• 9.377.126 stemmen

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)

Animatie / Komedie | 85 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: The Curse of the Were-Rabbit / The Curse of the Were-Rabbit Starring Wallace & Gromit

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Steve Box en Nick Park

Met onder meer: Peter Sallis, Ralph Fiennes en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 12 oktober 2005

Plot Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

"Something wicked this way hops."

Wallace en Gromit gaan op jacht naar een geheimzinnig beest dat het op de groenten van het dorpje heeft gemunt. Ze moeten het dier absoluut vangen, want over een paar dagen vindt er in het dorpje een grote groentenwedstrijd plaats.

Wallace / Hutch (stemrol)

Victor Quartermaine (stemrol)

Lady Campanula Tottington (stemrol)

PC Mackintosh (stemrol)

Reverend Clement Hedges (stemrol)

Mrs. Mulch (stemrol)

avatar van XfofaXX

XfofaXX

KW2 schreef:

"May contain nuts"

Volgens mij waren ik en mijn vriend naast me de enigen die de grap doorhadden in de zaal

avatar van otherfool

otherfool

XfofaXX schreef:

De meest obvious joke in de hele film anders In mijn zaal de populairste grap van de film...

Ik was dan weer enige die lachte om Bright Eyes volgens mij...

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Prachtig gemaakt met hier en daar een leuk semi-verborgen grapje of verwijzing. Toch is dit helaas de meest 'standaard' film uit de studio van nick park geworden.

Elke plot twist zie je kilometers vantevoren aankomen en alles wat gebeurt heeft een verklaring. Alle standaarden uit een Dreamworks film worden netjes volgens de formule op zijn plaats gezet: de love interest, de gemene tegenstander, de onverwachte wending, en het brave einde.

In de eerste twee Wallace & Gromits is veel meer spontaniteit en gekkigheid gestopt, waarbij niet het vermaak van een miljoenenpubliek de belangrijkste drijfveer was, maar gewoon het leuk kunnen spelen met kleipoppetjes en later maar eens kijken of mensen het kunnen waarderen.

avatar van otherfool

otherfool

bennie jolink schreef:

Mja, hier ben ik het volledig mee eens. Het is net als met tienercomedies van de laatste jaren: in eerste instantie lijkt het ranzigheid ten top, maar uiteindelijk oh zo conventioneel (ware liefde, trouwen, enz.). Verander ranzigheid in gekkigheid en je hebt deze W&G gedefinieerd.

Want dat conventionele zit ook in deze film (de zanger van Normaal noemde al diverse typetjes), terwijl de gekkigheid (een sinistere pinguin of een eenzame robot met een voorliefde voor skiën) van de korte films juist dat extra bracht. De handelingen zijn veel menselijker en logischer dan in de korte films ('naar de maan gaan omdat iedereen weet dat die van kaas is').

Ook vind ik dat W&G in deze film als het ware de eigen helden aanbidt; het konijn dat langzaam in Gromit verandert gaat Gromit's oneliners over kaas herhalen. Het komt een beetje over van 'kijk eens, Wallace is leuk omdat hij over kaas praat, dus is het ook leuk als een konijn dat na doet'.

Ondanks dit alles heb ik me wel uitstekend vermaakt hoor, en m'n 3,5* blijft staan

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Hoewel gemaakt onder de vlag van Dreamworks, mist de film de typerende amerikaanse snelheid. Zo zou je het kunnen zeggen.

Ikzelf geef er de voorkeur aan om te stellen dat ondanks de bemoeienis van Dreamworks de typisch britse stijl van Wallace & Gromit bewaard is gebleven.

Over smaak valt niet te twisten (hoewel we dat hier op MM toch regelmatig plegen te doen ), dus: ik vond het een zeer prettige film met leuke humor en geinige verwijzingen.

En ja: het voorfilmpje van de Madagascar-pinguins was hilarisch (en gaf tevens het verschil in snelheid tussen een echte amerikaanse en een semi-amerikaanse productie goed aan).

