Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
SCHANDE
Nee joh, je moet hem gewoon kijken als je er zin in hebt, en ik verzeker je dat kje hem geweldig vind..
Nou ik heb hem besteld voor het overweldigende bedrag van 7€, morgen is ie in huis! Ik ben heel erg benieuwd! Het zal wel niet tegenvallen met al deze positieve recensies!
orbit
- 12092 berichten
Volgens mij kán ie alleen nog maar tegenvallen dan..
Maartenn
Volgens mij kán ie alleen nog maar tegenvallen dan..
Sorry orbit, foutje van mij
X__Liesjj
Prachtige film en met goed acteerwerk. Echt een aanrader,5 sterren
Don-Lorenzo
Prachtige film en met goed acteerwerk. Echt een aanrader,5 sterren
Mee eens
jerick007
Dit is echt zo`n film die je gewoon 5x kan kijken deze verveeld echt nooit,geweldige film.
Maartenn
Ik weet niet wat ik hierover moet zeggen. Ik ben er helemaal door overdonderd. Wat een ontzettend goede film is dit zeg! Een meesterlijk verhaal, met meesterlijk acteerwerk: in een woord geweldig!
Ik kan alleen maar lof spreken overdeze film, ik heb slechts één persoonlijk minpuntje aan deze film: het einde komt net een beetje té goed allemaal.
Des al niet te min verdient deze film absoluut 5* en mag hij zich voegen in het lijstje der persoonlijke favorieten!
kleez
Ik heb m nu nét gezien!! Het is idd echt een SUPER goede
film!! Niet de beste film ooit, maar dat is persoonlijk!!
4,5*!!
papaEd
Waarom zou deze film beter zijn dan de Green Mile ?
Ook ik vind hem echt geweldig heb hem nu voor de 3e keer gezien,verhoog hem naar 4.5*
Jasir
Schitterende film, als je er over na denkt krijg je er kippevel van.
het zal je maar overkomen.
JJ_D
'The Shawshank Redemption' slaagt er helemaal niet in om me te verrassen, vooral vanwege zijn logische verhaalontwikkeling en zijn vage karaktertekeningen die helemaal niet indrukwekkend kunnen genoemd worden. In alle opzichten wordt deze nummer 1 overtroffen door die andere Stephen King-bewerking: 'The Green Mile'.
Uitstekend camerawerk, even goede acteerprestaties en een passende score slagen er met andere woorden niet in om een memorabele sfeer op te roepen, zoals deze overdreven waardering wel doet vermoeden. Want daarvoor is 'The Shawshank Redemption' te conventioneel opgesteld en bevat hij te weinig beklijvende momenten, met de dood van Brooks als enige noemenswaardige uitzondering.
Gewoon zeer goed.
(Cinderella)
Ik heb m nu nét gezien!! Het is idd echt een SUPER goede
film!! Niet de beste film ooit, maar dat is persoonlijk!!
*!!
JDS
Hele mooie film met een erg sterke Tim Robbins en geniale Morgan Freeman (wat een charisma heeft die man toch). Toch vind ik deze film zeker niet perfect: De manier waarop Andy ontsnapt had ik persoonlijk al aan zien komen (de posters, zijn kennis van gesteente en met 'Escape From Alcatraz' in mijn achterhoofd). En er zijn nog talloze kleine passages die je helaas al aan zag komen. Ondanks dat is de sfeer die de film oproept ongeëvenaard en daarvoor verdient deze film alle lof.
Zijn huidige nr. 2 notering vind ik persoonlijk iets te hoog gegrepen. Ik twijfel tussen 4 en 4.5 sterren: voorlopig 4.5
saw1991
Prachtfilm !!!!!
ik had deze film nog nooit gezien,wel van gehoord en ik ben echt onder de indruk. de beste akteerprestaties die ik ooit heb gezien.
5 sterren !!!!!!!!!!!!!!
by_the_way
. de beste akteerprestaties die ik ooit
Dat lijkt me een beetje overdreven.
Carlo Rizzi
Ik had op advies van iemand deze film gekocht ( ik had er nog nooit van gehoord
) en ik ben blij dat ik dat advies heb gekregen. Mooi verhaal met een onverwachte wending aan het eind.
Ik heb Geweldige-noten
5 strerren meer dan waard
Ziener
Gewoon zeer goed.
Hij slaagt er niet in om je te verassen? en hij heeft een logische verhaalontwikkeling? Ik had persoonlijk nou niet echt verwacht dat hij een tunnel zou graven. Toen Norton dat steentje door die poster gooide, keek ik op van verbazing, opluchting en noem maar op. Deze film slaagde er wel in om mij te verassen. Ergens wist je dat hij zou ontsnappen, maar dat leek toch onmogelijk. De oplossing die de regisseurs hebben gevonden vind ik gewoon geniaal. Deze film is gewoon fantastisch. 5*.
lowhusky
Mooi zo hij staat weer op nr.1.
je geeft 1,5 aan the godfather. beetje verdacht, niet?
mister blonde
En dus geef je hem maar een laag cijfer? Trieste zaak, bovendien ook niet toegestaan hier op MM. Zag je de film uberhaupt?
veron35
Wat betekenk uberhaupt?
lowhusky
Wat betekenk uberhaupt?
of je de film gewoon hebt gezien
veron35
Dan had je de p moeten weglaten.
Kaffeefiltjer
de vraag was gewoon
"zag je die film wel degelijk?"
Jezus Christus.

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972