Genre: Fantasy / Familie
Geregisseerd door: Annabel Jankel en Rocky Morton
Met onder meer: Bob Hoskins, John Leguizamo en Dennis Hopper
Plot Super Mario Bros.
"This Ain't No Game."
Mario en Luigi, twee hardwerkende loodgieters, komen in een andere wereld terecht waar dinosaurussen zijn veranderd in high tech dieren. De twee broers zijn de enige hoop van de mensheid om de aarde te redden, voordat King Koopa die vernietigt.
Mario Mario
Toad
The King
Narrator (stemrol
Phooze
Deze film had ik in 93 in Engeland gezien, maar gek genoeg is deze film nooit in de nederlandse bioscopen verschenen. Ik vond het wel vermakelijk, maarja ik was maar een kiddo toen. 2,5 ster van mij.
neo
gek dat deze nooit in nederlands is verschenen?dit is een absolute flop.geen enkel positief ding kan ik aan deze film ontdekken.zelfs hopper is vreselijk.0,5 sterren
aburefan
daar sluit ik me bij aan
Wer-Al Zwowe
Deze film heeft geen enkele goede eigenschap van het spel overgenomen. King Koopa die niet op een schildpad lijkt klopt bijvoorbeeld totaal niet.
BoordAppel
Een spel maken over een loodgieter die t tegen schildpadden opneemt is al dom, maar een film dr over slaat alles.
Dit neem je terug!
tovenaar
Hoe kun je nou zeggen dat het concept voor alle Mario-Games flut is?!?!?
Mario 64 is zelfs nog tot spel van het jaar uitgeroepen van alle consoles (dus inclusief playstation, enz).
De Mario-games zijn stuk voor stuk klassiekers, obviously ben jij of een enorme playstation-fan, of iemand die nog nooit een Mario-Game heeft gespeeld!
En waarom zou het onzin zijn om een Italiaanse loodgieter tegen schildpadden te laten knokken, het is juist origineel. In Shrek gaat een groene Ogre op pad met ezel, is dat dan ook meteen dom?
En zo dom denk ik dat Shygeru Myamoto het niet vindt, aangezien hij er dik miljonair mee is geworden.
Mik
3 woorden: Nin Ten Do
Mario ruled!! Maar de film sucks ass.. dat moet ik toegeven.
BoordAppel
Haha wel grappig dat ieder1 me zo serieus neemt. Ik heb die mario games nooit wat aan gevonden. Ik hield t bij een blauwe egel in sportschoenen die het tegen een gekke dokter opnam. Maar goed ALLES beter dan een spel over een loodgieter. Hij maakt nie eens n kraan in zn spellen!
tovenaar
Just as I suspected! ---> a Sega or Playstation-dude...
Nick Kang
De beste personage die je maar kan bedenken voor een videospel, maar als je hem in een film zet dan kan je rekenen op een film die zeer zeker kan floppen. Het ziet er naar uit dat zolang Mario zal bestaan, hij altijd door iemand bestuurd zal worden.
moviefreak#1
Super Mario ? Super Irritante RotFilm !!
Wat dachten de makers wel niet ? Dennis Hopper..get a life !
Melkor
Hiervan mochten ze echt geen film maken, ik heb het spel wel op N64 en dat valt nog mee (naast die geluiden die kunnen irriteren als je vastzit ofzo) maar deze film was echt Super Mario Brol !!
Van de meeste spellen valt gewoon geen film te maken (misschien nog van Zelda).
ik heb het spel wel op N64 en dat valt nog mee
Maar deze film is inderdaad waardeloos
Maar deze film is inderdaad waardeloos
Super Mario 64 vind ik echt geen meesterwerk ten opzichte van zijn voorgangers. Op de Gameboy enzo vond ik het beter.
SilverGun
Dat kan en dat mag. Maar het valt moeilijk te ontkennen dat het spel eigenhandig een nieuw genre op poten heeft gezet en bijna zeven jaar na release geen enkele serieuze concurrentie heeft gehad vanwege het perfecte spelontwerp.
Maar het gaat hier over films, dus laten we er maar over ophouden
Melkor
De grootste concurent vind ik toch wel Zelda die (naar mijn mening) Super Mario 64 in alle opzichten overtreft. Maar ja, je hebt gelijk, we zouden er beter over ophouden voor Jordy of kapp onze berichten hieromtrent verwijderen
SilverGun
Concurrentie op het gebied van 3D-platformers bedoelde ik eigenlijk. Maar ik houd nu écht op.
Melkor
Dat bedoelde ik ook onderdandere maar nu is deze discussie echt gedaan.
MWX
Heel leuk dat iedereen het spel leuk vind maar in mijn ogen gaat het altijd nog over de film voor z'n tijd had het leuke effecten maar dit is zo'n film die veel en veel beter had kunnen zijn als ze bij het orginele idee warren gebleven van de computer gammes en P.S. de film is gebaseerd op super mario Bros 3 voor de Nintend 8 bit
Captain Pervert
Wat is dit voor crap.
Deze film verdient een remake met "echte" draken enzo (gooi er wat CGI tegenaan) en niet Dennis Hopper in een dom pakje.
En Mario lijkt op een Koerd, en Luigi heeft niet eens een snor. Nou vraag ik je.
Rujar
Ik kan mij voortsellen dat ik deze film gezien heb.... maar ik weet niet meer waar hij (of zij) over gaat.
Captain Pervert
Nou moet ik me er toch even mee bemoeien. Ik heb me altijd zo vreselijk geërgerd aan Sega. Waar Nintendo reclame maakte met Mario die met zijn vrolijke vriendjes de paddenstoelenwereld redt, zag je bij Sega altijd van die reclames met een jongetje met een gescheurde broek en een blauw oog...
Was niet mijn ding
davidov
Was niet mijn ding
liever een hippe coole blitse snelle blauwe strakke egel, dan een vatsige loodgieter met een ernstig spraakprobleem.

Elvis

The 7th Voyage of Sinbad
Fantasy / Avontuur, 1958

Mallrats
Komedie, 1995
saving the worldbroer of zus relatieplumberroyaltydinosaurusgebaseerd op videogamevrouwelijke regisseurmultiple dimensions