Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)
Alternatieve titel: Redemption
Geregisseerd door: Vondie Curtis-Hall
Met onder meer: Jamie Foxx en Lynn Whitfield
Plot Redemption: The Stan Tookie Williams Story
Stan "Tookie" Williams is de oprichter van de straatbende 'Crips' in Los Angeles. Hij raakt betrokken bij het bendeleven en gaat de gevangenis in. In de gevangenis verbetert hij zijn leven en begint hij met het schrijven van kinderboeken. Voor zijn vredesboodschappen krijgt hij zelfs meerdere nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede.
Stan 'Tookie' Williams
Mrs. Williams
Jim Kates
17yr. old Ray Washington
Gerald Scheffer
heb hem al gezien. Goeie film niet echt een gevangenis film. Maar Jamie Foxx (de verwachte oscar winaar voor 2005) laat zien wat die kan!
KiDD
heb em net gekeken.......idd een goede film,de moeite waard.
janusjanus
Niet verkeerd, naar het einde toe wat langdradig, en leek op het laatst een EO film te worden.
sn@ke
- 2077 berichten
Als foxx dit ook aan kan , wordt het toch mijn favoriete acteur , damn als je het eens bekijkt : van films zoals bait tot collateral , Ray en nu dit ...
gonzo75
Helaas helaas, deze film boeit geen enkel moment. Met een "laat maar hangen"-gevoel heb ik de dvd uitgezet na ongeveer 3 kwartier. Foxx overtuigd niet om over de journaliste nog maar te zwijgen.
Toch nog een half puntje meer dan Ernest Saves Christmas.
HiLL
verschrikkelijke cliche film. ik ben gangster ik sla iedereen en schop iedereen dood, ik wordt opgepakt, ik moet dood, shit ik heb een geweten, ik wil leven en wereld verbeteren, ik laat boek maken, zie je ik kan wel wat, ik wordt held..
pfff :R
madelon25
Vond het ook niet echt wat. Had hoge verwachtingen vooral ook door de prestatie van Jamie in Ray (fantastisch) maar dit heeft mij totaal niet kunnen boeien. Hadden wel wat meer van deze film kunnen maken, het verhaal is er pittig genoeg voor maar inderdaad nu meer een EO moraal movie.
Cool JJ
Ik snap je reactie HiLL, maar het is wel echt gebeurd, en wist je wel hoe gewelddadig de Bloods en de Crips waren, en dat deze bendeleider dan zo veranderd is. Ik vind het nogal wat.
Het heeft denk ik te maken met welke verwachtingen je deze film gaat kijken. Je moet hem meer kijken als documentaire dan als film zeg ik achteraf. Dat staat er niet op aan de achterkant (dvd) en eerst dacht ik, zal wel veel actie in zitten maar daar draait het niet echt om, meer het praten, en gewoon de beelden die je ziet met flashbacks en alles.
Misschien wel een cliche verhaal, maar heel eerlijk. De film begon niet echt spannend, maar werd steeds mooier. Ik heb moeten janken bij het stukje dat hij die kinderen toesprak in de gevangenis, en de kinderen die spreekbeurten hielden over zijn boek. Het is gewoon echt zo: geweld tegen geweld lost niks op en zorgt voor haat. Ik ken zelf jongeren op een asielzoekerscentrum waar ik veel kom en daar heerst ook een beetje de 'gangster' cultuur onder hen. Daarom was de film ook herkenbaar voor me.
Minpuntje van de film vond ik dat ik geen duidelijke overgang merkte WAT Stanly Williams precies deed veranderen. Dit heb ik een beetje gemist.
Ben het eens dat het eind het eind een 'EO' moraal naar boven kwam, maar ik noem het liever anders. Ik ken zelf het leven met God. Waar het bij God en zijn zoon Jezus om draait is liefde, en dat is HET woord wat de wereld nodig heeft, evenals de titel van de film. Ben er door geraakt. In het begin dacht ik ook: hm, dit wordt een cliche film, maar ben er helemaal op teruggekomen.
En Jamie Foxx acteert erg goed!!! Mag af en toe met meer emotie spelen maar dat is het enigste.
Redemption is een film met een hele duidelijke en aansporende boodschap. Ook dat deze man (Stan Tookie Williams) nog steeds in de gevangenis zit en je de boeken die hij uitgegeven heeft gewoon ook zelf kunt lezen is iets wat de film een meerwaarde geeft. Het is echt gebeurd en is nog steeds aan het gebeuren over de hele wereld.
helleke
Ik heb em vandaag gezien,nie slecht mr ik had wa meer harde actie verwacht van in de getto's zelf vooraleer ie werd opgepakt.
Mr daar ging Tookie meskien zijn goedkeuring nie vr gegeven hebben om de film uit te brengen omdat ie een positieve boodschap wilde meegeven bij deze film.
Toch nie slecht en goed gespeeld van Jamie Foxx die ik een goed acteur vind.
3 sterren waard
Remmmie
jups goeiie gang-s film.....je ziet dit steeds vaker gebeuren.....tijdje gelee nog gezien bij reportage....van moi krijgt deze film een ***3,5***
ivtension
Dit is werkelijk de slechtste film die ik ooit in mijn leven heb gezien. Ik maak hier verder geen woorden aan vuil.
Gehenna
Wat ik gelijk even kwijt wil over de film is dat de stijl van filmen niet aan mij besteed is, het verhaal is echter wel top!
