• 9.374.065 stemmen

Night on Earth (1991)

Komedie / Drama | 129 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Jim Jarmusch

Met onder meer: Gena Rowlands, Roberto Benigni en Armin Mueller-Stahl

Gesproken taal: Engels, Fins, Frans, Duits en Italiaans

Releasedatum: 14 augustus 1992

Plot Night on Earth

"Five Taxis. Five Cities. One Night."

Vijf steden, vijf taxichauffeurs, één nacht. Het verhaal begint bij zonsondergang in Los Angeles en eindigt met zonsopgang in Helsinki. De reis vervolgt zijn weg door New York City, Parijs en Rome. Iedere stad heeft zijn eigen chauffeurs en hun klanten, ieder met een eigen verhaal. De één is gelukkig, de ander diep ongelukkig.

Schitterende film!

Mooie beelden en zeer grappig. Ik vond alle 5 verhalen erg leuk.

Bijzonder mooi opgenomen en originele shots.

Leuk om een piepjonge Wynona Rider te zien en weer een heel grappige Roberto Benigni.

avatar van Wouter

Onevenwichtig, maar hier en daar vermakelijk.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Heel sterk.

Alle vijf de verhalen waren pakkend, schitterend geacteerd. Enkel R. Benigni vond ik een ietsje minder.

Onvergetelijk !

****' 4,5 op 5 ****'

Tony

Nederlandse uitgave vanaf 3 april te koop op dvd.

DVD specificaties:

Feature Length: 129 minuten

Extra’s: Original theatrical trailer, filmographies

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Perfect! Keek al uit naar deze film. In welke 5 steden speelt deze btw?

[edit]Zelf opgezocht op imdb. Helsinki zit er ook in, lijkt me interessant![/edit]

avatar van Zavo

Zavo

Ik heb 'm een paar dagen geleden gezien, ik vond 'm heel goed, vooral het verhaal in New York.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Erg grappige film. Het segment "Parijs" was wel wat kort. Ik vond de laatste twee verhalen het beste: "Rome" en "Helsinki".

Segment "Rome" was errug grappig met Roberto Beningi, met zijn pompoen en zijn schaap; Hoempadahoempadahoempa

Segment "Helsinki" vond ik het ontroerendst, en met wijlen Matti Pellonpää. Ook speelt daar Sakari Kuosmanen in mee, die in "The Man Without a Past" de rol van Anttila heeft.

Goede film! 4*

avatar van ghostman

ghostman

een klassieker, wat kan ik verder zeggen....

1) LA. 4.0 Sterren

2) New York 5 Sterren

3) Parijs 4 Sterren

4) Rome 0,5 ster. (verschrikkelijk flauw)

5) Helsinki +5 sterren.

Kom ik net op een 4 uit.

Wel erg leuk uitgangspunt van Jarmusch. En vaak heel fraai gefilmt.

Beste prestatie Gena Rowlands, Armin Mueller-Stahl en Matti Pellonpää.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

FisherKing schreef:

1) LA. 4.0 Sterren

2) New York 5 Sterren

3) Parijs 4 Sterren

4) Rome 0,5 ster. (verschrikkelijk flauw)

5) Helsinki +5 sterren.

Kom ik net op een 4 uit.

Het gemiddelde van die vijf cijfers is een 3,7 hoor (aangenomen dat ze allevijf even zwaar tellen tenminste).

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

had van een cijferman toch beter verwacht

FisherKing

Heren, We moeten afronden en dan telt toch New York en Helsinki zwaar. Waardoor de 3.711 (dacht ik) doorslaat naar 3.765 waardoor ik toch ernstig neig naar een 4 (en omdat ik bij het Rome-stukje toch nog wat vaatwerk heb weggekregen)

avatar van starbright boy

Jim Jarmusch deelt mijn gevoel voor schoonheid van steden bij nacht. Heel veel fijne plaatjes hier voor liefhebbers. Mooie kleine snapshots zijn de verhalen ook. Helsinki, New york en Parijs waren mijn favorieten. Heel veel oog voor kleine details en de komedie zoeken in tragedie. Afgemaakt met 2x Tom Waits en fijne nachtmuziek is dit toch wel een fraaie eerste kennismaking met Jarmusch.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Veel te weinig mensen hebben deze film gezien, valt me nu op. Echt een aanrader voor liefhebbers van romantiek en tragikomische avontuurtjes in de late avonduurtjes. Op muziek van Tom Waits. Poeh wat mooi!

