• 9.378.059 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Glenn Standring

Met onder meer: Dougray Scott, Saffron Burrows en Stuart Wilson

Plot Perfect Creature

In een alternatief Nieuw-Zeeland, bekend als Nuovo Zelandia, zien we hoe in de jaren '60 mensen en vampieren vreedzaam met elkaar leven, en waarin de bloedzuigers de volgende stap zijn in de menselijke evolutie. Deze delicate balans wordt bedreigd door een griepepidemie die de mensdom decimeert, en een vampier weer beweegt tot het jagen op mensen. De kerk stuurt Silus (Dougray Scott) om de op hol geslagen vampier Edgar te vangen. Silus gaat samenwerken met een politieman (Burrows) en ontdekt dat Edgar donkere geheimen met zich meedraagt.

Distributeur Dutch FilmWorks heeft de film aangekocht (releasedatum nog onbekend).

Uit hun persbericht:

"Deze film is de eerste productie van de producer Russel Fischer, na The Lord Of The Rings trilogie.

Een film in de stijl van Underworld en Blade, waarbij voor het eerst de CGI-programmatuur van Lord Of The Rings op een andere film is toegepast."

avatar van mnrk

mnrk

Ik heb net deze film gezien en ik moet zeggen als je inderdaad Blade en Underworld leuk vind moet je deze zeker gaan kijken.

Ik vond het in ieder geval een leuke film.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

mnrk schreef:

Ik vond het in ieder geval een leuke film.

Blade en underworld vond ik dus leuk maar Perfect Creature heeft er niets mee te maken !

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Leuke horror/fantasy, met een paar goeie rollen ( Scott als zeer rustige `silas`was nog `t beste. )

Camerawerk was top...je kon tenminste in deze film alles goed volgen.

En de vergelijking met UNDERWORLD of BLADE, Tsja, wat moet ik er van vinden.

Aan de ene kant wel, en de andere kant weer niet.

Met een paar goeie actiescènes ( bloederige ) en een klein maar wel goed te volgen verhaal met ietwat teveel dialogen ( had voor mij wel wat meer actie in gemogen ), krijgt ie toch een fatsoenlijke 2.5**

avatar van james_cameron

Best fraai vormgegeven, maar het tempo is laag en het script weinig verrassend. Hier en daar een goede scene, maar het gebrek aan aktie en de futloze climax doen de film niet uitstijgen boven de middelmaat.

avatar van teaser

teaser

Wat Mr. Cameron zegt kan ik alleen maar beamen. Dit is de minst boeiende vampier film is die ik heb gezien.

Het is nu een klein uurtje na de film en ik kan me geen enkele actiescene herinneren... @ hannes

Wel positief is het originele uitgangspunt van de film. De vampiers zijn nu eens niet per definitie de bad-guys. Het kon mij na afloop helaas weinig meer schelen...

avatar van Terrordwarf

Terrordwarf

Is this a way of our Reptillian rulers to tell us what's REALLY happening?

avatar van papillon 25

papillon 25

ik vondt deze film wel vet , smaken verschillen , . dat deze film wat minder actie had , oke maar het gaat om het verhaal dat in de film zit.

avatar van pimp-juice

pimp-juice

Liefde is als een natte spons, dat vond ik wel de mooiste quote uit de film...

alleen de film werd zelfs met een appel niet te pruimen kortom 0,5 ster...

avatar van V

V

Vrij waardeloze film 'van de producer van Lord of the Rings'. Meestal als een dergelijke tekst een hoes (ont)siert, betekent dat weinig goeds. En ja hoor, zoals verwacht, was Perfect Creature vrij belabberd.

Het verhaal was eigenlijk nog wel interessant, ware het niet dat alles zo verschrikkelijk saai wordt verteld en in beeld wordt gebracht, dat mijn luikjes met moeite open bleven. Om over de acteerprestaties maar te zwijgen. Voor de paar mooie plaatjes en de aantrekkelijke politiedame 1,5*.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Kon er niks aan doen, heb de film na 15 minuten maar weer uitgezet. Wordt gewoon moe van dit soort films.

avatar van ikkahtris

ikkahtris

Film valt niet te vergelijken met underworld en blade, de actie scenes in die films zijn gewoon ge-wel-dig, en daar draait zowat de hele film over.

hier kan ik geen actie scene herinneren. ik heb vaak in de film gedacht van : Ja nou is het einde, ik kan weg. en dan gingen ze weer verder. De verhaal lijn was wel redelijk goed. Daar viel ik niet van in slaap. Het was meer de weinige actie die bij zowat alle vampier films is. Een vampier film liefhebber moet dit niet kopen, die kijkt 9 van de 10 keer toch alleen maar om de actie. als je van een beetje romantiek, drama en weinig actie houd. dan kijk je maar eens in je portomonee en bepaal dan of de film je geld waard is.

avatar van koiboy

koiboy

Wat een negativie berichten zeg over deze film.

