Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Maya Banno, Tadanobu Asano en Satomi Tezuka
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 15 december 2005
Plot Cha no Aji
In een klein dorpje ten Noorden van Tokio woont de familie Haruno. Moeder Yoshiko probeert haar oude baan als cartoon-animator weer op te pikken door handgetekende filmpjes aan de eettafel te fabriceren. Vader Nobuo is hypnose-therapeut en probeert af en toe zijn kunstjes uit op zijn eigen gezin. Zoon Hajime kan zijn hormonen nauwelijks in bedwang houden sinds er een uitermate knap meisje bij hem in de klas zit. En ten slotte is er dochter Sachiko, die last heeft van een opdringerige denkbeeldige dubbelgangster. Op een dag wordt de familie uitgebreid als oom Ayano komt aanwaaien vanuit de grote stad...
Sachiko Haruno
Akira Terako
Zichzelf
Obaa
guulbert
Mijn eerste Japanse film en moet zeggen dat deze me echt goed is bevallen. Toen ik de achterkant van het DVD-hoesje zag sprak het me niet echt aan ( een trein door iemand zijn hoofd???), maar heb deze toch meegenomen en heb daar geen seconde spijt van gehad.
Heb de hele film door met een grijns op mijn gezicht gezeten en soms lag ik echt krom bv bij het verhaal van dat ei, de baseballspeler, oh my mountain,... en natuurlijk de opa himself
Heb erg genoten van dit aparte filmpje dat naar mijn mening toch wat te lang duurde en het einde met die zonnebloem vond ik er toch wat over, maar al bij al een toppertje.
Het streefde af naar een *4.5, maar door het bizarre einde een *4. Score zal wel verhogen met nog een kijkbeurt.
Ozarklynch
Ga hem over een weekje zien op het grote witte doek in het cultureel centrum om de hoek. Ben vanzelfsprekend zeer benieuwd ! Laat hier na afloop wel wat achter.
Ramon K
De dvd is nu voor 7,50 Euro te krijgen bij rodisc.
Ozarklynch
Ga hem over een weekje zien op het grote witte doek.
Mja, door onaangekondigde randactiviteiten werd de film ruim een uur vroeger vertoond dan voorzien
. Kon het toch niet laten om even een uurtje mee te pikken. Juist op het moment dat, ik meen Asaono (?) , flink te keer ging met een baseball bat. Enfin, dat wat ik zag beviel goed. Hoewel als vrij fragmentarisch en onsamenhangend omschreven kon ik na dit gezien te hebben wel al opmaken dat de film in z'n geheel een vrij homogene massa vormt. Iets wat me na een uurtje opviel en wat alleen maar zal versterken wanneer in z'n geheel gezien.
Ramons' tip dan maar.
remorz
Zucht.
Heerlijk wegzwijmelen bij deze dromerige film. Met een rustig tempo volg je enkele (stuk voor stuk) fantastische personages.
Sachiko (wat een onbetaalbaar guitig koppie!) met haar reusachtige dubbelgangster, Hejima met zijn rondstuiterende hormonen, de animaties van de moeder, de hypnose-vader en de fantasievolle anekdotes van Asano maar het prachtigste personage vond ik veruit opa. Die stemvork, zijn enthousiasme en die levensgenietende pretoogjes; geweldig.
Daarnaast nog enkele hilarische randpersonages die het geheel nog wat opleuken zoals die baseball kerel en de dode yakuza Terajima.
De film is een streling voor het oog met veel landschappen, sfeerbeelden en prachtige shots met een haast monumentale symmetrie en een gevoelig, bijna sensueel kleurgebruik.
Enkele scenes zijn van onbeschrijflijke schoonheid( Wanneer Hejima zijn paraplu de bus ingooit, wanneer opa naar zijn in de regen lopende dochter kijkt, de rugwaartse zwaai van Sachiko en de animatietekeningen van opa).
Cha No Aji weet perfect het serene, zorgeloze sfeertje dat het met zich meebrengt, over te dragen. Na afloop voelde ik mij...alsof ik op een veranda aan een heerlijk kopje thee slurp, met de zon in mijn gezicht een beetje dromerig voor me uit zit te staren. Not a care in the world.
Voor de tweede keer 5* voor K. Ishii. Misschien nog wel overtuigender dan bij Naisu No Mori. Ik wil meer van deze man zien.
