• 9.378.158 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.846)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Metalfist

Metalfist

Fnac heb ik hem gevonden.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Wat, jullie kunnen The Shawshank Redemption werkelijk nergens vinden?

combi schreef:

Media markt, gegarandeert succes!

Helaas niet. Ze hadden 'm wel besteld, maar aangezien ze de versie met Nederlandse ondertiteling niet meer produceren is dat ook de import-versie.

Maar een vriendin van mij kan misschien ''via via'' nog wel aan het origineel (met ondertiteling) komen... hopelijk lukt 't.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Bij de Blokker gekocht, voor slechts 4.99!

Het plaatje op het hoesje is wel anders dan deze poster (je ziet de hoofden van Tim Robbins en Morgan Freeman).

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik bij een benzinepomp. Ook voor zo'n 5 euro.

GinolaEHV

Ja, wrijf 't er maar in... een half jaar geleden waren ze blijkbaar ook bij Free Record Shop te koop voor 5 euro... daar hadden ze toen 100 stuks ingeslagen, die echter na twee weken alweer de deur uit waren...

Maar via via kom ik er nog wel aan.

MiranLovertje

Ik heb hem gewoon nog niet, ben al bij 5 blokkers in Nederland geweest ofzo ik word hopeloos

avatar van hellblazer93

hellblazer93

MiranLovertje schreef:

Lang leve het internet dan!

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

newsgroepen, perfecte kwaliteit ik vond hem een jaar geleden nog wel gewoon bij de Blokkur

avatar van Achmed

Achmed

Dit is nou een van de beste films ooit gemaakt en deze hoort ook op #1. Manier van vertellen was mooi gedaan en dan nog de ervaringen die Andy heeft in de gevangenis en hoe hij het systeem naar zichzelf weet te draaien was gewoon perfect! Ik geef deze film het hoogste cijfer en dat geef ik niet vaak, want ik vindt ook dat deze film niet beter kon.

avatar van Barcel

Barcel

GinolaEHV schreef:

Precies... downloaden en branden die hap.

Of via bol.com, over een paar dagen heb je hem

avatar van Ireentje13

Ireentje13

GinolaEHV schreef:

Precies... downloaden en branden die hap.

Natuurlijk handig om gewoon te kijke wat voor een film het is:) Mocht ik hem leuk vinden, dan zou ik 'm zeker kopen!

avatar van timburton

timburton

Ja, blijft een leuke film...

GinolaEHV

Zo, heb 'm eindelijk. Heb 'm nog nooit eerder gezien, dus het zal me morgenavond benieuwen.

Misschien een verandering in mijn top10, als ik alle positieve geluiden over de film moet geloven.

avatar van roytubbergen

roytubbergen

Heb hem gisteren avond gezien.

En het viel mij gewoon erg tegen. Het verhaal is wel leuk maar ook niet echt origineel. Hij kijkt sloom weg. En het is allemaal wel een beetje voorspelbaar. Ook zit het vol met cliche`s.

De acteerprestaties zijn wel goed. Vooral Tim Robbins was goed.

Ik snap eigenlijk niet waarom deze op 1 staat. Maarja meningen verschillen. ik geef hem 3,5 ster

avatar van gerardno1

gerardno1

geniale film met een prachtige ontknoping

GinolaEHV

Ik heb 'm net voor het eerst gezien, en ik kan me wel voorstellen waarom hij op 1 staat in de lijst. Werkelijk een prachtige film, waaraan bijna alles klopt.

Schitterend script, goed geacteerd, mooi verloop van het verhaal, sterke dialogen, passend einde.

Sommige scènes zijn op het briljante af. Vooral de scène met het bier drinken, de scène waarin Dufresne voor het eerst de belastingformulieren in gaat vullen voor alle bewakers en natuurlijk de ontsnapping.

5*, en een verandering in m'n top10. Met stip binnen op 5 , 'Scarface' eruit.

avatar van tarentino

tarentino

hele goeie film, maar hij pakte me niet zoals andere films doen, ik vond sommige stukken saai

avatar van lesamurai

lesamurai

Prachtige film (mischien niet origineel en mischien erg Amerikaans) maar deze film is ein topper. Het camerawerk is subliem, de muziek waaonder de soundtrack is ook werelds en de spelers zijn erg goed...

Ik geef deze film 4 sterren

MiranLovertje

Nou mensen... vandaag ff in Breda geweest. Ik hoopte daar op mijn laatste kans om de film te kunnen kopen (eigenlijk om hem te vinden:P) ... En wat denken jullie? Weer niet kunnen vinden. Heb het nu overal gevraagt... Blokker/FRS/onbekend winkeltje/van leest/tankstation Shell/music store/ Bart Smit/ en ga zo nog maar ff door ... Ik kreeg zelfs bij Free Record Shop te horen dat hij niet meer geleverd word ...

Nu heb ik al een aantal mailtjes gehad dat ik deze mocht lenen ... ik koop liever maar wil dan wel eerst een foto zien en de prijs weten. Lenen vind ik een beetje ... uuuhmm.... tjah weet niet

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

MiranLovertje schreef:

Zou nu wel heel zuur voor je zijn als je de film dadelijk slecht gaat vinden.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

roytubbergen schreef:
Heb hem gisteren avond gezien.
De acteerprestaties zijn wel goed. Vooral Tim Robbins was goed.

Voor mij is het ook een gewone gevangenisfilm en met veel geluk is hij uit de gevangenis geraakt. Spijtig hebben we niet gezien hoe hij precies aan die tunnel gewerkt heeft zoals in die andere film "The great escape".

avatar van daanos;

daanos;

MiranLovertje schreef:

je moet de Media Markt eens proberen, zag 'm een tijdje geleden liggen daar..

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

ga naar de: e-plaza

in etten-leur

7 km ver van breda, hij ligt er voor €5,-

dat is het paarse winkeltje met groene letters e-plaza

daar ligt ie ongeveer nog 6 stuks ervan

avatar van pum

pum

Hele goede film met als rode draad het woord "hoop". De gebeurtenissen in de gevangenis zijn briljant weergegeven en op het einde valt de hele puzzel samen. Sommige dingen zijn voorspelbaar, maar andere ook weer niet. Ik vind persoonlijk dat dat ook zo hoort. Tevens heeft de film een passend einde. Hele goede cast, mooi camerawerk en een goed verhaal!

avatar van Zymovie

Zymovie

Nog altijd niet gezien.

Vind hem nergens om te kopen : /

Weet iemand waar je hem zkr vind?

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

media markt arena amsterdam!!!

MiranLovertje

Word bijna niet meer geleverd hoor ik zowat in alle winkels

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik zag hem bij Van Leest staan in Delft.