Iron Maiden: Flight 666 (2009)
Genre: Documentaire / Muziek
Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Scot McFadyen en Sam Dunn
Met onder meer: Bruce Dickinson, Steve Harris en Dave Murray
Plot Iron Maiden: Flight 666
Documentairemakers Scot McFadyen en Sam Dunn hebben gedurende de Somewhere Back in Time tour vrijwel nonstop de camera's laten draaien om het wel en wee van de Maiden-familie onderweg vast te leggen, zowel op het podium als backstage en aan boord van de Ed Force One, een omgedoopte Boeing 757-200.
Metalfist
Dit lijkt me echt geweldig. Vooral omdat ik ook op Graspop was met de Somewhere Back in Time tour!
COBHC
Hier kijk ik echt naar uit. Ik heb ze in Assen gezien en ik heb zelden zo'n mooi concert meegemaakt.
SpikeR
Ik heb nog zitten twijfelen om naar die 1-dags vertoning te gaan
maar ik koop hem wel op dvd (als het daar op uitkomt)
maar maiden kennende komt dat zeker op dvd
Metalfist
Ik ga er proberen te zijn op Dinsdag 21 april in de cinema maar de docu komt ook uit op DVD, meerdere versies zelfs.
Long-play Blu-ray with FLIGHT 666: THE FILM and FLIGHT 666: The Concert (215 minutes)*
Double DVD
Disc One: FLIGHT 666 : THE FILM (112 minutes)
Disc Two: FLIGHT 666 : The Concert (104 minutes)*
Plus Limited Edition Deluxe Double DVD of the above with special packaging and 30 page booklet
FLIGHT 666: The Original Soundtrack album - Double CD*
FLIGHT 666: The Original Soundtrack album - Limited Edition Double Vinyl Picture Disc
Voor meer informatie Iron Maiden Official Website - Flight 666 Blu-ray, 2-DVD set and live double soundtrack album - ironmaiden.com
COBHC
Zojuist deze film bekeken in een uitverkocht Pathe Groningen. Het eerste wat ik over deze film wil zeggen is dat ik het heel jammer vind dat Europa er niet in voor komt. Desondank is het een film geworden met een perfect beeld en een perfect geluid. De tracklist is erg leuk, het publiek doet lekker mee en er zit de nodige humor in de film. Af en toe heb ik me echt kapot gelachen. Ik had achteraf wel wat meer van de film verwacht, maar dat het een mix van een concert registratie en een documentaire is geworden is wel weer heel leuk gedaan. Deze film is goed, maar niet een van de beste Iron Maiden registraties.
Cijfer: 3,5
Algiz
Hele amusante documentaire met veel humor en geweldige live muziek. Zelfs mijn vriendin die niet van Maiden houdt vond hem interessant. Een echte aanrader!
Metalfist
Iron Maiden: pioniers van de Heavy Metal en zonder twijfel één van de grootste groepen ter wereld
Als ode aan hun jonge fans en de legendarische World Slavery Tour besloot Maiden vorig jaar één van de meest ambitieuze tours uit heel hun carrière te plannen. De band, de crew, het equipment en een Boeing 757 genaamd Ed Force One. De Somewhere Back in Time tour was begonnen. Dan werd er besloten om er een documentaire over te draaien en Iron Maiden: Flight 666 was geboren. Gisteravond was het de première in een uitverkochte zaal en Metalfist zat samen met zijn broer en een paar 100 andere metal fans vol verwachting.
Die verwachtingen werden sowieso waargemaakt. We krijgen een mengeling van livebeelden van de concertreeks afgewisseld met beelden van die hard fans, en dan bedoel ik echt die hard zoals de Colombiaanse priester... Ondertussen worden er ook nog interviews afgelegd met heel de Iron Maiden band en crew, de ene wat spraakzamer dan de andere. Al snel wordt ook duidelijk hoe hard de band op elkaar is ingespeeld en aaneen hangt maar toch ook soms hun vrije momenten moeten hebben, weg van alle drukte en vooral weg van elkaar. De film bevat ook veel humor, vooral Nicko McBrain (de drummer) was op sommige momenten hilarisch.
