• 9.411.961 stemmen

The Legend of Zorro (2005)

Avontuur / Actie | 129 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones en Rufus Sewell

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 26 oktober 2005

Plot The Legend of Zorro

"Adventure begins with a Z."

Nadat hij heeft geholpen om van Californië de 31ste staat van Amerika te maken, zal Zorro zich moeten houden aan de belofte die hij aan zijn vrouw Elena deed: hij moet zijn geheime identiteit opgeven en een normaal leven leiden als Alejandro de la Vega. Zijn twijfel lijkt de twee uit elkaar te drijven. Hun zoontje Joaquin is inmiddels tien jaar oud en weet niets van zijn vaders dubbelleven. Tegelijkertijd worden er nieuwe plannen gesmeed door dezelfde boosdoeners die Californië buiten de VS wilden houden. Ze dreigen een eeuwenoud gevaar te ontketenen dat de loop van de geschiedenis voor altijd zou kunnen veranderen. Alleen Zorro kan hen stoppen.

avatar van Jorick

Jorick

Ik ben wel benieuwd naar dit vervolg.

Alleen jammer dat Hopkins niet meer mee speelt

avatar van davidov

davidov

hopkins staat wel bij de credits volgens mij

Enfin...DE Trailer is uit!

en ik moet zeggen: smullen

avatar van morpheus

morpheus

De trailer ziet er niet slecht uit.

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

oioioi, wat ziet die trailer er goed uit.

Alleen dat jochie irriteert me nu al.

Die poster is trouwens ook echt schitterend.

avatar van stinissen

avatar van aegron

aegron

De trailer ziet er inderdaad goed uit!

avatar van Epitaph

Epitaph

aegron schreef:

De trailer ziet er inderdaad goed uit!

Catherine Zeta-Jones trouwens ook.

avatar van Chr.s

Chr.s

Deze poster doet me een beetje aan die van batman lijken.

Pieter Montana

Dat Campbell zich nu maar snel bezighoudt met het zoeken naar een nieuwe Bond.

*kruist de vingers en hoopt op Clive Owen*

avatar van J.S.

J.S.

Pieter Montana schreef:

Dat Campbell zich nu maar snel bezighoudt met het zoeken naar een nieuwe Bond.

*kruist de vingers en hoopt op Clive Owen*

Geen van die broekies kan tippen aan Brosnan.

J.S. schreef:

Geen van die broekies kan tippen aan Brosnan.

Ik heb vertrouwen in Owen.Zeker na dat schitterend staaltje filmwerk in Sin City

avatar van seth gecko

seth gecko

nouja,natuurlijk ist een beetje voorspelbaar dat die badguy catherine zeta jones en hun zoontje gaat kidnappen en dat zorro banderas daar nogal pissig over gaat worden en in de finale een asskicking van jewelste gaat gaan uitdelen op die trein (trailers geven veel te veel weg)

maar als deze film evenveel actie,humor en gewoonweg fun bezorgt als het origineel zit ik zeker in de bios,voorspelbaar of niet.

een lekker ouderwetse avonturenfilm is verfrissend in het biosaanbod van de laatste tijd.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Muziek lijkt verdomd veel op Pirates. Hé, het ís Pirates. En die heeft het weer gestolen van Gladiator. Wie word de volgende?

avatar van neo

neo

In de trailer?

avatar van stan

stan

De trailer ziet er allemaal goed en cool uit

Banderas op Walk of Fame

LOS ANGELES - De Spaanse acteur Antonio Banderas heeft gisteren een ster gekregen op de prestigieuze Walk of Fame in Hollywood. De 45-jarige ,,Zorro'' mag zich vanaf nu de trotse eigenaar noemen van ster nummer 2.294.

,,Als je bedenkt dat ik zestien jaar geleden in Amerika aankwam met zo goed als geen geld op zak, is dit echt een hele eer en privilege", zei Banderas. Voor Banderas is de ster een mijlpaal in zijn carrière.

Antonio Banderas werd op 10 augustus 1960 geboren in het Zuid-Spaanse Málaga als José Antonio Domínguez Banderas. Hij volgde les aan een dramaschool en trok daarna naar Madrid, waar hij bij het Spaanse Nationaal Theater ging werken.

Banderas begon een langdurige samenwerking met de Spaanse regisseur Pedro Almodovar in 1982, toen hij een rol kreeg in ,,Laberinto de passiones''. De acteur deed nog mee in vier andere films van Almodovar: ,,Matador'' (1986), ,,Le ley del deseo'' (1987), ,,Mujeres al borde de un ataque de nervios'' (1988) en ,,Atame'' (1990).

In 1992 kreeg Banderas zijn eerste Engelstalige rol te pakken in ,,The Mambo Kings''. Vervolgens speelde hij aan de zijde van Tom Hanks in de film ,,Philadelphia'', die in 1994 goed was voor een Oscar. Daarna volgden onder meer ,,House Of The Spirits'' en ,,Interview With The Vampire''.

