• 9.373.533 stemmen

Beavis and Butt-Head Do America (1996)

Animatie / Komedie | 80 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Mike Judge en Yvette Kaplan

Met onder meer: Mike Judge, Robert Stack en Eric Bogosian

Releasedatum: 29 juli 1997

Plot Beavis and Butt-Head Do America

"Coming to a screen bigger than your TV."

Beavis & Butt-head worden op een dag wakker en komen er achter dat hun tv, het belangrijkste in hun leven, gestolen is. Terwijl ze de buurt afzoeken om hun eigendom te vinden, krijgen ze van een man een aanbod van 10.000 dollar om zijn vrouw te "doen". De jongens denken bij het woord "doen" natuurlijk aan heel iets anders dan het vermoorden van de vrouw, en nemen het aanbod aan. Ze worden achterna gezeten door de overheid die hen verwart met de "gevaarlijkste mannen in Amerika".

Beavis / Butt-Head / Tom Anderson / Mr. Van Driessen / Principal McVicker (stemrol)

Muddy (stemrol)

Dallas (stemrol)

Old Woman On Plane And Bus (stemrol)

Agent Flemming (stemrol)

Agent Hurly (stemrol)

Flight Attendant / White House Tour Guide (stemrol)

Old Faithful Ranger / White House Press Secretary / Strategic Air Command Lieutenant (stemrol)

Man on Plane / Man in Confession Booth / Old Guy / Jim (stemrol)

Mötley Crüe Roadie #2 / Tourist Man (stemrol)

avatar van Flipman

Flipman

ARE YOU THREATENING ME?! Heemhee! I AM CORNHOLIO!!!

avatar van Flipman

Flipman

Geweldige quotes, zoals in dat vliegtuig, waar Beavis al stijf stond van de 'oppeppende' middelen:

Stewardess: "Sir, we're serving diner now. Our selections tonight are Chicken Picata..."

Beavis: "Picata? Heheehee! PICATA, Titicaca! Hmhmhehee!"

Stewardess: "...and gumbo."

Passagier: "Eh, Excuse me, but does the gumbo have corn in it?"

Beavis: "I AM CORNHOLIO! I NEED "PICATA" FOOR MY BUNGHOLE! Hemhmhmhmhee!"

Stewardess: "You'll have to wait your turn, sir.

Beavis: "ARE YOU THREATENING ME?! HmHeeheehee! MY BUNGHOLE WILL NOT WAIT!! Bunghole, Bungholio, Bungwacketico..."

avatar van 24/7

24/7

Mijn favoriete quote is er eentje van Butt-head: "This sucks more then anything that has ever sucked before." Butt-head doet die uitspraak nadat hij er eindelijk achter is dat het televisietoestel werd gestolen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ja dat volstrekt absurde "Are you threatening me, I am Cornholio, I am looking for my bunghole, bungghooooooole" liet mij een tijd geleden weer hard lachen.

Minder dan de eerste keer, maar toch erg leuk.

De opening is ook heel grappig, met die reuzen, en dan een Starsky & Hutch parodie.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

24/7 schreef:

Is ie goed in he? Deze vind ik ook erg goed: Stop in the name of all that which does not suck!

avatar van Dstruct

Dstruct

Dit is een briljante film ! De humor is zo goed ! Deze film is ook jeugd sentiment, in de periode van de Grunge, Super gewoon ! 5 *

avatar van Disk

Disk

5! het is een goede film maar je kunt het toch niet een 5 geven! een 3.5 of 4 past er beter bij!

avatar van Dstruct

Dstruct

Er zitten ook leuke herinneringen aan deze film vast dus vandaar. Over het algemeen hou ik niet zoveel van komedie films, om de meeste komedie films kan ik gewoon niet lachen en maar bij deze film lach ik gewoon in een deuk. Dus in de genre vind ik dit gewoon de beste film en vandaar de 5 *

avatar van J.Bell

J.Bell

Geweldig deze, Ik heb hem gezien in de bios, op een middag, het was snik heet want het was zomer, en we zaten met vier mensen in de zaal. En we lagen constant in een deuk, echt super gewoon die humor.

Gauw maar weer eens kijken.

Ik geef hem ***,5

avatar van Mauricio

Mauricio

This movie suck, who's gonna buy that crap?!

Wel een grappige film hoor!!!

avatar van twg

twg

ik heb een vraagje.

weet iemand hier toevallig of de serie van beavis and butthead ergens op dvd te krijgen is.

ik heb wel wat video's ervan maar ik zie ze nergens op dvd en op video zijn ze ook niet meer te krijgen.

weet iemand hier meer van??

alvast bedankt.

avatar van nuf

nuf

mooiste stukje:

staat een man met een bord: beavis & butthead. beavis -> he kijk, die gozer zoekt naar 2 mensen met dezelfde namen als wij! huhu.. hehe...

avatar van Lukic

Lukic

Damn it! Dat viel ff vies tegen. De films was helemaal niet leuk. De humor was ver te zoeken. En vroeger vond ik het wel heel leuk voor zover ik mij kan herrineren. Sommige dingen doe je beter voor dan ze werkelijk waren of ik was misschien gewoon een stuk kindser. In ieder geval vond ik het nu allemaal niet best...