PS. Tot voor kort draaide deze in Lux, Nijmegen. Ben toen niet geweest omdat ik de dvd al had liggen.
Wat een spijt; het moet een geweldige ervaring zijn deze op een groot scherm te zien.
danuz
Mooie recensie, heb er ook weer zin in. Pure ontspan poezie
remorz
Uit: Midnight Eye
Leuk dat Ishii geherwaardeerd wordt, nadat Shark Skin Man & Peach Hip Girl en Party 7 min of meer neergesabeld werden. Nog leuker is dat Ishii gewoon zijn eigen ding doet en met Naisu No Mori (review staat er nog niet op) waarschijnlijk weer de wind van voren gaat krijgen. Hopelijk trekt hij zich er niks van aan.
Deze film een lekker vast plekkie in mijn top 10 gegeven; kan er nog steeds warm van worden.
Chainsaw
Zeer bijzondere en genietbare film, welke eigenlijk erg moeilijk te beschrijven is. Een aparte mengeling van komedie, drama en fantasie met een geweldig sprookjesachtige sfeer. Daarnaast een hoop prachtige beelden en heerlijke gortdroge humor. Vond vooral de scènes met die gast met de honkbalknuppel erg leuk.
Naast visueel is de film ook op het gebied van geluid en muziek ontzettend sterk. Verder verveelt Taste of Tea geen minuut, hoewel hij desalniettemin wel ietsjes korter had gemogen. Maar goed, verder heb ik bijzonder weinig te klagen en was Taste of Tea een heerlijk filmpje. Met overigens een prachtige finale!
4 dikke sterren.
Ramon K
Daar ben ik 't wel mee eens. De film bevat een paar juweeltjes van scenes, maar lang niet alle scenes zijn leuk. Soms werkt de humor niet, soms werkt de fantasie niet en het gebruik van CGI werkt al helemaal niet voor mij (de verhaallijn mbt kleine meisje vind ik zelfs strontvervelend, de CGI lelijk). Dus ze hadden wel wat scenes mogen schrappen.
Al met al kom ik op 3,5* uit.
Ramon K
Die viel mij juist verschrikkelijk tegen.
Leuke film. Het duurde betrekkelijk lang voordat ik echt goed in de film zat. Vond het wat flauw beginnen allemaal.
Er zitten veel melige scenes in. De sfeer heeft wel wat weg van anime films.
Jammer dat 'ie zo lang duurt. Vind dat niet echt ten goede komen aan de film.
Ruime 3,5 sterren
J.T.O
Ik ben wel eens met de laatste paar berichten. Het duurde naar mijn mening ook iets te lang. Sommige stukjes zijn erg grappig en leuk om te zien, terwijl anderen dat weer niet zijn. Het had zijn momenten en soms ook weer niet, het kon stabieler worden uitgewerkt, maar ondanks dat toch 3 sterren.
dutchtuga
Schattige film met een paar erg sterke en hilarische scenes. De scene met die verklede gasten in de tram, de honkballer, het verhaal van de drol, erg leuk allemaal. Maar ook erg warme scenes als bv de scene waarin de familie hun persoonlijke tekeningen van opa tegenkomen . Erg warm en mooie scene. De verhaallijn van het meisje had wat mij betreft weggelaten mogen worden maar echt irriteren deed het nergens gelukkig. Een film die het dus van scenes moet hebben. Er is geen verhaallijn, alleen korte vertellingen van ieder gezinslid. En gelukkig zijn dit allemaal, muv het meisje, leuke interessante karakters. Dit, en de creativiteit, is wat de film kracht geeft. Wel ietwat aan de lange kant maar ach.
Yak
Een zeldzaamheid, van die films die zo'n onweerstaanbaar 'momentum' hebben dat bijna twee en een half uur aan film in een zucht voorbijgevlogen lijken te zijn. Bijna niets van wat er in deze film gebeurt doet nu werkelijk ter zake, soms is het ronduit onbenullig (dat LIEDJE!!!), maar mijn god wat is het toch volkomen onweerstaanbaar. Zoveel prachtige karakters en mooie scenes dat het je bijna begint te duizelen. Tot in de kleinste details lijkt deze film te kloppen, en het prettige gevoel wat je al had op te stoken tot een laaiend vuurtje. Echt een film die je niet met je verstand moet benaderen, want dan krab je je regelmatig achter je oor.. (het verhaal met de drol, de modderman, een hilarische maar stomme animatiefilm met mensen die vanuit de zaal "boem! bam!!" roepen, dat LIEDJE!!!
