• 9.377.055 stemmen

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Lukas Haas en Nora Zehetner

Releasedatum: 14 september 2006

Plot Brick

"A detective story."

Einzelgänger Brendan Frye duikt in de onderwereld van de high school in zijn woonplaats, om de verdwijning van zijn ex-vriendin te onderzoeken. Hij wordt bijgestaan door een van zijn goede vrienden, maar hij neemt zelf alle risico's. Het spoor leidt hem naar een afgelegen plek.

avatar van danny61

danny61

Gewoon belachelijk en onnozel ,niet de moeite om naar te kijken.

Ben dan ook halverwege gestopt.

Waar zoiets de videoteek haald dat kan ik niet begrijpen.

avatar van JensB

JensB

Van de week deze film gekeken ..

Ik vond de stijl van de film echt goed, erg leuk gedaan.

Acteer prestaties zijn ook goed.

Wat ik wel niet echt snap is de ( hype ) rond deze film. Of ik heb hem niet goed begrepen, of het valt toch wel mee?

Hier zit toch niet echt een geweldige clue aan ?

Leuke film om gezien te hebben.

Een kleine 3 sterren krijgt deze !

Op naar de volgende film ..

avatar van *Joly*

*Joly*

Protonpusher schreef:

wat?... waar ging deze film over...ik was dronken geloof ik

heb em de volgende dag weer bekeken maar het effect was hetzelfde...vreemd...ik was toen toch echt sober..

WHAHAHAHAHA

avatar van wennie24

wennie24

Sorry hoor maar ik heb hem van het weekend zitten kijken en er staat op de hoes dat je aan je stoel zit vastgenageld, maarre ik vond het echt een bout film!

avatar van xenne

xenne

de manier waarop deze film geschoten is en de sfeer (muziek) zijn ongetwijfeld top. maar het verhaal & de personages boeiden me voor geen meter. ik kom dan ook niet verder dan een 2 voor deze topfilm

avatar van danuz

danuz

xenne schreef:

ik kom dan ook niet verder dan een 2 voor deze topfilm

Erg, maar dan ook erg onlogische beredenering

avatar van dttom

dttom

gotti schreef:

Zonder dat beetje aandacht ook wel hoor. Standaard 13-in-dozijn verhaaltje, waarin op het eind, uiteraard, alles nog even (met flashbacks) moest worden uitgelegd...

De film die ik heb gekeken zaten geen flashbacks. Al met al erg orginele en verfrissende film. Sterk geacteerd en goed in elkaar. 4*

avatar van wim-film

wim-film

een flutfilm!

AFRADER

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Film noir met highschool studentjes. Een vreemde tegenstelling en daardoor ergens wel fascinerend. De acteerprestaties wisselen helaas nogal, en vooral in het begin zitten een aantal ongeloofwaardige actiescenes.

Een ding dat ik echt niet snap waarom huurt 'the pin' brendan in? hij heeft brendan uitgepluisd en zou moeten weten dat hij een connectie heeft met emily.

avatar van Wouters

Wouters

sterke debuutfilm ! Heb geboeid zitten kijken, verhaallijnen waren logisch en boeiend. Noir elementjes waren wel terug te vinden maar in een modern jasje. Sterke acteerprestaties, en mooi camerawerk.

avatar van bugno

bugno

Brick,bagger,1*

avatar van as

as

bugno schreef:

Brick,bagger,1*

Vooral ook erg onderbouwend.

avatar van bugno

bugno

as schreef:

Vooral ook erg onderbouwend.

Ja he wou er weinig woorden aan vuil maken

avatar van 93.9

93.9

Nadat de hoofrolspeler (iets wat neurderig type) zonder angst of beven met een stel gevaarlijke gasten op de vuist gaat heb ik 'm afgegooid.

Hou van realistische films!

avatar van tovenaar

tovenaar

Brick scoort vooral door de constant goed uitgewerkte onderkoelde sfeer die door de hele film sluipt. Deed me wat dat betreft wat denken aan Invisible Waves. Kalm, kabbelend, koel en met een donkere wolk boven het hoofd.