1,5 ster.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Toch moeilijker om een hele film te vullen met Beavis & Butt Head. Zo een kort stukje om muziek videos heen gaat ze wel beter af.

Toch, mede gezien het feit dat ik nogsteeds een fan van het duo ben,

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Hehe, toch wel lachen met B&B. Ook 10 jaar na hun hoogtijdagen nog van te genieten. Het niveau mag natuurlijk eigenlijk geen naam hebben, maarja

3*.

avatar van jasha

jasha

Had Bruce willis niet een heel belangrijke stem in die film?

avatar van Justice4All

Justice4All

jasha schreef:

Had Bruce willis niet een heel belangrijke stem in die film?

ja, zie IMDB

avatar van justR

justR

Flipman schreef:

Beavis: "Picata? Heheehee! PICATA, Titicaca! Hmhmhehee!"

Stewardess: "...and gumbo."

Passagier: "Eh, Excuse me, but does the gumbo have corn in it?"

Beavis: "I AM CORNHOLIO! I NEED "PICATA" FOOR MY BUNGHOLE! Hemhmhmhmhee!"

Stewardess: "You'll have to wait your turn, sir.

meest grappiste stukje in de film:d

avatar van Trick

Trick

De series op MTV was ik nooit helemaal weg van eigenlijk, maar om deze film heb ik toch echt helemaal stuk gelegen, wat ik niet al te vaak heb....

Mijn favoriete stukje is in de auto op de snelweg...

"Just jump and start running really fast"

4 sterren ruimschoots waard.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Heb echt volledig dubbel gelegen zonet van Beavis z'n TP for the Bunghole, I am the almighty Cornholio....Lachen filmpje, mooie satire op amerika af en toe ook...

3,5/5

avatar van gotti

Net weer gezien, maar helaas is ie de tweede keer stukken minder. Enkele stukken waren nog steeds erg lollig, maar over-all draait de film eigenlijk maar op enkele grappen die in verschillende variaties terug komen. Als serie werkte het wel, maar als lange speelfilm is 80 minuten iets te veel van het goede.

avatar van TimD

TimD

Hooverdam? Is that something like Goddamn?

avatar van V

V

Bijna.

Hoover Dam Guide: Now, can anybody tell me how much energy it takes to power Las Vegas?

Beavis: Yeah, I just have a question. Is this a God damn?

avatar van TimD

TimD

Geweldige film.

avatar van prutnek

prutnek

leraar:"tv is not only to entertain us"

butthead:"you said anus"

avatar van thunderball

thunderball

HAHAHAHA!!!

Erg leuke film! Zag hem ooit met een vriend in Breda (hier in de omgeving W-Brabant draaide hij verder nergens! Schande!). Hebben we nog dwars door heel Breda moeten rennen, want we waren met auto pech gestrand langs de weg (later bleek dat de meter stuk was en de benzine gewoon op was! lol), eerste kwartier gemist, maar allebei vonden we het toch de moeite waard, want ons kapot gelachen.

Gisteren bij MediaMarkt gekocht en hij is nog steeds helemaal te gek!!

Geef 'm gewoon 5 sterren!

avatar van Rua

Rua

Geweldige humor, hier heb ik nog het hardst om gelachen:

Little Old Lady: Hello there. Are you two heading for Las Vegas?

Beavis: Yeah. We're gonna score!

Little Old Lady: Oh, I hope to score big there myself. I'm mostly gonna be doing the slots.

Beavis: Yeah uhe... I'm hoping to do some sluts too! Do they have lots of sluts in Las Vegas?

Little Old Lady: They have so many slots you won't know where to begin.

Beavis: WOAH! Hey Butt-Head, this chick is pretty cool. She says there's gonna be tons of sluts in Las Vegas.

Butt-head: Cool!

Little Old Lady: It's so nice to meet young men who are so well-mannered.

Beavis: Yeah! hehuhe I'm gonna have money and a big screen TV and there's gonna be SLUTS everywhere! It's gonna rule!

Little Old Lady: Aww, that's nice.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

weet je wat ik echt grappig vond?

als ze constateren dat de tv weg is:

je ziet dan een breekijzer, een kapoote ruit, voetsporen naar de lege tv kast en dan zegt Butthead:

euh..... euh..... euh...... euh...... euh.....

Wow, I figured something out!!!

WHAT BUTTHEAD, WHAT?!?!

This sucks!!

avatar van saiko

saiko

Inhoudelijk natuurlijk niks. Toch maar 3 * voor het jeugdsentiment.

avatar van v2000

v2000

Ik ben het niet ermee eens dat deze film inhoudelijk niks is. Misschien is het verhaaltje op zich wat mager, maar dat is bijzaak. De film, hoewel gemaakt door Amerikanen, is één grote persiflage op de hypocrisie en domheid van de Amerikaanse samenleving. Verveelde serveersters die veplicht vriendelijk moeten zijn, politie die uitermate dom en kortzichtig is (doet me een beetje denken aan het buitenlands beleid van de VS), weinig subtiel te werk gaat en excessief geweld gebruikt. Dat vind ik het mooiste van de film.