
Bombong
Visnjic lijkt op deze poster sprekend op Colin Farrell.
Gelukkig alleen op de poster. Visnjic is geen topacteur maar zo slecht als Farrell in Alexander is hij gelukkig ook weer niet. Dit is een standaard-klassieke-oudheid-miniserie, niet goed, niet slecht. Maar in ieder geval veel onderhoudender dan Oliver Stones Alexander.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Constant Gardener
Drama / Thriller, 2005

Julius Caesar
Biografie / Drama, 2002

Babylon 5: The Lost Tales
Sciencefiction / Actie, 2007

A Killer Within
Thriller / Drama, 2004
rome italiëgladiatorromeinse rijkgladiator fightslavernijoude romeoude wereldslaveescaped slave