Scot McFadyen en Sam Dunn doen hun werk om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden wel goed al werd er op het einde wel teveel hetzelfde trucje gebruikt. Nieuw land, nieuw nummer, aankomst aan het hotel, hysterische fans en zo terug opnieuw. Maar wat ik het spijtigste van heel de zaak vind is dat er geen plaats is voor heel Europa. In mezelf zat ik toch heel de tijd te hopen op beelden van Maiden die op Graspop de boel deden ontploffen maar blijkbaar is er alleen maar gekozen voor de echt speciale podia zoals in India waar het podium gemaakt was van Bamboe!
Als fan van Iron Maiden is dit gewoon een must en zeker op groot scherm is dit echt geweldig. De documentaire verveelt niet, bevat een geweldige tracklist en mooi geschoten beelden.
Dikke 4* en een documentaire die ik direct zal kopen wanneer ze op DVD komt.
horned_reaper
Echt een hele mooie Doc.
Alleen erg jammer dat er niets van Europa in voor kwam.. ik had me verheugd op Wacken en Assen...
Hij is soms wel een tikkeltje langdradig, je moet wel van Maiden houden wil je je aandacht bij de complete Doc. kunnen houden.
Des al niet te min, een prachtige Doc, met geweldige beelden, super geluid en erg veel humor !
Meneer Bungel
Over een ander stel metalpioniers, maar lang niet zo groot, check ook eens Anvil! The Story of Anvil(2....
Chimpz
Enorm hard genoten van deze Maiden documentaire op het grote scherm, vooral op audiovisueel vlak. Digitaal beeld is haarscherp en vooral het geluid was onwaarschijnlijk, ik kan eerlijk zeggen dat ik Maiden nog nooit zo perfect gehoord heb als vandaag (en ik heb ze ècht live gezien, dus dat wil wat zeggen). De documentaire is vrij grondig op zich (de eerste ooit die van buitenaf gemaakt wordt) en zorgt vooral voor een aangenaam kijkstuk: veel informatie afgewisseld met geniale humor en de meest bizarre fans van de wereld. De twee hoogtepunten: een priester met 162 Maiden tatoeages, waarvan één de Piece of Mind Eddie die met kettingen vasthing aan zijn tepels en navel, en als hij zijn romp bewoog leek het alsof Eddie wou ontsnappen. Of de ruige Zuid-Amerikaan die nadat hij Nicko's drumstokje vangt 2 minuten lang weent als een klein kind.
Het beste aan de film is dat hij duidelijk weergeeft waarom Maiden zo gerespecteerd wordt, ik heb de halve film met kippenvel gezeten en ben nooit zo trots geweest dat ik een Maidenfan ben. Het is zeker geen typische fanfilm, het duidelijkste punt is dat een vriendin die meeging eerst totaal niet geïnteresseerd was in Maiden en nu mijn totale devotie beter begrijpt en zelf curieus is geworden naar de muziek. Een film die iedereen gezien moet hebben of door een fan naar toe moet gesleurd worden, denk alleen dat het iets minder overtuigend zal zijn op de gemiddelde homecinema, maarja. Enorm hard genoten en qua beeld/geluid de beste cinema-ervaring ooit.
Mr. Incredible
Gisteren gekeken en ik vond hem super!
Denk inderdaad ook deze film voor iedere Maiden Fan genieten is , maar ook zeker voor iedereen die van muziek houdt. Zaten echt kippenvel momenten tussen.
Scream for me Costa Rica!!!!!!!! Geweldig!!!
Iron Maiden
Verder goede docu, alleen beetje langdradig.
Het is alleen de hele tijd precies hetzelfde; concert ( met Bruce Dickinson die wilt dat ze even schreeuwen ) , begin gitaar solo naar de volgende stad ( wat ik erg jammer vond want de gitaarsolo's zijn geweldig ) , info wat ze doen in hun vrije tijd en van elk stadje paar crazy fans.
En dat dan echt 10 x achter elkaar.
Dat neemt niet weg dat het toch wel heel vermakelijk is allemaal!
En die gozer die liep te huilen om dat drumstokje vond ik eigenlijk ook wel beetje vertederend.
Since when did you became a Maiden fan?
'Since I was fucking born man!
