• 9.378.960 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.153.488)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

Resh

Ik denk idd dat Tom Hanks de rol van Andy heel goed zou kunnen spelen!

avatar van selfhealing

selfhealing

Zeker een mooie film, met een mooie verhaal. Ik zal later hier uitgebreider op reageren, eerst herzien en wie weet verhogen met + .5.

avatar van Jisraw

Jisraw

Nu voor 2e keer gekeken toch verhoogd met 0,5 naar 4 sterren. Waarom ik hem niet hoger geef komt omdat het verhaal me niet echt pakte.

avatar van briek

briek

Ik heb deze film zo een 4 keer gezien ondertussen, de laatste keer is wel al eventjes geleden ondertussen. Maar bij de vierde keer was ik nog altijd even erg onder de indruk als bij de eerste keer. Echt een meesterlijk en knap drama met ijzersterke acteerprestaties en een goede regie. Ik was deze film helemaal uit het oog verloren, maar eigenlijk hoort hij ook ergens thuis in mijn top 10. Ik kan weinig verkeerd zeggen over deze film en hem enkel sterk aanbevelen.

avatar van god_mu

god_mu

mijn vader vond het zijn plicht om mij erop te wijzen dat dit een mooi stukje acteerwerk ende verhaal was, keer op keer probeerde hij me te overtuigen er eens naar te kijken ... en ik koppig als ik was, bleek ik me hier tegen te verzetten (ergens wou ik wel kijken hoor, maar ik was niet echt gemotiveerd door het verhaal en zo)

Jongens was ik blij (achteraf) toen ik er dan toch de moed en tijd voor vond deze film eens te bekijken!

Echt Heel Mooi!

Een aanrader!

avatar van Lee72

Lee72

Resh schreef:

Ik denk idd dat Tom Hanks de rol van Andy heel goed zou kunnen spelen!

De film blijft je wel bezig houden of niet? Hij speelde de rol gelukkig niet en daarom heeft Tim Robbins zijn beste rol ooit neergezet. Alhoewel Mystic River , waar hij een Oscar voor kreeg ook heel goed was. Beste film ooit naar mijn mening.

avatar van daantje81

daantje81

Gezien deze film nauwelijks echte actie bevat en me toch zo heeft weten aan te spreken kan ik niets anders concluderen dat het een top film is en zeker tot een van mijn favorieten behoor. Heb van begin tot eind echt gefocusd zitten kijken.

avatar van Rickgoedkoop

Rickgoedkoop

een zeer goede film,meesterlijk in mekaar gezet.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

schitterende film, sublieme cast.

Deze film nam me mee van de eerste tot de laatste minuut.

Lee72 schreef:

Tuurlijk hou ik er mee bezig wat denk jij deze film is naar mijn mening één van de meest overschatte films ooit

Hoewel deze film niet slecht was.

avatar van Defective

Defective

Whooooei! Stem no. 7000 is voor mij

Het blijft een prachtige film! 5*

avatar van pyamamannl

pyamamannl

Heb deze film gister voor het eerst gezien. Ik had er vele goede dingen over gehoord dus mijn verwachtingen waren vrij hoog.

Ondanks mijn hoge verwachtingen had de film mij flink verrast, ik vond hem nog beter dan ik had verwacht.

Het verhaal sprak me meteen aan. De film boeide mij van het begin tot het eind. Ook was het acteerwerk van hele hoge kwaliteit. Echt een toppertje.

avatar van Ellis85

Ellis85

wat een film !!!

5*!!!

avatar van Kiros

Kiros

Vandaag gekocht voor 2,99 bij de Free Record Shop.

Kun je niet laten liggen voor die prijs, dacht ik zo.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Blijf het raar vinden dat deze film op nummer 1 staat.

Niet dat Aliens nou persé op nummer 1 moet, maar ik vind The Godfather dan toch meer op zijn plaats als nummer 1.

avatar van hawkins

hawkins

Het beste einde is het einde wat je niet verwacht maar stiekem wel wilt, zei Spielberg ooit eens geloof ik. Dat gaat zeker op voor Shawshank Redemption, waardoor weinig mensen doorhebben dat het eigenlijk maar een middelmatige film is, die onschuldig inspeelt op ons sentiment.

avatar van fasca

fasca

Kiros schreef:

Vandaag gekocht voor 2,99 bij de Free Record Shop.

Kun je niet laten liggen voor die prijs, dacht ik zo.

Bij aankoop van 5 stuks zelfs maar 2,00 (5 voor 10,00)

Meesterlijke film!! 5.0

avatar van KYUSS

KYUSS

te gekke film ! liefhebbers opgelet ! ook FELON is een hele puike gevangenis film!

Wel goeie film maar hij hoort niet op 1 vind ik.

avatar van Kevin13

Kevin13

wel grappig dat Tim Robbins na 19 jaar nog geen haar veranderd is.

Resh

Jawel Hij nog wel een beetje maar derest zijn geen haar verandert nee

avatar van Moow17

Moow17

Erg goede film!

Onwijs mooie film, heb er geen andere woorden voor.

Het heeft me de hele 142 minuten vermaakt.

Morgan Freeman en Tim Robbins hebben beide erg goed geacteerd.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Net gekocht in FRS voor 2,99 euro...

Ben benieuwd, morgen hem kijken denk ik.

avatar van treeass

treeass

In mijn ogen de beste film allertijden !!!

Geweldig verhaal, geweldig geacteerd, een genot om naar te kijken.

avatar van Bloedhond

flop 100 op nummer 1

moet 0.5 geven geef liever 0,01

avatar van xSarah

xSarah

Een paar argumenten zouden hier wel op zijn plaats zijn.