Southland Tales (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
Plot Southland Tales
"Have a nice apocalypse."
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Boxer Santaros / Jericho Cane
Roland Taverner / Ronald Taverner
Krysta Kapowski / Krysta Now
Private Pilot Abilene
Madeline Frost-Santaros
Fortunio Balducci
Bart Bookman
Dr. Inga Von Westphalen
Shoshana Kapowski
Serpentine
BoordAppel
Volgens mij heb jij niet zo goed op zitten letten:
cafe1900
Dit is hoogstwaarschijnlijk een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Ik heb hem helemaal uitgekeken (wel op snel doorspoelen) maar ben er niet achtergekomen wat het nut van deze film is. En er doen ook nog 'n aantal gerenormeerde acteurs aan mee. Ongelooflijk !
0,5 punten voor de moeite van de cameramannen
0,5 punten voor de moeite van de cameramannen
Sluit ik me bij aan.
Goh, gek he...
Leland Palmer
En er doen ook nog 'n aantal gerenormeerde acteurs aan mee.
Net of die garant zouden moeten staan voor een goede film...
Knisper
En er doen ook nog 'n aantal gerenormeerde acteurs aan mee.
niethie
Een groot deel van de acteurs in de film was een aantal jaartje geleden nog erg succesvol maar zijn een beetje over hun hoogtepunt heen, The Rock was een veels te opgeblazen ex-worstelaar die in stompzinnige actiefilmpjes te zien was, Scott vooral bekend uit de American Pie films en andere komedies en Gellar vroeger inmens populair in de tv serie Buffy the Vampire Slayer en een aantal leuke filmpjes, vond het een leuk samengevoegde cast en alle acteurs deden het erg leuk...
DVD-T
Wat een lage score heeft deze film
. Ik kan deze briljante film toch echt wel waarderen.
In het begin wist ik niet echt wat ik er nou mee aan moest,het was mij net even iets te veel informatie wat door Timberlake wordt verstrekt.Maar naarmate de film vorderde begon ik steeds beter in de film,en nog belangrijker in de sfeer te komen.Vooral de politiek satire en de pikzwarte humor en dan vooral van ,ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou kunnen zeggen, een sterk acteerende The Rock die zich helemaal thuis lijkt te voelen in zijn rol als een licht neurotische filmster.die later niet neurotisch blijkt te zijn maar dezelfde persoonlijkheid uit 2 verschillende tijden
Seann William Scott heeft met deze film aan mij bewezen dat hij niet alleen maar in tiener komedie's kan acteren.Ook een leuke rol is weggelegd voor Justin Timberlake die toch wel een belangrijke rol had in deze film.En eindelijk zagen we weer eens iets van Christopher Lambert
Zoals ik al zei zat er ook een hele lading humor in deze film met hele sterke oneliner en situaties die vrouw die Boxer opzoekt op het strand en eist dat zij hem mag bevredigen vond ik echt hillarisch en het soms tot absurd toe gedreven kritiek op Amerika en misschien wel de wereld passen perfect in de sfeer van deze film,Alsmede het fantastische camerawerk en de muziek van Moby en dan vooral in de dans scene die lijd naar de climax.
4.5* en zeker nog een kans op verhoging.
Leland Palmer
Eindelijk weer een positieve recensie! Dat er nog maar veel mogen volgen. En kijk deze film vooral weer, want herziening doet wonderen. Eerst gaf ik de film ook 4,5, maar na inmiddels drie keer gezien te hebben vind ik 'm helemaal briljant. Jammer dat velen hier anders over denken...
DVD-T
Ik denk wel dat ik deze ook heel binnenkort nog een keer ga kijken,Het is inderdaad jammer dat andere mensen daar anders over denken want hij is echt goed.
Of ze snappen het niet of ze hadden misschien een totaal andere film verwacht dan dat het is.Maar er is nog hoop,ik heb er het volste vertrouwen in dat nog meer mensen zijn die dit een goede film gaan vinden.
- 2006 berichten
Hetzelfde bij mij. Eerst 4.5* en vervolgens binnen een week 2 maal herzien en vervolgens herwaardeerd naar 5.0* en een top 10 notering.
Ik heb nu, met tegenzin, besloten om maar even te wachten om deze supercinema nogmaals te bekijken, zodat de film de volgende keer niet meer vers in het geheugen zit.
