• 9.384.338 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.156.522)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

Chavez schreef:

SCHANDE

Nee joh, je moet hem gewoon kijken als je er zin in hebt, en ik verzeker je dat kje hem geweldig vind..

Nou ik heb hem besteld voor het overweldigende bedrag van 7€, morgen is ie in huis! Ik ben heel erg benieuwd! Het zal wel niet tegenvallen met al deze positieve recensies!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Volgens mij kán ie alleen nog maar tegenvallen dan..

orbit schreef:

Volgens mij kán ie alleen nog maar tegenvallen dan..

Sorry orbit, foutje van mij

avatar van bossie40

Prachtige film en met goed acteerwerk. Echt een aanrader,5 sterren

Mee eens

avatar van jerick007

jerick007

Dit is echt zo`n film die je gewoon 5x kan kijken deze verveeld echt nooit,geweldige film.

Maartenn

Ik weet niet wat ik hierover moet zeggen. Ik ben er helemaal door overdonderd. Wat een ontzettend goede film is dit zeg! Een meesterlijk verhaal, met meesterlijk acteerwerk: in een woord geweldig!

Ik kan alleen maar lof spreken overdeze film, ik heb slechts één persoonlijk minpuntje aan deze film: het einde komt net een beetje té goed allemaal.

Des al niet te min verdient deze film absoluut 5* en mag hij zich voegen in het lijstje der persoonlijke favorieten!

avatar van kleez

kleez

Ik heb m nu nét gezien!! Het is idd echt een SUPER goede

film!! Niet de beste film ooit, maar dat is persoonlijk!!

4,5*!!

avatar van papaEd

papaEd

Waarom zou deze film beter zijn dan de Green Mile ?

Ook ik vind hem echt geweldig heb hem nu voor de 3e keer gezien,verhoog hem naar 4.5*

avatar van Jasir

Jasir

Schitterende film, als je er over na denkt krijg je er kippevel van.

het zal je maar overkomen.

avatar van JJ_D

JJ_D

'The Shawshank Redemption' slaagt er helemaal niet in om me te verrassen, vooral vanwege zijn logische verhaalontwikkeling en zijn vage karaktertekeningen die helemaal niet indrukwekkend kunnen genoemd worden. In alle opzichten wordt deze nummer 1 overtroffen door die andere Stephen King-bewerking: 'The Green Mile'.
Uitstekend camerawerk, even goede acteerprestaties en een passende score slagen er met andere woorden niet in om een memorabele sfeer op te roepen, zoals deze overdreven waardering wel doet vermoeden. Want daarvoor is 'The Shawshank Redemption' te conventioneel opgesteld en bevat hij te weinig beklijvende momenten, met de dood van Brooks als enige noemenswaardige uitzondering.
Gewoon zeer goed.

avatar van (Cinderella)

(Cinderella)

kleez schreef:

Ik heb m nu nét gezien!! Het is idd echt een SUPER goede

film!! Niet de beste film ooit, maar dat is persoonlijk!!

*!!

avatar van akira124

akira124

In 1 woord Perfect!

avatar van JDS

JDS

Hele mooie film met een erg sterke Tim Robbins en geniale Morgan Freeman (wat een charisma heeft die man toch). Toch vind ik deze film zeker niet perfect: De manier waarop Andy ontsnapt had ik persoonlijk al aan zien komen (de posters, zijn kennis van gesteente en met 'Escape From Alcatraz' in mijn achterhoofd). En er zijn nog talloze kleine passages die je helaas al aan zag komen. Ondanks dat is de sfeer die de film oproept ongeëvenaard en daarvoor verdient deze film alle lof.

Zijn huidige nr. 2 notering vind ik persoonlijk iets te hoog gegrepen. Ik twijfel tussen 4 en 4.5 sterren: voorlopig 4.5

avatar van saw1991

saw1991

Prachtfilm !!!!!

ik had deze film nog nooit gezien,wel van gehoord en ik ben echt onder de indruk. de beste akteerprestaties die ik ooit heb gezien.

5 sterren !!!!!!!!!!!!!!

avatar van by_the_way

by_the_way

saw1991 schreef:

. de beste akteerprestaties die ik ooit

Dat lijkt me een beetje overdreven.

avatar van Carlo Rizzi

Carlo Rizzi

Ik had op advies van iemand deze film gekocht ( ik had er nog nooit van gehoord ) en ik ben blij dat ik dat advies heb gekregen. Mooi verhaal met een onverwachte wending aan het eind.

Ik heb Geweldige-noten

5 strerren meer dan waard

avatar van Ziener

Ziener

JJ_D schreef:
Gewoon zeer goed.

Hij slaagt er niet in om je te verassen? en hij heeft een logische verhaalontwikkeling? Ik had persoonlijk nou niet echt verwacht dat hij een tunnel zou graven. Toen Norton dat steentje door die poster gooide, keek ik op van verbazing, opluchting en noem maar op. Deze film slaagde er wel in om mij te verassen. Ergens wist je dat hij zou ontsnappen, maar dat leek toch onmogelijk. De oplossing die de regisseurs hebben gevonden vind ik gewoon geniaal. Deze film is gewoon fantastisch. 5*.

veron35

Mooi zo hij staat weer op nr.1.

veron35 schreef:

Mooi zo hij staat weer op nr.1.

je geeft 1,5 aan the godfather. beetje verdacht, niet?

avatar van martienuz

martienuz

top

avatar van Fietspomp

Fietspomp

Topfilm, gisteren gezien! Prachtig einde!

avatar van mister blonde

mister blonde

En dus geef je hem maar een laag cijfer? Trieste zaak, bovendien ook niet toegestaan hier op MM. Zag je de film uberhaupt?

mister blonde schreef:

Wat betekenk uberhaupt?

veron35 schreef:

Wat betekenk uberhaupt?

of je de film gewoon hebt gezien

lowhusky schreef:

of je de film gewoon hebt gezien

Dan had je de p moeten weglaten.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Uberhaut?

überhaupt!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

de vraag was gewoon

"zag je die film wel degelijk?"

Jezus Christus.