Redemption verteld het verhaal van de oprichter van de befaamde bende The Crips die destijds in LA werd opgericht. Hij zit in de dodencel wanneer een journaliste geïnteresseerd raakt in zijn levensverhaal én waarom hij die bende oprichte. Stukje bij beetje komt er vertrouwen tussen de twee én stort hij zich op schrijven van jeugdboeken die hij d.m.v haar contacten weet uit te brengen. Hij word genomineerd voor de Nobel-prijs van de vrede (blijkbaar weten ze Zwitserland en Zweden lekker door elkaar te halen, grove fout). Het verhaal is behoorlijk intrigrerend én Jamie Foxx zet een prima rol neer. 3.5*
Nomak
Hier had men beter veel meer laten zien over de "Bloods & Crips". Misschien was het beter geweest om er 2 films van te maken. Het eerste deel over zijn leven voor hij in de gevangenis beland, en dan een 2de deel over zijn leven in de gevangenis.
Nu is het een film geworden die bijna nooit boeit.
A.S.E.
Op dindsdag 13 december zal Stan Tookie Williams geëxecuteerd worden, tenzij gouverneur Arnold Schwarzenegger hem gratie geeft.
patrick17
Heb hem paar maanden geleden gezien,en is een zeer mooie film die heel erg boeit je weet dat het over ''een Moordenaar'' gaat maar toch blijft het je boeien!!
4 ****
BoordAppel
Deze film heeft in ieder geval niet geholpen, inmiddels is Williams vermoord door de Amerikaanse regering.
Mug
Door alle heisa rondom 'Tookie' in december 2005, was ik wel benieuwd naar deze film.
De eerste helft van de film is ontzettend slecht. De tv-produktie straalt er vanaf. Kleurenfilters, flash-backs, slow-motion scenes. De personages krijgen maar geen kleur.
Gelukkig komt er een omslag in het tweede gedeelte. Tookie en de journaliste krijgen wat meer kleur, goede en interessante dialogen, meer vaart (zonder al te veel flash-backs en droom-scenes). Toch blijft het redelijk oppervlakkig, maar Tookies idealen krijgen meer ruimte. Het EO-gehalte valt reuze mee trouwens, ik heb me er eens een keer niet aan geergerd.
Aardige tv-film, die het moet hebben van een aantal goede dialogen en de acteerprestaties van Foxx en Whitfield. De kinderboeken van Tookie zullen wellicht beter zijn (onvindbaar in mijn bibliotheek, dat is dan weer jammer).
Waku
Beetje langdradig.
En eigenlijk ook hypocriet.
Als kijker moet je ineens medelijden en vooral symphatie krijgen voor deze man.
Er wordt degelijk in geacteerd en het verhaal over het bendeleven boeit wel maar toch kleeft er een beetje nare bijsmaak aan Redemption.
sn@ke
- 2077 berichten
Magere hap. De goedkope overgangstrukjes doen amateuristisch aan , verhaal is echt nergens enigzins twistachtig , verfrissend , pakkend .... Foxx acteert matig. En de "bekering" is wel erg makkelijk en snel in deze film , zodat ik als kijker at the end nog geen moer gaf over z'n vrijlating.
Diesel
Laat je niet misleiden door de film want die is alles behalve waarheidsgetrouw. Curtis-Hall heeft waarschijnlijk symphatie voor Tookie, vandaar dat hij hem in de film afschilderd als een held. Feit is echter, Tookie heeft meerdere mensen vermoord en is dus schuldig. Of hij nou spijt van z'n daden heeft of oprecht berouw heeft getoond, doet er niet toe. Aardige film, dat wel..
skip
Het bewijs dat Tookie die moorden gepleegd zou hebben was mager. Daarnaast heeft hij zelf ook altijd ontkend ze gepleegd te hebben. Ik heb zelf ook wel sympathie voor de man, al voor deze film gezien te hebben. Maar om sympathie op te kunnen brengen voor iemand als Tookie dien over enig inlevingsvermogen te beschikken m.b.t de wereld waarin hij is opgegroeid. Gladjanus Arnold heeft bij mij totaal afgedaan door deze man geen gratie te verlenen. ( ik ben sowieso tegen de doodstraf ). Wat de film betreft, die vond ik niet geweldig. De karakters te vlak en op een te gladde manier gefilmd............2*
Jason28
Deze film gisteren gezien. Ik ben dan absoluut tegen de doodstraf maar ik denk ondanks dat hij zijn leven heeft gebeterd niet vergeten moet worden dat hij heeft gemoord. Als dan iemand gratie krijgt vanwege een paar kinderboeken wordt de boodschap van de boeken ook vernietigd, dan denkt iedereen wel gratie te kunnen krijgen door hun leven te beteren, de boodschap is: bedenk je eerst voordat je iets doet want dit leidt (in amerika) tot de dood en dit is onomkeerbaar en dit laatste is in december 2005 weer duidelijk gemaakt. Ik vond helaas de film iets te langdradig. 2,5*
Naomi Watts
Door mijn sympathie voor Stanley Williams deze film gekeken. Ik was zeer onder de indruk, Foxx speelt ook erg indrukwekkend. De eerste helft is wat slapjes maar waar Stanley juist helder begint te denken wordt het allemaal heel erg interessant. Mocht hij het gedaan hebben, dan verdient hij een straf maar de doodstraf is natuurlijk nooit een optie. Moord gaan bestraffen met moord, hoe hypocriet.
Ook een geweldige scene waar de Bloods en Crips in 1 ruimte zitten en velen vrede sloten met elkaar.
Ook neem ik het Arnold zeer kwalijk dat hij Stanley geen gratie verleende. Stanley is één van mijn persoonlijke helden, wat hij ook heeft uitgevreten in het verleden, het ging om de mooie, spirituele persoon die hij werd. Dit was zijn pad. Moeten we ook niet vergeten dat de Crips werden opgericht met een goed doel, al stop je geweld niet met geweld natuurlijk. 3,5*
justR
Dit was wel een redelijke film maar eigenlijk meer een docu ( vind ik dan tenminste )

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Bound by Honor