• 9.378.761 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

avatar van Icer

Icer

Verassende film ****

Waar halen ze die 'types' toch vandaan, die 2 griezels in die flat, echte horror.

Als ik mezelf een keer 'verwond' tijdens het scheren loop ik een week getekend rond. Anderen krijgen 4 maal een ijshockey puk met volle kracht in het gezicht en met een half uur is het weggetrokken.

Lekkere kont trouwens die Vera Farmiga om toch even wat details te bespreken...

avatar van Snitsel

Snitsel

Ik had enkele fragmentjes vlug bekeken omdat de titel me niet direct aansprak en de beelden die vlug gezien had overtuigden me ook al niet direct maar uiteindelijk, al is het een slechte film, toch had ik hem gezien.

De Film verraste me echt. Veel actie door de film heen en een mooi verhaal. Een slecht vooroordeel van mezelf dus.

Geef mij ook maar de wasmachine samen met Vera Farmiga... brrr

4****

avatar van janhero

janhero

Spannende film.Goed verfilmd, alleen het verhaal rammelt aan alle kanten. Zo komt er ineens een wending aan die, als je de film terugkijkt, niet klopt en kan. Het is onrealistisch. Jammer. Als je niet nadenkt is het wel een vermakelijke film. 3*

avatar van Hananas

Hananas

Dit is voor mij één van de beste films uit 2006
vooral toen zijn vriendin die 2 kinderverkrachters/moordenaars kapot schoot ik had precies hetzelfde gedaan

dat stukje in de auto met dat jochie was wel jammer ja maar das typisch Amerikaans he

toch nog een dikke 5*

avatar van Boothead

Boothead

janhero schreef:

Vertel?

avatar van boeser

boeser

een verrassende film inderdaad! gisteravond gekeken en beviel me uitermate goed.....

wat janhero zit klopt wel dat er een wendingkje aanzit die niet helemaal tot in de puntjes klopt maar dat moet je maar voor lief nemen een goede 4 sterren hier

avatar van janhero

janhero

Nou o.a heeft een agent (undercover) in usa een vrijbrief om iedereen en alles overhoop te schieten? Solo achter alles aan te gaan. Kinderen te misbruiken om een grote boef te pakken. Waarom is het pistool zo belangrijk? enz enz. En dan op het einde een klein microfoontje laten zien om duidelijk te maken dat het toch een goeie jongen is phhh. Zo kan ik ook iedereen op het verkeerde been zetten. Erg gemakkelijk.

Dat klopt inderdaad.

avatar van morreke

morreke

ik weet niet of dit klopt hoor.

Hij heeft die agent wel vermoord, niet ? ik denk dat dit niet zo heel goed op zijn cv zou staan moesten ze dit te weten komen. Daarom dat ie dat pistool zo belangrijk vind.

maar ja ik vond de wending ook niet echt geslaagd, snap niet waarom die eraan moest zitten, doet een beetje afbreuk aan een anders uitstekend filmpje.

kleine 4*

avatar van smeagol

smeagol

Ik vond het een fantastische film, veel actie, veel spanning en ik zat vooral te genieten dat die meid die kinderverkrachters overhoop schoot.

Zeker een aanrader.

Krijgt van mij 4,5 sterren

avatar van robin00787

robin00787

Ik snap niet dat mensen moeite hebben met de Kvasha scene; t is toch gewoon hoe het personage van Walker in elkaar zit en niet de visie van de regisseur ofzo.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een goede aktie thriller wat geen moment stil ligt.

Vond het patriotisme in de kvasha scene ook stuitent.

Het einde en die pooier waren jammer, het tussenstuk met dat louche echtpaartje verrassend.

De dirty-cop vond ik persoonlijk geweldig.

De scene in de ijshockey-dome het hoogtepunt.

kortom een goede film waarbij ik Walker nog steeds niet geweldig vind acteren.

avatar van Mr. Nieldy

Mr. Nieldy

Leuke film om naar te kijken. 4 sterren van mij

avatar van buffy

buffy

buffy schreef:

ik ben nu toch wel erg benieuwd naar deze film !!!

en zodra deze te huur is ga ik hem zeker eens kijken want er zijn zo te zien héél véél positieve berichten over de film.

eindelijk heb ik 'm dan gezien en ik vond het een steen goede film met een goed verhaal en actie.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is beter dan ik had verwacht. Bijzonder goed zelfs.

