Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
John Doe
Maar Forrest Gump is ook al vind ik 'm slechter wel vrij origineel in vergelijking met The Shawshank Redemption, dat een soort super mooi verteld cliche verhaal is.
Ericinho
sapperdeflap, de top250-spamkiddies hebben deze film zelfs op de eerste plek gekregen
chappeau!
(verwijderd)
hoe een film zo overgewaardeerd kan worden, fascinerend
PartyMarty
Vrij arrogant om te zeggen dat alle mensen die deze film positief hebben beoordeeld er minder verstand van hebben dan jij.
Nick Kang
Beetje stom om nou bij elke verandering in de TOP 250 een bericht te schrijven. De TOP 250 veranderd continu, dus heeft het geen zin om hierover te gaan lullen.
SSeagal
Ik kan er met mijn verstand niet bij. Een mysterie.
Het is gewoon een zeer goede film, kan er met mijn verstand niet bij (ook niet met een verlengstuk) dat sommigen hem minder/slecht vinden. :d
Keezz
Zo'n beetje de enige film die ik zonder verveling meer dan vijf keer gezien heb. Kan me ook geen andere acteurs voorstellen die de hoofdrollen beter vertolkt zouden hebben. Dat het verhaal ongeloofwaardig zou zijn, stoort absoluut niet..
Staat in mijn top drie aller tijden..
serrazza
mensen, mensen mensen... okay dit is een goede film, laat daar geen misverstand over bestaan, maar echt.. nu is ie wat over gewaardeerd! een plekkie ergens tussen de top 50 en top 100 zou meer op z'n plaats zijn.
eerdekes
volgens mij zijn er nu eenmaal mensen die bv. deze film bovenaan willen door hun score op de andere top films te verlagen. Zo zal dat ok zijn voor mensen die lievr pulp fiction of the godfather op één zien, verlagen ze hun score op deze film.
Het kan fout zijn hoor, maar ik vermoed dat tog wel eerlijk gezegd,
kortom n top-3 is oververdiend voor deze film
De Knip
Erg frappante opmerking van je. The Shawshank Redemption is juist gaan stijgen door jouw foute stelling. Het is dus juist andersom(!)
Het leuke is, dat deze film is komen bovendrijven door JUIST de oorlog tussen The Godfather, -Pulp fiction en -ROTK.
Een frequente bezoeker van MM zal jouw bericht met een
begroeten.
Het beroemde gezegde met de bierkaai gaat weer eens op, het zal niemand bevreemden. Dit is het echt het laatste wat ik er over kwijt wil.
dennis1984
Wat een verhaal! Het verhaal is toppie. Hij iemand zich als niet-crimineel kan opwerken tot de meest gerespecteerde gevangende. Dit is na Gladiator de mooiste film die ik ooit heb gezien.
eerdekes
dennis1984, wat je zegt is in zekere zin wel waar.
Maar je gaat me niet vertellen dat gladiator beter is dan shawshank redemption !!
Keezz
Oke, gladiator is een aardige film, maar haalt het in mijn ogen niet bij the Shawshank Rememption. Heb je beide films twee keer gezien?
jassonn
In jullie ogen niet Keezz en Eerdekes,maar in zijn ogen blijkbaar wel.
Pieter007
mooi moment in de film als je ziet dat een bewaker de bijbel opent en je daarin de vorm van de rotshamer ziet. dus zo had hij dat ding opgeborgen
eerdekes
pieter007; zo verpest je eigenlijk de film voor diegene die de film nog niet hebben gezien
harmonica
een vet mooie film met een goede ( eigelijk sombere) sfeer. absoluut een meester werk. maar ik vind niet dat ie op nr 1 moet staan
Mannie
Super Film!!!
Mooi, Zielig, Goed geacteerd
heel goed...
Maar inderdaad wat harmonica zegt hij is weer niet de nummer 1 waard..Dan zou ik eerder nog the green mile of Basic de nummer 1 geven!!
Gaan we iedere week opnieuw posten of en zo ja de film terecht op 1 staat ?
Laten we in het centrale top lijsten topic daar over discussieren, en niet (tot vervelens toe) bij elke afzonderlijke film.
Wicked
Goede film!, blijft 'rare wendingen' krijgen wat het spannend en leuk houdt.
Goed geacteerd, soms wel een heel piepklein beetje voorspelbaar
Krijgt van mij een 3,5.
Klinkt misschien wat laag, maar ik ga na wat ik voor mijzelf de beste film vind, en dat is een 5. Dus dit een 3,5!
ThaMovieVoter
Dit is natuurlijk een prachtige film!
Het verbaast me alleen dat hij zowat overal de koppositie neemt (www.imdb.com) aangezien er zoveel films zijn die beter zijn...
P.S: dit is natuurlijk mijn mening, dus kom niet met belachelijke kritiek!
Gaan we iedere week opnieuw posten of en zo ja de film terecht op 1 staat ?
.....

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972