Dat dacht ik ook, maar ondertussen zakt de film iedere week met ongeveer 0.1 ster.
Pastichio Rocker
Ik heb 'm net op DVD gekocht en ga 'm vanavond kijken. Mocht het een ontzettende baggerfilm zijn, dan weet ik al jullie 5* stemmers te vinden!!! (Iedereen die het einde van Jay & Silent Bob Strike Back hebben gezien weten waar ik het over heb.)
Pastichio Rocker
Ik begrijp helemaal niets van deze film. Daarom nog geen stem. Eerst maar eens herkijken.
valerio2003
ik vind dit een hele rare film,ik begreep er totaal niets van,ondanks dat er een hoop goeie acteurs in spelen.
ik vond het veeeels te langdradig en de verhalen door elkaar vond ik gewoon niet leuk,want het sprong voor mij gevoel van de hak op de tak en ik vond de humor niet leuk en de actie trouwens ook niet
ik vond hem gewoon bagger
ik heb hem wel afgekeken maar wel met moeite
valerio2003
ik lees dat sommige het trouwens jammer vinden van de zovele slechte recensies,maar ik kan er echt niks aan doen,maar gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening en dat respecteer ik
- 2006 berichten
Je begreep er niks van, ondanks er een 'hoop goede acteurs' in spelen?
Dat begrijp ik dan weer niet.
Leland Palmer
Ach jah, het is ook al een paar weken terug dat ik deze film voor het laatst zag dus was ie' natuurlijk weer toe aan herziening. Na drie fantastische kijkbeurten heb ik Southland Tales ook op dvd aangeschaft en vanavond voor het eerst op deze dvd bewonderd. De eerste drie keer was het puur genieten, maar de kijkervaring op dvd doet er toch nog wel een schepje bovenop. Alles is wat scherper en de beelden die al zo betoverend waren komen nu nog beter tot hun recht in dit fascinerende werk van Richard Kelly. Vorige week zag ik Donnie Darko voor een tweede keer en dat bleek één van de beste herzieningen die ik ooit heb gehad. Daarom was ik toch ook wel benieuwd of Southland Tales de strijd nog aan kon gaan tegen dat ''andere'' meesterwerk van de toch wel excentrieke Richard Kelly. En ja hoor; geen probleem, maar de twee films gaan aardig gelijk op na ze beide gezien te hebben de laatste weken...
Ondanks de vierde kijkbeurt weet de film me nog steeds te fascineren en op bepaalde momenten behoorlijk kippenvel bij me op te wekken. De samenhang van muziek en beelden komt in Southland Tales misschien wel het beste tot zijn recht dan welke andere film ook. Kelly is een ''createur'' van sfeer en die weet hij ook in deze film behoorlijk te creëren. Zoals eerder gezegd hebben we de muziek (de score van Moby) en de prachtige beelden die vooral erg licht zijn, want de film is echt één groot brok licht en 's nachts weet kelly de donkere stad om te dopen in een prachtig ''iets'' wat weer vol met verschillende lichten een lust voor het oog is. Maar ook de geweldige locaties, het 4th of July feest op de achtergrond dat veel bijdraagd aan deze sfeer en al het stompzinnige wat Kelly hierin propt. Een 4th of July feest vol bizarre personages, soldaten die bewapend zijn en de één na de andere onvergetelijke (bizarre / hilarische) wending. Over bizarre personages gesproken; naast de hoofrolspelers Johnson, Gellar en Scott heeft Southland Tales nog veel meer te bieden. Christopher Lambert in een heerlijk klein rolletje, Bai Ling die een behoorlijk geschift wijf speelt, Jon Lovitz die de één na de andere domme opmering eruitgooit, Nora Dunn die behoorlijk de draad kwijt is, Curtis Armstrong die geschift, maar heerlijk zijn rol speelt en natuurlijk Justin Timberlake en Mandy Moore die beiden een knap staaltje bijdragen aan de film.