Banderas speelde zijn eerste hoofdrol in een Engelstalige prent in 1995 in ,,Desperado''.

---

Bron@Het nieuwsblad

avatar van ronmieke

ronmieke

Beste J.S., Brosnan mag de schoenveters nog niet vastmaken van Antonio Banderas, wat Antonio Banderas quq acteertalent in zijn pink heeft, heeft Brosnan nog niet in zijn hele lichaam.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Misschien de nieuwe james bond na Craig, Antonio Banders

avatar van Riddick

Riddick

Net gezien ...

Vond het een goede film.. Veel humor sowieso..

Wil niks verklappen ... ik post later nog wel wat meer als meer mensen de film hebben gezien...

Ik geef hem 5*

avatar van sjefke4

sjefke4

Gisteren gezien.

Ik vond hem zeker niet tegenvallen, komt vooral omdat er veel humor in zit. Af en toe zijn de actie's wat overdreven en het eind vond ik net wat te lang duren, maar hij is zeker de moeite waard.

avatar van johanm3

johanm3

Best een leuke film. Ik vond de film alleen wat lang duren.

het "zoontje" van zorro en de "padre" zorgde voor de lachmomentjes. Verder niet echt verrassend.

avatar van Sum

Sum

Leuke, mooie, grappige film!

Van tevoren dacht ik eigenlijk: dit kan nooit leuker zijn dan The Mask of Zorro... en ik zou Anthony Hopkins gaan missen als de eerste Zorro, dacht ik dus.

Maar het bleek toch wel een goede film te zijn, beter dan ik had verwacht. Tuurlijk zitten er weer cliches in, en zie je sommige dingen van tevoren al aankomen, maar toch, de film is mooi in mekaar gedraait.

Zeker de moeite van het bezoeken waard!

avatar van Word_Play

Word_Play

Breakdown van de film:

+ Banderas als Zorro

+ Catherine Zeta Jones

+ Ziet er mooi uit

- Elk mogelijk cliché is hier te vinden

- Dat KIND!!

- Teveel onzinnige salto's

- Duurt minstens een half uur te lang

- DAT KIND!!

2,5*.

avatar van thecompany

thecompany

Hele leuke interessante film. Dat kind vond ik zeker leuk.. vooral omdat hij zo op zijn vader leek, en hij zorgde voor een paar grappige momenten..

De film geef ik 4 **

avatar van $amir

$amir

Was wel een leuke film met wat hilarische momenten . maar een ding dat het hele geheel naar onder haalt is dat ontiegeliek IRRITANTE kind

deed alsof de film om hem draaide .

maar verder erg mooie lokaties

en Antonio Banderas is een topacteur en hij speelt zorro weer helemaal

dus deze film krijgt van mij ...

3.5 sterre

avatar van Chrisjuh

Chrisjuh

Erg mooie en grappige film. Het ziet er allemaal super uit. Ik heb eigenlijk vrij weinig toe te voegen aan bovenstaande commentaren, al vind ik het kind dan weer wél leuk. (daar schijnen de meningen over verdeeld te zijn ).

3,5 *

avatar van elsterno

elsterno

Leuke film, erg grappig en zeker flink over-the-top. Heel erg vermakelijk en zeker een bioscoopbezoekje waard. Antonio Banderas en Catherina Zeta JOnes (wat een beauty!) spelen weer sterk als van ouds.

Ik heb me overigens ook niet aan dat kind geërgerd, vond het wel een leuk aspect in de film.

avatar van silhoupin

silhoupin

Helemaal niet verwacht maar dit is zeker geen slechte film. zonder twijfel een stuk beter als deel 1,

zowel acteerprestaties, filmisch en verhaallijn zijn beter.

een avonturenfilm net als deel een maar in dit deel is er nog net iets meer aan toegevoegd, wel hier en daar een kleine cliche.

Ik liet me in deze film meer meeslepen in het verhaal wat ik niet kan zeggen van deel 1.

het valt niet veel voor maar in dit geval is de sequel beter als de prequel.

dit wil natuurlijk niet zeggen dat hij zeer goed is, er kon vanalles veel beter worden uitgewerkt.

3,5 sterren.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Waarom die 'grapjes' met het paard?

avatar van ropjuh89

ropjuh89

Jonathan Crane schreef:

oioioi, wat ziet die trailer er goed uit.

Alleen dat jochie irriteert me nu al.

Die poster is trouwens ook echt schitterend.

Dat jochie is Joaquin, is niet irritant maar juist een heeel schattig ventje!! Serieus, maar dat zie vanzelf wel als je deze film kijkt... Enfin, deze film gisteravond gezien in Cine City maar is echt gruwelijk goed! Beter nog dan The mask of Zorro! Zeker de moeite waard om een keer te kijken! 4*