Ik vond hem juist heel goed. Mooi verhaal, genoeg leuke actie en ook nog vrij goed gefilmd ook nog. Het is ook een horror thriller en geen horror actie film. Dan hoeft er toch ook niet elke seconde een dode te vallen of honderd kogels worden afgeschoten. voor mij was hij zo perfect. Een 3,5 van mij.

Ik moet altijd alleen een beetje kotsen van de teksten op de dvd: Van de makers van.... en in de stijl van..... BAh!!!

avatar van Escobar

Escobar

Ik heb de film net gezien en ik geef een 3*

In het begin was ik bng dat het niks zou worden want toen die moordende vampier omhoog klom zag je zooooo duidelijk dat het versneld was. Maar gaan de weg ben ik de film toch gaan waarder en bleek dat de enigste vette blunder.

Normaal heb ik het niet zo op de jaren 50 en 60 films want die zijn altijd een beetje saai maar ik deze film was dat niet storend.

Het verhaal is redelijk maar sommige camera moves top. Underworld en blade zijn veel beter in mijn ogen en als jet het daarmee gaat vergelijken valt deze tegen ga er met geen vooroordelen bekijken en dan is dit toch zeker een redelijke film voor de vampier liefhebber.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

De film komt uit 2006 en speelt zich in de 60' af. Wel goed op je woorden letten, want als je het omdraait zit er gelijk een groot verschil.

avatar van Youri

Youri

Wat een slaapverwekkende film, er zat amper actie in. Een belediging voor Blade en Underworld om de link met deze films te leggen. Snel in de low-budget bakken ermee.

avatar van Smantt_x

Smantt_x

meer een fantasiefilm maar je moet er echt van houden,

Als je niet van vampiers houdt enzo dan is die film niets voor jou.

Opzich was het wel leuk maar ik hou niet zo van dat neppe film doe mij maar een horror dat echt kan gebeuren met je ofzo.

avatar van Mug

Mug

Interessant plot en mooie graphics + aankleding worden verneukt door slechte montage (veelal bekend als 'MTV montage', veel geknip enzo), doorzichtige dialogen en plotwendingen, hier en daar lelijke sfx en een abominabel slecht acterende 'bad guy'.

Hier had wel iets moois van gemaakt kunnen worden, helaas mislukt. Toch nog 2*, kijkt goed weg. Potentie-gevoel is aanwezig in de film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

L0sT_R3B3L schreef:

Ok nix mee te maken indd maar als iemand bijvoorbeeld I still know what you did last summer heeft gezien dan vindt diegene waarschijnlijk sream ook leuk of urban legend ofzo.

Gaat er denk gewoon om of je van dat kaliber films houd, dan is het een aanrader. wat niet wegneemt dat het dan nog steeds kan tegenvallen.

avatar van .Marjo.

.Marjo.

had er meer van verwacht, maar toch nog 3,5 omdat hij toch wel goed was

avatar van Joeri_000

Joeri_000

mooie omgeving maar zooooo weinig actie dat ik mij verveelde..

helaas , deze had echt beter gekund!!!!

avatar van zombie

zombie

Wat een negatieve reacties bij deze film zeg. Ik heb me er prima mee vermaakt. Het verhaal is niet geniaal en redelijk traag, maar het verveelde geen moment. Vooral het setdesign zag er tof uit, waardoor ik af en to aan Dark City en City of the Lost Children moest denken (al haalt hij dat niveau zeker niet).

Maar ik kan me voorstellen dat als je een film verwacht als Blade of Underworld je bedrogen uit komt.

Lelijke poster trouwens....

avatar van nightbreed

nightbreed

Het beste kan ik deze film omschrijven als 1 langgerekte videoclip.

Totaal sfeerloze koude beelden die maar niet tot leven weten te komen.

Het verhaaltje is een rip-off van 'Underworld' en dus niet veel soeps.

Ik heb de film in 2 etappes gekeken omdat ik er in 1 avond niet doorheen kon komen.