Justin Timberlake heeft een klein rolletje, maar alleen al de scene dat hij ''All These Things That I've Done'' van The Killers playbackt is voor mij al briljant. In mijn eerdere posts ook al gezegd, maar ik kan er blijkbaar niet genoeg van krijgen. Mandy Moore is een prachtige verschijning en ook in deze film is ze oogverblindend. Dat vond ik dan in ieder geval. De scene dat Moore samen met Sarah Michelle Gellar de dans doet op het podium onder begeleiding van het ''Memory Gospel'' van Moby is prachtig wat mij betreft. Echt een moment waar ik dan even lekker kippenvel van kan krijgen. Na drie keer deze film zien vind ik de prestatie van Dwayne ''The Rock'' Johnson nog steeds prachtig. Zijn gedrag, zenuwtrekjes en de geweldige blik in zijn ogen maken het helemaal compleet. Niet serieus te nemen, maar wel bij vlagen briljant. Ook Gellar en Scott wisten me weer te overtuigen in hun rol. De eerste scene dat Scott en The Rock samen in de auto zitten is werkelijkwaar fenomenaal. ''We only look out for the niggers, they are everywhere''. De blik van The Rock is prachtig als Johnson deze opmerking maakt. ''Aah, i'm just fucking with you''. De film zit overigens barstensvol met onvergetelijke quotes, althans dat vind ik. Want velen zullen het hier niet mee eens zijn. De eerste kennismaking met Lovitz is ook geweldig. ''Who am i? That's none of your business'' De scene daarna in het huis moet wel weer één of andere debiele ingeving van Kelly geweest zijn, want het gaat helemaal weer nergens over. Neemt niet weg dat ik ook die scene zeer hoog waardeer. ''I love to suck dick''. Niet te geloven! Wat volgt is ''Wave Of Mutilation'' van The Pixies en ook dat nummer past precies in het plaatje van deze film in zijn geheel, prachtig gewoon.
Een verhaal wat ik nu nog niet helemaal snap en dat misschien ook wel niet helemaal te snappen valt. Dat geeft niet, want Kelly brengt zoveel extra's in deze film die ervoor zorgen dat een aantal andere dingen er niet meer toe doen. Het viel me overigens een paar keer op dat de camera inzoomde op de tatoo van Jezus op de rug van The Rock en tijdens de laatste dans kwam deze tatoo door middel van een bloedvlek (?) door zijn witte overhemd heen. De film bevat naast deze nog veel meer verwijzingen en ik heb even op internet gezocht, maar ik krijg ze maar niet op een rijtje. Najah, in het kort bevat deze film naast het onbegrijpelijke verhaal e.d. een cinematografie om van te smullen, het camerawerk is van de bovenste plank en een tikkeltje vreemde maar prachtige CGI zorgen er voor dat dit simpelweg onvergetelijke cinema is. Bij de aftiteling kan je lekker lang na gaan genieten en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Belangrijk is dat ook tijdens deze aftiteling een lekker nummer te horen is, maar weet de titel zo niet eerlijk gezegd. De scene dat Johnson en Johnson in het ijscowagentje boven de stad vliegen vind ik ook zo prachtig en is dan ook een geweldige afsluiting van een geweldige film. ''He's a pimp, and pimps don't commit suicide''
Kelly weet in ieder geval heel het filmpubliek te verbijsteren, verassen of wat dan ook maar. Eén ding is zeker: Kelly stelt veel mensen teleur, want de waarderingen liegen er niet om. Belabberd laag, maar ik verwacht ook niet dat dit in positief opzicht veranderd. Deze film lijkt maar voor een select groepje mensen gemaakt te zijn en gelukkig ben ik er één van!
Inland Rabbit
Je geeft veel situaties een beetje half weg, zonder ze echt volledig uit te leggen, buiten de context van de film zijn het niet echt spoilers te noemen, maar meer tags hadden misschien wel gekunt. Aan de andere kant is de film ook echt niet aan de hand van een los verhaaltje te begrijpen en misschien, zoals eerder gezegd, dus wel een motivatie voor mensen die het niet eerder hebben gezien.
Anyway, zo'n enthousiast verhaal doe ik je niet makkelijk na. Ik zal morgen eens een poging doen, want ik ga er dan ook voor de 3e keer voor zitten
Jouw twijfels zijn beter te verklaren aan de hand van de strips, maar dan word alles wel helderder en krijg je meer info en in het geval van deze film....dat moet je maar willen he. Voor het 'begrijpen'van de film lost het in eder geval wel veel op, maar t kan zijn dat t voor jou ook een stuk magie wegneemt, dat moet je in overweging nemen.
Leland Palmer
Weet je ook waar ik die strips kan vinden? Ben opzich wel benieuwd hoe ''het'' nou allemaal zit eigenlijk. Of is het niet 'zo'n slimme zet om echt te willen weten hoe het inelkaar zit. Misschien neemt het echt een stukje magie weg zoals je zegt...
