• 9.373.117 stemmen

Met onder meer: Ashton Kutcher, Bernie Mac en Zoe Saldana

Gesproken taal: Engels, Frans, Pools, Portugees en Slowaaks

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Guess Who

"His house. His rules. Some in-laws were made to be broken."

Simon Green is een succesvolle blanke jongeman met een leuke zwarte vriendin. Het leven lacht hem toe, totdat hij besluit dat het eens tijd wordt haar ouders te ontmoeten. Haar vader is bepaald niet onder de indruk van een blanke schoonzoon en bovendien gaat er voor Simon van alles mis tijdens het bezoek.

avatar van resona

resona

leuk filmpie, het zou een romatische komedie moeten zijn,, hij was wel romatisch maar heb niet egt veel gelachen...

avatar van *eef

*eef

Grappige film, leuk dat Kutcher erin mee speelt. Geslaagde grappen, maar ook erg genante situaties.

avatar van cales77

cales77

beetje langdradig mijn inziens

avatar van my style

my style

is wel een leuke film, heb me ermee vermaakt. egt een film die je met je/ een vriendin moet kijke 3*

avatar van Doom

Doom

Bernie Mac beviel me uitermate goed in Mr. 3000. Vandaar dat ik ook deze film maar eens ben gaan bekijken. Helaas valt Guess Who alleen wel een klein beetje tegen. De humor is bij vlagen wel grappig, maar het te overdreven zwart / bank gezeur is vervelend. Ook helpt een acteur als Ashton Kutcher niet echt. Gelukkig maakt Bernie Mac nog veel goed.

avatar van Kisje

Kisje

Origineel of niet, ik vond dit echt een goede film. Qua humor en de acteerprestaties zat deze film helemaal goed.

4 *

avatar van Vaig

Vaig

Vind dit een heerlijke film, ondanks dat het niet mijn favoriete genre is. Bernie Mac is echt een klasse apart in deze film. Heb me kostelijk vermaakt met hem

Eindwaardering:4sterren

avatar van masterview

masterview

grappige film voor een avondje op de bank samen met de vriendin ......

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Van tijd tot tijd charmant, maar over het algemeen was dit vooral een voorspelbare en niet- grappige romantische komedie. Een flinke berg voorspelbare humor (met natuurlijk de standaard zwart vs blank grappen), een mislukte poging om een moraal in het geheel te krijgen en een tenenkrommend einde maken Guess Who nu niet bepaald sterk. Mac weet met zijn spel de boel af en toe nog een beetje te redden, maar van dit prutje een leuke komedie maken lukt ook de Mac-Man niet.

2 sterren.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Doom schreef:

Het is een Amerikaanse film en neem maar aan dat het "zwart / blank gezeur" daar echt zo overdreven is.

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Dat zal ook wel weer meevallen, een film is gewoon een uitvergroting van het normale leven.

* Heel slechte film trouwens *

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Was het maar waar dat het meevalt

Ik vond het trouwens wel een erg leuke film.

avatar van eiga

eiga

Zeer slechte film. Deze 'komische' film was totaal niet komisch, tewijl het verhaal hier wel geschikt voor is. Het acteer werk van Kutcher is waardeloos. Hij doet de eerste lettergreep van zijn achternaam eer aan. 1,5 sterren.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik bemerk hierin ook een heel groot vleugje Meet the parents/Fockers.

Origineel: zeker niet (Guess Who's Coming to Dinner), maar welke komedie is tegenwoordig nog origineel?

Feit is dat ik de film sterk vond beginnen: subtiel gebruik van grappen en clichés. Na een uurtje begon de film sterk te verzwakken en het einde was zoals bij zovele feelgoodmovies erg voorspelbaar. Toch bestaat er in mijn ogen een groot verschil tussen een goed uitgewerkt voorspelbaar einde en een slecht uitgewerkt voorspelbaar einde. Jammer genoeg vond ik dat deze film eerder het tweede bracht.

2,5 sterren; noch boter noch vis

EDIT: de slogan bovenaan de affiche suckt

avatar van nikita_6

nikita_6

HM sommige dingen worden wel erg overdreven in de film. (Ik doel niet op of het nu in de realiteit wel of niet zo is) Het is gewoon een beetje vermoeiend om naar te kijken. Ik vond Kutcher tot mijn verbazing best grappig in deze rol. Mwa, kon beter... Ik zal verdere commentaar maar voor me houden.

avatar van too-sweet

too-sweet

Ik vond het wel een aardige film. Beetje standaard verhaal. Eind goed al goed. Maar ja dat past natuurlijk wel bij dit soort films.

avatar van kanjertje

kanjertje

Heel goede romantische komedie.

Heb van begin tot einde gelachen.

Eén van de beste komedies die ik ken

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

Hoe je het went of keert: dit is een uitstekende comedy. Punt.

4 sterren.

Lad

Zalige komedie, 4 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Prima film. Enkele genante en prima grappen zaten in de film. Kutcher speelt prima de rol die hij al zovaak speelt en Bernie Mac is hilarisch als de boze schoonpa.

Het thema zwarte man ziet blanke schoonzoon niet zitten is ook wel eens verfrissend.

avatar van jvl

jvl

ik vond dit een erg leuke film, heb echt buikpijn gehad van het lachen...

van mij 4*

avatar van skompie

skompie

Sportingerke schreef:

Dit is ook precies mijn oordeel over de film. Begin is goed maar na een uurtje ga je toch meer naar de aftiteling snakken...

avatar van MissyNador

MissyNador

Gister voor de derde keer gezien. Hij blijft leuk

avatar van The Last

The Last

Destijds in de bios gezien. De film wisselt enkele leuke momenten af met veel saaie. 2,5*

Lad schreef:

Zalige komedie, 4 sterren.

Vergeten te vermelden: Bernie Mac, schitterende acteerprestatie, wat heb ik gelachen met die man!

Lad

Gisteren opnieuw bekeken en ik blijf bij mijn score. Eén van de betere komedies die ik gezien heb de laatste tijden...

avatar van PrinsesBanaan!

PrinsesBanaan!

Dit is een Romantische en Humoristhische film.

Ik vond het dan ook echt een Romantische en Komische

film.

Met sommige overdreven stukken, maar dat lachtte ik dan

weer weg.

x

avatar van Eric§Cartman

Eric§Cartman

Kutcher is een van mijn favoriete acteurs dus deze moest ik zien,alhoewel het een zware teleurstelling was...3* voor Kutcher.

avatar van ®Tc

®Tc

Flauwe film, weinig amusant vind ik. Zwak geacteerd door Bernie Mac en Kutcher ook. Dan zegt Meet The Partens me veel meer.

avatar van day-vid

day-vid

wel grappig aleen irriteer me aan die dochter van bernie die met simon wat heeft , ik weet niet maar die hoofd staat me gewoon niet aan niet dat ze lelijk is nee maar ze heeft soms wel kapsones vind ik

maar haar zus vond ik grappig

en die gay (transsexuelle) vond ik ook grappig en kutcher ook