Ietwat jammer van het einde waar alles net iets te veel uitgelegd wordt, maar genoeg te genieten daarvoor. Perfecte regenachtige zondagmiddag-film. Luchtig noir, subtiele humor en fijn mysterieus. Enig écht minpuntje was dat het meisje dat Laura speelt enorm op Kim Lian van der Meij lijkt.. en dat hyperactieve immer quasi-spontane kind hoef ik niet te zien in een film met een sfeer die lijnrecht tegenover haar hele verschijning staat.

Mede door de zich onder water afspelende soundtrack en het aangename tempo is Brick een fijne verrassing.

avatar van D-ark

D-ark

Briljante thriller heb er eigenelijk niet meer over te zegen

4,5

avatar van latrat

latrat

schitterende genre-oefening, die zijn pokerface behoud door de absurditeiten heen.

avatar van donnie darko

donnie darko

Prachtige, sfeervolle film, met een goede vertolking van Gordon-Levitt en prachtig camerawerk. Bovendien is de soundtrack adembenemend mooi.

avatar van Richard C

Richard C

Ambiance van deze film vond ik mooi. De dialogen ook, jammer dat ik het niet snapte zonder de ondertiteling). Verder goed vermaak! 3,5 ster.

avatar van JJ_D

JJ_D

Naar mijn mening is 'Brick' het soort film dat je maar volledig naar waarde kan schatten na een tweede keer kijken. Waarom? Rian Johnson speent zijn film van alle ballast, met als gevolg dat 'Brick' een bevreemdend stuk cinema is. Figuraten zijn er enkel in de broodnodige scènes, wat de kijker niet bij het geheel betrekt en in die context een raar, nogal onheilspellende gevoel teweeg brengt.

'Brick' heeft een boeiend verhaal, een stel goede acteurs en een talentvol regisseur. Waarom het voor mij dan niet helemaal lekker zat is nog niet duidelijk.

Voorlopig houd ik het op een magere 3*

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Reinbo schreef:

Soort film noir met jongeren. Concept dat eenvoudig onderuit zou kunnen gaan, maar Rian Johnson weet er een stijl- en sfeervol filmpje van te maken. Stukken beter dan al die hyper actieve gangster plotjes van de laatste tijd. Dikke 3,5*

Kijk erg uit naar de volgende film vna Rian Johnson, een talent!

Ik ben het helemaal met je eens , Reinbo

Subtiele film , had ik ook niet verwacht van deze film toen ik hem voor het eerst ging kijken ..... Ontzettend stijlvol gefilmd, alle lof van het acteren gaat bij deze film naar Joseph Gordon-Levitt.

Ik kijk daarom ook uit naar reunie van Joseph en Rian,

zeker 3,5 * waard

avatar van nightbreed

nightbreed

Damn, Reinbo is me voorgeweest qua film noir gedeelte.

Dit is dus een moderne versie van de film noir met studentjes en andere jongeren die de bad guy spelen.

De film is veel te verwarrend met al die namen die geen introductie hebben gehad waardoor het nauwelijk te volgen is, je denkt steeds Wie? Wie is dat? Over wie hebben ze het? Is dat die ene? Of is het een andere?

Wat me ook niet aanstond dat ze geen echte kerels hebben genomen maar kinderen die voor maffia uit moeten gaan, dat is totaal ongeloofwaardig, vooral Pin was zo ongeloofwaardig als het maar kan, in het echte leven zou dat meer een pispaaltje van de pispaaltjes zijn en hier speelt hij de 'baas'.

En dan de hoofdrolspeler die zich als een soort van undercover FBI agent gedraagd inclusief een hulpje die dingen voor hem uitzoekt, zeeeeeer ongeloofwaardig.

Film noir en jongeren gaan NIET samen, voor film noir heb je echte volwassen kerels nodig.

Goddamn, hier had ik zoveel van verwacht...

Ik geef de film een hele krappe 3.

Cijfer: 3

avatar van ranja1

ranja1

Vaag verhaal, maar er zaten wel komische momenten in. Weinig spannende.