) Taste Of Tea werkt direct frontaal op je gevoel in, en is daarmee een complete voltreffer: bam 5*, één van de mooiste films die ik de laatste jaren zag.
gmx
Ik kon vrij weinig met deze film. Ik vond die debiele opa absoluut niet grappig, dat verliefde jochie maar een kneus en de humor vond ik erg ver te zoeken. Een drol op een hoofd. een steen die bijna tegen iemands hoofd vliegt. Tja.
Die anime scenes vond ik ronduit vervelend en die 'prachtige' beelden deden me erg denken aan de NL natuur, die ik elke dag al zie
Ik moet echter toegeven dat het geheel niet slecht in elkaar zit en ik kan ook wel inzien waarom mensen WEL van deze film kunnen genieten. het is gewoon niet mijn ding denk ik
bioscoop: 15 december 2005
Dus vanaf 16 december 2007 komt ie voor de lijst in aanmerking.
Olaf K.
Lichtvoetige en redelijk originele film over een familie in kleinstedelijk Japan, waarvan de leden hun obstakels proberen te overbruggen. Een paar scenes worden net te lollig maar over het algemeen valt er veel te glimlachen, zonder dat de film uitgesproken grappig is.
soom
Een paar scenes worden net te lollig.
Olaf K.
oeps, dat weet ik niet meer ben ik bang... Kan me herineren dat de scenes die overt grappig waren een beetje vloekten met de scenes waarin de glimlach subtieler tot stand kwam. Als je dat laatste als regisseur beheerst, heb je het eerste niet nodig, was mijn conclusie. Maar welke scenes dat nou waren....
AHWA
Die honkballerscene is gewoon te grappig. Asano is zo fantastisch hierin.
Chr.s

Briljant ja.
Die scéne waarin hij zijn ex ontmoet is ook zo fantastisch.
HaanHoen
Deze film was de openingsfilm op een mooie filmnacht met een paar goede goede vrienden. Het was een heerlijke warme zomeravond, en wat is er dan beter dan een heerlijk japans sprookje om bij weg te dromen. Weinig verhaal en lekker traag, maar toch wordt de lange zit nergens vervelend. Asano speelt weer heerlijk, net zoals de andere acteurs trouwens en droge japanse humor zorgt voor het nodige plezier.
Een dik verdiende 4,5*
Graaf tel
Gelukkig was het de openingsfilm. Midden in de nacht was ik misschien in slaap gevallen aangezien deze film toch echt iets te lang duurt.
De film was echter wel zeer vermakelijk hoor. Heerlijke humor, bizarre verhalen en prachtige momenten, vooral met Asano.
timburton
Wat een geweldige film was dit!
Ik ben tot het einde geboeid blijven kijken!
Hoewel mijn vrienden er niet veel aan vonden.
Wat een prachtig verhaal, en wat een geweldige animatie.
Veel mensen vonden bepaalde scenes veel te lang duren.
Dat was eigenlijk juist de magie van de film.
Een soort Japanse Tati.
belchinees
Gekke familie...
Ik zal nooit hard met Aziatische humor kunnen lachen. Ook hier niet.
De opa was bij momenten wel grappig, en dat liedje ook, maar voor de rest niet echt iets dat de moeite was.
Wat ik zeker wil vermelden is het prachtpersonage Hajime. Wondermooie weergave van een geweldig gevoel, tijdens en achter het spelletje 'go' met Aoi. Eindelijk die aandacht die hij wou. Schitterend!
timburton
Ik zal nooit hard met Aziatische humor kunnen lachen.
Hoe komt het dan dat je hele top 10 Aziatisch is.
J.T.O
Over grotendeels van zijn top 10 is geen komedie, misschien bedoelde hij de humor achter The Taste of Tea in plaats van Aziatische humor in het algemeen.
Misschien dat, ja.

Secrets & Lies
Drama, 1996

Survive Style 5+
Komedie / Fantasy, 2004
japananimator onwerkelijkfamily historyrelativeslandelijk gebiedmagisch realismejapanese film