• 9.372.704 stemmen

Les Heures Souterraines (2015)

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Philippe Harel

Met onder meer: Marie-Sophie Ferdane, Mehdi Nebbou en Carolina Jurczak

Gesproken taal: Frans

Plot Les Heures Souterraines

De Parijse Mathilde staat onder zware druk. Sinds de dood van haar man staat ze alleen voor de opvoeding van haar drie zoontjes en op het werk wordt ze al maandenlang gepest door haar baas, die haar zo snel mogelijk ontslag wil zien nemen. Ondertussen neemt in een hotel in Normandië de jonge Thibault een radicale beslissing: hoewel hij net een romantisch weekendje heeft doorgebracht met zijn vriendin Lila, besluit hij met haar te breken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Movsin

Movsin

Mensen delen iets, net als de twee hoofdpersonages uit deze knappe TV-film.

Ze kennen elkaar niet, maar kampen uiteindelijk met dezelfde problematiek als ze voortdurend tegenover een harde, koude en onverschillige wereld geplaatst worden.

Twee eenvoudig uitgewerkte verhaallijnen die aantonen hoe mensen gepest en tegengewerkt kunnen worden, er uiteindelijk de moed bij verliezen en donkere tijden beleven, zoals de titel van de film zo mooi suggereert.

Uitstekend acteerwerk.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film met een sterke cast. Het tempo van de vertelling ligt aangenaam laag.

avatar van Documania

Documania

Met de berichtgeving van "Movsin" hierboven ga volledig mee, .

Verder vind ik het spel zéér intrigerend.

Met de waarderen ga ik zelf één halfje omhoog.