• 9.373.254 stemmen

The Legend of Zorro (2005)

Avontuur / Actie | 129 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones en Rufus Sewell

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 26 oktober 2005

Plot The Legend of Zorro

"Adventure begins with a Z."

Nadat hij heeft geholpen om van Californië de 31ste staat van Amerika te maken, zal Zorro zich moeten houden aan de belofte die hij aan zijn vrouw Elena deed: hij moet zijn geheime identiteit opgeven en een normaal leven leiden als Alejandro de la Vega. Zijn twijfel lijkt de twee uit elkaar te drijven. Hun zoontje Joaquin is inmiddels tien jaar oud en weet niets van zijn vaders dubbelleven. Tegelijkertijd worden er nieuwe plannen gesmeed door dezelfde boosdoeners die Californië buiten de VS wilden houden. Ze dreigen een eeuwenoud gevaar te ontketenen dat de loop van de geschiedenis voor altijd zou kunnen veranderen. Alleen Zorro kan hen stoppen.

avatar van Film Pegasus

In 1998 kwam de heerlijke avonturenfilm The Mask of Zorro uit. In de lijn met bvb The Mummy kregen we een kleurrijke avonturenfilm met de nodige actie en humor. In 2005 was dat genre veranderd. Bourne Identity uit 2002 zou oa de Bondreeks met Casino Royale (2006) heruitvinden. En ook Batman Begins uit 2005 bepaalde mee de blockbusters die wat meer 'realisme' en 'serieus' zouden krijgen. Bij The Legend of Zorro valt dat nog mee, maar je voelt wel dat het niet helemaal goed zit met de film. De vreemde eend bij de vernieuwde blockbusters, maar tegelijk zit het niet goed bij het script dat een rommeltje is. Batman en Bond mogen gerust een keer donkerder gaan, Zorro moet dat nostalgische heroïsche behouden. De man met de cape en het masker die met de degen schermt. Lekker luchtig zonder dat het kinderachtig wordt.

De film valt op zich nog wel mee en Antonio Banderas is de geschikte Zorro. De rest is vrij flauw Campbell heeft het geheel niet echt in handen. Het voelt aan als een geforceerde sequel, terwijl een figuur als Zorro gerust meer films mag krijgen. Benieuwd of we hem nog snel terug op het grote doek zullen zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Onderhoudende film die lekker wegkijkt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Weinig treffend vervolg op een redelijk begin. The Legend of Zorro kampt veelvuldig met dode momenten en een zeer taai middenstuk, waardoor de speelduur van 129 minuten aanzienlijk vermoeiender overkomt. Antonio Banderas doet het nog altijd verdienstelijk in de hoofdrol, maar het scenario ondervindt duidelijk moeite om dit verhaal verder uit te rekken. Hierdoor zit je als kijker opgescheept met halfbakken komedie, te weinig actiemomenten en een hoop ideeën die totaal niet uit de verf komen. Een goed voorbeeld is vrijwel de gehele romantiek tussen Banderas en Catherine Zeta-Jones, die dit keer met een soort spionagespoor komt aanzetten. Een uitgesponnen en uitermate oninteressant gebeuren. Gelukkig is de finale aardig spectaculair en oogt de productie verzorgd en gedetailleerd.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik vond deze film heel matig. Een boeiende periode maar het verhaal zelf en personages deden me maar weinig. Banderas is wat kleurloos (terwijl je bij zo'n rol wel wat meer mag verwachten) en er is weinig chemie met Zeta Jones; zij zelf doet het dan nog wel aardig. De actie is redelijk overzichtelijk in beeld gezet maar echt knetteren doet het ook nergens. 1,5*.