Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titels: The Curse of the Were-Rabbit / The Curse of the Were-Rabbit Starring Wallace & Gromit
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Steve Box en Nick Park
Met onder meer: Peter Sallis, Ralph Fiennes en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 12 oktober 2005
Plot Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
"Something wicked this way hops."
Wallace en Gromit gaan op jacht naar een geheimzinnig beest dat het op de groenten van het dorpje heeft gemunt. Ze moeten het dier absoluut vangen, want over een paar dagen vindt er in het dorpje een grote groentenwedstrijd plaats.
Wallace / Hutch (stemrol)
Victor Quartermaine (stemrol)
Lady Campanula Tottington (stemrol)
PC Mackintosh (stemrol)
Reverend Clement Hedges (stemrol)
Mrs. Mulch (stemrol)
Mr. Windfall (stemrol)
Miss Blight (stemrol)
Mr. Caliche (stemrol)
Miss Thripp (stemrol)
T.O.
Zeer mooie animatie met een groot oog voor detail en een aantal leuke grappen zoals altijd.
Verhaal was inderdaad vrij simpel natuurlijk maar dat heeft ook zijn charmes.
zeus
Op zich begon de film best nog wel leuk, met hier en daar een grapje die ik nog wel kon waarderen. Maar naarmate de film vorderde werd hij naar mijn ogen steeds saaier. Wel mooi gemaakt overigens. 2*.
johanm3
Klopt het dat er voor de film, een korte film zit van ± 10 minuten van de pinguins die ook in de film Madagascar zaten??
Iljaw
Zeer komische film, wat dat betreft wel een aanrader, alleen jammer dat de animaties (special effects, tegen het eind van de film) die gebruikt zijn er zo slecht uitschieten, want juist aan de poppetjes is zo veel aandacht besteed.
Ik verwacht meer britse klei poppetjes op het grote doek.
Iljaw
Dacht dat gelezen te hebben ergens op filmfocus
Ik heb geen voor-film gezien in de sneak-previeuw, dus ik ben bang dat er geen voor-film bij is. Wat misschien wel een gemiste kans is, vooral omdat het toch al een korte film is, waar best nog een meelig filmpje bij had gekunt.
Hark
Mooie gemaakt, leuke humor. Echt een film waarbij je niet hoeft na te denken. Gewoon dom kijken en genieten.
Pieter Montana
Opslagplaats ’Wallace en Gromit’ gaat in vlammen op
LONDEN - De opslagplaats waar honderden rekwisieten voor de bekende animatiefilms van Wallace en Gromit gestockeerd lagen, is vanmorgen volledig in vlammen opgegaan. Dat is vernomen van de Aardmanstudio’s, de drijvende kracht achter de onweerstaanbare plasticinefiguren. De opslagplaats was gevestigd in Bristol, in het zuidwesten van Groot-Brittannië.
Arthur Sheriff, woordvoerder van de Aardmanstudio’s, zei dat de ,,volledige geschiedenis'' van het bedrijf in rook was opgegaan. Nick Park, die het onwaarschijnlijke koppel Wallace en Gromit uitvond en Oscars won voor animatiefilms zoals ’The Wrong Trousers’ en ’A Close Shave’, stelde dat het 'vreselijk' nieuws was voor het bedrijf, maar hij relativeerde ook. ,,In het licht van andere tragedies is het niet zo erg'', luidde het.
In de opslagplaats lagen honderden rekwisieten en decors, waaronder ook enkele modellen van Wallace en Gromit zelf. De drie verdiepingen van het gebouw werden door de brand verwoest, maar gelukkig vielen er geen slachtoffers. Niemand was in de opslagplaats toen het vuur uitbrak.
De tragische feiten komen er op het moment dat Wallace en Gromit het met hun nieuwste avonturen zeer goed doen in de Amerikaanse bioscopen. ’Wallace and Gromit: The curse of the Were-Rabbit’ trok het voorbije weekend de meeste bezoekers in de VS, met een recette van naar schatting 16,1 miljoen dollar. De animatiefilm komt binnenkort ook uit in Europa en is onder meer te zien op het Filmfestival van Gent.
-----------------------------
Bron@Het nieuwsblad
Dustyfan
Ongelooflijk! Jaren werk in één keer weg....
