• 9.372.253 stemmen

Beavis and Butt-Head Do America (1996)

Animatie / Komedie | 80 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Mike Judge en Yvette Kaplan

Met onder meer: Mike Judge, Robert Stack en Eric Bogosian

Releasedatum: 29 juli 1997

Plot Beavis and Butt-Head Do America

"Coming to a screen bigger than your TV."

Beavis & Butt-head worden op een dag wakker en komen er achter dat hun tv, het belangrijkste in hun leven, gestolen is. Terwijl ze de buurt afzoeken om hun eigendom te vinden, krijgen ze van een man een aanbod van 10.000 dollar om zijn vrouw te "doen". De jongens denken bij het woord "doen" natuurlijk aan heel iets anders dan het vermoorden van de vrouw, en nemen het aanbod aan. Ze worden achterna gezeten door de overheid die hen verwart met de "gevaarlijkste mannen in Amerika".

Beavis / Butt-Head / Tom Anderson / Mr. Van Driessen / Principal McVicker (stemrol)

Muddy (stemrol)

Dallas (stemrol)

Old Woman On Plane And Bus (stemrol)

Agent Flemming (stemrol)

Agent Hurly (stemrol)

Flight Attendant / White House Tour Guide (stemrol)

Old Faithful Ranger / White House Press Secretary / Strategic Air Command Lieutenant (stemrol)

Man on Plane / Man in Confession Booth / Old Guy / Jim (stemrol)

Mötley Crüe Roadie #2 / Tourist Man (stemrol)

avatar van Jordy

Jordy

B&B is een beetje jeugdsentiment voor me, ik lag toen ik een jaar of 13/14 was elke dag compleet in een deuk tussen 22.30 en 23.00 uur 's avonds. De film is een mooie samenvatting van de serie, met een paar zeer sterke grappen (en als hoogtepunt Beavis als "The Great Cornholio"). De hele serie verbleekt echter een beetje in vergelijking met South Park, die ons heeft laten zien hoe een lelijk-getekende kinderachtige tekenfilm er écht uit moet zien. Toch, 3 sterren.

avatar van neo

neo

hele grappige film,met zowel vele stomme grappen als hele leuke.3.5 sterren

avatar van dttom

dttom

erg gelachen. Gewoon film waarbij je het verstand op nul bij moet zetten.:)

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Beavis & Butt-head zijn fantastisch, niet alleen hun serie is leuk, maar ook deze film is echt geweldig! Heb echt helemaal in een deuk gelegen in de bios toen ik deze film zag. En ik was niet de enige. 4,5 sterren voor deze waardige bioscoop film van Beavis & Butt-head!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik vond de bioscoop film van south park echter zeer tegen vallen, een paar leuke grappen maar daar houd het ook wel bij op, het lach-gehalte van de serie is bij lange na niet gehaald in de bioscoop film.

avatar van jeroen79

jeroen79

Over de serie van Southpark kan ik niet zo goed mee praten maar bij de film lag ik dus echt wel dubbel. Maar nu BenB. Ik vond de serie altijd wel grappig om naar te kijken maar echt in een deuk liggen dat kwam niet voor. De film vond ik niet veel anders dus 3 sterren.

avatar van Ruudos

Ruudos

Hoezo slecht getekend?

Erg gave film, vooral dat 'zielige' stukje met Beavis in de bus dattie nooit zal scoren.

avatar van BS

BS

een verstand op nul en kijken maar film.Erg flauw en leuk.Gewoon dom is een beter beschrijving.3 sterren

NERD

HAHAHAHAHHAHAHA....The Great Cornholio says: "Are you threatening me?". Hilarisch ik vind south park ook goed net zoals the simpsons maar bij deze film lag ik toch wel (bijna) de hele tijd in een deuk. Die scene in het vliegtuig met die oma waarin ze het er over hebben dat ze allebei naar Las Vegas gaan voor "sluts" HAHAHAHHAHA.....geweldig!! 4,5* van mij

avatar van shayed

shayed

Deze film heeft me echt buikpijn (van het lachen) bezorgd. "Surrender all your TP."

***

Leukste film ooit.

avatar van Macmanus

Macmanus

Moet er voor in de stemming zijn.

Anders is er geen moer aan.

Kleine tip van Macmanus.