Verder vooral afgekeken vanwege Nora Zehetner. Blijft jammer dat die weg uit Heroes is.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Film-noir vooral qua script en narratief element, de vormgeving is allerminst film-noir natuurlijk. Verder wel een vermakelijk verhaal, maar bevat inderdaad wel erg slecht te geloven elementen. En dat het louter kinderen zijn maakt de boel ook een ietsie belachelijk, hoewel de hoofdrolspeler wel iets heeft welke verschrikkelijke longziekte heeft hij eigenlijk op een gegeven moment?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Bizar toch wel deze film, wat ik eigenlijk niet verwacht had. Verwachtte eerder een modieuze tienerfilm. Misschien neemt de film (of de regisseur) zichzelf wel iets te serieus, anders had er vast meer ingezeten qua sterren.

Het is stijlvol; muziek, acteurs, pacing waren allemaal (erg) OK. Maar het verhaal is dermate bizar (eigenlijk: lachwekkend) en het wordt allemaal zo zwaar theatraal aangezet. Had wel wat losser en minder serieus gekund denk ik.

Vond het meer Bond dan Bogart op de high school trouwens. En Lukas Haas is gewoon top!

avatar van JJ_D

JJ_D

JJ_D schreef:

Voorlopig houd ik het op een magere 3*

Dat gevoel van bevreemding heb ik na een tweede keer kijken niet van me af weten te schudden, en dat is uiteraard ook eigen aan 'Brick'. Rian Johnson roept een bepaalde sfeer in leven die zelfs na x-aantal kijkbeurten nog steeds hetzelfde effect zal teweeg brengen, maar de vraag is hoe verdienstelijk dat is als het grote emoties in de weg staat.

'Brick' is een steriele film, en dat is tegelijk zijn kracht als zijn zwakte.

In plaats van 2 maanden laat ik hem nu enkele jaren liggen. Eens zien wat het dan geeft...

edit: Zoals dd reeds zei, mooie score ook!

avatar van latrat

latrat

Friac schreef:

Dat gevoel had ik ook, en voor mij was dit aspect eigenlijk nog het grootste struikelblok van de film. Ik kreeg het enorm op mijn heupen van de 'coole' Brendan die zich nagenoeg nooit uit zijn lood liet slaan en altijd wel een ruige oneliner klaar had. De andere personages waren ook veel te stoer, het wérkte gewoon niet bij mij.

...

Ook vond ik dat de film eigenlijk boordevol cliché's zat, wat me bij momenten ook bijzonder stoorde.

je weet toch dat je gewoon film noir beschrijft? Is het niet wat vreemd om van een film, dat duidelijk een genrefilm is, te zeggen dat hij te veel op zijn genre lijkt?

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Deze film biedt niks. Probeert een heel interessant verhaal te tonen, heel ingewikkeld en heel spannend te zijn, het probeert heel stilistisch gefilmd te zijn, het probeert apart en bizar te zijn, zogenaamd mysterieus, maar is het gewoon niet! *1,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Voor een appel en een ei gemaakt filmpje wat mij zeer wist te bekoren en waar ik zelfs erg in op ging. Helaas was het laatste halfuur wat minder, het blijft allemaal wat te lang aanslepen en de ontknoping had van mij wel wat anders uitgewerkt mogen worden.

Toch is dit een zeer aangenaam, verfrissend filmpje wat het vooral van het visuele en de neergezette sfeer moet hebben. Als je hier als kijker niet van kunt genieten, zal het misschien een vervelende film zijn, wat ook wel blijkt uit sommige reacties.

avatar van Twilight

Twilight

Verfrissende film met mooie kaders en originele editing.
Was erg leuk om te zien, het had een dun laagje Lynch over zich heen leek het soms wel, en dat is ook wel leuk. Het constante mysterie en de mooi gekleurde beelden maken het geheel tot iets wat ik erg boeiend vond. Ook de acteerprestaties vond ik heel goed.
Moest soms ook wel lachen trouwens bijvoorbeeld als blijkt dat die Pin gewoon thuis bij z'n moeder woont en ze een sapje krijgen bij het bespreken.
Verder ook zijn spannende momenten.