T.O.
Nick Park had al eerder per ongeluk de originele poppen van Wallace en Gromit in een Newyorkse taxi achtergelaten. Die kwamen gelukkig nog terecht destijds.
bioscoopzaal
Nog meer bizar Wallace & Gromit nieuws:
Filmposter veranderd om bijgeloof
De makers van de Britse film 'Wallace & Gromit' hebben noodgedwongen enkele reclameposters moeten aanpassen die worden verspreid op het Zuid-Engelse schiereiland Portland. Op de normale posters voor de animatiefilm staat 'rabbit' vermeld, een woord dat al meer dan honderd jaar taboe is in Portland.
Volgens de inwoners van Portland zorgen de gangen en holen die konijnen graven ervoor dat er aardverschuivingen ontstaan. Die zijn weer gevaarlijk voor de arbeiders in de steengroeves. "Het gaat om een plaatselijk bijgeloof dat de inwoners zeer ernstig nemen", aldus een filmmedewerker. Op de posters zal het woord 'rabbit' nu door 'bunny' vervangen worden.
Bron: De Standaard, 8-10-2005
Goodfella
Niet echt geniaal, de verwijzingen liggen wel erg voor de hand enzo, maar wel voortdurend heel geinig. Leuk geanimeerd, met een handvol erg lollige scènes. 3 sterren + bonus omdat het een leuke dag was vandaag.
RemyBl
Zoals Henk al zei: er is bij de normale voorstellingen een voorfilmpje van die pinguins uit Madagascar. Veel schuddenbuiken per minuut..
Chainsaw
Chicken Run was al erg leuk, maar deze Wallace & Gromit film vond ik zowaar nog leuker. De film is van tijd tot tijd werkelijk hilarisch, inclusief geestige woordspelingen, lollige dialogen en een vlot verhaal. En tja, het ziet er prachtig en goedverzorgd uit. Vooral de konijntjes waren erg leuk. Het is de makers ook uitstekend gelukt om de schitterende sfeer uit oude horrorfilms naar deze film over te brengen. The Curse of the Were-Rabbit bevat ook veel leuke knipogen naar klassiekers in dit genre. Heb er in ieder geval erg van genoten.
Ik hou het voorlopig even op 4 sterren.
Oh ja, dat Madagascar- voorfilmpje was overigens ook best lollig.
Kaffeefiltjer
Ik herinner mij een filmp van Wallace and Gromit dat ik als kleine jongen op Ned 2 zag ( op VRT nooit echt gezien)
En dat was filmpje/episode over een speciaal pak van Wallace, dat dan kwaadaardig was en van het zelf liep enzo...
Ik denk wel dat ik deze film kan waarderen en dat hij grappig zal zijn, dus die zal ik weldra bekijken
BenicioDelToro
Dacht dat gelezen te hebben ergens op filmfocus
Ja, was in Amsterdam wel idd. Hilarisch (kerst-) filmpje met de pinguins uit Madagascar.
Wallace & Gromit was leuk, heb af en toe gelachen maar me vooral verbaasd over de zorgvuldigheid waarmee de makers te werk zijn gegaan. De vingerafdrukken waren nog te zien als zo'n kleipoppetje in close-up in beeld kwam! Wat een werk! Bewonderenswaardig! Voelde overigens ontzettend mee met Gromit in de film... Iedere keer weer achter zijn klungel van een baasje aan om de rotzooi op te knappen!
homerjay
Erg leuk. Helemaal in een deuk gelegen om de referenties en de woordgrappen. Enige minpuntje is dat er wel veel grappen uit de eerdere korte films worden gerecycled. Daarom een puntje aftrek. 4*
Kasper
Fantastische film. Nog nooit zo dubbel gelegen. Er is ruim 5 jaar aan deze film gewerkt en het resultaat is er dan ook zeker na.
En ook de pinguins zijn trouwens heerlijk
davidov
Ziet er mooi uit maar het verhaal kon me echt niet boeien, ik vind deze film dan ook meer geschikt voor de kleintjes onderons.
Met de opmerking dat ik Nemo wel geweldig vindt.
