• 9.373.535 stemmen

Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

Alternatieve titel: Redemption

Geregisseerd door: Vondie Curtis-Hall

Met onder meer: Jamie Foxx en Lynn Whitfield

Plot Redemption: The Stan Tookie Williams Story

Stan "Tookie" Williams is de oprichter van de straatbende 'Crips' in Los Angeles. Hij raakt betrokken bij het bendeleven en gaat de gevangenis in. In de gevangenis verbetert hij zijn leven en begint hij met het schrijven van kinderboeken. Voor zijn vredesboodschappen krijgt hij zelfs meerdere nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Stan 'Tookie' Williams

Prison Chief

17yr. old Ray Washington

avatar van Mug

Mug

Door alle heisa rondom 'Tookie' in december 2005, was ik wel benieuwd naar deze film.

De eerste helft van de film is ontzettend slecht. De tv-produktie straalt er vanaf. Kleurenfilters, flash-backs, slow-motion scenes. De personages krijgen maar geen kleur.

Gelukkig komt er een omslag in het tweede gedeelte. Tookie en de journaliste krijgen wat meer kleur, goede en interessante dialogen, meer vaart (zonder al te veel flash-backs en droom-scenes). Toch blijft het redelijk oppervlakkig, maar Tookies idealen krijgen meer ruimte. Het EO-gehalte valt reuze mee trouwens, ik heb me er eens een keer niet aan geergerd.

Aardige tv-film, die het moet hebben van een aantal goede dialogen en de acteerprestaties van Foxx en Whitfield. De kinderboeken van Tookie zullen wellicht beter zijn (onvindbaar in mijn bibliotheek, dat is dan weer jammer).

avatar van schram101

schram101

Mindere film die je nergens aan kan grijpen. Foxx, welke ik een echt een geniale acteur vind, doet het hier ook weer erg goed. Echter word de film nergens echt interessant en is het lastig mee te leven met de personages.