- 2006 berichten
Prima review weer, HJS! Krijg meteen zin om Southland Tales nogmaals te bekijken, wat dit weekend waarschijnlijk ook gaat gebeuren, mits de DVD gearriveerd is.
Pastichio Rocker
Kan iemand mij even uitleggen waarom Boxer opeens op zijn rug begint te bloeden terwijl de afgeschoten raket (in slowmotion) richting de zeppelin vliegt? Heeft het iets te maken met zijn past self, of iets dergelijks? Dat gedoe rondom Roland Taverner heb ik wel door; dat is namelijk vrij duidelijk.
Leland Palmer
Ik weet niet zeker of het bloed is, maar wat ik wel weet is dat zijn tatoo op zijn rug met het gezicht van jezus rood doordrukt door zijn overhemd.
BoordAppel
Dat heeft ook weer allemaal met de Openbaring van Johannes te maken. Iets met dat als het tijd is het gezicht van het ware geloof naar voren komt, of zoiets. Ik ben niet zo bijbelvast.
Inland Rabbit
daar kan ik later beter op terugkomen. Dit nr komt in Amerika blijkbaar als radiosingle uit en staat sowieso ope een toekomstige ST soundtrack: http://www.youtube.com/watch?v=pNpioEkCQck
Lach. me kapot.
Als hier ooit een echte clip van komt he.. lol
Geweldig inderdaad
Maar, weet iemand toevallig ook hoe het nummer heet wat bij de aftiteling te horen is?
Apollinisch
Weet iemand toevallig ook hoe het nummer heet wat bij de aftiteling te horen is?
Pastichio Rocker
Ik weet eigenlijk nog steeds niet zo goed wat ik met deze film aanmoet. Hij was best entertaining, en sommige acteurs/actrices hebben me verbaasd van hun kwaliteiten, maar ook had het hele gebeuren een vrij hoog soapgehalte en was het allemaal tamelijk pretentieus. Dat gevoel kreeg ik tenminste. Daar tegenover staat weer dat The Rock een goede performance gaf, en ook Sean William Scott overtuigde. De beste scene was toch wel het stuk tussen de 2 'pasgetrouwden'. Hilarische improvisatie! Maar toch zitten er best een aantal overbodige scenes in om tot de conclusie van de film te komen. Dat hele gedoe rondom Roland Taverner en Pilot Abilene bijvoorbeeld. Dat had veel sneller gekund. En dat gezeur over die verkeerde videotape met Krysta Now. Ik las hier trouwens een aantal negatieve dingen over Timberlake's voiceover, maar daar heb ik me persoonlijk helemaal niet aan gestoord. Wel aan de muziek van Moby, die ik bij sommige scenes erg vond afleiden en totaal niet passen bij wat er op dat moment gebeurde. Ik heb 'm 2x gekeken, en bij de 2e keer kwam ik tot de conclusie dat er veel gebeurt in de film, maar dat dat eigenlijk is om te verhullen dat het eigenlijk maar een matig verhaal is, dat nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt door allerlei personages op te voeren en dit allemaal door elkaar te husselen. 3*
- 2006 berichten
De Southland Tales OST is al uit. Tenminste, ik heb een album gevonden met vele nummers van de film. Alleen jammer dat Muse en The Killers er niet bij zitten.
Typisch gevalletje interessante mislukking.
Het ene moment denk je 'wow, dit is echt geweldig' en 5 minuten later had ik zoiets van 'wat een enorme kutfilm is dit zeg' . En dat ging zo 150 minuten lang door.
Toch wel respect voor de durf van Kelly (want laten we eerlijk zijn, zoiets is dat kan onmogelijk een succes worden) en de originaliteit.
Hij heeft het toch in zich eens iets groots te maken.

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006

Diva
Actie / Thriller, 1981
zelfmoordbroer of zus relatiespionprophecymidden-oostenterroristouder-kindrelatieman vrouw relatienevadageheugenverliesallegorymass murderontvoeringchantageafghanistantijdreizenundercover agentmarxism smokkeltwin brotherfilm in filmsurrealismeinterraciale relatieend of the worldsamenzweringterrorismesplit personalitybig corporation doppelgängergovernment corruptionsouthern california alternate timelineenvironmental issueworld war iii mysterious pastabsurdismfourth dimension