• 9.161.361 stemmen

The Hotel New Hampshire (1984)

Drama / Komedie | 109 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Tony Richardson

Met onder meer: Rob Lowe, Jodie Foster en Beau Bridges

Releasedatum: 5 april 1984

Plot The Hotel New Hampshire

"If you experienced "The World According To Garp" and found it witty, delightful and totally unpredictable, then be happily surprised all over again when you join the fun and games that go on at the...Hotel New Hampshire."

Werkende student Win Berry werkt in een hotel in Arbuthnot-by the-Sea. Hij beleeft er de zomer van zijn leven: niet alleen ontmoet hij Mary, een meisje uit zijn geboortestad op wie hij dolverliefd wordt. Hij maakt ook kennis met Freud, een excentrieke oude man uit Wenen met een enorme beer als reisgezel. Freud verkoopt zijn beer aan Win en geeft hem de raad te trouwen en vooral zijn idealen niet op te geven. Jaren later zijn Win en Mary de trotse ouders van vijf kinderen. De herinnering aan die ene zomer is echter nog altijd levendig. Wanneer een oude school te koop gesteld wordt, wil Win er een hotel van maken: Hotel New Hampshire.

avatar van Jos2

Jos2

Geen Garp, maar niet onaardig.

Ik vind de jonge Foster altijd wel interessant..

avatar van neo

neo

in deze film speelt foster ook weer erg interessant.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik vond dit altijd maar 'n vreemde film.

avatar van Jos2

vond de film vroeger heel goed ( het foster effect ) maar na herziening een 3

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Ik vond de Beer wel leuk.

avatar van renske

renske

Warrige, chaotische, vreemd geconstrueerde film maar zeer plezierig en sprankelend, waarschijnlijk deels door de volstrekte onvoorspelbaarheid. Ik heb ontzettend gelachen en was op een gekke manier ook trots op en ontroerd door de hoofdpersonen (er is niet echt één hoofdpersoon) omdat ze zo vol overtuiging hun ding deden.

Ik citeer even iemand van imdb:

"As Garp, this movie is also very much focused on sex and love, and in the most bizarre ways possible. But so what? In the world there are many types of persons, why should a book or a movie just focus on the "normal" ones? The fact that the persons in these films are not "normal" makes them more acceptable and believable to the average viewer. "Normal" in movies normally means perfect, and very few persons are perfect... In Garp and New Hampshire the characters are not perfect, and that's what makes the films perfect..."

Jodie Foster is hier heel sexy. De rol van Paul McCrane had meer ontwikkeling verdiend.

avatar van zip

zip

het boek heeft een ereplaatsje in mijn boekenkast.

veiligheidsvraagje: weet er iemand of deze bewerking eraan kan tippen? want ik wil mijn eigen versie niet verwoesten, maar verbeteringen zijn welkom

avatar van james_cameron

Niet helemaal geslaagde verfilming, maar best onderhoudend en zeker origineel in zijn onvoorspelbaarheid. Rommelig gemonteerd en vol knullige scenes, maar de charme van de akteurs en de vele bizarre details tillen het geheel makkelijk boven de middelmaat uit.

avatar van speedy23

speedy23

zip schreef:

veiligheidsvraagje: weet er iemand of deze bewerking eraan kan tippen?

Niet helemaal.

Deze verfilming van John Irvins roman bevat te veel loodzware thema's dan goed is voor één film: incest, homoseksualiteit, nazisme en de dood. Het maakt van Hotel New Hampshire een loodzware kijkervaring die de fans van Jodie Foster en Rob Lowe allicht zullen kunnen bekoren, zij het dan met gemengde gevoelens...

avatar van Wes18

Wes18

Aparte film , maar zeker leuk om gezien te hebben.

avatar van Chromeo

Chromeo

Zeer goede verfilming van het boek van Irving. Intens genoten...

avatar van Zinema

Ietwat vreemde komedie die met name door de uitstekende acteerprestaties en een aantal zeer komische scenes stand houdt. De film voelt echter, door het ietwat rommelige verhaal, onevenwichtig. Redelijk.

avatar van Mescaline

Mescaline

Niet echt een comedy te noemen..
De eerste 3 kwartier van de film zijn erg goed!.. misschien een beetje apart en vreemd.. maar zeker niet slecht..
Daarna wordt het niveau iedere scene een beetje lager.. en wordt het einde opeens wel heel erg druk.. en komen opeens wel heel veel dingen voorbij..
En tjah.. zo geforceerd Happy einde is ook niet zo geweldig.. :S
Jammer! want het grootste gedeelte is gewoon goed.. maar de regiseur ging later een beetje de mist in..
Wel orgineel verhaal! dat moet ik wel toegeven.

avatar van Zinema

Mescaline schreef:
Niet echt een comedy te noemen..
En tjah.. zo geforceerd Happy einde is ook niet zo geweldig.. :S
Wel orgineel verhaal! dat moet ik wel toegeven.

Je hebt gelijk, het geheel slaat op de balans idd meer door naar een soort volgepropt drama, ondanks de humor.

avatar van Mescaline

Mescaline

Jaa precies! en dat is echt dood zonde.. want er zit een erg goede cast in de film!.. en zowiezo is het eerste half uur een heel goed begin..

Hoop dat er ooit een re-make van komt die wat minder rommelig is

avatar van renske

renske

Wat een vreselijke poster trouwens. Ik zou daar een kinderfilm ofzoiets bij verwachten.

avatar van Maaltje

Maaltje

Het is natuurlijk anders als je het boek al gelezen hebt, zoals ik. Ik vond het boek natuurlijk honderd keer beter, al vond ik het boek ook wat langdradig... wat duurde dat verhaal lang zeg! Ik verwachtte daarom dat de film ook wat langzaam zou gaan, maar dat viel erg mee. Het tempo is goed en het is een prima verfilming, maar inderdaad nog wat rommelig (zeker als je het boek dus niet kent).

avatar van Betamax

Betamax

Vond het boek prima en de film ook.