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Erg leuke film.

Het filmpje met de 4 pinguins, het oude vrouwtje en het razige hondje was zelfs nog grappiger! Ik heb me een breuk gelachen met dat razendsnelle filmpje en vond het zelfs een beetje spijtig dat dat niet de hoofdfilm was...

bioscoopzaal

Verdorie, na amper drie weken draaien in Brussel en Leuven alleen nog maar de Frans- en Nederlandse gedubde versies. Normaal gezien wacht ik nooit zo lang met het kijken van nieuwe films, maar door het uitzinnige overaanbod en gebrek aan tijd, vrees ik dat ik de Engelse versie wel kan vergeten...

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik ben hem 07/11 gaan zien in Kinepolis Brussel (vertoning van 20u) en toen speelde men nog de engelse versie.

Voor nederlands gedubde versies ben ik ook niet echt te vinden.

bioscoopzaal

Oef, ik heb de originele versie op het laatste nippertje toch nog kunnen meepikken. En ik ben blij dat ik de extra moeite heb gedaan, want dit was een film die me deed duizelen. Net als Corpse Bride is ook W&G een festijn voor ogen en oren. De aandacht voor detail is immens, het scenario bijzonder origineel en de hele film ademt de sfeer van écht handwerk. Bij bepaalde close-ups zie je zelfs de vingerafdrukken van de animatoren. Verrukkelijk. De prachtige muziek en de verzorgde voice-acting maakte de film er alleen maar beter op.

Ik was ook erg blij dat de zachte, bescheiden humorstijl uit de kortfilms werd behouden. Nick Park mikt duidelijk op de glimlach (en niet op de bulderlach), wat de film een onschuldige, vriendelijke uitstraling geeft. Toch zitten er ook een paar pittige dubbelzinnigheden in, zoals Lady Tottington die iets té nadrukkelijk voor twee grote meloenen staat, of de kartonnen doos met het opschrift 'May contain nuts'. Plat of vulgair wordt het gelukkig nooit, daar zijn de jongens van Aardman volgens mij veel te lief voor.

Het enige minpuntje was het ondermaatse, afgeraffelde voorfilmpje uit de Dreamworks animatiestudio. Pijnlijk om uit te zitten, een ware afgang. De pinguins waren niet grappig en het filmpje had meer weg van een lange reclamespot voor speelgoed dan een afgewerkt geheel. Bovendien stonden het knallende tempo, de lompe grappen en de drammerige moraal volledig haaks op de film die nog moest komen.

Gelukkig maakte de kwaliteit van de hoofdfilm dit euvel meer dan goed. "Crackin' good show, Gromit!"

4 sterren.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

bioscoopzaal schreef:

Hun tv show Rex the Runt kreeg vreselijk veel klachten, voornamelijk van ouders die dachten dat het een kinderserie was. Ook Rex is erg ontschuldig, maar in een iets andere stijl als W&G "Wait a minute! My tits are as big as my eyes!"

bioscoopzaal

Goh, ik wist eigenlijk niet dat Rex the Hunt ook van Aardman was. Nouja, blijkbaar heeft iedereen wel eens nood om alle vunzigheid te kanaliseren. Ben vooral blij dat ze W&G daar niet voor genomen hebben...

avatar van aegron

aegron

Geweldige film. Heerlijke persiflages en leuke grappen. Prachtig vormgegeven. alleen het neerstorten van het vliegtuig vond ik een beetje jammer, met de grote explosie. dat klopte niet echt met de rest van de film qua stijl. 4,5 *

Grappig ook, die Bright Eyes-verwijzing .

avatar van dirkplug

dirkplug

Voor mij is dit (samen met corpse bride) de ultieme film voor 2005.

Ik ben al jarenlang fan van Nick Park en heb zo'n beetje alles van hem op DVD.

Nu dan eindelijk een echte bioscoopfilm van mijn favoriete duo.