Mijn lievelingscitaat uit Night on Earth: "I am what I am, like Popeye said."

avatar van neo

neo

was dit die film waarin de ene taxi flauw in een rondje bleef rijden en een zwarte man met een geitengebrei op zijn hoofd een taxi tegen hield?

avatar van stephan73

stephan73

ja

avatar van neo

neo

Bedankt. Dan staat er nu een 4,5 sterren bij

avatar van gotti

"The Beauty in life is in small details; not big events", aldus regisseur Jim Jarmusch.

Inderdaad gebeuren er in de vijf verhalen geen grote, wonderbaarlijke of schokkende dingen, maar het zijn toch niet de dingen die een taxichauffer alle dagen mee zou maken.

Niet elk verhaal was even leuk, maar vooral New York en Parijs (had wel wat langer gemogen overgens) vond ik erg sterk. Het L.A. verhaal was iets te gewoontjes (Ryder was wel erg sterk overgens), Rome vond ik te cartoonesk (alhoewel ik af en toe een lach niet kon onderdrukken, Bengini blijft toch wel grappig) en Helsinki vond ik hier en daar wel erg lollig, maar verder deed het me niet zo heel veel.

Zoals ik al zei; het één compenseert het andere, waardoor ik toch nog op 4* uitkom.

Lang leve Jim Jarmusch!

gotti schreef:

Rome vond ik te cartoonesk (alhoewel ik af en toe een lach niet kon onderdrukken, Bengini blijft toch wel grappig) !

Tja, hij overschrijdt alle grenzen die grappigheid inhouden. Vind ik.

avatar van gotti

Dat is gewoon typisch Bengini en daar moet je van houden... (wat jij dus niet doet...)

FisherKing

Snap het woord Typisch Bengini ook niet, vandaar...

avatar van gotti

Ik bedoel dat dat typische acteerwerk (in de films die ik van hem gezien heb acteerde hij namelijk steeds op die manier) wat Bengini doet, erg overdreven en cartoonesk, jou niet ligt (als ik het goed heb tenminste).

FisherKing

Ik mag hem niet, das duidelijk. Maar niet alles wat ie gedaan heeft is een overdreven en cartooneske rol. Daarom begreep ik het typische ook niet.

FisherKing schreef:

Maar niet alles wat ie gedaan heeft is een overdreven en cartooneske rol.

Ik ken hem niet anders. Johnny Stecchino, Night on Earth, La Vita e Bella, Down by Law.

FisherKing

Ik vergis me want ik dacht dat ie ook in Stranger than Paradise zat. Excusez tout !!

avatar van Goodfella

Goodfella

De film begint sterk met LA, wordt nog beter met New York, kakt in met Parijs, bereikt een dieptepunt met Rome maar eindigt weer bijzonder sterk met Helsinki, da's Night on Earth in een notedop.

De verhaaltjes verschillen onderling nogal wat van kwaliteit dus, als geheel is dit echt een optelsom en niet een "echt" geheel. De ene keer zijn de personages veel te dik aangezet (Ryder, hoewel ze wel charmanter wordt naarmate het verhaaltje vordert), dan weer ongelofelijk warm en sympathiek (de clown in New York) of gewoonweg stuitend irritant (Benigni).

Veel gepraat verder. In principe een uitvergroting van het NCRV-programma 'Taxi', aangevuld met prachtige plaatjes van grote steden bij nacht. 'Wees tevreden met wie je bent en wat je hebt' is een beetje de terugkerende moraal, met wisselend succes uitgewerkt dus.

avatar van Freud

Freud

Ik vind hem geniaal. L.A. is erg mooi (Winona Ryder ook eigenlijk), New York is hilarisch, Parijs is fascinerend, Rome is nog hilarischer (ik hou wel van Benigni, enkel La vita e bella vind ik schijt) en Helsinki is prachtig (nogal cynisch maar erg grappig en ontroerend). Daarbij nog een van de beste soundtracks ooit, schitterende beelden, prachtige sfeer en goede acteurs. Goed roeren en je hebt 5 sterren.

avatar van starbright boy

Na een jaar weer eens herzien. En ik vond 'm nog mooier dan de vorige keer. Prachtige, komische, warme, menselijke film. Vijf mooie verhalen met Helsinki en New York als allermooiste, maar de rest zit daar niet ver onder. Halfje erbij.

avatar van danuz

danuz

Deze film MOET ik echt eens zien. Gister het 'New Yorkse' deel gezien op school. Erg grappig.

avatar van maurice74

maurice74

Het beste deel, Helsinki bij zonsopgang, is voor het laatst bewaard. De andere delen zijn ook de moeite waard, met New York en Rome als hilarische uitschieters.