• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Victor Zarcoff

Met onder meer: Neville Archambault, Sarah Baldwin en Sean Carr

Plot Slumlord

"Change your locks"

Claire en Ryan vormen een pas getrouwd stel dat hun intrek neemt in een nieuw huis. Ze ontdekken dat naast hun echtelijke problemen er voldoende zaken zijn om zich druk over te maken. Vanaf dag één worden ze namelijk bespioneerd door hun grimmige en wellustige huurbaas.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze zal ik vanavond maar eens kijken, aangezien er nog niemand iets over gezegd heeft. Ben benieuwd of het weer de zoveelste flop word, of dat het een meevaller word. Een debuut film, wie weet.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Ik had geen hoge verwachtingen, maar uiteindelijk blijkt dit toch nog mee te vallen.

Ik zou hem niet echt in het horror-genre plaatsen, maar de film beschikt wel degelijk over spannende scènes. Vooral Neville Archambault's personage is zowel freaky als hilarisch! Toch vond ik het script te matig om hem een voldoende te geven. Misschien voor de liefhebbers een aanrader.

De film was goed genoeg voor een Audience Award tijdens het Nevermore Film Festival eerder dit jaar.

2,5 *

avatar van Collins

Collins

Thriller waarin creepy landlord huis verhuurt aan pas getrouwd stel en gluurt via verborgen cameras. Dat klinkt goedkoop en exploiterend. En dat is het deels ook wel. Toch stijgt de film in de uitwerking boven beide kwalificaties uit.

Het gluren wordt sleazy en onfris in beeld gebracht. Dat gebeurt middels de camerabeelden vanuit het huis afgewisseld met shots van de glurende landlord. Het voelt ongemakkelijk en ranzig.

Het sfeertje is bedompt en beklemmend. De beelden doen een hoop, maar de landlord doet het meest. Een viezige man met slonzig uiterlijk en voddige kleding. Bijna onverstaanbaar pratend. De man straalt onheil uit. Goeie ranzige rol.

Aardig detail is dat er zich in het privé leven van het stel iets meer afspeelt dan de gebruikelijke gelukkige rozengeur. De mensen zijn echter. Ze hebben geheimpjes die de camera genadeloos bloot legt.

Hierdoor worden langzaam andere spanningsverhogende gradaties aan het verhaal toegevoegd. Deze poging om het verhaal breder te trekken verdient lof. De gebruikte dramatiek is helaas niet erg opzienbarend en voelt enigszins geforceerd aan. Wat mij betreft een niet geheel gelukte poging.

Geen heuse horror. Eerder een thriller. Beetje gore. Beetje schrik. Goeie sfeer.

Aardige film.

avatar van perceived

perceived

Collins schreef:

Beetje gore. Beetje schrik. Goeie sfeer.

Juist! Waardeer de film wel iets hoger. Moderne low-budget thriller met classic suspense -en old school horror elementen. Mooi debuut!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Helemaal met perceived eens! Behoorlijk kundige thriller met een uitstekende creep (Archambault). Zarcoff geeft een vermakelijk visitekaartje af.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Viel nog wel mee voor 1 x maar niet wow, er zijn er vele betere in dit genre. De verhuurder was wel een vetzakske en guur typke sech, in het echte leven wil je daar toch niets mee te maken hebben, laat staan als huisbaas. Eigenlijk is dit geen horror, maar eerder zo'n tv-thriller/drama, met weinig expliciet gore en ook qua schrik was deze eerder pover. 5/10

