Genre: Sciencefiction / Horror
Speelduur: 117 minuten / 116 minuten (director's cut)
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Tom Skerritt, Sigourney Weaver en Veronica Cartwright
8,5 (1.053.484)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 1979
Plot Alien
"In space no one can hear you scream."
De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.
- Trailer (YouTube)
Parker
Alien
Mother (stemrol)
Ik verhoog m'n stem van 4,5 naar 5,0*
Wat wel leuk is om te weten dat de Alien wordt gespeeld door een volgens mij afrikaanse danser, daarom is wezen ook zo bewegelijk!
De de filmposter Taglines zijn ook heerlijk: In Space No One Can Hear You Scream
Of deze: A Word Of Warning..... Alien
- 1960 berichten
Apart, een director's cut die een minuut korter duurt, dan het origineel...
tukkerstein
Ik vond dat Alien op bepaalde punten te kort duurde, bijvoorbeeld als een van de personages erop uitgaat om de planeet te verkennen, en de alien op zijn hoofd springt. Het volgende shot is meteen iedereen aan boord van het ruimteschip. Weet iemand of dat is veranderd bij de director's knip?
klute89
Volgens mij hoort dat gewoon in de film, die overgang. Er is volgens mij niet in geknipt.
SouthParkFan
Apart, een director's cut die een minuut korter duurt, dan het origineel...
tukkerstein
Ja, maar dat bedoel ik niet, ik vroeg me af of die snelle overgang is veranderd in de director's cut.
TonyMontana
neen, niet veranderd.
steventje
In welk jaar speelt Alien zich af?
In Aliens (alien2) zeggen ze dat er 57j verstreken zijn maar ook geen datum.
Ik vermoed dat Alien zich in de nabije toekomst afspeelt maar als je dan naar AVP1 kijkt dan overleeft die vrouw het einde en dan neem je toch aan
dat ze de regering hiervan op de hoogte heeft gebracht dat er aliens bestaan.
- 1960 berichten
Denk niet dat dat zo heel veel uitmaakt. In de toekomst, zeker! In AvP krijg je te zien dat Weyland op de hoogte is en dat is in deze film ook zo. De bemanning bestaat slechts uit gastheren voor de Aliens, zo zal later blijken. Of Weyland verbonden is aan een regering, weet ik niet.
A.L.I.E.N
2122.volgens wikipedia
combi
- 20609 berichten
Alien zelf vind ik 1 van de mooiste en beste personages, alleen ik vind dit ook 1 van de slechtste films allertijden, er had veel meer uitgehaald mogen worden vind ik.
Kevin13
In welk jaar speelt Alien zich af?
In Aliens (alien2) zeggen ze dat er 57j verstreken zijn maar ook geen datum.
dat ze de regering hiervan op de hoogte heeft gebracht dat er aliens bestaan.
dat maakt toch niets uit in welk jaar deze film afspeelt.
Vond het een zeer behoorlijke film met veel spanning en een enge vijand. Alleen vond ik dat het wel lang duurde voordat we eens wat met de Alien zagen. Dat was toch pas na een uur, terwijl de film niet eens 2 uur duurt.
Maar al bij al een sterke film. De film is zeer beklemmend en zeer goed gefilmd. Weaver zet een hele sterke rol neer.
klute89
dat maakt de film vind ik ook zo goed, dat je bijna niks van de alien ziet. siencefiction suspense gecombineerd met horror, een combinatie die super uitpakt!
Kevin13
idd, de spanning die je hebt als de Alien iemand doodt, ook al zie je hem niet. dat is fantastisch
Hebben jullie uiteraard een punt mee.
klute89
Wat had er dan nog allemaal uitgehaald mogen worden?
Alien is toch wel een sci fi hoogtepunt, zo goed maken ze ze tegenwoordig niet meer.
lesamurai
Ronduit brilliant, erg origineel, bevat een spannende noch enge sfeer en is beter dan Aliens omdat er bij Aliens te veel actie in zit, ALien daarintegen is niet zo geAmerikaniseerd als Aliens en Alien is gewoon veel origineler.
- 1960 berichten
bevat een spannende noch enge sfeer
Ik mag hopen van wel
combi
- 20609 berichten
Wat had er dan nog allemaal uitgehaald mogen worden?
je hoort ooit nog is van me.
ChrisX
Gezien het feit dat Computer Generated Images in 1979 nog niet z'n intrede had gedaan zijn de special effect weliswaar gedateerd maar prima in orde. De decors zijn prachtig.
Was het niet zo dat Tron de eerste film was met CGI? Die film kwam uit in dezelfde zomer als Blade Runner, toevallig ook een film van Ridley Scott
ChrisX
Ach.. intussen mijn eigen vraag al beantwoord:
lesamurai
Sorry spellingsfoutje
Poppe
Hoe vaker ik de film kijk, hoe meer ik denk van .. Hoe kan het een film uit de 70's, zoveel mooier eruit zien dan films van nu?..

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Aliens
1986

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

Twee astronauten zitten vast in de ruimte: Deze tien films geven aan hoe het nóg erger kan

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Apocalypse Now
Oorlog, 1979