Normaal heb ik het niet zo op dit soort films en ja mijn vermoeden kwam uit.
absoluut niet alleen voor de kleintjes, er zitten zoveel kleine knipogen en grapjes in die gewoon voorbij gaan aan kinderen...
johanm3
Vond het best een leuke film, maar kon jammer genoeg niet echt vaak lachen. Er zater wel een paar leuke zinsspelingen in en "verborgen" grapjes in, die kinderen vast over het hoofd zien. 3*
dttom
Ik vraag me dan serieus af of je de engelse woordgrapjes, die er echt in overvloed waren, wel hebt begrepen en of je de visuele grapjes wel gezien hebt. Denk namelijk dat de kleintjes onder ons deze grappen niet begrijpt of ziet. (zoals davidov ook al aangeeft)
Over de film kan ik kort zijn simpelweg briljant.
24-Carrots GOLD!
titan
Het is lang geleden dat ik zo hard gelachen heb in een bioskoop. Het verhaal stelt op zich niet zoveel voor, maar de talloze verwijzingen en woord- en beeldgrappen zijn erg geslaagd en zorgen ervoor dat de film zowel voor jong als oud zeer genietbaar is. 4*.
Jean76
Ik ga deze film waarschijnlijk vanavond kijken. Ik ben echt heel erg benieuwd. Ik houd wel van klei en animatie. Ik denk dat het erg leuk gaat worden.
Jean76
Wat een schattige film zeg. Echt prachtige animaties en prachtige kleicreaturen. Ik vind het alleen jammer dat deze film wat aan de korte kant is. Verder heb ik heel wat afgelachen.
Bones1138
Ik hou het kort..:briljant. Ik ben een Aardman-freak onderandere om de eenvoudige reden dat na Ray Harryhausen niemand meer gelooft in Stop-Motion. Nick Park wel, en hij stopt doodleuk 4 jaar van zijn leven in deze film, en de inzet spat van het doek. Als je weet hoeveel tijd en preciesie in dit soort films zit, kun je weinig anders doen dan er van houden. Ik moet hem nog eens gaan kijken, maar dan zonder de hele tijd op de technische hoogstandjes te letten.
SuperSideSwipe
Op zich best redelijk deze film.
Zal wel aardig in elkaar. Goed verhaal, beeld zag er redelijk uit en het was opzich vrij onderhoudend.
Maar wellicht dat het niet mijn ding is dit soort klei animatie, maar het kon mij persoonlijk geen seconde boeien.
Het was sinds erg lange tijd dat ik een film dusdanig oninteressant vond om te volgen. Ik zat meer te kloten in de bioscoop met andere zaken als echt op te letten.
De film miste iets, maar het zal wel aan mij hebben gelegen.
Gezien ik er weinig concreet fouts over kan melden, kan ik hem ook niet afraden.
Maar de Madagascar pinguins in het beging waren wel ver en ver en ver en veruit het hoogtepunt tijdens deze voorstelling.
2,5
Mug
Wallace & Gromit (+ Aardman) fans worden niet teleurgesteld.
Slapstick, aktie, Britse tuttigheid, en veel oog voor detail (en vingerafdrukken). Ook al liggen de verwijzingen naar klassieke monsterfilms en konijnenfilms voor de hand, het werkte bijzonder goed op mijn lachspieren.
Technisch zit het ook weer ontzettend goed in elkaar. Met grote verwondering heb ik zitten kijken naar de 'konijnen-zuig-scene'. En natuurlijk blijven zitten tot na de aftiteling.
En nu proberen de Wallace & Gromit tune uit mijn hoofd te krijgen; dat wordt een beetje moeilijk met de lunch van vandaag: boterhammen met komijnenkaas...
otherfool
Maanden naar uitgekeken, en het was wel genieten geblazen, maar toch een (zeer) lichte teleurstelling op sommige vlakken. Inderdaad viel er genoeg te lachen, maar er zaten ook stukken in waarin de film wat stil viel. En dat was bij de kortere filmpjes (met name het ongeëvenaarde Wrong Trousers) totaal niet aan de orde.
3,5*.

Coraline
Animatie / Fantasy, 2009

Of Mice and Men
Drama, 1992
competitiejagergardenvillainnorthern englanddorpvegetable yorkshireparodiestop motioncontesthondkonijnpest controlgiant vegetable claymationplasticinejoyousdebut feature whimsical