• 9.378.230 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Glenn Standring

Met onder meer: Dougray Scott, Saffron Burrows en Stuart Wilson

Plot Perfect Creature

In een alternatief Nieuw-Zeeland, bekend als Nuovo Zelandia, zien we hoe in de jaren '60 mensen en vampieren vreedzaam met elkaar leven, en waarin de bloedzuigers de volgende stap zijn in de menselijke evolutie. Deze delicate balans wordt bedreigd door een griepepidemie die de mensdom decimeert, en een vampier weer beweegt tot het jagen op mensen. De kerk stuurt Silus (Dougray Scott) om de op hol geslagen vampier Edgar te vangen. Silus gaat samenwerken met een politieman (Burrows) en ontdekt dat Edgar donkere geheimen met zich meedraagt.

avatar van Mug

Mug

Interessant plot en mooie graphics + aankleding worden verneukt door slechte montage (veelal bekend als 'MTV montage', veel geknip enzo), doorzichtige dialogen en plotwendingen, hier en daar lelijke sfx en een abominabel slecht acterende 'bad guy'.

Hier had wel iets moois van gemaakt kunnen worden, helaas mislukt. Toch nog 2*, kijkt goed weg. Potentie-gevoel is aanwezig in de film.

avatar van skip

skip

Underworld en Perfect Creature hebben raakvlakken maar om van een rip-off te spreken? Pefect Creature heeft een orginele, wat duistere en sombere vormgeving. De acteurs doen hun werk goed. Het gemiddelde van 2,55 lijkt mij wat aan de lage kant maar wellicht dat de somberheid die de film uitstraalt daar een bijdrage aan heeft geleverd. Het is niet echt een film die mij verder aanspreekt maar wel een film die minimaal 3 * waard is.

avatar van Film Pegasus

Een doorsnee horrorfilm met weinig echte inhoud. Over vampieren is ondertussen al zoveel in films gezegd, dat je wel origineel moet zijn. Weeral dat gedoe met virussen, weeral een gemengd koppel tussen twee rassen, weeral een slechte vampier die alleenheerser wil worden, ... We hebben het allemaal al eens beter gezien. Het acteerwerk is niet zo heel sterk en ook het script is vrij pover. De film zelf blijft nog net genoeg boeien om de film uit te zien en ook het decor oogt niet zo slech (de CGI in dit geval). Net genoeg om de film uit te zitten, maar evensnel in de vergetelheid.

avatar van Metalfist

Metalfist

Humans and Vampires have lived in harmony... Until now...

Als je in het groot 'from the creators of Lord of th Rings' zet dan begin ik toch al wel wat twijfels krijgen maar ondanks dit ben ik toch wel een redelijke fan van dit soort fantasy filmpjes met vampiers. Spijtig genoeg waren mijn twijfels gegrond en sloeg de film tegen.

Het verhaal van Perfect Creature begint eigenlijk bijna net hetzelfde als dat van Underworld. Er is een virus, de twee rassen waarover het in de film gaat worden moeten genoodzaakt samenwerken om de wereld te redden doordat er iemand van de twee rassen slecht is geworden. Allemaal zeer standaard en Perfect Creature bevat dan ook geen verassingen. Het enige verschil met andere van dit soort van films is dat de vampiers is voor een keer niet de bad guys zijn maar één pluspunt kan de film niet redden natuurlijk.

Visueel valt Perfect Creature dan wel weer wat mee al wordt het soms wel verschrikkelijk lelijk in beeld gebracht. Bijvoorbeeld wanneer we Brother Edgar zijn eerste moord zien plegen en dat dat kleine jongetje hem betrapt. Edgar vlucht en klimt naar boven. Dat ziet er op dat moment zo verschrikkelijk fake uit vooral doordat heel de klim expres wordt versneld. Het alternatieve jaren '60 sfeertje is dan wel half en half geslaagd al had ik eerst niet door dat het zich in die tijd afspeelde.

Maar ook qua acteerprestaties valt de film soms wat tegen. Scott is veel te saai en heeft blijkbaar geen emoties en Burrows ziet er niet slecht uit maar is dan ook precies alleen maar voor haar looks gecast. Leo Gregory was dan wel weer de revelatie van heel de film. Hij slaagt erin om Brother Edgar op een bijzonder geslaagde en gestoorde manier neer te zetten. Rest van de cast wisselde ook met hoogte- en dieptepunten.

Teleurstelling die nog te bekijken waard is voor Leo Gregory en het visuele gedeelte. Voor het verhaal moet je het niet doen.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

De decors en speciale effecten zijn verbazend goed gedaan, de stad ziet er 18e eeuws uit, met een Gothic uitzicht, maar toch bedienen ze zich van moderne technieken, vreemd...

De film komt wat traag op gang maar wordt steeds beter, da's een goed teken.

Het is geen grootse Vampierenfilm maar voor de fans van het genre is hij zeker de moeite waard om eens te bekijken.

6/10.

Volgens mij gaat deze regisseur nog grootse Blockbusters afleveren, afgaande op deze tweede film van hem.

Het is een hele mooie film. Al heeft het wel zijn momenten dat het saai is. Een b film dus