Hoewel het verhaal veel aandacht eist, om zeker alles goed te volgen, is het zeer goed gebracht.

Het is een zeer gewelddadige misdaadfilm waarin het geweld duidelijk wordt getoond en geen enkel onderwerp uit de weg wordt gegaan, ook kinderverkachting niet.

Paul Walker wordt steeds beter naargelang hij meer films maakt, en toont in deze film echt z'n kunnen.

Deze bijna 2 uur durende prent verveelt geen seconde en is een echte klassefilm.

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

Yes!

wat een mooie film!

boven verwachting inderdaad

Triest en toch heel leuk,

paul walker perfecte rol.

kortom: ben blij hem gezien te hebben.

5*****

avatar van obuma

obuma

De goeie recenties zijn terecht. Ik ga deze film binnenkort zeker nog een keer bekijken. Geen 5*, maar zeker wel 4. Door de verschillende verhaallijnen deed deze film me denken aan pulp fiction, hoewel het bij pulp fiction meer uitgewerkt was. Spannend tot het eind, en (en dat vinden we leuk) op het verkeerde been gezet.

Een Must Have voor de liefhebber.

avatar van Blanky

Blanky

Een hele goede film. Houdt je van begin tot eind aan het scherm gekluisterd. De ontknoping is ietwat vreemd, vandaar 4,5 *. Zonder de laatste 2 minuten had ik 5* gegeven. Desondanks zeer zeker de moeite van het bekijken waard. Vooral het stuk waarin korte metten met de kinderverkrachters gemaakt werden was heerlijk om te zien.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Zeer leuke film, zat van begin tot het einde in de film. Las ergens dat de film erg voorspelbaar was. Ik zelf vond van niet.

Goede acteurs, goede spanning, tijd om aan te schaffen...

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

Ik geef de film een 4. Vond het een verrassend goede film zoals de meeste mensen wel. De acteurs en zelfs de titel waren niet veel belovend. Verwachtte meer een film a la 2 fast 2 furious..Maar heb me vanaf het begin tot het eind vermaakt,alhoewel de 'verrassende' wending niet had gehoeven. Ook het telefoontje met de bom vond ik iets te high tech voor deze film,maar dat neem ik allemaal met een flinke korrel zout. Lekker grof en hard. Alleen Paul Walker wou duidelijk proberen het record 'fuck' zeggen van joe pesci over te nemen haha..

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zoals Tarantino het al zegt op de dvd-cover van de steelbook uitvoering:
"THIS IS WHY THEY CALL THEM MOTION PICTURES!"

Wat een knaller van een actie film is dit, zeg! Heerlijk! Al mag het dan op sommige puntjes niet helemaal kloppen, het verhaal is geweldig verfilmd. Deze film raast over je heen, zo vlot verloopt het. Deed me denken aan "Domino" en "Man on Fire".

Paul Walker zet een van zijn betere rollen neer. Hij kan zich lekker uitleven in zijn dialogen. Ik weet niet hoe vaak er 'fucking' is gezegd, maar het waren er nogal wat. Ook de rest van de cast zet hun rollen erg overtuigend neer.

De wending dat hij ineens van de politie (of FBI?) schijnt te zijn zag ik niet aankomen. Als er daar inderdaad wat foutjes in het verhaal zijn gekropen zal je dat bij de tweede kijkbeurt pas op gaan vallen, want eerder heb je daar niet op kunnen letten.

Het einde zag ik wel aankomen nadat ze de begrafenis nog lieten zien. Dan weet je dat ie nog leeft, anders hadden ze de film wel geëindigd op het moment dat Joey 'sterft' bij de auto. Maar dit was voor mij absoluut geen minpunt.

Net als de films "Domino" en "Man on Fire" beloon ik deze sterke actiefilm met de volle mep aan sterren! Heerlijk zulke films!

avatar van helleke

helleke

Eén van de betere actie films die ik de laatste tijd heb gezien.