NERD

ben altijd in de stemming voor deze film, en als ik het niet zou zijn, zou ik het wel worden door de geweldige grappen!

avatar van Jordy

Jordy

ok dan.. mijn dvd-collectie is compleet net weer even gekeken, half puntje erbij

toen vond ik het een beetje jammer dat de film eigenlijk een samenvatting is van de serie, maar zo achteraf is dat natuurlijk alleen maar mooi

BONGHOLE!!!!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hihi ik heb me uitstekend vermaakt op t late uur dat ie op de BBC kwam. Lekker allemaal platte humor waar je niet te veel bij na hoeft te denken, op sommige grappen na. Ook goed te zien dat ie hierna King of the Hill heeft gemaakt, met dezelfde stem als die ene pipo. 3,5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zielig, zieliger, In the version aired on TNN May 26, 2002, in the scene where the FBI agents are talking after Beavis and Butt-Head leave the Hoover Dam, the word "terrorists" was replaced with "masterminds".

avatar van EmDee

EmDee

Hoover Dam? Is that like God Damn?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

I am CORNHOLIO!!! I need tipi for my bonghole... fantastisch!!! 4 sterren...

avatar van Herald

Herald

EmDee schreef:

Hoover Dam? Is that like God Damn?

well I'll be damned

avatar van neo

neo

damn net weer ontzettend zitten lachen om deze film. fantastische dialogen,waaronder mijn favoriete quote:

Tom Anderson: ''Boy, I never seen so much whackin''.

NERD

Vond alleen de ondertiteling een beetje slecht deze keer. Vooral de stukjes met The Great Cornholio werden volledig verkeerd vertaald, moest echt moeite doen om niet op de ondertitels te letten.

Maar het blijft de grappigste film ooit imo, samen met de Austin Powers films.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

B&B waren op TV ideaal zapvoeder. Vanwege de irritante, opzettelijk slechte, tekenstijl en de wel erg gemakkelijke humor zapte ik altijd met genoegen een kanaaltje verder. Maar eerlijk is eerlijk, ik geef me over: dit is een geinige film. De tekenstijl went nog steeds niet en het is uiteraard een verhaaltje van niks, maar dat geeft ook niet. De nihilistische levensvisie van deze twee randdebielen kent geen enkele boodschap en dat is wel zo geruststellend. ...ff checke... Ik wist het! Dat was de enige echte Onkreukbare Robert Stack als CIA-baas! Cool.

***½

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Gewoon 80 volle minuten lang heerlijke onderbroekenlol, wat wil je nog meer?

Hemdale

Huhuhuhhu...cool! Dit is echt 100% fun! Samen met South Park de beste tekenfilm! Wel wat leuker dan de serie trouwens...

avatar van Padd0

Padd0

killalot schreef:

Samen met South Park de beste tekenfilm!

Dan denk ik dat je snel wat meer tekenfilms moet gaan kijken. Deze film komt niet eens in de buurt van Spirited Away om maar een top-tekenfilm te noemen.

avatar van troy31

troy31

Padd0 schreef:

ja maar is dat niet ook appels met peren vergelijken? of komedie met drama?

ik heb spirited away niet gezien, maar daar zit volgens mij veeeel meer diepgang in, en daar kijk je dan ook heel anders naar dan naar deze. bij beavis and butthead en southpark, gaat het niet om de animatie,( of juist, hoe knulliger hoe beter) maar om de grove en melige grappen, die ik overigens zeer kan waarderen.

Padd0 schreef:

Spirited Away is totaal wat anders dan South Park en Beavis & Butthead...

troy31 schreef:

ja maar is dat niet ook appels met peren vergelijken? of komedie met drama?

Je hebt helemaal gelijk!

avatar van Padd0

Padd0

killalot schreef:

Spirited Away is totaal wat anders dan South Park en Beavis & Butthead...

Dat klopt ze zijn inderdaad niet te vergelijken met elkaar. Het punt was dat jij zei dat het samen met southpark de beste tekenfilm was. Op dit punt ben ik het met je oneens.

Padd0 schreef:

Nee, okee dat kan ik begrijpen het is natuurlijk ook niet prachtig getekent ofzo dat dus helemaal niet, maar gewoon qua humor en dat het gewoon helemaal nergens op slaat maar toch erg amusant is...