Mensen die 'Underworld' een superfilm vonden zullen deze film ook wel leuk vinden.

avatar van skip

skip

Underworld en Perfect Creature hebben raakvlakken maar om van een rip-off te spreken? Pefect Creature heeft een orginele, wat duistere en sombere vormgeving. De acteurs doen hun werk goed. Het gemiddelde van 2,55 lijkt mij wat aan de lage kant maar wellicht dat de somberheid die de film uitstraalt daar een bijdrage aan heeft geleverd. Het is niet echt een film die mij verder aanspreekt maar wel een film die minimaal 3 * waard is.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Te sloom om echt heel erg te boeien. Ook niet heel verkeerd, maar verhaal had in een halfuur verteld kunnen worden. Met de karakters kreeg ik geen binding en ik heb zolangzamerhand genoeg van die Anne-Rice-vampieren. Voorkant belooft trouwens spektakel, dat niet waargemaakt wordt.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

helemaal eensmet psycholamp. Normaliter hou ik wel van dit soort films. Dikke pluspunt was toch wel de sfeer en de effecten, maar dat zegt niks over het verhaal...

avatar van newG

newG

voor mij is dit een gebuisde 2* film

Het was allemaal zo saai, zo ongeïnspireerd...

Helemaal niks met blade te maken, met underworld nog minder...

EN ik vond ook niets van lord of the rings hierin terug

avatar van sombogywogy

sombogywogy

Redelijke film, het eerste uur heb ik nog wel redelijk geboied gekeken, maar na een tijdje begint deze film heel erg te vervelen...

Leuk bedacht, maar slecht uitgewerkd.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Oké, deze film heeft heel lang in mijn kast gelegen. Ik had hem puur op de cover gekocht, omdat daar opstaat: "Humans and vampires lived in harmony until now" en "from the creators of lord of the rings". Nadien de trailer bekeken, en toen had ik iets van, oké leuk, maar ik wacht nog even met het bekijken. En even is iets meer dan een jaar geworden. Maar zaterdagavond had ik zin in een vampierenfilm en is het er eindelijk van gekomen. Spijtig genoeg was het een teleurstelling.

Het verhaal op zich zit goed in elkaar. Ik hou van het concept van het virus, en de goede vs slechte vampier. Ik vind enkel dat er enkele cliché's bij vampieren zijn waar je niet van afstapt, omdat het gewoon het algemeen beeld is van mensen als ze het woord vampier horen: ze worden 'gesired' niet geboren en ze worden niet ouder (dus als een baby in een vampier veranderd wordt, blijft dat voor altijd een baby). Er zaten zo nog vele fouten in, maar ik ben er al enkele vergeten sinds zaterdag. Verder zijn er nog geschiedkundige fouten gemaakt ook, zo vraag ik me af of een vrouw in de jaren 60 een politieagente kon zijn, zeker in zo'n afgeleefde buurt. En verder had ik hier en daar ook 't gevoel dat er in het beeld iets niet klopte.

De cast was oké, maar niet schitterend. Dougray Scott en Saffron Burrows hadden veel meer diepgang kunnen steken in hun acteerspel, dat mistte ik wat. Leo Gregory kon me dan wel volledig overtuigen in zijn rol van Brother Edgar, schitterende mimiek, zeker de bloedlust in zijn ogen, af en toe even kippevel.

De inbeeldzetting was redelijk. Ik heb veel dingen gezien dat mij aan The Golden Compass deden denken, dus er zit redelijk was New Line flow in. De decors waren maar minimalistisch, afgaande op de cover van de dvd had ik echt spectaculaire scenery verwacht. Neen dus, maar dat stoorde me nu niet zo echt. De dialogen waren redelijk. In de inbeeldzetting had ik soms wel zo 't gevoel dat ze wat zijn gaan stelen uit andere films, zo krijg ik bij de scene waar Edgar zit opgesloten wel een heel erg Hannibal Lector gevoel.

De film heeft me totaal niet overtuigd, wat voor mij komt door de vele fouten in de verhaalllijn. De enige dat me een beetje heeft kunnen overtuigen was Leo Gregory, dus ik vind dat alle punten bij deze film dan ook naar hem gaan! Deze film zal dus echt een 'blijf-in-de-kast'-film zijn. Wat ik spijtig vind, want met een aanpassing van het verhaal, zou ik dit echt een zeer sterke film gevonden hebben.