Since day 666! '
accordejoan
Aanrader voor elke Maiden-fan. Ik heb Iron Maiden ondertussen 6x live aan het werk gezien en het is fantastisch om te zien hoe het leven "on the road" er aan toegaat. Maiden brengt na (bijna) elke tour een DVD uit met een concertregistratie. Deze zijn allemaal geweldig maar je wilt meer van je helden zien en deze docu. geeft het prachtig weer. Ze gaven al een kijkje achter de schermen op de Rock in Rio-DVD maar dit is de eerste tour met een eigen vliegtuig, langs zoveel werelddelen/landen/fans. Prachtig en een absolute MUST voor iedere metalliefhebber.
kurWA
Zeer zeker !
Heb hem al paar keer gezien!
Heel goed gedaan!
Up the Irons!:-)
RSmovie91
Mooie documentaire over de 1 van de beste metalbands ooit!
Enige wat ik kan zeggen is Up The Irons
martenaria
ook leuk voor mensen die niet echt van maiden houden, al zullen de frans bouwer fans dit vast tegenspreken
zaaf i
nee hoor, het zijn leuke deuntjes! mijn achterkleinzoon en ik zingen wasted years bij de afwas en lachen ons slap om nicko.
het is bijna net zo leuk als 'als sterren aan de hemel staan'
Hectometerpaal
Iron Maiden, zeker een van de grootste rockband allertijden. Enige minpunt vind ik die opera-slet van een Dickinson. De eerste zanger was de beste.
RSmovie91
De band van Iron Maiden wilde door in Amerika. Maar dat wilde de originele zanger niet. Daarom zochten ze naar een vervanger. Dat werd Bruce.
En mede door hem zijn ze nu zo groot. En ik vind hem persoonlijk erg goed zingen
Lariekoek
Di'Anno zat gewoon altijd aan de drugs en kon het lange touren niet meer aan.
Vascago
Geweldige docu over deze grootse band. Zwaar genieten.
Di'Anno mag Bruce's schoenveters nog niet strikken.
SPEEDROCK
Iron Maiden is een te gekke band en de jaren' 80 songs zijn geweldig, maar deze DVD is soms wel wat erg veel heldenverering.
Boeiend, maar ook een beetje te veel van het goede. Andere documentaires over Maiden (Classic rock/Number of the beast of de docu's op Early Days en Live after Death) bevallen me een stuk beter omdat die eerlijker zijn en alles niet zo opgehemeld wordt.
horned_reaper
Het nieuwste docu/muziek werkje van Scot McFadyen en Sam Dunn is inmiddels ook al in premiere geweest!
Rush!
Drover
Een heel leuke en interessante documentaire, ook als je geen Iron Maiden fan bent. Ik heb hem in de bioscoop gezien, heb hem nu op dvd en inmiddels al heel vaak gekeken maar hij blijft leuk. Geweldige muziek natuurlijk en leuke humor. Inderdaad jammer dat Europa er niet in voor kwam, maar ik heb Maiden zelf mee gemaakt in Assen en dat is al genoeg
5* omdat ie gewoon geweldig is!
Onderhoudende tourdocumentaire over mijn jeugdhelden, het altijd sympathieke Iron Maiden. De beperkte opzet van het geheel zorgt voor flink wat herhaling qua structuur en na verloop van tijd wordt alles nogal voorspelbaar, maar de band is goed in vorm en het is leuk om een aantal vergeten krakers weer langs te zien- en horen komen. De interviews en sfeerimpressies zijn ook de moeite waard. Meest fascinerende aspect is de opzet van de ambitieuze tour- het rondvliegen van de band, crew en apparatuur in één vliegtuig, Ed Force One. Met uiteraard zanger Dickinson als piloot.
Tarkus
Iron Maiden is niet mijn favoriete groep, maar ik kan hun muziek toch wel waarderen.
Ook deze DVD is een pareltje, vooral de documentaire van bijna 2 uur.
Daarin wordt de band gevolgd op hun tour in 2008. Handig is natuurlijk dat leadzanger Bruce Dickinson zelf piloot is en het vliegtuig van de band zelf bestuurd.
Prima docu dus die de band voor en achter de optredens volgt.
Op DVD 2 staat het concert van de band, leuk is dat dit is samengesteld uit de verschillende concerten die tijdens deze tournee werden gedaan.
Dus, de band is niet mijn favoriete hardrockgroep, toch is dit wel een zeer goede dubbel DVD, die me enorm goed is bevallen.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Anvil: The Story of Anvil
Documentaire / Muziek, 2008