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad meer een tv-thriller/drama dan een horror. De grimmige, rare, creepy huisbaas is best oké. Echt spannend wordt het helaas niet. Slecht is de film niet, maar in dit soort verhaal al veel betere films gezien. 5/10

avatar van joolstein

joolstein

Zeer imponerend debuut van regisseur Victor Zarcoff. Claire (Brianne Moncrief) en Ryan (PJ McCabe) zijn een getrouwd stel en hun eerste kind is onderweg. Niet alles loopt even lekker en er zijn redelijk wat strubbelingen in hun relatie. McCabe is lekker opdreef om als een echte eikel over te komen. Een redelijke relatie-drama gedeelte. Het is tijd voor een (grotere) woning, en als ze die dan hebben gevonden, komt huismeester Gerald in beeld. Een man die bijna niet communiceert en er extreem raar uit ziet! Werkelijk waar een prachtige rol van Neville Archambault! En raar is ie! Een echte dirty old man! Die overal camera's heeft hangen en die zich dan ook visueel vergrijpt aan de jonge dames. Een mooi in beeld gebracht stukje voyeuristische horror. Maar natuurlijk blijft het niet bij kijken voor deze obsessieve uit zijn kracht gegroeide gek. En zien we ook meer en meer een bizarre en soms smerig home invasion gedeelte. De karakters in de film waren verbazend goed uitgewerkt en hierdoor blijf je geboeid kijken Zeker voor liefhebbers van thrillers is dit een zeer leuke film!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben, maar met horror had het wel erg weinig te maken.

avatar van Daan258

Daan258

Langdradig.

Dit soort films kunnen vaak best oké zijn maar dit werkje wist me niet te boeien.

Er gebeurd te weinig om je gedachten erbij te houden. Spannend wilt het ook nergens worden en het acteerwerk was niet meer dan oké.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Best wel een vermakelijke film. Het acteerwerk was niet het allerbeste wat ik ooit gezien heb maar ook zeker niet slecht.

Cijfer 6,7

(hier op Moviemeter naar boven afgerond 3.5* dus)

avatar van wess16

wess16

Lekker smerig en spannend filmpje, waar ik me prima mee heb vermaakt. Helaas zag ik van tevoren al dat dezelfde vieze kerel in de sequel speelt, dus ik had al een vermoeden dat het geen happy end zou hebben…

avatar van Katniss

Katniss

Beetje jammer van het einde, hoopte dat ie gepakt zou worden.

avatar van max cady

max cady

Katniss schreef:
Beetje jammer van het einde, hoopte dat ie gepakt zou worden.

Bedankt hoor!

avatar van bjerik76

bjerik76

Vond het een beetje een tv film voor de Amerikanen.

Niet spannend, niet echt goed acteerwerk op de huurbaas na, maar in zijn eentje kan hij de film niet redden helaas.

avatar van frans123

frans123

Ondergewaarde film hier dat weer bewijst dat de meeste Mm-ers geen kaas gegeten hebben van goede films. Deze film gaat niu eens niet uit de bocht met goedkope gore. Natuurlijk missen wat MM-ers afgehakte handen, hoofden e, doorboord lichaam etc. De hele film staat bol van een creepy duistere sfeer, je weet ook niet waar het naar toe gaat. De creepy sfeer wordt vooral gemaakt door een meesterlijke vertolking van de landlord. Geef die man een Oscar. Ook de andere acteurs zijn gewoon goed.

Eigenlijk geen minpunten behalve af en toe een bewegende handcamerea , de jonge vrouw zit vast aan een ketting van 1cm dik staal, [ spoiler ] maar het geheel vast gemaakt met 2 lullige schroefjes....tja. [ spoiler ] Het einde is wat afgeraffeld en dat er spanningen in de relatie waren is niet te merken- geen ruzietjes , irritaties niks.

Een sterke film met een prettige speelduur- 83 minuten. Langer moet het niet duren.

avatar van Fisico

Fisico

Een schoonheid kan je deze huisbaas niet noemen. En erg praatziek is hij ook al niet. Doet wat denken aan de Hamburgse seriemoordenaar Fritz Honka uit Fatih Akin´s Der Goldene Handschuh. En zoals de titel doet vermoeden is het ook een voyeuristische pervert.

Behoudens de huisbaas nogal ergerlijk acteerwerk, dito koppel, maar voorts een vrij onderhoudende thriller home invasion. Geen zuivere horror, want echt eng wordt het nooit.

Beetje langdradig bij momenten en misschien te veel focus op het koppel en de affaire. Het einde maakt vervolgens niet alles goed, maar al bij al leuk om eens mee te pikken. Ik vond de onderhuidse spanning best te doen.