Boeide van de eerste tot de laatste moment.

Deftige acteerprestaties van zowel Paul Walker, Cameron Bright (heeft nog nooit ontgoocheld), Vera Farmiga als ook Karel Roden (15 minutes).

Op het eind zijn er wat teveel plotwendingen om alles direct goed te snappen.

Vandaar dat ik er bij een 2e keer extra ga op letten.

Verdient toch wel 4 sterren.

avatar van andy1980

andy1980

goeie actiefilm die nooit verveelde, leuk gefilmd en lekker grauw

avatar van Ryback

Ryback

Goede actie thriller! De hardheid valt hier en daar nog wel wat mee zoals hier word gesuggereerd. Verder stoere film met goed verhaal een echte aanrader!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Gisteren weer eens herzien en dit blijft een heerlijke run vol met allemaal duistere figuren. Bij mijn 1ste kijkbeurt hikte ik een beetje tegen het clichè einde aan maar nu stoorde ik mij er zo aan. Die scène waar de vrouw van Joey die 2 pedofielen/kindermoordenaars executeerden was erg origineel. Eindelijk gerechtigheid. De film deed me nu een beetje denken aan The Boondock Saints, per slot van rekening waren daar ook veel ondergrondfiguren het kind van de rekening. Qua montage is deze film top! Veel snelle beelden, slow motion beelden en een heerlijk manoeuvrerende camera. Die scènes op de ijsbaan zijn trouwens geweldig ingekleurd. Verhoogd met 0,5* naar een 4,5*

avatar van behangdelul

behangdelul

maxcomthrilla schreef:

Verhoogd met 0,5* naar een 4,5*

Hoe kun je van een 0,5 naar een 4,5 gaan? is wel een heel bizar verschil!

Ruige film, lekkere no-noncense actiefilm waar werkelijk alles in zit en alles er ook bij getrokken wordt! 4*

avatar van Mug

Mug

behangdelul schreef:

Hoe kun je van een 0,5 naar een 4,5 gaan? is wel een heel bizar verschil!

Als je goed leest staat er 'met' en niet 'van'... [dus van 4,0 naar 4,5...verhoogd met 0,5]

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Al is het ook niet zo vreemd van 0,5 naar 4,5 te gaan, het klinkt niet echt logisch maar het kan zeker weten wel. Ik heb het al verscheidene keren meegemaakt bij mezelf. Dat kan met verschillende factoren te maken hebben bvb een verkeerd verwachtingspatroon, je bui etc.

avatar van Prudh

Prudh

Nee, deze film was niet wat voor mij. Veel te veel storende camerabewegingen, onduidelijke editing (wat een onoverzichtelijke shoot-out op het begin zeg...) en inderdaad, zoals het meest geuite kritiek alhier, een bijzonder ongeloofwaardig plot. Nergens kwam er eens een rustmoment in het verhaal, de personages komen van de ene fokked-op siutatie in de andere, net zo vaak tot je er hoofdpijn van krijgt. Verder zijn ze stuk voor stuk cartoonesk en karikaturaal, wat niet in het voordeel van de film werkt. Het schept een soort negatieve absurditeit die in combinatie met het plot de hoofdpijn tot een migraine verergert.

Toch werd de tweede helft iets beter dan de eerste, vooral tegen het einde leek het nog iets te kunnen worden. Maar dan blijkt Walker een smeris te zijn (wtf voegt dat aan de film toe?), gaat hij dood ook nog eens, en dan weer niet... Daarme werd de spreekwoordelijke das omgedaan.

Is er dan niets positiefs te melden? Toch wel, het kleine bijverhaal over mama en papa pedo was toch wel erg tof en twisted - en goed gefilmd. Dit is op zijn minst genoeg voor 1 ster. En de rest? Voordat ik begon te typen wilde ik 2 sterren geven, maar nu het gal gespuwd is en het stoom geblazen worden het er anderhalf: 1,5*

avatar van Kapert

Kapert

Echt een geweldige film, ik heb in geen tijden zo'n vette film gezien, echt een aanrader voor iedereen die wel van een beetje actie houdt

5 sterren van mij!