• 9.378.581 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, Jonathan Tucker en Ben Foster

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot Hostage

"Every second counts."

Jeff Talley is een onderhandelaar bij gijzelingen, die zijn werk opgeeft nadat een crisissituatie de mist in is gegaan. Maar een kans om zich opnieuw te bewijzen verschijnt vanzelf en Talley doet een poging zijn vergissingen te vergeten, al is degene die hij probeert te bevrijden uit de gijzeling een accountant van de maffia.

Jeff Talley

Amanda Talley

The Watchman

avatar van djelle

djelle

Ik ben helemaal akkoord met gemaster!

schorpio1970 schreef:

Een echte "ouderwetse" Bruce Willis film.

Dat vind ik dus totaal niet. Dit klopt aan geen kanten! Dergelijke misvattingen zijn mede-oorzaak van het inderdaad onbegrijpelijk hoge gemiddelde. Zo'n uitspraak vind ik uitermate absurd en bijzonder intriest. Het is een teken aan de wand dat vele filmkijkers niet inzien of niet beseffen hoe het eigenlijk zou moeten verlopen als ze willen spreken volgens de klassieke waarden. Hostage is schrijnend veraf van echte Willis-films zoals Die Hard, waarbij we de stoere, ongegeneerde bad ass cop vol cynisme zien afrekenen met allerhande tuig met een sigaret in de mond, een mitrailleur in de hand, een telefoon aan zijn oor en een dozijn vol vindingrijkheid.

Hier zien we een overgedramatiseerde gijzelingsfilm, waarbij excessieve emoties centraal staan en de actie zich voornamelijk beperkt tot een standaard ik-wil-onderhandelen-maar-toch-stiekem-binnensluipen-formule aangevuld met ultrahysterische wansituaties, zenuwtergende dialogen en voorspelbare gebeurtenissen.

Florent Emilio Siri heeft zijn best gedaan om "eens iets anders" te regisseren maar dat andere wordt niet aanvaard door een actie en B. Willis - fan zoals ik. (Enfin, nu praat ik specifiek over mijn eigen) Begrijp mij echter niet verkeerd, ik zie graag eens een alternatievere, vernieuwende prent/aanpak, maar dan moet het ook écht verfrissend zijn. FES heeft gewoon een redelijk standaard gijzelingsdrama'tje gemaakt. Pas op, er waren puike dingen in hoor die ik wel apprecieer, maar globaal gezien vond ik deze film niet echt uitsteken boven het gemiddelde.

Ook de bad-gay wordt op een zeer goede manier neergezet en kreeg soms echt de kriebels van hem.
Daar geef ik hem dan weer gelijk in, dit was erg goed gedaan. Hij deed me zeker ook huiveren! Maar dat is dan ook één van de schaarse pluspunten in deze matige thriller.

Algemene conclusie: Hostage is een kundig geregisseerde thriller/drama waar misschien iets meer had ingezeten mochten ze onder andere niet telkens de over-emotionele dramatiek (wel verrassend overtuigend gespeeld van Willis) zo overdreven in de verf gezet hebben en wat meer vernieuwing introduceerden. Voor de liefhebbers, maar verwacht zeker geen typische Willis-film!

Ik denk echt dat velen jammerlijk vergeten zijn hoe dergelijke ouderwetse typische genrefilms er horen uit te zien... Enfin, 2,5 *

Helemaal mee eens .

avatar van djelle

djelle

dank u

gemaster schreef:

En jij vindt hem zelfs zo goed dat je hem op 1 in je top 10 hebt staan. Ben je bekend met de Die Hard serie, want dat is toch wel factor tig keer beter.

Ja ik heb hem op 1 staan en dan? Ik vond Die Hard niet zo leuk eerlijk gezegd, smaken verschillen nou eenmaal.

gemaster

Tuurlijk smaken verschillen, maar ik snap echt niet dat iemand dit formule filmpje de beste film allertijden vindt. Het zal wel weer een gebrek aan inlevingsvermogen en respect zijn als ik zeg: dat slaat echt helemaal nergens op.

gemaster schreef:

Ik vind het niet de beste film allertijden, maar hij staat op dit moment bovenaan in mijn top10, maar dat kan zo weer veranderen hoor

JonathanTucker schreef:

?

JonathanTucker

Wat is er nou op dit moment is dat wat ik vind. Niet zo moeilijk te begrijpen toch.

gemaster

Je zet een film op nummer 1, dat betekent toch dat je die film de beste allertijden vindt? Niet zo moeilijk te begrijpen toch.

avatar van sweetlake

sweetlake

Ik vond dit een zeer vermakelijke film. Ik heb van het begin tot het eind de film leuk genoeg gevonden om hem tot een 3,5 te waarderen. Het is geen film die ik over 5 jaar me nog zal weten te herinneren, maar toch beveel ik hem de mensen die een leuke spannende film willen kijken aan.

avatar van krabat

krabat

sweetlake schreef:

toch beveel ik hem de mensen die een leuke spannende film willen kijken aan.

Voor diegenen die dit bevel niet opvolgen; 20 x opdrukken!

avatar van t_v_b

t_v_b

Super slechte film, slechtste film die ooit gezien heb van Bruce. Soms erg voorspelbaar, en dat kleine ventje is nu uiteindelijk de held. Erg onrealistisch dat hij de held gaat uithangen terwijl ze gegijzeld zijn.

avatar van Emaan

Emaan

Een echte ouderwetse Willis film. Als je daar van houdt moet je hem zeker kijken en zo niet kijk je hem niet.

Geen slechte film, maar gewoon een kwestie van smaak.

Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt.

avatar van bartsch

bartsch

t_v_b schreef:

Voorspelbaar is ie zeker niet, ik begrijp ook niet waar je het vandaan haalt.

De rol van het kleine ventje is juist best wel beperkt.

Ik vond het een aardige film om te kijken, geen topper, maar wel beter dan gemiddeld!

Sannepan

Ik vond dit ook een erg goede film en niet echt voorspelbaar. Ik heb hem laatst in de bios gezien en heb echt aan m'n stoel gekluisterd gezeten. Vooral door Mars, brr... wat een creep. Ik vond het wel jammer dat hij uiteindelijk die andere twee jongens doodschoot. Die wilden immers steeds meer meewerken! Ik had echt gehoopt dat ze er levend uit zouden komen: dat hadden ze volgens mij wel verdiend. Maar toen werden ze neergeschoten Dat vond ik vooral jammer voor die jongste. Die wilde eigenlijk nooit dat er uberhaupt een gijzeling plaats zou vinden. Hij was eigenlijk min of meer onschuldig, maar op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats En daar moet hij dan toch voor boeten
Ik vond het trouwens niet zo onrealistisch dat het jongetje de held uit ging hangen. Als je in zo'n benarde situatie zit, kun je veel meer en durf je veel meer dan je zou verwachten, zelfs als je zo klein bent (het komt allemaal door de adrenaline ) Dat jochie deed er alles aan om levend naar buiten te komen.
Overigens zaten er wel een paar plotholes in het verhaal, maar dat heb je natuurlijk meestal. Zo krijgt de vader eerst een flinke mep op z'n kop waardoor hij in coma belandt, maar aan het eind van de film is hij op wonderbaarlijke wijze al zo ongeveer genezen Verder maakt iedereen zich er de hele film druk over dat ze niet naar binnen kunnen vanwege de beveiliging (die zowel inbrekers als politie buiten de deur houdt, das niet handig ) Uiteindelijk geeft Bruce echter wat gas en rijdt hij zo naar binnen En ik dacht dat die beveiliging zo goed was, tenminste: dat beweren ze de hele film
Ondanks een paar van die plotholes is de film me echter niet tegengevallen. Het is geen hoogvlieger, maar zeker ook geen slechte film.
3,5* heeft hij zeker wel verdiend Maar hij haalt het toch zeker niet bij Die Hard

avatar van mamartijn

mamartijn

We vonden het een goede actieflim, een 4

avatar van Channa84

Channa84

Een goeie actiefilm met een beetje drama!

avatar van james_cameron

Stijlvol geregisseerde aktiethriller, met genoeg verrassende ontwikkelingen om te blijven boeien. Willis is redelijk maar wat onopvallend in de hoofdrol; Ben Foster daarentegen zet een memorabele gevaarlijke creep neer. Zakt tegen het einde in en wordt niet bevredigend afgerond, maar toch een alleszins redelijk inventief amerikaans debuut van de franse regisseur Florent-Emilio(verantwoordelijk voor het betere Nid De Guepes) Siri. Mooie begincredits trouwens.

avatar van voomzap

voomzap

Ik hou niet zo van 'actiefilms' en Bruce Willis heb ik pas leren waarderen sinds Pulp Fiction. Toch is dit een zeer genietbare film. Ik heb me geen moment verveeld, de vaart zit er steeds goed in en zoals eerder hier gezegd, stijlvol is het ook nog eens. Kun je met een gerust hart huren op een loze zaterdagavond!

james_cameron schreef:

Mooie begincredits trouwens.

Die begincredits waren inderdaad erg mooi

avatar van moon44

moon44

volgens mij komt HOSTAGE 27 september pas te huur in

de videotheken ( de nl release)

avatar van dvd36e

dvd36e

Vol goede hoop. "Die Hard" achtig volgens kenners. Wat een ontzettend tegenvallend film. Verhaal rammelt aan alle kanten. Slot is ongeloofwaardig. Matig acteerwerke en slecht verhaal. Oordeel 1 ster.

DVD36e

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Doorsne film die een doorsnee waardering verdient. Snap dit gemiddelde dan ook niet helemaal

avatar van The Goss

The Goss

Redelijke actiefilm. Zoals vaker gememoreerd is, haalt ie de kwaliteit van de Die Hard films voor geen meter. Maar al met al zeer kijkbaar. Ik vond vooral die psychotische gozer het niet onaardig doen.

avatar van (Syn)

(Syn)

Goede, onderhoudende actiethriller. Waar een Willis is, is wederom een weg. Willis zoals we hem kennen, maar met veel meer verhaal en emotie dan in een Die Hard film.

Alles is echt bovengemiddeld ten opzichte van veel andere actiethrillers, 4*

(Syn) schreef:

Het zal misschien wel meer verhaal en emotie hebben, maar toch vind ik met name de eerste en de derde Die Hard film stukken beter. En het verhaal was in de Die Hard films ook zo slecht nog niet. Die hebben meer verhaal dan de gemiddelde actiefilm.

avatar van justice

justice

gewoon kijken ! voor het genre 4.5 ster.

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Ontzettende standaardfilm met een typische Willis die een trauma weg moet weten te werken. Alleen de langharige gijzelnemer speelde erg goed, de rest .... pfffff.

avatar van jeroenh4l

jeroenh4l

weer net zo goed als de die hard films ben benieuwd naar Die Hard 4

avatar van Mustjilp

Mustjilp

Ben ik de enige die de opening credits en de score werkelijk van wereldklasse vind? 3,5* voor de film, halve ster erbij voor de opening credits en de theme/score dus.