Prima verfilming, goede acteurs en een leuk verhaal.

avatar van Robi

Robi

Film over het wel en wee van een gezin en een hotel. De eerste helft ging nog wel. Niet geweldig, maar ook niet slecht. Een zesje. De tweede helft werd het een stuk rommeliger. Er gebeurde te veel dingen die vervolgens niet of nauwelijks werden uitgewerkt. De film deed me ook nogal eens denken aan The World according to Garp (1982), maar die is een stuk beter uitgewerkt.

avatar van bommko

bommko

Gewoon een hele goede film. Chaotisch, bizar en altijd intrigerend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Er ingegaan met het idee een romantisch drama te krijgen, om uiteindelijk te gaan kijken naar een tamelijk geflipte familiekomedie waarin zelfs onderwerpen als incest niet worden geschuwd. Had alleen moeite met de beer - dat soort dieren horen in het wild.

3,5* - weer een keer kijken als ik wat minder moe ben.

avatar van blurp194

blurp194

De film al lang gezien voordat ik ooit een boek van Irving aangeraakt had, en dat heb ik er in dit geval maar bij gelaten ook. Niet omdat het verhaal slecht is, verre van, maar er waren nog zat andere, en daar ben ik nu een jaar of dertig later nog niet eens doorheen eigenlijk. Geen vergelijkingen tussen boek en film dus.

Wellicht ook niet het vrolijkste of meest onderhoudende verhaal - en nu, in de herziening eigenlijk alleen te genieten door de heerlijke rol van Kinski. Niet zozeer dat ze goed acteert, maar wat ze speelt. Verder is de film maar wat ongeinspireerd vind ik, de muziek blijft de hele tijd hangen in een half melodietje dat van de Engelse psalm 'Jerusalem' gejat lijkt te zijn. Nee Google, dat is niet van Emerson, Lake and Palmer. De cinematografie is niet bijzonder, de scenes worden af en toe wat lukraak aan elkaar geregen, en het komt nogal duidelijk over alsof de helft van het verhaal van Irving niet goed in de film paste. Niet heel verbazend eigenlijk. Maar wellicht het ergste, de dvd in mijn verzameling is toch niet echt de topkwaliteit die er indertijd aan toegedicht werd. Lelijke fletse beelden, bah.

avatar van scorsese

Matige film over een gezin die een oude school ombouwt tot een hotel. Het gezin bestaat uit nogal eigenaardige personages. De montage is gezappig en qua toon is het onevenwichtig (het gaat soms alle kanten op). Een origineel verhaal van John Irving, maar dit is wel zijn minste verfilming wat mij betreft. De cast met flink wat bekende namen weet dit ook niet te verhelpen.

avatar van Lebarron

Lebarron

The Hotel New Hampshire is een vrij excentrieke film over de op zijn vriendelijkst gezegd bizarre familie Berry. Win Berry beleefd de zomer van zijn leven in zijn studententijd wanneer hij werkt in hotel in New Hampshire want hij ontmoet er zijn toekomstige echtgenote Mary en zijn mentor des levens Freud, een ietwat vreemde Oostenrijker die met zijn beer State of Maine de animatie in het hotel verzorgt. Vanaf dat moment heeft hij maar 1 droom en dat is een hotel runnen, omdat dit voor hem symbool staat als opperste vorm van geluk. We volgen Win en zijn gezin vele jaren terwijl ze hoge pieken en diepe dalen passeren.

Het verhaal is gebaseerd op het boek van John Irving die ook The Cider House Rules en A World According To Garp schreef. Het boek zit barstensvol vreemde personages en bizarre gebeurtenissen en die heeft men gepoogd om in een 109 minuten durende film te proppen. Hierdoor is de film wat vol qua personages en ontbreekt vaak de context in veel gebeurtenissen. De cast die uit veel bekende namen bestaat acteren stuk voor stuk uitstekend maar ze kunnen met hun vertolking helaas niet dat gebrek aan context compenseren. Mogelijk leent dit verhaal zich meer voor een mini-serie omdat daarin meer tijd is om langer uit te wijden.

The Hotel New Hampshire heeft een bizar verhaal en een topcast maar het eindresultaat is rommelig.

avatar van Flavio

Flavio

Misschien doe ik hem te kort, maar de verfilmingen van Irving nodigen me niet bepaald uit zijn werk te lezen. Enigszins vergelijkbaar met Garp wordt het curieuze leven van een niet-alledaagse Amerikaanse familie verteld in korte schetsen, die met name in de tweede helft steeds vreemder en ongeloofwaardiger worden. De film zit bomvol ideeën en thema's, maar het is allemaal zo vluchtig dat niks ervan blijft hangen. Een groepsverkrachting is even 5 minuten een thema, daarna is het tijd voor een paar minuten incest, een minuutje homoseksualiteit, rouwverwerking, en al die dramatische gebeurtenissen worden door een mix van zwarte humor en flauwe grappen bij elkaar gehouden. Dan zijn er ook de nodige "quirky moments", gedoe met een opgezette hond, een meisje dat niet groeit, een terrorist die nog voor haar zelfmoordactie nog even ontmaagd wil worden, het kan allemaal niet op. Het voelt eerlijk gezegd als los zand dat op goed geluk bij elkaar gegooid is in de hoop op een mooi zandkasteel. In plaats daarvan is het een grillige berg met een paar pieken en een hoop dalen.