Jammer dat ik niet meer dan 5 sterren kan geven.

De vergelijking met Corpse Bride is snel gemaakt.

Technisch wat minder sterk, zelfde flauwe woordgrapjes (you can hop but you cannot hide ), maar met veel meer zwier, humor en fijnzinnigheid gemaakt.

Opvallend is dat ik meer met de beestjes heb dan met de mensen. Niet alleen in deze film trouwens, ik vind Chicken Run ook duidelijk beter daarom. Verder heb ik ook een enorm plezier in Wallace's uitvindingen. Allemaal lekker omslachtig en ingewikkeld. Maar vooral leuk gevonden. Grommit is leuk als droog personage dat wat afsteekt tegen soms iets teveel meligheid (die priester).

Verhaaltje stelt echt niks voor, maar het is allemaal met erg veel plezier uitgewerkt. En grootste pluspunt : Wallace & Grommit zingen niet .

Dikke 3.5* voor deze. Chicken Run vond ik iets leuker, W&G soms net iets te melig, maar verder gewoon fun. De ene regisseur heeft talent, de andere niet ...

avatar van theresia

theresia

Echt een lachertje dit.. hele leuke komische stukjes en voor de mimiek van de mensen.

avatar van IcU

IcU

Hele leuke film. Leuke humor en er zit zelfs een beetje actie in. Wallace and Gromit zijn altijd goed. 4*

avatar van ehuurman

ehuurman

Ik ben het helemaal eens met Onderhond, maar ik geef 'm 4*

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik kheb voor deze film nog nooit iets gezien van deze twee personages, maar dit viel zeker niet tegen. Een simpel verhaal met erg leuke karakters en (woord)grapjes. Als ik er leuke grappig uitziende diertjes in verwerkt zitten dan ben ik toch al snel verkocht; dikke 3,5*

avatar van BenBen

BenBen

vond het een leuke film, met leuke droge grapjes erin. Verhaal moet je je natuurlijk niet te veel van voorstellen, maar daarvoor kijk je zo een film natuurlijk ook niet

avatar van MovieFreak2

MovieFreak2

ik heb hem zojuist gezien! echt een geweldige film! en zeker eens lachen! dus van mij een 4

avatar van james_cameron

Zeer charmante, sympathieke animatiefilm met heel veel leuke grappen en visuele vondsten. Alles ziet er prachtig uit, bad guy Ralph Fiennes is hilarisch en het verhaaltje is leuk genoeg om 80 minuten te boeien. Zeer geslaagd.

avatar van Vintage

Vintage

cheese?! 4*

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Mooie leuke film

maar net zoals bij chicken run is het verhaal zo KLEIN !

zo compact.

het mag van mij wel wat meer grootheid hebben!

..... 3 sterren (denk ik)

avatar van forelli

forelli

Erg leuke film, fantastisch en heel mooi gemaakt, echt alles wat je maar in de film ziet , is helemaal van klei gemaakt. bijna een meesterwerk

avatar van Anakin01

Anakin01

Enorm leuke film, prachtig gemaakt, al die klei stuff enzo.

Een ook wat Feel-Good movie, die er zekerlijk door kan!

Kleigoede film!

avatar van Danielle.J

Danielle.J

het lijkt me wel een leuke film

avatar van IcU

IcU

Anakin01 schreef:

Kleigoede film!

Waar heb ik dat eerder gehoord...

avatar van jimbo79

jimbo79

vond hem echt welinventief

de parodie op de jaren 60 hammer film en de weerwolf was echt grappig

het is wel waar dat met de amerikaanse inbreng het allemaal wat commercieler is geworden maar toch echte aanrader

het blijft ook nog echt schitterend gemaakt met al die poppetjes :

avatar van leonard0

leonard0

vond het wel een grappige film, zat als je het mij vraagt ook een verwijzing naar HULK in, maar ook naar king kong, die toren op het eind leek wel op empire state bulding.

ook de line "run rabbit run" uit forest gump